Misafire beş öğün servis yapılır mı? Ben mi abartıyorum, annem mi abartıyor?

Meyve, çerez, kahve lafını edecek kadar zaman ve emek isteyen şeyler değil "bence".

Servis kısmında herkes kendi çayını alıp, konu sahibine yardim etmeli, bu kadar yakınlıkta orasi ayrı tabi.

5 ogun diyince ben de 5 ogun yemekte veriyorlar sandim. 😂 Sadece meyve cerezmiş ama onlari da devamli yeniliyorlarmiş. Sabahta aksama habire çay bardak doldurup, devamli tabak yenilediği dusunulurse ve bunu bikac kişilik yapiyorsa bence baya zaman istiyor ve yoruyordur. 🙄 Bu bile sıkıntı.

O kadar oturan misafire normal bence. Kahve yapmak falan o kadar zor değil abartmayın. Gerçekten bi Allah'ın kulu da yardım etmiyor mu size çok garipmiş.
Sayıca epey fazlalar ve her bir ikramı, servisi özenle hazırlayıp götürüyorum o sebeple vakit alıyor. En çok yoranda çay tazeleme aslında. Sayıca fazla oldukları için ve her biri çok çay içtiği için yormaya başlıyor. Gelenler annemin annemden büyük akrabaları ne denir ki? Aralarından genç olan kuzenlerim var ama onlarla bile 15 - 20 yaş farkı var aralarında ve onlarda kendi evlerinde epey yoruldukları için bize dinlenmeye geliyorlar genelde. Dinlenmek için gelen insanlardan da yardım bekleyemiyorsun malesef.
Yani samimi olduğunuz insanlarla ne güzel böyle görüşmek yemek içmek.Ama bu insanlar madem samimi herkes kalkıp çayını kendisi alabilir hepsi mi çok yaşlı bu insanların ?
Ya da koyun termosu çay olayını öyle halledin en azından .
İkramları da masaya dizin açık büfe gibi tabakları da koyun herkes alsın istedigi kadar tabağına.
Maksat zaten muhabbet birlikte vakit geçirmek değil mi ?
Ben gittiğim her evde kimseden hizmet beklemem çayımı vs hep kendim alırım.
Annenizle de esaslı bir şekilde konuşun yorulduğunuzu yorulmaya hakkınız olduğunu söyleyin .
Evet annemden bile büyük çoğu, genç olanlarda onların yanında aradan kayıp gidiyor zaten onlarda yorgun geldikleri için kıyamıyorum. Beni kızları, kardeşleri gibi gördüklerinden nazları geçiyor.
Dışarıda da dinlenebilirsin. Geniş koltuklari olan bir kafeye git, siparişini ver, aç laptopundan/telefonundan sevdiğin filmi yayıl izle:)
Ya da evde otur,hizmet et. Ya da koltuğuna yayılıp film izleyecek yakınlıkta arkadaşın varsa ona git.
Çok bir seçeneğin yok ki. Birinden birini seç
Arkadaşlarımla genelde hafta içi iş çıkışı görüşüyoruz hafta sonları herkes dinlenmeyi tercih ediyor ve benim gibi annesi olanlara dinlenmek düşmüyor :D ayrıca misafirin geleceği gün dışarı çıkarsam eve zor dönerim biraz. Zaten 23:00'e kadar oturdukları için öyle ya da böyle mutlaka yüz göz olacağım bir şekilde :)
Meyve, çerez, kahve lafını edecek kadar zaman ve emek isteyen şeyler değil "bence".

Servis kısmında herkes kendi çayını alıp, konu sahibine yardim etmeli, bu kadar yakınlıkta orasi ayrı tabi.
Bizim buralarda büyükler oturup sohbet etmek, gençler serrvis yapmak için var sanki. Biri de kalkıp çayını almaya yeltenmiyor, ben de anlamadım. Hoş biz onlara gittiğimizde benden büyüklerde bana servis yapmaya yelteniyor, ben kendim izin vermiyorum ama bize geldiklerinde onlar daha rahat davranıyor.

bayram seyran özel günde yapılır, senede 1 nolacak
ama her hafta her hafta gelene yapılmaz ya
çile resmen
annemle babam ailelerinin büyük çocuklarıydı o yüzden herkes bizde buluşuyordu ordu gibi bir eve hizmet etmek aşırı yorucu inan ki :D :D

Merhaba arkadaşlar annem misafir geleceği zaman benim tatil günümde davet ediyor. Ve annemin yakın akrabaları geldiğinde yemek daveti değil çay daveti olduğu halde yemekler yapıyoruz burası güzel, çayın yanına tuzlu atıştırmalık ve tatlı da oluyor bu da güzel. Hemen arkasından kahve ardından çerez hemen ardından kabukları soyulup dilimlenerek servis edilen meyve ve bir kahve daha mı, neden olmasın? Servisi, ikramı sorun değil ama her biri 5-6 bardak çay içiyor en az ve bardakları daha boşalmadan annem tazelemem için beni uyarıyor. İki - üç kez çay demliyoruz. Kendileri en sevdiğim akrabalarım ama oturup sohbet etme, günün keyfini çıkarma zamanım kalmıyor tam aksine işkenceye dönüşüyor ve tatil günümde dinlenmek yerine daha çok yoruluyorum. Bulaşık makinesinde yer kalmıyor, bulaşıkların kalanını elle yıkıyoruz. Ve gündüz gelip akşam 23:00'e kadar kalıyorlar genelde. Onlara gittiğimizde akrabalar arasından en genci ben olduğum için serviste ben de yardım ediyorum ve bizimki kadar yorucu geçmiyor o sebeple annemin abartıya kaçtığını düşünüyorum bazen. Eskiden geldiklerinde mutlu olurken şimdi söyleniyorum bir de bunun için tartışıyoruz annemle. Benim çok bencilleştiğimi, burası onunda evi olduğunu, benim kim olduğumu, tabi ki geleceklerini söylüyor. Bu tür bir misafir ağırlama normal mi sizce yoksa ben mi abartıyorum?
Siz kim oluyorsaniz neden sizin evde oldugunuz zamanlari seciyor,o gun siz de cikin arkadasiniza gidin oyleyse.
Annem de ne degisiklik yapmak istesek,onu kendi evinizde yaparsiniz diyordu yani "burasi benim evim"
Simdi de evimde nasil vakit gecirebildigime akil erdiremiyor,ona gore her bos vaktimi onun yaninda gecirmeliyim:)
Söz hakkiniz yok hizmet hakkiniz var,sorun bu.
Yoksa yardimci olunur sonucta.
Amaan eskisi gibi misafirlik mi kalmis,alsin yesinler madem iciceler...

