Misafire beş öğün servis yapılır mı? Ben mi abartıyorum, annem mi abartıyor?

İkram konusunda bir şey diyemem içinden gelmiştir yapıyordur. Annemler en son 5 çeşidi geçmeyecek diye anlaşma yapmışlardı birbirleriyle. Sizin misafirlerin işine geliyorsa yapacak bir şey yok. Neyse bence asıl sorun annenizin sizin tatil gününüzde yapması bunu. Sen kimsin çağırırım demesi çok saygısızca. Madem öyle ben de çıkıyorum tatil günümü hizmetçilikle geçirmek zorunda değilim demeniz lazım. Bireyselliğe saygı duymayan bir anne daha. Aman ne şaşırdık

Merhaba arkadaşlar annem misafir geleceği zaman benim tatil günümde davet ediyor. Ve annemin yakın akrabaları geldiğinde yemek daveti değil çay daveti olduğu halde yemekler yapıyoruz burası güzel, çayın yanına tuzlu atıştırmalık ve tatlı da oluyor bu da güzel. Hemen arkasından kahve ardından çerez hemen ardından kabukları soyulup dilimlenerek servis edilen meyve ve bir kahve daha mı, neden olmasın? Servisi, ikramı sorun değil ama her biri 5-6 bardak çay içiyor en az ve bardakları daha boşalmadan annem tazelemem için beni uyarıyor. İki - üç kez çay demliyoruz. Kendileri en sevdiğim akrabalarım ama oturup sohbet etme, günün keyfini çıkarma zamanım kalmıyor tam aksine işkenceye dönüşüyor ve tatil günümde dinlenmek yerine daha çok yoruluyorum. Bulaşık makinesinde yer kalmıyor, bulaşıkların kalanını elle yıkıyoruz. Ve gündüz gelip akşam 23:00'e kadar kalıyorlar genelde. Onlara gittiğimizde akrabalar arasından en genci ben olduğum için serviste ben de yardım ediyorum ve bizimki kadar yorucu geçmiyor o sebeple annemin abartıya kaçtığını düşünüyorum bazen. Eskiden geldiklerinde mutlu olurken şimdi söyleniyorum bir de bunun için tartışıyoruz annemle. Benim çok bencilleştiğimi, burası onunda evi olduğunu, benim kim olduğumu, tabi ki geleceklerini söylüyor. Bu tür bir misafir ağırlama normal mi sizce yoksa ben mi abartıyorum?
Sen kim oluyorsun benim misafirim tabi gelecek diyorsa o zaman hizmetçi tutsun. Nasıl olsa kendileri oturup keyif çatıyorlar, muhabbetin dibine vuruyorlar. Evinde ayrı hizmet misafirlikte ayrı hizmet. Altından kalkamayacaklarsa neden misafir alıyorlar, herkes size güveniyormuş. Ben misafirlikte getir götür dışında hayatta yardım etmem. Herkesin yoğurt yiyişi ayrı. Ben nerden bileyim mutfakta nelere dikkat ettiğini. Hem çayı ben yapıp, bulaşığı ben yıkayacaksam nasıl misafir oluyorum. Evimde yaparım daha iyi

İkram konusunda bir şey diyemem içinden gelmiştir yapıyordur. Annemler en son 5 çeşidi geçmeyecek diye anlaşma yapmışlardı birbirleriyle. Sizin misafirlerin işine geliyorsa yapacak bir şey yok. Neyse bence asıl sorun annenizin sizin tatil gününüzde yapması bunu. Sen kimsin çağırırım demesi çok saygısızca. Madem öyle ben de çıkıyorum tatil günümü hizmetçilikle geçirmek zorunda değilim demeniz lazım. Bireyselliğe saygı duymayan bir anne daha. Aman ne şaşırdık
Bunun için tartışmıştık aylar önce "yapma ben sana yap mı diyorum" a gelmişti iş sorsan yap demiyor ama yapmayınca da ne kadar ayıp gençsin bana yaptırıyorsun yazıklar olsun" a kadar varıyor. Bu zihniyet ile başa çıkmak çok zor. Elimden geldiğince yüz göz olmamaya çalışıyorum. Haftada bir - iki gün misafir gelse diğer günler mesai sonu odama geçiyorum asla muhattap olmuyorum. Eskiden güzel sohbetlerimiz olurdu çok soğuttu beni kendinden malesef.
Sen kim oluyorsun benim misafirim tabi gelecek diyorsa o zaman hizmetçi tutsun. Nasıl olsa kendileri oturup keyif çatıyorlar, muhabbetin dibine vuruyorlar. Evinde ayrı hizmet misafirlikte ayrı hizmet. Altından kalkamayacaklarsa neden misafir alıyorlar, herkes size güveniyormuş. Ben misafirlikte getir götür dışında hayatta yardım etmem. Herkesin yoğurt yiyişi ayrı. Ben nerden bileyim mutfakta nelere dikkat ettiğini. Hem çayı ben yapıp, bulaşığı ben yıkayacaksam nasıl misafir oluyorum. Evimde yaparım daha iyi
Haklısınız zaten yardım beklemiyorum misafirlerden. Ben de gittiğimde onlar benden beklemiyor getir götür işleri yapıyorum sadece ama yeterince yapıyorum bunu. Yalnız kendiminkini, anneminkini değil tüm büyüklerimin çayını tazeleyip, servisleri yapıp ev sahibinin yükünü hafifletiyorum elimden geldiğince. Sanırım suçum genç ve bekar olmak :D onlara göre sorumluluğum yok çok rahatım.

