Deme öyle, ağlarım geneAyni annemsin.
Ayni senin gibi misafir diyince cildirir, ev temizlerken nerden baslayacagini bilmez, 10 dk is gorur 30 dk dinlenir.... uzar gider
Ama sen 1. Evredesin. Annem sonra ne oldu biliyor musun. Insanlarin gelmemesi icin ordayim burdayim dedi hastayim diye gecistirdi. Hatta misafirlerin gelmemesi icin o gun ozellikle babamla tartisir. Kendisj de boyle bi insan oldugunu asla kabul etmez. Gozlemelerime gore bu tur insanlar kabul etmiyorlarda kendilerini
Dilerim durumun cok basindasindir ve bu meseleyi fazla ilerletmeden kendinde 'annem olmadan" frenlersin kendini insaallah.
Kirilmani istemem ama disardab biri olarak sizinle yasamak cok ama cok zor. Esini kaybedebilirsin.
Ve biz de misafiri seven yediren iciren bi milletiz. Inancinizi bilmem ama mesela Ibrahim peygamber sofrasina misafir aramak icin yollara dusermis. Bu guzellikleri kaybetmeyelim.
Bana öyle gelen yok , olsa kafayı yemiştimMisafiri şahsen bende sevmiyorum ama beniö özel sebebim var..Bizimkiler gelmeden önce biz geliyoruz demezler..evde pijamayla dolaşırsın akşam..afedersin banyo yapmışsındır daha saçların ıslak...uyucaksındır...KIsaca müsait değilsindir..ama tak tak tak..kapı çalınır bi bak..biz geldiiiik...iyi b.. yediniz diyesim geliyor..bi ara kovmayı bile düşündüm bunları..geçenlerde sabah 7,30 da uyandım baktım teyzem çıkmıiş gelmiş..gece çıkar gelirler..gündüz gelirler..arama sorma yok...Uff neyse konu açmaya gerek kalmadan içmi dökmüş oldum sabah sabah :)
Ben sizi uzmem icin yazmadim. Eger oyle olduysa lutfen kusura bakmayin.Deme öyle, ağlarım gene
Hiç sevmem misafiri ben deMisafir geleceği zaman o kadar gerilip, mutsuz oluyorum ki,etrafı toplama, yemek yapma telaşı sarıyor beni, cok yoruluyorum,evimde misafir ağırlamak işkence gibi geliyor,içe dönüğüm, eşimde tam tersi çok sosyal, bundan ötürü çok tartışır olduk...Yoksa ben asosyal miyim? diye düşünür oldum
Hiç sevmem misafiri ben de
Gelecek ennn fazla 2 kişi gelmeli asla çocuk getirmemeliler
Hele akrabaları hiç istemem :)
Kimseye gitmem kimse de bana gelmesin yakın arkadaşlarım dışında
ya normalde eşime yemek yapmak, hizmet etmek zevk veriyor, titizde bir bayanım; ama misafir deyince tüylerim diken diken oluyor,oturup film izlemek, kitap okumak, yürüyüşe çıkmak varken misafirle uğraşmak ne yaaa
Aynı ben... "Tuvaleti banyoyu geçen gün temizledim ama gene temizleyeyim mi,salonun bi tozunu alayım mı, havluları değiştireyim mi, ne çorbası yapayım, ana yemek ne olsun, güzel olacak mı, tatlı ne yapsam, ayy eksik malzemeyi nasıl gidip alsam diye diye panikleye panikleye bütün gün hazırlık yapıyorum, eşim evdeyse onuda bu paniğin içine sürüklüyorum, bağırıp çağırıyorum,yardım etse bile rahat olamıyorum, misafir geldikten sonrada sürekli bi hizmet hali, yok yemekleri hafif ısıt, masayı kur ve kaldır, çay servisine yetiş, bulaşık makinesine hemen diz bilmem ne bilmem ne, mutlaka eşimde servise yardım ediyor ama sonucta en çok işi yapan benim, misafirler gidince de belim her seferinde ağrıdan kopuyo, bel - boyun fıtığıda var bende, bunu dile getirincede eşim diyor ki "aman gelmesinler o zaman, bıdı bıdın hiç çekilmiyor, direk misafirler gelmesin bize de kurtul diyor"evet hiç misafir gelmesin istemiyorum da diyemiyorum, kalpsiz taş yürekli bi hanım konumuna düşmek istemem
Aynı ben... "Tuvaleti banyoyu geçen gün temizledim ama gene temizleyeyim mi,salonun bi tozunu alayım mı, havluları değiştireyim mi, ne çorbası yapayım, ana yemek ne olsun, güzel olacak mı, tatlı ne yapsam, ayy eksik malzemeyi nasıl gidip alsam diye diye panikleye panikleye bütün gün hazırlık yapıyorum, eşim evdeyse onuda bu paniğin içine sürüklüyorum, bağırıp çağırıyorum,yardım etse bile rahat olamıyorum, misafir geldikten sonrada sürekli bi hizmet hali, yok yemekleri hafif ısıt, masayı kur ve kaldır, çay servisine yetiş, bulaşık makinesine hemen diz bilmem ne bilmem ne, mutlaka eşimde servise yardım ediyor ama sonucta en çok işi yapan benim, misafirler gidince de belim her seferinde ağrıdan kopuyo, bel - boyun fıtığıda var bende, bunu dile getirincede eşim diyor ki "aman gelmesinler o zaman, bıdı bıdın hiç çekilmiyor, direk misafirler gelmesin bize de kurtul diyor"evet hiç misafir gelmesin istemiyorum da diyemiyorum, kalpsiz taş yürekli bi hanım konumuna düşmek istemem
Çalışıyor musunuz acaba? Merak ettim yanlızca yanlış anlamayın lütfen.Ben çok üzülüyorum sizin gibi çık insan görüyorum. Misafir evin bereketidir benim gözümde. Insanlar birbirine gitsin çaylar içilsin sohbetler edilsin muhabbetler artsın tazelensin. Ama artık çoğu insan sizin gibi aman gelmesin ne gerek var diye düşünüyor. Iyice kaybediyoruz insanları ve yalnızlaşıyorux maalesef. Benim tavsiyem Buzluğunda börek,sarma,köfte,kurabiye hep hazır olsun birisi geldiğinde Telaş etmezsin
Ben de asla misafirin yaninda mutfak falan toplamam, bulasik yikamam. Yanlarinda otururum. Genelde arkadaslarim boyle yapmiyor ama bulasik yikiyor. Ben baskasinin mutfaginda is yapmayi da sevmem. Kalkip yardim edesim de gelmez, iki arada bi derede kalirim oyle.aslında çözüm basit yemekli misafir çağırmayın
çaya gelsinler; oturmaya; kahveye ama yemeğe gerek yok yani
bir de en pratik tavsiye
bulaşıkları toplamayın yemekten sonra
zira hem ev sahibinin yorgunluktan yüzü düşüyor hem de ev sahibi ile oturmayacaksam neden ona gidiyorum; evimde de otururum
kalsınlar mutfakta misafir gidince toplayın; ertesi gün toplayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?