Misafirden nefret ediyorum...

Ayni annemsin.

Ayni senin gibi misafir diyince cildirir, ev temizlerken nerden baslayacagini bilmez, 10 dk is gorur 30 dk dinlenir.... uzar gider

Ama sen 1. Evredesin. Annem sonra ne oldu biliyor musun. Insanlarin gelmemesi icin ordayim burdayim dedi hastayim diye gecistirdi. Hatta misafirlerin gelmemesi icin o gun ozellikle babamla tartisir. Kendisj de boyle bi insan oldugunu asla kabul etmez. Gozlemelerime gore bu tur insanlar kabul etmiyorlarda kendilerini

Dilerim durumun cok basindasindir ve bu meseleyi fazla ilerletmeden kendinde 'annem olmadan" frenlersin kendini insaallah.
Kirilmani istemem ama disardab biri olarak sizinle yasamak cok ama cok zor. Esini kaybedebilirsin.

Ve biz de misafiri seven yediren iciren bi milletiz. Inancinizi bilmem ama mesela Ibrahim peygamber sofrasina misafir aramak icin yollara dusermis. Bu guzellikleri kaybetmeyelim.

Misafiri şahsen bende sevmiyorum ama beniö özel sebebim var..Bizimkiler gelmeden önce biz geliyoruz demezler..evde pijamayla dolaşırsın akşam..afedersin banyo yapmışsındır daha saçların ıslak...uyucaksındır...KIsaca müsait değilsindir..ama tak tak tak..kapı çalınır bi bak..biz geldiiiik...iyi b.. yediniz diyesim geliyor..bi ara kovmayı bile düşündüm bunları..geçenlerde sabah 7,30 da uyandım baktım teyzem çıkmıiş gelmiş..gece çıkar gelirler..gündüz gelirler..arama sorma yok...Uff neyse konu açmaya gerek kalmadan içmi dökmüş oldum sabah sabah :)

Deme öyle, ağlarım gene

Bana öyle gelen yok , olsa kafayı yemiştim

Deme öyle, ağlarım gene
Ben sizi uzmem icin yazmadim. Eger oyle olduysa lutfen kusura bakmayin.

Isterim ki cok mutlu olun. Ama annemden yola cikarak soyluyoum biz muylu degiliz. En son teyzemler bizi ziyaret edecekken annem yine bi tartisma cikardi evde teyzemler "abla boyle her geldigimde enistemle aranizin kotu oldugunu goruyorum. Bu kadar tevafugun olmasinda bu tartismalarin nedenini biz olarak gormeye basladim. Sehirdisindan geliyorum ama bi daha gelmeyecegim" demesiyle annemde bizde cok uzulduk. Annem de ne yapyigini anladi ama annem ayni annem. Demem o ki annem gibi olmani hic istemem. Lutfen esine karsi kibar hurmetli ol. Senin misafirlere hazirlik yaptiginda sana askla bakip icinden ne kadar iyi maharetli bi kadin oldugunu dusunmesi ne guzel degil mi. Ne gerek var huzursuzluga patirtiya gurulguye. Zaten kimsede 'ay fayanslari temiz mi, mutfak dolabi pismi, fasulyeyi guzel yapabiliyor mu" anlayisiyla gelmiyorlar. Sizin muhabbetiniz icin ordalar

Birakiverin hersey dort dortluk olmak zorunda degil.

Bakin size soyle bisey anlatayim. 15 sene evli bi akrabam var. Ve cok mutlular. Su dunyada en mutlu cift kim deseniz suphesiz onlari gosteririm. Bi gun sordum onlara bu kadar nasil mutlu olabildiniz diye. Dedi ki "10 yil Mardinde terorun en atesli donemindeydik. Ilk senelerimizde buyuk sehirlerde huzur ortaminda buyumus insanlar olarak cok zorlandik cok yiprandik. Hincimizi birbirimizden aliyorduk ve ayrilma esigindeydik. Ve zamanla dostlar evli ciftler edindik. Eger o arkadaslarimiz dostlarimiz misafirlerimiz olmasaydi belki bosanmistik. Herkese tavsiye ederim bol bol misafir ve evli ciftlerle diyalogu"

Yani aslinda bu ilac. Tabi bunun icin kisisel rahata veda etmek sart. Fedakarlik sart. Ora olmus mu bunu pisirsem mi vesveselerine kulak tikamak sart.

Dilerim cok mutlu olursunuz. Sevgiler

Esinizle orta yolu bulmaya calisin.
Erkekler evde gergin, patlayacak bomba gibi olan eslerden pek haz etmiyorlar, sizin esinizde dile getirmis.
Sonra her sey mukemmel olmak zorunda degil.
Size misafir gelen insanlarda yakinlariniz, dolayisiyla kusur bulacak insanlarda gelmesinler.
Sizde kolay tutun agirlama kismini, yani kolaylastirin bu durumu.

