Misafire Gelme Demek

bende dayanamıcam,insan dr yada başka bi meslekten oldum diye kk de fikir alışverişinde bulunamıcak mı,neden bu kadar abartıldı konu acaba?
arkadaşım,yeni evliyken malesef insanlar gerek merikından,gerekse akrabalık bağları sebebiyle ve de nedense hep kendileri misafir olaraktan zaman geçiriyolar,hiç hadi siz bize gelin diyeni duymadım ben.
en iyisi güzel bi bahane bulmak,bu akşam başka yere davetliyiz,ben sizi ararım,ya da eşim evde yok,gelince ararım gibi,
gerçi bu tavsiyeleri vermiş genel arkadaşlar ama bende fikrimi yazmak istedim.

Üniversitede bir feminist hocam kadınlar arasında sisterhood (kızkardeşlik) yoktur. Ancak, erkekler arasında brotherhood (erkekkardeşlik) vardır. O yüzden biz kadınlar ne olursa olsun birlik olamayız ve erkek birliğinin karşısında sömürülürüz, eziliriz demişti. Maalesef şu an çok basit bir konuda bile bu kızkardeşliğin yıkıldığını, hanım arkadaşların sudan sebeplerden birbirine girdiğini ve birbirlerine hakaret dolu sözler sarf ettiklerini üzülerek görmekteyim.

Hanımlar lütfen silkinin ve kendinize gelin.

Benim tuhafıma giden konu sahibi hekim olmuş bir sürü mücadele vermiş bu evine zorla misafir olmak isteyen insanlarla başedememesi yarin meslekte sorunlu insanlarla ne yapacak ?

arkadaşım ne alakası var yahu ne kadar dar düşünüyorsun anlamıyorum. aynısını akrabalardada derdi birşey yerken hafif döksem öğrenciyken yarın iğne nasıl yapcak. yanı herkes herşeyi yapamaz.

psikologdan aşık olup depresyona girebilir o zaman görevini nasıl yapcak diyebilir miyiz. veya her polis herkesten güçlü olcak herkesi dövcek mi? Arkadaslar Allah aşkına yapmayın konu açtığıma pişman oldum. sinirim bozuldu. harcadığım vakte acıdım. malesef malesefler böyle sürer.

diğer iyi cevap yazan arkadaslarımı tenzih eder ve hepsinden tek tek özür diliyorum mesajımı sildiğim için. bu özür ban yememek için değil zaten şu olayı gördükten sonra belli bir çerçeveden dışarı çıkamayan insanlara laf anlatmakla vakit geçiremem günlerce aylarca.

tutamadım kendimi ya arkadaşlar ne alakası var hastaya bakamamakla bi araştırmaya görede en çok eşinden şiddet gören kişilerde avukatlarmış şimdi bu mesleği icra eden avukatlar kimseyi savunamazmı eşinden şiddet görürken kendini savunamadı diye yapmayın arkadaşlar bune polamik neden birbirimizi kırıyoruz sanal ortam da olsa birbirimize hakaret etme hakkına sahip değiliz

ama sizde çok ieriye gittiiniz
yok kitap göndereym,kıskandınız
başhekiim olacağım

başka bi hanıma kimyagersin haaa beyaz önlük giy hava at felan fişman

kusura bakmayın

haftanın neredeyse her günü doktora gidiyorum
çoğu proftur
neredeyse kanka oldum hepsiyle
mayıs ayında ameliyat olodm ve yoğunbakımda hepsine neler demişim.hiçbiiri sizin tepkinizi vermedi
demek siz onlardan biri olsanız abooo

lütfen önce yazdıklarınıza bakın

Evet ona bakilirsa her insana denilebinirir aaa bunu yapamiyorsa sunu nasil yapabilir...

yani bir insan ya 100% mükemmel olacak yada ondan birsey olmaz mi...

Evet ona bakilirsa her insana denilebinirir aaa bunu yapamiyorsa sunu nasil yapabilir...

yani bir insan ya 100% mükemmel olacak yada ondan birsey olmaz mi...

Tıp fakültesi doktor mezun veriyor süperkahraman değil ya. :)
Ama ortası yok bu işin bir insana ya %100 değer veriliyor ya da yerin dibine batırılıyor.
Karşımızdaki etten kemikten bir insan.Bunu unutabiliyoruz.