Ana yemeği o yapıyor genelde ama sadece o kadar. Evde genç kız varken yaşını başını almış annelerin yapması çok ayıpmmış çok günahmış. Çok mücadele ettim bu kafa yapısıyla ama başa çıkmak zor. Asırlık inancı değiştiremiyorsun ne yazıkki kendini yıpratmanla kalıyor.
.
Evlenmeden ya da diğer bir deyişle ayrı eve çıkmadan rahat edemezsiniz. Marifet yemek yapmak da degil, misafire hizmet etmek de zaten. Yemek yap, temizlik yap okey zaten onlar rutin şeyler ama bir de bunun üzerine hizmet et, getir götür yap o yıpratıyor insanı. Ben evlenmeden önce bizim ev hergün silinip süpürülürdü, toz alınırdı; sanki heran eve misafir gelecekmis gibi bir hazirlik yapilirdi. Bir gün yapmasam hemen o gün annem söylenmeye laf etmeye başlardı. Şimdi evlendim barklandım, o her gün silinip süpürülen ev haftada bir defa silinip süpürülse öp başına koy. Viladayı her odayı sildikten sonra değistittirirdi bana, simdi viladayi ne zaman görsem leş gibi duruyor. Yani demem o ki evde yapacak birisi olunca her şey çok daha kolay oluyor. Benim de evimde misafire hizmet edecek birisi olsa ben de misafir davet etmekten çekinmem şahsen, bazı anneler bencil oluyorlar malesef ve bunu düzeltmenin bir yolu yok ne yazık ki. Günahı sevabı bilr kendi çıkarına göre yorumlamış dikkat edersen. Evde genç kiz varken annenin iş yapmasi çok gunahmış, peki annenin evin kızınin rızasını almadan evinr misafir davet ettirip sonra o misafire zoraki hizmet ettirmen çok mu iyi niyetli bir davranış?

Self servis yapın 😁
Hayır yani ne var herkes çayını tabağını alsa kaldırsa yabancıda değillermiş
Böyleleri gençliklerinin intikamını alıyolar bence

Evlenmeden ya da diğer bir deyişle ayrı eve çıkmadan rahat edemezsiniz. Marifet yemek yapmak da degil, misafire hizmet etmek de zaten. Yemek yap, temizlik yap okey zaten onlar rutin şeyler ama bir de bunun üzerine hizmet et, getir götür yap o yıpratıyor insanı. Ben evlenmeden önce bizim ev hergün silinip süpürülürdü, toz alınırdı; sanki heran eve misafir gelecekmis gibi bir hazirlik yapilirdi. Bir gün yapmasam hemen o gün annem söylenmeye laf etmeye başlardı. Şimdi evlendim barklandım, o her gün silinip süpürülen ev haftada bir defa silinip süpürülse öp başına koy. Viladayı her odayı sildikten sonra değistittirirdi bana, simdi viladayi ne zaman görsem leş gibi duruyor. Yani demem o ki evde yapacak birisi olunca her şey çok daha kolay oluyor. Benim de evimde misafire hizmet edecek birisi olsa ben de misafir davet etmekten çekinmem şahsen, bazı anneler bencil oluyorlar malesef ve bunu düzeltmenin bir yolu yok ne yazık ki. Günahı sevabı bilr kendi çıkarına göre yorumlamış dikkat edersen. Evde genç kiz varken annenin iş yapmasi çok gunahmış, peki annenin evin kızınin rızasını almadan evinr misafir davet ettirip sonra o misafire zoraki hizmet ettirmen çok mu iyi niyetli bir davranış?
Sorsan en iyi niyetlisi, kızlarını düşüneni onlar ve bizler hayırsız, düşüncesiz evlatlarız. Detaylara girmekten çekiniyorlar, girmeye kalksan bahane çok. Mücadele etmeyi bıraktım tahammül etmeye çalışıyorum artık.
Self servis yapın 😁
Hayır yani ne var herkes çayını tabağını alsa kaldırsa yabancıda değillermiş
Böyleleri gençliklerinin intikamını alıyolar bence
Yok kalkacak olsalar; aa otur canım sen, "kızım sen kalk sana zahmet" oturmamaıştım zaten daha :D

