- 1 Temmuz 2009
- 6.042
- 6.647
- 773
Valla insan haftanin 5 gunu zaten calisinca 1 gunu evde yatip yuvarlanmak dinlenmek istiyo, diger bir gunu de cilginca eglenmek istiyo. Iste butun usengecligim bu yuzdenSiz üşengeçsiniz belli ki Ama öyle demeyin misafiri istememek evin bereketini alırmış Huzur da kalmaz öyle evde
Ben çok üzülüyorum sizin gibi çık insan görüyorum. Misafir evin bereketidir benim gözümde. Insanlar birbirine gitsin çaylar içilsin sohbetler edilsin muhabbetler artsın tazelensin. Ama artık çoğu insan sizin gibi aman gelmesin ne gerek var diye düşünüyor. Iyice kaybediyoruz insanları ve yalnızlaşıyorux maalesef. Benim tavsiyem Buzluğunda börek,sarma,köfte,kurabiye hep hazır olsun birisi geldiğinde Telaş etmezsin
Forumda seni taniyan yok belliki, yoksa bu kadar cesur olamazdin
Bunun asosyallikle zerre alakası yok. Ben de misafirden hoşlanmıyorum ama dışarıda buluşmaya koşa koşa giderim. Evde hazırlık yapmak, orayı burayı toplayıp silmek bana zor geliyor çünkü süper kadın değilim. Evim bal dök yala değildir ama bizim kadınların standartları malum. Bir kere çağırdım misafir, eve şöyle bir baktılar dolap içlerine kadar, bir tanesi "yanlış anlama ama ben herhalde kriz geçirirdim fazla titizim bana yetmezdi bu dolaplar" dedi. Bir diğer eşimin akrabası ise kalkmış ev geziyor kendi kendine kapıları açıp bakıyor. Kime sordu acaba gezerken. Böyle misafirler oldukça insan gerilir, dillerinde olmasa da gözlerinde var sevmiyorum süper kadın zihinli misafirleri. Şöyle benim gibi rahat ve açık aramaya değil bir çay içip bir kek yiyip muhabbet etmeye gelecek insan gelsin yatıya kalsın.
Açıkçası bende sizin gibiyim.kimseye ihtiyaç duymuyorum evde misafir bende sevmem maalesef.ama benim haklı nedenlerim var.bazı adi insanlar evimi mahvedip gittiler misafirlik adı altında.elbette istemem öyle insanları.eşimin akrabaları dedikodu yaptılar yine misafirler güya:) valla kimseyi istemiyorum o yüzden"Telaş etme, çok uğraşma, aman evi dağınık görseler ne olur ki?Bir çorba yeter" deyip duruyor. Ben öyle deyince dahada panik oluyorum,Allah için geldiklerin de de masayı kurmama falan yardım ediyor..Sorun belkide benim kendi dünyamda eşimle beraber yaşamak istemem, 3. kişilere ihtiyaç duymamam, onların yokluğunu aramamam,özellikle sıkıntılı olduğum dönemlerde kimseyi görmek istememem, ama eşimde tam tersiİstiyor ki eş dost gelsin gitsin
Hayır kusura bakmadım kesinlikle,üzülsemde ağlasamda dedikleriniz doğru aslındaBen sizi uzmem icin yazmadim. Eger oyle olduysa lutfen kusura bakmayin.
Isterim ki cok mutlu olun. Ama annemden yola cikarak soyluyoum biz muylu degiliz. En son teyzemler bizi ziyaret edecekken annem yine bi tartisma cikardi evde teyzemler "abla boyle her geldigimde enistemle aranizin kotu oldugunu goruyorum. Bu kadar tevafugun olmasinda bu tartismalarin nedenini biz olarak gormeye basladim. Sehirdisindan geliyorum ama bi daha gelmeyecegim" demesiyle annemde bizde cok uzulduk. Annem de ne yapyigini anladi ama annem ayni annem. Demem o ki annem gibi olmani hic istemem. Lutfen esine karsi kibar hurmetli ol. Senin misafirlere hazirlik yaptiginda sana askla bakip icinden ne kadar iyi maharetli bi kadin oldugunu dusunmesi ne guzel degil mi. Ne gerek var huzursuzluga patirtiya gurulguye. Zaten kimsede 'ay fayanslari temiz mi, mutfak dolabi pismi, fasulyeyi guzel yapabiliyor mu" anlayisiyla gelmiyorlar. Sizin muhabbetiniz icin ordalar
Birakiverin hersey dort dortluk olmak zorunda degil.
