misafire verilen oda hassasiyeti

siz niye giidyorsunz evden odanızda yatın kaç kişi sığarsa o kadar misafir alın evden gitmeniz saçma bence ayrıca siz nerde kalacaksınız:KK64:

evi tanımayan insanlar ev sahibi olmadan rahat edemezler, evinizde odanızda kalın. Bi ihtiyaç durumunda yardımcı olursunuz. Hem Kendi anneme babama versem kalmazlar benim yatağımda, elalemin anasının babasıyım ne işi var? Misafir odası iş görür gayet de. Aksi halde rahat edemeyecek adam gider otelde pansiyonda kalır istediği gibi.

Benim bildigim misafire ya kanepe acilir yada yer yatagi yapilir.. Avm lerde şişirmeli yataklar oluyor, onlarda guzel oluyor..

Kesinlikle evimi bırakmam birde bişey lazım olur çekinirler. Onları eve bırakıp kaçmış gibi olur aynı şeyler bizim de başımıza geldi ama evimi ve odamı vermedim. Yerleri temiz rahat olduktan sonra hangi oda olduğunun bir önemi yok bence

Misafirleri kim ağırlayacak?
Yani onların yerinde ben olsam yerimden kıpırdayamam ev sahibi yokken. Çok tedirgin olurum en ufak bir şey olursa nasıl açıklarım diye.

böyle içinde banyosu tvsi falan olan odalar var, verip parayı kalıyorsun adına da otel diyorlar.

damat bey bu insanlara otel tutsa da kimse perişan olmasa olmuyor mu?

ben vermezdim heralde yatağımı odamı, şayet vermek zorunda kalsaydım da çok rahatsız olurdum.

biz bi düğünde düğün sahibinin üst katında eltinin evinde kalmiştık evi bize bırakıp gittiler çok rahatsız olmuştuk
düğün sahibide ne gelip baktı ne bişey bize, kalkıp su bile içememiştik sabah nasıl oldu bilmiyorum..düğün sahibi arkadaşada cok kırıldık
bence çok hoş bir davranış değil

Sadece agirlamak yeterli.

Evinizi hic tanimadiginiz insanlara terk etmeyin. Siz de kalin baslarinda.

böyle içinde banyosu tvsi falan olan odalar var, verip parayı kalıyorsun adına da otel diyorlar.

damat bey bu insanlara otel tutsa da kimse perişan olmasa olmuyor mu?

ben vermezdim heralde yatağımı odamı, şayet vermek zorunda kalsaydım da çok rahatsız olurdum.
bizim insanimizin cimriliginden dolayi illa ki ust uste kalinacak, 1 kisiye 1000 kisinin tuvaleti banyosu yemesi icmesi bulasigi yuk olacak, onlerinden ayri arkalarindan ayri temizlik yapilacak. Gercekten yuk olmayi seviyoruz yeter ki o sehirde 7 kat uzaktan 1 akraba olsun.

Bence sizde evinizde kalın.hem birseye ihtiyaclari olur falan bilmedikleri bir ev sonuçta mutfagi kullanmalari gerekebilir bahanesiyle evim hanımı olarak evde kalmalisin

Evi birakip nereye gidiyosunuz ya. O insanlar ne yiyecek ne icecek? Birisi evini bana birakip gitse saniye duramam o evde. Evinizde durun. Bi cay, bi kahvalti verirsiniz en azindan. Herkesin carfani yatagini ellerine verip gidecek misiniz? :KK57:

Yazsam aynen böyle yazardım.
Bin kere katılıyorum.

Mahremiyeti falan geçtim, bu insanları ağırlamayacak mısınız? Evden gitmek ne demek bakın çarenize der gibi.

bilmedigim bir evde ev sahibi olmadan kalmak istemem hele de yatili misafir olmak hic istemem. insan huzursuz olur. siz rahat etsinler diye evi birakir gidersiniz onlar da ev sahibi bizi istemiyor evi birakti gitti derler. mesela yani.. her sey icin azi karar cogu zarar. iyiligin bile. her seyin bir siniri olmali diyorum. evinizi birakip gitmeyon odanizi kilitlemeyin. kali odanizda yataginizda agirlayin misafirlerinizi. en guzeli bu bence.

Evi bırakıp gitmeniz ayıp olur. Insanların o telaşında yanlarında hem de erkek tarafından birine ihtiyaçları olur. Yatağınıza yatırma fikri bana hoş gelmedi. O yatak siz ve eşiniz için özel. Şahsen ben anne babam hariç kimsenin yatağında yatmak istemem.

Merhabalar,

Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.

Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?
Ben olsam asla evimi birakip cikmam ve odami da kimseye vermem. Neticede ne olursa olsun tanimadiginiz insanlar. Yani biri bana evini verecek olsa da asla ev sahibi olmadan kabul etmem. Cunku dunyanin binbir turlu hali var. Olur ya aksilik o ara bisey kaybolacak olsa akliniza ilk onlar gelir ama bisey de diyemezsiniz. Ne siz huzursuz olun ne de insanlari zan altinda birakin. 1 gece de rahat olmayiversinler. O kadar rahat olmak istiyorlarsa da gitsin otelde kalsinlar.

Hicbir kosulda yatak odami vermem sizde vermeyin hem madem okadar kalabalik geliyorlar bi otel ayarlansin siz gelini dusunuyosunuz ama sizin huzurunuz kalmicak

Merhabalar,

Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.

Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?
Evimde kalır onları da misafir eder ama yatak odamda değil de salonda filan uyuturdum

Back
X