Misafire beş öğün servis yapılır mı? Ben mi abartıyorum, annem mi abartıyor?

Çay tamam ama meyve ve çerez nasıl devamlı yenileniyor orasını anlamadim açıkçasi.
Bu insan ne kadar meyve yiyebilir ki devamlı tabağı yenileniyor 🤷
Servisi tek başına yapması sıkıntı orası için birşey diyemiyorum.
Tabaklar sürekli yenileniyor içeriği mühim değil. Ve sayısı fazla oldukları içinde epey uğraştırıyor. Konuda yazdıklarım dışında ikramlarda oluyor ya da ekstra bir istek, aniden hatırlanan herhangi birşey. Hepsini hatırlayıp yazmam mümkün değil ama tüm günümün bunlarla geçtiğine emin olabilirsiniz :)
O kadar şey gerçekten yeniyor mu
Yendiği kadar artık :)
o değilde peşpeşe mide nasıl alıyor onları.
Bir araya gelince iştah açılıyor sanırım :)
Evinizin adresini alayım🙃
Özelden mutlaka atıyorum :KK70:
Sorun annenizde deil misafirde.
Misafir yemek yer cay icer meyvesini yer kalkar valla o kadar uzun oturdumu bende yapardjm herhalde sehpalar bos olunca benimde bir tuhafima gidiyo 🤷‍♀️
Haklısınız aslında kalsak mi diye soran da olmadı ve ya annem kalın diye ısrarcı olmadı. Kendi tercihleriydi.
Neden o tatil gününde evde oturuyorsunuz birkaç kez annenizi yalnız bırakın bakalım o kadar ikram yapabiliyor mu?
Ah o kadar kolay olsaydı keşke. Üzerine terbiyesizlik, saygısızlık la itham edilmemle kalırım eve dönünce yine aynı şeylere maruz kalırım.
Arkadaşlar yazmış çoğunu anneniz siz hizmet edin diye özellikle izin gününüzde çağırıyor. Madem öyle çağırdığı bir hafta ben bu hafta izinli değilim işler çokmuş diyin işe gider gibi gidin yakın bi arkadaşınıza yatın uyuyun :)

Annenize hizmet zor gelsin belki o zaman çağırmaz.
Mesai saatlerimden daha uzun saatler oturdukları için öyle bir sansimda olmuyor malesef.Hatta çoğu zaman benim mesaimin bitisine yakın geliyorlar.

evet ben de cok sasirdim,
tamam genclere daha cok is duser boyle ortamlarda da, tum isin tek bir kisiye kalmasi acimasizlik resmen.

hayır bir de sık gidiliyor
hani 2-3 ayda bir olur anlarım
ama haftada tek izin günü olan insana da acırsın
kaldı ki yatmasa bile kendi planları da olabilir

Bir kere iki kere olsa yapılır da ne bu böyle devamlı. Kimseye bu kadar hizmet edemem, istesem de beceremem zaten sıkılırım. Her izin gününüz de evde olmayın bence,bir kaç kere yalnız kalsın anneniz sonra vazgeçer zaten😂 Valla ne kadar sevdiğim akraba olursa olsun ben haftaiçi çalışıcam bide izinde tüm gün evde oturan kadınlara hizmet edicem. Koşarak kaçardım..

O kadar saat oturan misafire yapılan ikramlar az bile. Ama niye o kadar saat oturuyorlar o ayrı mesele.
Benim çok yakınım birisi ölümden döndü. Büyük bı kaza geçirdi. En az yüz kişi geçmiş olsun a geldi. Hastamız yatması gerekirken yüzünün her yeri dikiş tek gözü bandajli olmasina rağmen her gelen ayrı ayrı kazayı anlatmasını istedi. 🤪 Yarım saat oturan insanlar vardır. Sabah gelip gece 11 e kadar oturan oldu. Yemek yedi. Kahve içti. Meyve yedi. Çay yok mu demiş. Çay da içti. Akraba bile olmamasına rağmen yatıya kalmak için teklif beklediler. Ve kadın hiç mutfağa yemeğe yardım etmedi. Çocuk ağladı anne burda kalalim diye. Kadın susuyor. Bende çocuğa başkasının evi nde kalınmaz canm dedim. Anasına da sabahtan akşama otur otur yoruldunuz. Teşekkür ederiz . Hoşçakalın dedim. 🤣🤣🤣 Çok aşırı saçma bı gündü

Merhaba arkadaşlar annem misafir geleceği zaman benim tatil günümde davet ediyor. Ve annemin yakın akrabaları geldiğinde yemek daveti değil çay daveti olduğu halde yemekler yapıyoruz burası güzel, çayın yanına tuzlu atıştırmalık ve tatlı da oluyor bu da güzel. Hemen arkasından kahve ardından çerez hemen ardından kabukları soyulup dilimlenerek servis edilen meyve ve bir kahve daha mı, neden olmasın? Servisi, ikramı sorun değil ama her biri 5-6 bardak çay içiyor en az ve bardakları daha boşalmadan annem tazelemem için beni uyarıyor. İki - üç kez çay demliyoruz. Kendileri en sevdiğim akrabalarım ama oturup sohbet etme, günün keyfini çıkarma zamanım kalmıyor tam aksine işkenceye dönüşüyor ve tatil günümde dinlenmek yerine daha çok yoruluyorum. Bulaşık makinesinde yer kalmıyor, bulaşıkların kalanını elle yıkıyoruz. Ve gündüz gelip akşam 23:00'e kadar kalıyorlar genelde. Onlara gittiğimizde akrabalar arasından en genci ben olduğum için serviste ben de yardım ediyorum ve bizimki kadar yorucu geçmiyor o sebeple annemin abartıya kaçtığını düşünüyorum bazen. Eskiden geldiklerinde mutlu olurken şimdi söyleniyorum bir de bunun için tartışıyoruz annemle. Benim çok bencilleştiğimi, burası onunda evi olduğunu, benim kim olduğumu, tabi ki geleceklerini söylüyor. Bu tür bir misafir ağırlama normal mi sizce yoksa ben mi abartıyorum?

