Misafire beş öğün servis yapılır mı? Ben mi abartıyorum, annem mi abartıyor?

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba arkadaşlar annem misafir geleceği zaman benim tatil günümde davet ediyor. Ve annemin yakın akrabaları geldiğinde yemek daveti değil çay daveti olduğu halde yemekler yapıyoruz burası güzel, çayın yanına tuzlu atıştırmalık ve tatlı da oluyor bu da güzel. Hemen arkasından kahve ardından çerez hemen ardından kabukları soyulup dilimlenerek servis edilen meyve ve bir kahve daha mı, neden olmasın? Servisi, ikramı sorun değil ama her biri 5-6 bardak çay içiyor en az ve bardakları daha boşalmadan annem tazelemem için beni uyarıyor. İki - üç kez çay demliyoruz. Kendileri en sevdiğim akrabalarım ama oturup sohbet etme, günün keyfini çıkarma zamanım kalmıyor tam aksine işkenceye dönüşüyor ve tatil günümde dinlenmek yerine daha çok yoruluyorum. Bulaşık makinesinde yer kalmıyor, bulaşıkların kalanını elle yıkıyoruz. Ve gündüz gelip akşam 23:00'e kadar kalıyorlar genelde. Onlara gittiğimizde akrabalar arasından en genci ben olduğum için serviste ben de yardım ediyorum ve bizimki kadar yorucu geçmiyor o sebeple annemin abartıya kaçtığını düşünüyorum bazen. Eskiden geldiklerinde mutlu olurken şimdi söyleniyorum bir de bunun için tartışıyoruz annemle. Benim çok bencilleştiğimi, burası onunda evi olduğunu, benim kim olduğumu, tabi ki geleceklerini söylüyor. Bu tür bir misafir ağırlama normal mi sizce yoksa ben mi abartıyorum?

Abartıyor bence, tek bir tatil gününüz var geceye kadar oturan misafirlere kölelik mi yapacaksınız, yoksa dinlenecek misiniz?
Yazık, günah. Arkadaşımın annesi de böyle kızcağız bıktı usandı artık.

Tek izin günümde halletmem gereken işlerim var de, çik evden. Bırak annen ne yaparsa yapsın . Gençsin de milletin hizmetçisi misin? Hayatı yiyip içip gün gün gezmek olan kadınlar hizmet beklesin, haftanın 6 günü çalışan sen izin gününde bedava hizmetçilik yap.
Oldu paşam

o kadar uzun saatler oturabilen misafirlerin kalkıp yardım etmesi gerekir. bu samimiyet varsa çaylarını kendileri de alabilirler.
benim de annemin kuzenleri toplanır gelir, ilk çayları ben veririm, sonrasında çayı biten gider alır.
Ben de termosu getirip koyuyorum önlerine. 3 litrelik falan dev bi termos var, çayı biten alıyor ordan.

tabiki değil ama türk ailelerin geneli hep böyle
kaç yaşındasınız merak ettim
ne kadar becerikli ve çalışkansınız :)
25 yaşındayım :) ah becerikliliğim sömürülüyor :KK70:
Allah bana da böyle dert versin. Derde bak ülke bitmiş batmış insanların anne babaları evlatları ölüyor.
Ülkecek bitmiş durumdayız ve bu gibi durumlar bizi daha da bitiriyor. Tuzu biberi oluyor. Onlar için konu açmak yersiz ama bunun için fikir almak istedim sadece.
O kadar saat oturan misafire yapılan ikramlar az bile. Ama niye o kadar saat oturuyorlar o ayrı mesele.
Yok ablacığım porsiyonları yeniliyoruz :KK70: çerezi, meyveyi büyük porsiyonlarla ikram ediyoruz geç bitiyor. Afiyet şifa olsun gözüm yok çok severim hepsini sadece kimi zaman yoruyorum artık. Annem ile anne tarafı akrabalarım çok düşkünler birbirlerine bir araya gelince uzun saatlere kadar ayrılmazlar.
Bundan sonra boş gününde ek iş yap daha az yorulursun emin ol.
Bazen düşünmüyorum değil açıkçası :KK70:
Meyve,çerez veya kahveyi niye öğün olarak saydiniz ki ?
Lafın gelişi öğün dedim, e ara öğün neticede.
Tek izin günümde halletmem gereken işlerim var de, çik evden. Bırak annen ne yaparsa yapsın . Gençsin de milletin hizmetçisi misin? Hayatı yiyip içip gün gün gezmek olan kadınlar hizmet beklesin, haftanın 6 günü çalışan sen izin gününde bedava hizmetçilik yap.Oldu paşam
Eskiden evden çıkmayı severdim ama son zamanlarda evimi, evimde yalnız vakit geçirmeyi özlüyorum ama her zaman mümkün olmuyor malesef.

Evet ben özellikle çayı 2 demlik koyarım ve ne kdr içilirse devam ederim sonrasında meyve de çıkarırım ama kahve alışkanlığım olmadığı için kahve atlanir, gündüz gelip akşam giden misafire az bile ztn o kdr kalan misafir ev sahibi sayılır cümbür cemaat yapilmali

Misafire neden meyve ikram ediliyor biri anlatabilir mi bana ya?
İkram güzel şey de sürekli sürekli sürekli bir şeyler, ev sahibi açısından da baksam misafir açısından da baksam çok saçma.
Yemek, çay, çay boş olmaz yanına bir şeyler.
Çok uzun oturulacaksa hadi bi de kahve.
Her şeye yer buluyorum da şu meyveyi anlayamıyorum.

Makina varken elde yıkamayı hiç anlamıyorum.
1-2 saat sonra ra bitecek tekrar dolduracaksın.
Hadi sabaha kalsın.
Elde yıkayınca ne oluyor?

Back
X