Sorsan en iyi niyetlisi, kızlarını düşüneni onlar ve bizler hayırsız, düşüncesiz evlatlarız. Detaylara girmekten çekiniyorlar, girmeye kalksan bahane çok. Mücadele etmeyi bıraktım tahammül etmeye çalışıyorum artık.

Yok kalkacak olsalar; aa otur canım sen, "kızım sen kalk sana zahmet" oturmamaıştım zaten daha :KK70:
Onlarda kalkmaya gönüllü değiller demekki 😁 misafirliğe gittiğimde yardım ederim mutlaka çayımıda kendim alırım
Bulaşığada yardım ederim eğer samimi görmüşsem ortada Bi hazırlık oluyo sonuçta emek verilmiş yapılmış
Bir kek yapıyoruz bir ton bulaşık çıkıyor
Sizin akrabalarda anneniz kadar düşüncesiz
Yapacak bişey yok gibi 😁

orta sehpa gibi bişeye her şeyi koyun tabakları da koyun herkes alıp dursun açık büfe gibi. çayı da salona alın çaycıda yapın. bu ne ya git geli bitmez bu işin valla bunalırım ben de

orta sehpa gibi bişeye her şeyi koyun tabakları da koyun herkes alıp dursun açık büfe gibi. çayı da salona alın çaycıda yapın. bu ne ya git geli bitmez bu işin valla bunalırım ben de
ilk çay servisinden sonra herkes gidip kendi doldurmalı.ev sahibi hizmetçi değildir

Bence hic normal degil. Anneniz oldukca anormal bir anlayisla yasiyor.

Normal bence yapılan ikram. Öğün değil zaten saydıklarınız. Bu herkese göre farklıdır ama herkes başka ikram yapar. Misafir çok uzun kalıyormuş. En sevmediğim şeydir uzun oturan misafir, bekarken bizim evde öyleydi. Yapacak bir şey yok maalesef. Benim anne tarafım Erzurumlu bir de sürekli küçücük bardakta çay içiyorlardı. Habire misafir kavgası yapardık ama hiçbir şey değişmedi. İstemiyorsanız çoğunluğun yazdığı gibi evde olmayın bence de

Merhaba arkadaşlar annem misafir geleceği zaman benim tatil günümde davet ediyor. Ve annemin yakın akrabaları geldiğinde yemek daveti değil çay daveti olduğu halde yemekler yapıyoruz burası güzel, çayın yanına tuzlu atıştırmalık ve tatlı da oluyor bu da güzel. Hemen arkasından kahve ardından çerez hemen ardından kabukları soyulup dilimlenerek servis edilen meyve ve bir kahve daha mı, neden olmasın? Servisi, ikramı sorun değil ama her biri 5-6 bardak çay içiyor en az ve bardakları daha boşalmadan annem tazelemem için beni uyarıyor. İki - üç kez çay demliyoruz. Kendileri en sevdiğim akrabalarım ama oturup sohbet etme, günün keyfini çıkarma zamanım kalmıyor tam aksine işkenceye dönüşüyor ve tatil günümde dinlenmek yerine daha çok yoruluyorum. Bulaşık makinesinde yer kalmıyor, bulaşıkların kalanını elle yıkıyoruz. Ve gündüz gelip akşam 23:00'e kadar kalıyorlar genelde. Onlara gittiğimizde akrabalar arasından en genci ben olduğum için serviste ben de yardım ediyorum ve bizimki kadar yorucu geçmiyor o sebeple annemin abartıya kaçtığını düşünüyorum bazen. Eskiden geldiklerinde mutlu olurken şimdi söyleniyorum bir de bunun için tartışıyoruz annemle. Benim çok bencilleştiğimi, burası onunda evi olduğunu, benim kim olduğumu, tabi ki geleceklerini söylüyor. Bu tür bir misafir ağırlama normal mi sizce yoksa ben mi abartıyorum?
Kötü haber evlenene kadar böyle..