Ramazan ayı harici yemeğe misafir çağırma bizim çevremizde hiç yok.
Eziyetten başka birşey değil , misafir gelince çay , meyve , ikramlık türü şeyler verilir .

dün aynı konudan tartıştık eşimle bu konuyu görünce bi an ben mi açtım acaba bu konuyu dedim :))
ben çalışıyorum hafta içi zaten yorgun geliyorum akşam eve ..haftasonu da temizlik ..e ben hiç mi kafa dinleyip kendime vakit ayırmayacağım haftasonu da dışarda yemek ,alışveriş yapmak istiyorum , dinlenmeden haftayı bitirince tekrar haftaya başlamak zoruma gidiyor eşimin de maşallah arkadaşları çok emrivakici insanlar..
müsait değilim deyince olsun yarın gelelim diyorlar kendi eşleri ev hanımı ama hiç te bizi çağırdıklarını görmedim..
napacağız bilmiyorum eve temizlikçi almak istiyorum eşim ona da yanaşmıyor o zaman katlanacak benim bu hallerime

Ya herkes misafir sevmek zorunda degil ki mesela disarda bulusmayo gezmeye gitmeyi filan severim ama ozellikle bayramlarda kalabalik misafirlerde bendencok geriliyorum bayram gelmeden misafirin telasina dusuyorum 2 cocukla hazirlikti yemrkti caydi e zaten kizim kalabakigi gorunce cok huzursuz oluyo millet gidene kadar susmuyo birde millete o esnada hizmet etmek tam bi zulum..
Misafir sevmemekle asosyallik olmuyo sen belliki hizmet etmeyinkosturmayi telaseyi sevmiyosun herkes bir olcak degil ya bence anormal bi durum yok

Ben çok üzülüyorum sizin gibi çık insan görüyorum. Misafir evin bereketidir benim gözümde. Insanlar birbirine gitsin çaylar içilsin sohbetler edilsin muhabbetler artsın tazelensin. Ama artık çoğu insan sizin gibi aman gelmesin ne gerek var diye düşünüyor. Iyice kaybediyoruz insanları ve yalnızlaşıyorux maalesef. Benim tavsiyem Buzluğunda börek,sarma,köfte,kurabiye hep hazır olsun birisi geldiğinde Telaş etmezsin

Hiç sevmem misafiri ben de
Gelecek ennn fazla 2 kişi gelmeli asla çocuk getirmemeliler
Hele akrabaları hiç istemem :)
Kimseye gitmem kimse de bana gelmesin yakın arkadaşlarım dışında

ya normalde eşime yemek yapmak, hizmet etmek zevk veriyor, titizde bir bayanım; ama misafir deyince tüylerim diken diken oluyor,oturup film izlemek, kitap okumak, yürüyüşe çıkmak varken misafirle uğraşmak ne yaaa

offf gerçekten bu yorumunuzu okuyunca şaşırdım, kitap okumak, film falan seyretmek güzel ama misafir de önemli aslında, şuan bu şekilde davranırsanız gelecekte daha çok içe kapanıcaksınız, herkes telaş yapıyor bazen hafif telaşlar güzeldir aslında bana göre, hem değişiklik

aslında çözüm basit yemekli misafir çağırmayın

çaya gelsinler; oturmaya; kahveye ama yemeğe gerek yok yani

bir de en pratik tavsiye

bulaşıkları toplamayın yemekten sonra

zira hem ev sahibinin yorgunluktan yüzü düşüyor hem de ev sahibi ile oturmayacaksam neden ona gidiyorum; evimde de otururum

kalsınlar mutfakta misafir gidince toplayın; ertesi gün toplayın

Bende öyleyim maalesef. Eşim sürekli kendimi çok yordugum için ve mükemmel olmaya çalıştığım için kızıyor. Restoran mi işletiyoruz biraz sakin ol böyle olsun diyor ama yok elimde değil kendimi yiyip bitiriyorum resmen ama yinede o heyecani telaşı seviyorum tabi birkaç gün üst üste olmadığı sürece

Son düzenleme:
ben çocuklu misafir sevmiyorum, kızımı büyütene kadar ailemin dışında kimseye gitmedim, kabul de edemedim. ne gerek var hem çocuğumu hem gittiğim evi huzursuz etmeye diye düşünürüm. zaten çocukla sohbet de olmuyor.
eşinin arkadaşları geldiği için sıkılıyor olabilir misin, kendi arkadaşların gelse belki bu kadar sıkılmazdın,

Çalışıyor musunuz acaba? Merak ettim yanlızca yanlış anlamayın lütfen.

Siz üşengeçsiniz belli ki Ama öyle demeyin misafiri istememek evin bereketini alırmış Huzur da kalmaz öyle evde

Bunun nedeni biraz mukemmeliyetcilik bence.
Ayni sorun bende de var cunku.
Bazen birine gidiyoruz, ortalikta daginikliklar vs ve ev sahibi cok rahat, bundan sikayetci miyim, asla...
Ama mesela yarin arkadaslar toplanip bize gelecek ben bugun sabah 8 de kalkıp temizlikyapmaya basladim. Daha kizimin kahvaltisini bile yaptirmadim. Bu tempo yarin onlar kapidan girene kadar da devam edecek. E 24 saatim misafir hazirligiyla gecince haliyle istemiyorum evimde kimseyi

Ben de asla misafirin yaninda mutfak falan toplamam, bulasik yikamam. Yanlarinda otururum. Genelde arkadaslarim boyle yapmiyor ama bulasik yikiyor. Ben baskasinin mutfaginda is yapmayi da sevmem. Kalkip yardim edesim de gelmez, iki arada bi derede kalirim oyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…