Evet kendimize gelince biz insaniz karsidaki süper ötesi olmali...

ama insaniz hepimiz sadece!!!

Gerçekten de bayanın asıl sorusu hariç herşeye odaklanmış arkadaşlar...ben buraya konu açmaya korkar oldum bir laf edicem millet yanlış anlayacak ya da anlamadan yorum yapacak sonra seyreyle cümbüşü
konu sahibi arkadaşım hala konuyu okuyacak halin kaldıysa ve okuyorsan misafirlerine durumunu açıkça anlatmaktan çekinme zor şartlarda çalışan bir bayansın insanlarn anlayışla karşılamaları gerek, karşılamıyorlarsa da onların bileceği iş senin hatan değil

Son düzenleme:
Mesajların hepsini okuyamadım,başlıkla ilgili düşüncemi yazacağım..

Şu an ailemden oldukça uzak bir şehirde yaşıyorum..Eşim de öyle ailesinden uzakta..Zor bir hamilelik geçidim ve hamileliğim ailemin yanına,çoğunlukla da hastanede yatarak geçti..tam 1 seneden fazla kendi evimden uzaktaydım..eşim de her hafta sonu km .lerce yolu göze alarak benim olduğum şehre gelip gitti..Eşimin evi toplayıp temizlemek gibi bir durumu olamadı..Arada elinden geldiğince temizliyordu..akşam yorgun argın geliyordu zaten..uzatmayayım anca 1 sene sonra kendi evime dönebildim..2 küçük prematüre doğumlu bebekle...prematüre bebeklere bakımın ne kadar zor olduğunu bilen bilir...eve döndüğümde nerdeyse 1 senedir doğru dürüst toplanmamış ,dağınık bir ev vardı..ben de tecrubesiz ve yardımcısız,hala doğum ağrıları olan bir anneydim...çevremizde hiç bir akraba,yakın yoktu...doğum yapalı 1 sene oldu ve ben bu durumda eve 1
kişi bile davet etmedim...bir tek halam 1 hafta kadar kaldı o kadar...gelecek olanlara,gelmek isteyenlere de müsait olmadığımızı söyledim...bir sürü hastalık,ameliyat vs atlattık..ve ben bu durumdayken kimseye güleryüz gösterip misafir ağırlayacak durumda değildim..ha misafir sevmiyormuyum,seviyorum..ama ben müsaitsem...evi her an temizleyebilecek durumda da olamıyorum...eve temizlik için kadın da almıyorum ,çünkü beğenmiyorum,güvenmiyorum ...bu durumumuzu bildikleri için kırılan gücenen de olmadı çevremizde..şu var ki bebek sahibi olmadan önce de geliyorum diyen emrivaki yapan misafir durumundan hoşlanmazdım..bu konuda tavrımın ne kadar net olduğunu eşim yeterince iyi kavramış durumda...milleti de takmıyorum bu konuda açıkçası..belki benim başka bir planım var,belki yorgunum hastayım,dışarı çıkıcam...misafir en az bir kaç gün önceden geleceğini haber verir,müsaitsem kabul ederim,değilse açıkça müsait olmadığımı söylerim...
Şu an aklıma geleni yazdım,acaip olduğumu düşünenler olabilir,ama bu halimden mutluyum..planlarımızı kendimize göre yaşıyoruz..başkalarının bozmasına izin vermiyorum kolay kolay...

Son düzenleme:

doktor hanım önce kendi yazdıklarınıza bir baksanız diyorum hani yazım hatası dolu cümleleriniz bu haldeyken bu tip bir öneride bulunmanız bana komik geldi belirteyim dedim

koyu siyah yazılı yerlere dikkat !

gelmek isteyen misafirlerinizede ''bugün çok yoğunum başka zaman gelin '' dersiniz olur biter..

Son düzenleme:

işte farkımız bu benim yaptığım yazım hatası onunkisi türkçeden türkçeye çeviri yapsan zor anlaşılıyor. aramızdaki fark senınle belli oldu. siz benim doktor olmamı kıskananlar hasetinizde çatlayın biricğim az sonra gelir. bye bye :76: ben konu dışına çıkana cevap verdim sen ne karışıyorsun. kadınlar hep böyle kıskansın bizimkine gelince bu topici okutcam ben sofrayı hazırlıcam sen bunları oku diyeceğim. biraz size gülsün ne kadar kıskanıldığımı kadınlar tarafından bile görsün. giğer arkadasları tenzih ederim.

