Dilimizi güzel kullanmak önemlidir tabii.
Ama konu sahibine taş atmaya alet olmamalı bu kadar hassas konu.
Ona bakarsak,bu forumda dilimizi düzgün kullanamayan üyeler ban yese,forumda kaç kişi kalır acaba ?
Sadece son sayfaya bakalım,kaç üye cümleye büyük harfle başlamış?
Kaç kişi ek olan -de ile de bağlacını doğru kullanabiliyor ?
bir baglaci ayri ya da biti$ik yazmakla Turkce bir kelime kullanmak yerine onun Ingilizcesini kullanmak farkli seyler...vasif ya da yetenek demek yerine qualification demekle bir baglaci yanlis yazmak karsilastirilamaz duzeyde farkli...
internet ortaminda buyuk kucuk harfle yazmaya dikkat edilmez zaten...roman yazmiyoruz ki burada yorum yapiyoruz alt tarafi...
ayrica ben kimseye tas atmiyorum, kk'da Turkce yerine baska dillerde konusan ya da baska dillerden cumle aralarinda bazi kelimelere yer verenleri nacizane uyariyorum o kadar...
ben bunu kendime gorev gibi edinmis te olabilirim aslinda cunku Turk milleti dil konusunda cok duyarsiz olmaya basladi...
yer yerine lokasyon, belirli demek yerine spesifik gibi surekli kullanilan Ingilizce kelimeler hortladi son yillarda...bunlardan daha yuzlercesi var...hic hos degil tamamen ozentilik ve yapmaciklik tasiyor bu kelimelerin kullanimi...
sadece insanlara gerekli olan dil bilincini hatirlatmak amaci ile yapilmis bir uyariydi lutfen kimse yanlis anlamasin, konu sahibi de dahil...
tesekkurler...
ha bir de sunu ekleyeyim, ben konu sahibinin meslegini niye belirttigi hava atip atmadigi tartismasina falan da dahil olmak istemiyorum lutfen uyarimla bu tartisma arasinda baglanti yapilmasin...
kimsenin egitimi meslegi kimseyi alakadar etmez diye dusunuyorum, meslegiyle egitimiyle hava atmak isteyen varsa bile gelsin istedigi havayi atsin tum forum onun olsun banane ki yani