Misafire Gelme Demek

Dilimizi güzel kullanmak önemlidir tabii.
Ama konu sahibine taş atmaya alet olmamalı bu kadar hassas konu.
Ona bakarsak,bu forumda dilimizi düzgün kullanamayan üyeler ban yese,forumda kaç kişi kalır acaba ?

Sadece son sayfaya bakalım,kaç üye cümleye büyük harfle başlamış?
Kaç kişi ek olan -de ile de bağlacını doğru kullanabiliyor ?

Dilimizi güzel kullanmak önemlidir tabii.
Ama konu sahibine taş atmaya alet olmamalı bu kadar hassas konu.
Ona bakarsak,bu forumda dilimizi düzgün kullanamayan üyeler ban yese,forumda kaç kişi kalır acaba ?

Sadece son sayfaya bakalım,kaç üye cümleye büyük harfle başlamış?
Kaç kişi ek olan -de ile de bağlacını doğru kullanabiliyor ?

bir baglaci ayri ya da biti$ik yazmakla Turkce bir kelime kullanmak yerine onun Ingilizcesini kullanmak farkli seyler...vasif ya da yetenek demek yerine qualification demekle bir baglaci yanlis yazmak karsilastirilamaz duzeyde farkli...
internet ortaminda buyuk kucuk harfle yazmaya dikkat edilmez zaten...roman yazmiyoruz ki burada yorum yapiyoruz alt tarafi...
ayrica ben kimseye tas atmiyorum, kk'da Turkce yerine baska dillerde konusan ya da baska dillerden cumle aralarinda bazi kelimelere yer verenleri nacizane uyariyorum o kadar...
ben bunu kendime gorev gibi edinmis te olabilirim aslinda cunku Turk milleti dil konusunda cok duyarsiz olmaya basladi...
yer yerine lokasyon, belirli demek yerine spesifik gibi surekli kullanilan Ingilizce kelimeler hortladi son yillarda...bunlardan daha yuzlercesi var...hic hos degil tamamen ozentilik ve yapmaciklik tasiyor bu kelimelerin kullanimi...
sadece insanlara gerekli olan dil bilincini hatirlatmak amaci ile yapilmis bir uyariydi lutfen kimse yanlis anlamasin, konu sahibi de dahil...
tesekkurler...

ha bir de sunu ekleyeyim, ben konu sahibinin meslegini niye belirttigi hava atip atmadigi tartismasina falan da dahil olmak istemiyorum lutfen uyarimla bu tartisma arasinda baglanti yapilmasin...
kimsenin egitimi meslegi kimseyi alakadar etmez diye dusunuyorum, meslegiyle egitimiyle hava atmak isteyen varsa bile gelsin istedigi havayi atsin tum forum onun olsun banane ki yani :27:

Son düzenleme:
doktor (!) hanım sizi niye kıskanayım onu anlamadım ? burada meslek yarışması mı yapıyoruz ?

Yahu kıza ''türkçeden türkçeye çeviri yaparken zorlanıyorum '' diyorsunuz, yemin ederim ben sizi okurken daha da zorlanıyorum.

ayrıca ''yolluycam '' yazmak klavye sürçmesi değildir bilginize .)) resmen yolluycam, etcem,yapcam yazıyorsunuz. Hani bu hırsla klavyenin tuşlarına basmakla çok alakasız üstelik bu bal gibi kelimeyi yanlış yazmakla alakalı .))

üzgünüm gördüğümü söyledim .=)):51:

Son düzenleme:
kıskançlığı bende anlamış değilim. özeldede çalıştım qualificationlarım çok iyiydi fakat ufak bir semtte insanlara şu hastenein bu bölümüne git diye yönlendirmek daha çok hoşuma gidiyor çünkü büyük hastanahede kimse kimseye yarımcı olmuyor. doktor olduğumu söylerim her zaman zor şartlarda kazanıp zor şartlarda okuduğum için evet DOKTORUM.

Konu dışına çıkmak istemiyorum. İlk çalıştığım hastane özeldi neden sağlık ocağı seçtim rahat olmak için değil. Ben ekonomik durumu kötü aileden geldim yolyordam bilmezdik kimliğimizi kaybetsek nasıl çıkarılır ailem bilmezdi kim ne derse ona inanırdık.

