Merhaba arkadaşlar annem misafir geleceği zaman benim tatil günümde davet ediyor. Ve annemin yakın akrabaları geldiğinde yemek daveti değil çay daveti olduğu halde yemekler yapıyoruz burası güzel, çayın yanına tuzlu atıştırmalık ve tatlı da oluyor bu da güzel. Hemen arkasından kahve ardından çerez hemen ardından kabukları soyulup dilimlenerek servis edilen meyve ve bir kahve daha mı, neden olmasın? Servisi, ikramı sorun değil ama her biri 5-6 bardak çay içiyor en az ve bardakları daha boşalmadan annem tazelemem için beni uyarıyor. İki - üç kez çay demliyoruz. Kendileri en sevdiğim akrabalarım ama oturup sohbet etme, günün keyfini çıkarma zamanım kalmıyor tam aksine işkenceye dönüşüyor ve tatil günümde dinlenmek yerine daha çok yoruluyorum. Bulaşık makinesinde yer kalmıyor, bulaşıkların kalanını elle yıkıyoruz. Ve gündüz gelip akşam 23:00'e kadar kalıyorlar genelde. Onlara gittiğimizde akrabalar arasından en genci ben olduğum için serviste ben de yardım ediyorum ve bizimki kadar yorucu geçmiyor o sebeple annemin abartıya kaçtığını düşünüyorum bazen. Eskiden geldiklerinde mutlu olurken şimdi söyleniyorum bir de bunun için tartışıyoruz annemle. Benim çok bencilleştiğimi, burası onunda evi olduğunu, benim kim olduğumu, tabi ki geleceklerini söylüyor. Bu tür bir misafir ağırlama normal mi sizce yoksa ben mi abartıyorum?