DOKTOR AYŞE.... DEN SAYGILAR.... HERKESE MUTLU SAĞLIKLI GÜZEL AKŞAMLAR GECELER

iyi güzel de niye her mesajında doktor olduğunu büyük harflerle belirtme ihtiyacı duyuyorsun anlamadım.

ay çok güldüm bu yoruma
iyi eylenceler eşinle sana
misafirsiz uzun geceler

Valla inanamiyorum bazilarinin sanalda bos bos tartisma yapacak ne kadar da COK vakti oluyor. Aysecim takma bence, bazilarinin o kadar az mesgalesi var ki hayatta anlasilan, burda mecburen zorla kavga ariyolar. Vallahi anlayamiyorum ya, kirmizidonlu isin gücün yokmu insan nasil bu kadar sacma islerle ugrasir cidden anlamiyorum. :26:

yazdigim sozlerde beni hakli cikarip tekrar seviyenizi gosterdiniz..sizin bu durumunuza psikolojide "yansitma" diyoruz..kisi kendinde olan rahatsizlik duydugu ozellikleri baskalarinda da hep varmis gibi digerlerini suclamasina yansitma denir..ne kadar egitimde alsaniz kendinize guvenininz yok ve kiskanaclik duygusunu yenememissiniz cevrenizdeki insanlari ve butun kadinlari alttarafi bir saglik ocaginda doktor oldugunuz icin kiskanclikla sucladiginiza gore sanirim ayni zamanda kendinizi boyle tatmin edip ustelik sizi esime okutacam oda gorsun ne kadar kisknaildigimi diyecek kadar kuculdunuz..sizi psikologa gorunmenizi bir tavsiye ederim ve insallah esiniz size yardimci olabilir bu asagilik duygusunu yenmenizde..

bu arada uzulmeyin misafirler sizi tanidikca ayagini kesecektir evinizden

ben avukat silenzioo
canım önceki mesajları okudunmu bilemiyorum..
inan o yorumlar sana yapılmış olsa sende bu şekilde tepkiler verirdin..
cidden bende kıskançlık yapıldığını düşünüyorum..önceki mesajlara göre tabi..
yani konu sahibi ben doktorum derken buralara varıcanı düşünmemiştir heralde..
sen konu açsan ben şurda çalışıyorum eşimde burda çalışıyo bu yüzden çok yoğunuz ve başbaşa kalamıyoruz diye?
ben derdim yani..sonradan allah allah nerde çalışıyosunuzda bu kadar yoğunsunuz derlerdi heralde..
bana çok garip geliyo ya bu şekil anlamsız çıkışlar:44:

Bir doktor yada öğretmen yada mühendis Kısacası eğitimli insanların bu tür ağız dalaşına girmesini hayretle izliyorum.

Konu sahibi arkadaşımız onu ağır eleştirenlere Çok övündüğü o '' İnsanlığıyla '' yaklaşması gerekiyorken tam tersine ateşi fitilleyen , karşı tarafı küçük gören cümleler kurarak tartışma ortamı yaratmış .. ben yakıştıramadım bu kadar sıfırdan gelen , eğitimini , insanlığını kazanmış birinin klayveden onu eleştirenlere olan tutumunu ..

Bence kendini bilen , kendinden emin olan insan Sözünü bir kere söyler ve sukut eder ..
Susmak edeptendir çunku ..

''qualificationlarim''
ya ingilzice konusun ya Turkce konusun :82:
doktorsunuz ama hala Turkcemizi nasil kullanacaginizi ve korumaniz gerektigini ogrenememissiniz...ki sizin gibi egitimli bir insanin bu tur seylere daha cok dikkat etmesi beklenir...

sorununuza gelince de...
zorlanacak bir sey yok, arayan teyzeniz ise mesela ''teyzecim esim surekli sehir disinda biliyorsunuz ayriyiz genelde, bugun yeni geldi aksama birlikte vakit gecirmek icin plan yaptik sizi filanca gun agirlasak iyi olur. sizi de cok ozledik mutlaka gelin'' vs diyerek onlarin basinizin ustunde yeri oldugunu da belirtin ki kirilmasinlar...
ya da direk bu aksam musait degiliz deyin ne var ki bunda, cekinmeyin...insan her zaman musait olamiyor yakinlariniz bunu anlayisla karsilamali...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…