Annen abartıyor evet onun evi istediğini istediği gibi ağırlar. Sen her seferinde hizmet etmek zorunda değilsin

Ne desem bilemedim . Evlenince o kosturmacalat bile özleniyor ne tatlı günler diyor insan . Ananem hiç oturamazdi bizi iki de bir birinin cayi biterdi tam sohbet koyulasir hop mutfağa sohbetin en can alıcı yerinde .... Ha bide goz atardi onun cayi bitmiş. Elin bulasiktan ayağın mutfaktan çıkmazdı. Ama guzel günlerdi.. ..

Sabahtan gelip geceye kadar oturmak çok saçma, acaba anneniz de gidince okadar oturuyor mu?

Bizde de mesela akşam yemeğine misafir varsa önce yemek ikram edilir. Ardından çay tatlı çerez, en son da meyve ikram ederiz.

Dediğin gibi en az 5-6 bardak çay içiliyor kişi başı, mecburen tek tek mutfaktan gidip doldurup getiriyoruz

Oğlan çocuğu olsa hizmet beklemezler o yüzden keke böreğe yardım eder diğer kısma karışmazdım. O gün başka bir iş çıkarır evden tüyerdim. Azıcık kurnaz olun hamur işi yemekten bir hal olmuş insanlara çalışıp yorulan biri izin gününde hizmet etmek zorunda değil.

Valla haklısın çünkü ben de aynı sorunları yaşamıştım lise zamanımda hatta annem gün katılmıştı yaşadığım işkenceden sonra o odamın içinde afedersin sıçan çocuklarına artık sabrım kalmamıştı anneleri kendi çocuklarını getirdiği gibi başkasının da çocuğunu getiriyordu üstüne birde benim odama salıyorlar bakıcıymışım gibi asla ilgilenmiyorlar annemi uyarıyordum bak böyle olmaz yeter dayımlar haftanın 7 günü burada zaten bari şu günden çık derdim ta ki yeni aldığı halısına çocuk fişşneli meyve suyunu dökene kadar :DDD hem üzüldüm hem sevindim annem bi şey demedi ama morali bozuldu karşı tarafta bunu görünce o görgüsüz ayı da halı yıkama parası koyup gitti. İç içi yedi kadının tamam morali bozuldu da para koymak nedir hem suçlular hem güçlü. Ama onunda yaşaması gerekiyormuş işte zaten yasakladım güne katılmasını pazarları da gelecekse öğlen gelecekler dedim yoksa hiç iyi geçinemeyiz dedim. Dediğin gibi geliyorlar bir de hizmet ettiriyorlar eskiden gelen misafirler sürekli gelenler özellikle yardım eder bi ucundan tutardı gittiğin yere hizmetçiymiş gibi davranamazsın çayını bi zahmet ilkini ben koyduysam ikincisini kendin koy valla odamdan asla çıkmıyordum full annem yapardı ama o çok severdi öyle şeyleri yalnız çok kazık yedi beslediği kişilerden :D şimdi çok akıllandı diyemem ama abartmıyor eskisi gibi 10 çeşit yemek ne ya misafir umduğunu değil bulduğunu yer ben gittiğim yerde sevmesem bile yiyorum valla yeter ki muhabbet olsun şimdi kuzenlerim bile nasıl arsızlaştıysa kendileri çaya bile davet etmezken nazzz sen soğuk kahveyi çok güzel yapıyorsun ben yapamıyoruğğğm naz sen tiramisuyu çok güzel yapıyorsun ben beceremiyoruğğğm yapsanaağğğ ayağına bana kitliyorlar kalk öğren internet diye bi şey vardım dedim ben de hepsini kendim yerim gerekirse kendimi kullandırtmam valla :D çıkma odandan hiç boşver ben sevmediğim akrabam oldu mu özellikle hoşgeldin bile demezdim saygısız desinler hiiiiç umurumda değil valla

Burda asıl sorun annenin "burası benim evim sen kim oluyorsun" mantığı. Hayır orası sadece onun evi değil. Misafirler senin misafirinmiş gibi hizmet etmeye gelince evin bir üyesisin ama rahatsızlığını dile getirince sen kimsin???
Öyle bir şey yok yani kusura bakmasın. 3 yaşındaki çocuğumun bile bu evde benim kadar hakkı var çünkü orası onun da yaşam alanı. Ben olsam izin günlerimi dışarıda geçiririm

Back
X