Misafire beş öğün servis yapılır mı? Ben mi abartıyorum, annem mi abartıyor?

Bana çok abarti geldi. Böyle bir misafir agirlama hayatimda gordugum şey değil. Kendim de bu şekilde yapmıyorum, ugrasmam zaten.

Gunduzden gelip gece yarisina kadar oturdugu yerden yiyip icmekte garip, hic bir akrabamda o kadar oturmadim, bizde de kimse o şekilde oturmaz kimse. En samimi oldugum kuzenimde otururum ama o kadar da hizmet beklemem.
Ben kendim evde gece yarilarina kadar bir şeyler yemiyorum ve 5 ögün. Bu ne boyle agzi boş duramiyor mu bu insanlarin 😂 o kadar yesem ve ustune o kadar cay içsem patlarim. Kabus gibiler.

Bekarken baba evinde bende bu durumdan çok şikayetçiydim. Önce yemek hazırla sofra kur kaldır çay faslına geç bardak hazırla kuru pasta bisküvi gibi şeyler koy topla meyve tabağı hazırla sonra kahve ikram et. Artık gözlerim doluyordu. Anne of artık yeter dediğimde gözleriyle döverdi beni :D Hiç sevmiyorum hizmet etmeyi..

Meyve, çerez, kahve öğün değil ki bunlar.
Uzun kaldıkları içinde ikram edilenler normal.
Gündüz gelip 11'e kadar kalmaları sorun.
Size ne kadar zamanda geliyorlar?
Çok sık değilse idare edilinebilir.
Ama hazırlayan için vakit ve emek istiyor. Öğün değil ama sanki AŞ evi gibi sürekli misafire ikram etmek hem yorucu hem sinir bozucu.

Tatil gününde sizde plan yapıp gidin kendi evi ağırlasın madem laf ediyor. Zaten siz hizmet edin diye sizin evde olduğunuz zamanı seçiyor ben olsam kesin kavga çıkardı ne var böyle misafirliğe herşey önlerinde oh

Annen madem kendi evi kendi ağırlayıversin madem misafiri erkek oğluşları olsa o bir günde kimseyi çağırmaz dinlendirirlerdi sürekli evdeyse bir zahmet kendisi ilgilensin misafirleriyle anneniz kolayı bulmuş kız çocuğunu dışarda çalışsın evde sömür ne güzel valla

Saatlerce oturmaya gelince çok yakın, samimi ama ikram/hizmet işin içine girince yabancı biri ağırlanıyor gibi davranılıyor.

Şimdi misafir pek sevmiyorum ama eskiden özellikle samimi akrabalar bir araya geldiğimizde, kime gidersek gidelim mutlaka yardımlaşarak yapardık her şeyi. Yemek davetiyse yemek tabii ki misafir gelmeden hazırlanır ama sonrasında illa ki yardım edilir.

Ayrıca bana bunları söyleyen, annem de olsa asla yardım etmem. Annecim misafirler ve ev seninse misafirini ağırlamak da sana düşer, öptüm bay der disari cikarim.

O kadar oturan misafire normal bence. Kahve yapmak falan o kadar zor değil abartmayın. Gerçekten bi Allah'ın kulu da yardım etmiyor mu size çok garipmiş.

Yani samimi olduğunuz insanlarla ne güzel böyle görüşmek yemek içmek.Ama bu insanlar madem samimi herkes kalkıp çayını kendisi alabilir hepsi mi çok yaşlı bu insanların ?
Ya da koyun termosu çay olayını öyle halledin en azından .
İkramları da masaya dizin açık büfe gibi tabakları da koyun herkes alsın istedigi kadar tabağına.
Maksat zaten muhabbet birlikte vakit geçirmek değil mi ?
Ben gittiğim her evde kimseden hizmet beklemem çayımı vs hep kendim alırım.
Annenizle de esaslı bir şekilde konuşun yorulduğunuzu yorulmaya hakkınız olduğunu söyleyin .

Eskiden evden çıkmayı severdim ama son zamanlarda evimi, evimde yalnız vakit geçirmeyi özlüyorum ama her zaman mümkün olmuyor malesef.
Dışarıda da dinlenebilirsin. Geniş koltuklari olan bir kafeye git, siparişini ver, aç laptopundan/telefonundan sevdiğin filmi yayıl izle:)
Ya da evde otur,hizmet et. Ya da koltuğuna yayılıp film izleyecek yakınlıkta arkadaşın varsa ona git.
Çok bir seçeneğin yok ki. Birinden birini seç

Ama hazırlayan için vakit ve emek istiyor. Öğün değil ama sanki AŞ evi gibi sürekli misafire ikram etmek hem yorucu hem sinir bozucu.
Meyve, çerez, kahve lafını edecek kadar zaman ve emek isteyen şeyler değil "bence".

Servis kısmında herkes kendi çayını alıp, konu sahibine yardim etmeli, bu kadar yakınlıkta orasi ayrı tabi.