Bakin size soyle bisey anlatayim. 15 sene evli bi akrabam var. Ve cok mutlular. Su dunyada en mutlu cift kim deseniz suphesiz onlari gosteririm. Bi gun sordum onlara bu kadar nasil mutlu olabildiniz diye. Dedi ki "10 yil Mardinde terorun en atesli donemindeydik. Ilk senelerimizde buyuk sehirlerde huzur ortaminda buyumus insanlar olarak cok zorlandik cok yiprandik. Hincimizi birbirimizden aliyorduk ve ayrilma esigindeydik. Ve zamanla dostlar evli ciftler edindik. Eger o arkadaslarimiz dostlarimiz misafirlerimiz olmasaydi belki bosanmistik. Herkese tavsiye ederim bol bol misafir ve evli ciftlerle diyalogu"
Yani aslinda bu ilac. Tabi bunun icin kisisel rahata veda etmek sart. Fedakarlik sart. Ora olmus mu bunu pisirsem mi vesveselerine kulak tikamak sart.
Dilerim cok mutlu olursunuz. Sevgiler
eşim hep yemekli gelsin istiyor ama diğer taraftan çok çeşit yapma, bi iki bişey olsa yeter diyor ama ben rahat edemiyorum öyle oluncaRamazan ayı harici yemeğe misafir çağırma bizim çevremizde hiç yok.
Eziyetten başka birşey değil , misafir gelince çay , meyve , ikramlık türü şeyler verilir .
Ahh ahh bana zulüm gibi geliyor, hiç tatlı bir telaş olmuyor, 2. sayfada yazdığım gibi...İnsanlarla içli dışlı olmayı da sevmiyorum, hep bi mesafe olsun istiyorum, yalnızlaştım farkındayım ama ben böyle mutluyum, herkes sosyal olacak diye bir kaide olmamalı benceofff gerçekten bu yorumunuzu okuyunca şaşırdım, kitap okumak, film falan seyretmek güzel ama misafir de önemli aslında, şuan bu şekilde davranırsanız gelecekte daha çok içe kapanıcaksınız, herkes telaş yapıyor bazen hafif telaşlar güzeldir aslında bana göre, hem değişiklik
Yemekten sonra tabak çanak bardak tezgahın üstüne yığılıyor; mutfağım, tezgahım küçük, mecbur onların kabasını alıp makineye atcam, yoksa çay- meyve servisinde ortalık iyice karışır hiç işin içinden çıkamamaslında çözüm basit yemekli misafir çağırmayın
çaya gelsinler; oturmaya; kahveye ama yemeğe gerek yok yani
bir de en pratik tavsiye
bulaşıkları toplamayın yemekten sonra
zira hem ev sahibinin yorgunluktan yüzü düşüyor hem de ev sahibi ile oturmayacaksam neden ona gidiyorum; evimde de otururum
kalsınlar mutfakta misafir gidince toplayın; ertesi gün toplayın
evet çalışıyorum,eve gelince eşim gelene kadar yemek yapmak için vaktim oluyor , yetişebiliyorum ama işte misafir gelecek olunca zıvanadan çıkıyorumÇalışıyor musunuz acaba? Merak ettim yanlızca yanlış anlamayın lütfen.
Bende pek hoslanmam misafirden hizmet degil benim problemim esyalarima bi zarar gelicek diye korkuyorumMisafir geleceği zaman o kadar gerilip, mutsuz oluyorum ki,etrafı toplama, yemek yapma telaşı sarıyor beni, cok yoruluyorum,evimde misafir ağırlamak işkence gibi geliyor,içe dönüğüm, eşimde tam tersi çok sosyal, bundan ötürü çok tartışır olduk...Yoksa ben asosyal miyim? diye düşünür oldum
Az insan çok huzur, vallahi benim felsefem de bu, eşime söyleyince kavga ediyoruzBende habersiz gelenlerden hoslanmiyorum
Var 1-2tane
Cok cevrem yok zaten misafir bazen geriyo benide helede mecburi bi agirlamaysa yani emrivakiyle geliyolarsa.
Az insan cok huzur net.
Misafir diye gelip toz,pislik arayan, evi teftis edenlerde var bi deAz insan çok huzur, vallahi benim felsefem de bu, eşime söyleyince kavga ediyoruz
Yemekten sonra tabak çanak bardak tezgahın üstüne yığılıyor; mutfağım, tezgahım küçük, mecbur onların kabasını alıp makineye atcam, yoksa çay- meyve servisinde ortalık iyice karışır hiç işin içinden çıkamam
Diger yorumlarınıza bakınca sizde de bi "evini ini gibi görme" durumu var anladığım kadarıyla.Az insan çok huzur, vallahi benim felsefem de bu, eşime söyleyince kavga ediyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?