Kendinin eviyse kendi servis yapıp bulaşıkları yıkasın çay doldursun , ohhh vallaaaa ne allaaaa

Merhaba arkadaşlar annem misafir geleceği zaman benim tatil günümde davet ediyor. Ve annemin yakın akrabaları geldiğinde yemek daveti değil çay daveti olduğu halde yemekler yapıyoruz burası güzel, çayın yanına tuzlu atıştırmalık ve tatlı da oluyor bu da güzel. Hemen arkasından kahve ardından çerez hemen ardından kabukları soyulup dilimlenerek servis edilen meyve ve bir kahve daha mı, neden olmasın? Servisi, ikramı sorun değil ama her biri 5-6 bardak çay içiyor en az ve bardakları daha boşalmadan annem tazelemem için beni uyarıyor. İki - üç kez çay demliyoruz. Kendileri en sevdiğim akrabalarım ama oturup sohbet etme, günün keyfini çıkarma zamanım kalmıyor tam aksine işkenceye dönüşüyor ve tatil günümde dinlenmek yerine daha çok yoruluyorum. Bulaşık makinesinde yer kalmıyor, bulaşıkların kalanını elle yıkıyoruz. Ve gündüz gelip akşam 23:00'e kadar kalıyorlar genelde. Onlara gittiğimizde akrabalar arasından en genci ben olduğum için serviste ben de yardım ediyorum ve bizimki kadar yorucu geçmiyor o sebeple annemin abartıya kaçtığını düşünüyorum bazen. Eskiden geldiklerinde mutlu olurken şimdi söyleniyorum bir de bunun için tartışıyoruz annemle. Benim çok bencilleştiğimi, burası onunda evi olduğunu, benim kim olduğumu, tabi ki geleceklerini söylüyor. Bu tür bir misafir ağırlama normal mi sizce yoksa ben mi abartıyorum?
Bikaç kere yardım isterseniz zamanla alışıp ederler bence.
Kendileri senin insan olduğunu unutmuş olabilirler, bi hatırlatmak lazım.

Hizmet etmeyin , bunlardan bizde de vardı ben rest çekmiştim o dönemler, az yiyip uşak tutsunlar bir zahmet...

Çaya geliyolarsa çay yanına ikram yapılır. Sonra bi de kahve yanına ne verirseniz. Anneniz çok abartıyo.

Meyve, çerez, kahve lafını edecek kadar zaman ve emek isteyen şeyler değil "bence".

Servis kısmında herkes kendi çayını alıp, konu sahibine yardim etmeli, bu kadar yakınlıkta orasi ayrı tabi.
Neden biliyor musunuz? Hepsi arka arkaya gelince, bütün gün misafirlere hizmet edince onlar bile ağır geliyor. Kendimden örnek vermek istemedim araya karışmamak için aynı benim babam gibi. Misafir gelince sürekli birşeyler ikram edilmesini ister tabi kendisi yapmıyor biz yapıyoruz.
Mesela bir kez gelirken kola almış, misafir gelecek, yemekleri ben yaptım. Sofra kuruldu yemekler yendi, sonrasında çayın yanına tatlı ve kuruyemiş ikram edildi, sonra meyve, en son kahve ikram edildi. Bu süreçte ben sürekli hizmet ediyorum. Sofrayı kaldır, bulaşıkları yerleştir, çay demle, misafir bir sonraki levela geçince öncekinin kirlilerini topla, yıka, mutfağı topla. Artık misafirler kalkalım dediler saat 11’i geçmişti gittiler. Babam bizimle kola niye vermediniz diye kavga etti, sanki biz misafirden kola sakınıyoruz. Konu sahibinin yine akrabalarıymış, ben tanımıyordum bile ve ben de çalışıyordum. O yüzden belki tek başına zor değil ama hepsi vakit ve emek alıyor. Ben artık bu sebepten mi bilmiyorum misafir sevmiyorum.

Siz haklısınız

Neden gecenin 11 inde kalkıp eve gidiyorlar ki herkes olduğu yerde kıvrılıp yatsın bari, nasıl kendini bilmezlik bu , siz gidince o kadar uzun saatler oturuyor musunuz , ama yapılacak birşey yok anneniz memnun sizde dışarı çıkın , yada rahatsızım deyin odanıza çekilin .

Bana çok abarti geldi. Böyle bir misafir agirlama hayatimda gordugum şey değil. Kendim de bu şekilde yapmıyorum, ugrasmam zaten.

Gunduzden gelip gece yarisina kadar oturdugu yerden yiyip icmekte garip, hic bir akrabamda o kadar oturmadim, bizde de kimse o şekilde oturmaz kimse. En samimi oldugum kuzenimde otururum ama o kadar da hizmet beklemem.
Ben kendim evde gece yarilarina kadar bir şeyler yemiyorum ve 5 ögün. Bu ne boyle agzi boş duramiyor mu bu insanlarin 😂 o kadar yesem ve ustune o kadar cay içsem patlarim. Kabus gibiler.
Annem boyle benim, kusana kadar yedirmezse sinir sıkışması geliyo kadina hshsh

Back
X