Meyve, çerez, kahve öğün değil ki bunlar.
Uzun kaldıkları içinde ikram edilenler normal.
Gündüz gelip 11'e kadar kalmaları sorun.
Size ne kadar zamanda geliyorlar?
Çok sık değilse idare edilinebilir.
Sorunda bu aslında. Gidip gelmeler çok sık yapılıyor. Annemlerin tek sosyal faaliyetleri ev ziyareti.
o kadar uzun saatler oturabilen misafirlerin kalkıp yardım etmesi gerekir. bu samimiyet varsa çaylarını kendileri de alabilirler.
benim de annemin kuzenleri toplanır gelir, ilk çayları ben veririm, sonrasında çayı biten gider alır.
O samimiyet var aslında aramızda ama en küçükleri benim o sebeple benden bekliyorlar.

Misafire neden meyve ikram ediliyor biri anlatabilir mi bana ya?
İkram güzel şey de sürekli sürekli sürekli bir şeyler, ev sahibi açısından da baksam misafir açısından da baksam çok saçma.
Yemek, çay, çay boş olmaz yanına bir şeyler.
Çok uzun oturulacaksa hadi bi de kahve.
Her şeye yer buluyorum da şu meyveyi anlayamıyorum.

Makina varken elde yıkamayı hiç anlamıyorum.
1-2 saat sonra ra bitecek tekrar dolduracaksın.
Hadi sabaha kalsın.
Elde yıkayınca ne oluyor?
Sabaha asla kalamazlar annemin bir de o takıntısı var. Onlar gider gitmez her taraf toparlanır temizlenir.
Yemekleri, tatlıları tuzluları kim yapıyor? Davet etttiği gün işim var de çık sabahtan. Kendi evi ise kendisi hizmet etsin.
Tabiki annemle birlikte yapıyoruz. Yemeği o yapsa tatlı ile tuzluyu ben yapıyorum. Konuda o kısmı belirtmeyi unuttum. Aslında her şeyi yazsam konu uzar da uzar.
Bana çok abarti geldi. Böyle bir misafir agirlama hayatimda gordugum şey değil. Kendim de bu şekilde yapmıyorum, ugrasmam zaten.

Gunduzden gelip gece yarisina kadar oturdugu yerden yiyip icmekte garip, hic bir akrabamda o kadar oturmadim, bizde de kimse o şekilde oturmaz kimse. En samimi oldugum kuzenimde otururum ama o kadar da hizmet beklemem.
Ben kendim evde gece yarilarina kadar bir şeyler yemiyorum ve 5 ögün. Bu ne boyle agzi boş duramiyor mu bu insanlarin 😂 o kadar yesem ve ustune o kadar cay içsem patlarim. Kabus gibiler.
Ben de asla o şekilde beslenmiyorum o yüzden abartılı geliyor birazda.
İzin gününüz her hafta sabit mi ?
Evet her hafta sabit bir gün.
Annen madem kendi evi kendi ağırlayıversin madem misafiri erkek oğluşları olsa o bir günde kimseyi çağırmaz dinlendirirlerdi sürekli evdeyse bir zahmet kendisi ilgilensin misafirleriyle anneniz kolayı bulmuş kız çocuğunu dışarda çalışsın evde sömür ne güzel valla
Ah o kadar haklısınız ki

Annenize çok yüz vermişsiniz net şekilde sizi kullanıyor izin vermeyin çıkmayın hasta olun bir hafta korona olabilirim size yaklaşmayım diyin diğer hafta acil işiniz çıksın gidin kendisi yapsın açık açık benim olduğum günleri seçip misafir çağırmaya devam ettiğin sürece kusura bakma sana hiç yardımım olmayacak deyin

Sorunda bu aslında. Gidip gelmeler çok sık yapılıyor. Annemlerin tek sosyal faaliyetleri ev ziyareti.

O samimiyet var aslında aramızda ama en küçükleri benim o sebeple benden bekliyorlar.

Sabaha asla kalamazlar annemin bir de o takıntısı var. Onlar gider gitmez her taraf toparlanır temizlenir.

Tabiki annemle birlikte yapıyoruz. Yemeği o yapsa tatlı ile tuzluyu ben yapıyorum. Konuda o kısmı belirtmeyi unuttum. Aslında her şeyi yazsam konu uzar da uzar.

Ben de asla o şekilde beslenmiyorum o yüzden abartılı geliyor birazda.

Evet her hafta sabit bir gün.

Ah o kadar haklısınız ki

bahsettiğim annemin kuzenler min 59 yaşındalar ama kimse bütün çay servisini benden beklemiyor
burada annenizin de destek olması lazım
ama anladığım kadarıyla anneniz de kendisi dinlensin diye özellikle izin gününüzü seçiyor davet etmek için
en olmadı planım var diyip evden çıkın gidin

Bekarken baba evinde bende bu durumdan çok şikayetçiydim. Önce yemek hazırla sofra kur kaldır çay faslına geç bardak hazırla kuru pasta bisküvi gibi şeyler koy topla meyve tabağı hazırla sonra kahve ikram et. Artık gözlerim doluyordu. Anne of artık yeter dediğimde gözleriyle döverdi beni :KK70: Hiç sevmiyorum hizmet etmeyi..

bayram seyran özel günde yapılır, senede 1 nolacak
ama her hafta her hafta gelene yapılmaz ya
çile resmen

Back
X