ikram servis olayini gecelim,
bence islerin size kaliyor olusu cok ayip,
tamam gencsiniz de, o ne oyle kole gibi.

hayatimin hic bir doneminde bu tarz muameleye maruz kalmadim acikcasi ben,
koyde buyumus olmama ragmen hem de,
tamam ataerkillik yaygin da, nerede gorulmus tek bir insana islerin surekli kitlendigi,
ki bu insan da calisiyor yani, tatil gununde bu muamele.

siz daha sesinizi cikartmazsaniz cok hakkiniz yenir.

servis ikram olayina gecersek de herkesin normali farkli,
ben burada aksam caya gelen misafire hafif menu cikartilir dedigimde cok garipsemisti herkes.
Ama ben hala anlamiyorum, aksam yemegi sonrasi gelen misafire neden ve nasil borek yanina kek ikram edilir, nasil mide var bu insanlarda :olamaz:

bana gelen ac kaliyordur kesin, ama yapamam yani, normal de bulmuyorum.

ben aksam gelen misafire cerez, peynir tabagi gibi ortaya bir seyler cikaririm o kadar.
hele caya kahveye gelene yemek yapmak aklimin ucundan gecmez.
ama dedigim gibi ben bu konularda elestirilen taraftayimdir muhtemelen.
ayyyy Alys de ne beceriksiz :KK48: oh mis, boyle arkamdan konusan bir daha da gelmez ne guzel.

5 ogun diyince ben de 5 ogun yemekte veriyorlar sandim. 😂 Sadece meyve cerezmiş ama onlari da devamli yeniliyorlarmiş. Sabahta aksama habire çay bardak doldurup, devamli tabak yenilediği dusunulurse ve bunu bikac kişilik yapiyorsa bence baya zaman istiyor ve yoruyordur. 🙄 Bu bile sıkıntı.
Çay tamam ama meyve ve çerez nasıl devamlı yenileniyor orasını anlamadim açıkçasi.
Bu insan ne kadar meyve yiyebilir ki devamlı tabağı yenileniyor 🤷
Servisi tek başına yapması sıkıntı orası için birşey diyemiyorum.

Sorun annenizde deil misafirde.
Misafir yemek yer cay icer meyvesini yer kalkar valla o kadar uzun oturdumu bende yapardjm herhalde sehpalar bos olunca benimde bir tuhafima gidiyo 🤷‍♀️

annemle babam ailelerinin büyük çocuklarıydı o yüzden herkes bizde buluşuyordu ordu gibi bir eve hizmet etmek aşırı yorucu inan ki :KK70: :KK70:

biliyorum, bizdekiler de en büyükler
iftarda, bayramda 3-4 kez sofra kurup kaldırmışlığım var herkes aynı anda sığmıyor diye
ama açıkçası bize gelenlerin çok büyük kısmı hep elini işe atmıştır
en olmadı çay dağıtmak, ortalık toplamak, makina dizmek konularında herkes elinden geleni yapar
biz gidince biz de yardım ederiz

Arkadaşlar yazmış çoğunu anneniz siz hizmet edin diye özellikle izin gününüzde çağırıyor. Madem öyle çağırdığı bir hafta ben bu hafta izinli değilim işler çokmuş diyin işe gider gibi gidin yakın bi arkadaşınıza yatın uyuyun :)

Annenize hizmet zor gelsin belki o zaman çağırmaz.

Evet bazı anneler maalesef öyle.
Burası benim evim moduna girdiğinde o zaman haftaiçi çağır deyin.
Anlatmayı denediniz mi tek bir tatil günüm var lütfen deyin.
Eğer anlamıyorsa o gün başka bir iş bulup evden çıkın.
Yakın bir arkadaşımın annesi de bahsettiğiniz gibiydi okulda fazladan dersi var gibi davranırdı başka türlüsü yıldırmıştı artık.

biliyorum, bizdekiler de en büyükler
iftarda, bayramda 3-4 kez sofra kurup kaldırmışlığım var herkes aynı anda sığmıyor diye
ama açıkçası bize gelenlerin çok büyük kısmı hep elini işe atmıştır
en olmadı çay dağıtmak, ortalık toplamak, makina dizmek konularında herkes elinden geleni yapar
biz gidince biz de yardım ederiz

evet ben de cok sasirdim,
tamam genclere daha cok is duser boyle ortamlarda da, tum isin tek bir kisiye kalmasi acimasizlik resmen.

Back
X