Misafire Gelme Demek

canım o zamanda akşam sevişceklermiş derler ya

Hiç aklıma gelmemişti yahu =)

Ama aslında, durumun vahametini daha bir ortaya çıkarabilir: "her akşam misafir ağırlamaktan imanımız gevredi, kocamla sevişmeye vakit bulamıyoruz ayol, az anlayış gösterin" gibisinden.

Ama "eşimle planımız var" cümlesinden tek anlayabileceği bu olan insan da bunu nerden anlasın

canım yeni evliler ya o bakımdan, ikiside birbirinin ilki olunca...

canim tabiki ama söyleyis tarzida cok önemli
insan isinin yogun oldugunu meslegini belirterekmi ispatliyor
söylede baslayabilirdi, esimde bende cok zor islerde calisiyoruz ikimizde cok yogunuz diyebilirdi
daha alcakgönüllü olurdu, merak edenlerde sorardi meslegin ne diye
ama yok doktoruz ya böbürlenerek ilk mesajda belirtilmeli
peki sonraki mesajlarinda hanfendinin nekadar kibirli oldugunu ispatlamadimi

canım yeni evliler ya o bakımdan, ikiside birbirinin ilki olunca...

"Eşimle baş başa akşam yemeği planımız var"a dönüşebilir, ama bu cümle de o anlama çekilebilir gibi görünüyor.

"müsait değiliz" en güzeli galiba, isteyen istediği gibi anlasın. Ben de bunu kullanıyorum hep. Neticede evet, o akşam tek planım kanepeye uzanıp film izlemek bile olsa misafir için müsait olmuyorum, ve bu kibar reddedişin açıklamasını yapmak durumunda da olmyorum.

tabi ki canımcım şaka yapıyorum, valla ben ev oturması falan sevmem, allahtan hem ofis hem home-office tarzı bi işim varda, çalışıyorum diyebiliyorum, çalışmıyor olsamda, ay çok mu üç kağıtçıyım

söyleyen söyledi zaten istemedigi misafirlerine ne söylemesi gerektigini

ki zaten konusahibi herseyi herkezden daha iyi biliyor, pek yardima ihtiyaci oldugunuda sanmiyor
konunun amacinida anlamadim zaten:97:

ya size yorum yapmıyım dedim yine işinee bakkk sananieeee dersiniz diye ama elimde değil yazıcam!!
konunun amacını anlamadınızmı? amacını saptıran sizsiniz bi bakın bakalım ilk yorumu kim yapmış doktorlukla alakalı?
ayrıca yardıma ihtiyacıda olabilirdide sizin hakaretlerinize ben maruz kalsam bende onları söyler ve giderdim.herkes sizi çekmek zorundamı??????

yapmicam yapmicam diyon ama dayanamiyon dimi

izin verdim yap yap rahat ol, he hakaret etmeye ben basladim önce demi

simdi cekemeyen anten taksin dicem ama igrenc bi espiri olucak

Yok, ben sizi anlıyorum, ama diğer taraftan, gerçekten bir manileri olduğu halde bile kendini "buyrun gelin, başımızın üstünde yeriniz var" demek zorunda hisseden insanlar var, bahane uydurmaktansa hakikati belirtmenin daha işe yarar olduğunu söylemeye çalışıyorum kendimce.

Ben misafiri severim. Arkadaşlarımız gelsin, onlara sofralar kurayım, saatlerce o masada yensin içilsin sohbet edilsin, ben bunu seviyorum, ama bunun ne zaman olacağına kendim karar vermek şartıyla. O üçkağıtçılığı ben de bazen yapıyorum, ama "yüzü düşük ev sahibi" olmaktan iyidir.

İnsanların sürekli "hadi size gelelim, hadi bir şeyler yapalım" gibisinden taleplerini de anlamak zor. "Ev" nedir, yaşadığın, rahat edeceğin, iş dönüşü o yorgunlukla koşa koşa gittiğin bir yer. O evde ne zaman ne yapacağına insan kendisi karar veremiyorsa bir tuhaflık var bence de. İnsan evinde rahat edemeyecekse nerede edecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…