DOKTORUM.

Herkese ihtiyaç var. babamda deri fabrikasında işçiydi. son kez yazıyorum sosyo-ekonomik kültürel eğitim durmunu belirtmek için yazdım fakat siz aaa bu ne sahibi olmuş şu kaç para kazanıyor diye çekiştirmeye devam edin.

Accountumu admin arkadaş sile ise sevinirim. Cevap veren arkdaşlara teşekkürler ....

İngilizce kelimeler kullanılması benim de dikkatimi çekti.
Fakir ailenin kızıydım,zorlukla okudum,sağlık ocağında doktorum diyor.
Ama sanki kolej mezunu veya Amerika'da okumuş gibi İngilizce kelimeler kullanıyor.

Konuya gelince,sanırım çok da yoğun değilsiniz ki,tüm pazar gününüzü kk da yazışmakla geçirebildiniz.
Üslupları tasvip etmemekle beraber,bazı arkadaşlara katılıyorum.
Hiç "çatlayın-patlayın ben doktorum" diyen bir doktor tanımadım.

İngilizce kelimeler kullanılması benim de dikkatimi çekti.
Fakir ailenin kızıydım,zorlukla okudum,sağlık ocağında doktorum diyor.
Ama sanki kolej mezunu veya Amerika'da okumuş gibi İngilizce kelimeler kullanıyor.

Konuya gelince,sanırım çok da yoğun değilsiniz ki,tüm pazar gününüzü kk da yazışmakla geçirebildiniz.
Üslupları tasvip etmemekle beraber,bazı arkadaşlara katılıyorum.
Hiç "çatlayın-patlayın ben doktorum" diyen bir doktor tanımadım.

diğer söyledikleriniz konusunda birşey demiyorum yanlış anlamayın şu kırmızı işaretlerim yerler hakkında birşey sorucam

bir insan fakir bi ailenin kızı olup eğitimini aldıktan sonra ingilizce kelimeler kullanamaz
ama
kolej okuyup amerika da okusa kullanabilir mi?

İngilizce kelime kullanmak,İngilizce düşünmekle alakalı birşey.
Eğitimini İngilizce almamışsa veya yurtdışında yaşamamışsa,insanın aklına,kelimenin ilk önce İngilizcesi gelmez.
Bazen çalışılan kurum yabancı bir firmaysa,çalışanlar arasında,bazı terimlerin İngilizcesi kullanıldığı görülür.
Yabancı dili sonradan kursta filan öğrenip,İngilizce kelime kullanan pek olmaz.

Bende evimde anneme tahamülü olmayan biriyim yoğunum.
Sürekli notalar üzerindeyim ve şan repertuarı çalışmam gerek.
AMA ÇOK SEVİLİYORUM (!) bir türlü ev boş değil oysa diyorum her hafta konserlerim var çalışmam lazım kulağıma yeni şeyleri doldurmam lazım
teşekkür ederim iyi ki varsınız ama benimde işim asosyal olmamı gerektiriyor.
Yok anlamıyorlar en son gelmeyin istemiyorum dedim şuan çok rahatım.
Dene resti çek yalnız kalmak istiyoruz diyin.
Meslek çok etkili benim 7 günümde dolu oluyor evde de solfej çalışıyorum.Ve müzik olduğu için evde sessizce oturmak dinlenmek istiyorum sakince :68:
Tamamen dünyadan kopmam lazım.... Şuan çok rahatım deneyin tersleyin çok rahatsızsanız net olursunuz.
:51: Siz yine iyisiniz bende kalanlar falan sormayın yani çözüm malesef kırmak.... :58:

nerde bizim yaGmurluk hemşiremiz, gelirse doc falan dinlemez iğne yapar heee, şşşşşşşşşş:27::27::27::1:

Son düzenleme:
Kibarca söylenebilir.Yalan da değil.Ben yatılı misafiri sevmem.Oturmaya gelebilirler ama er gün de değil.Çalışıyorum ,ama çalışmasam da her gün her gün,sık sık çekilmez yani.

Back
X