misafire verilen oda hassasiyeti

ayrıca mesele otel parasından kaçmak değil, bir daha benim evime yolları düşmez zaten bu insanların. ev konforunda ağırlamak bir kere olan düğünlerinde elimden geleni yapmak istiyorum. parayı bastırınca bütün oteller bizlerin ama aynı muhabbet yok. ayrı ayrı odalarda kalacaklarına evde rahat raat banyolarını yapsınlar, istedikleri vakitte çay yapsın içsinler diye düşünmüştüm.
Gercekten cok iyi niyetlisiniz ama otel yabanci birinin evinden bin kat daha rahattir
Yani bana tercih hakki sunulsa kesinlikle oteli tercih ederim

Merhabalar,

Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.

Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?

Bu kadar çok misafirhane, otel, pansiyon vs vs varken niye illa ev?

Eve gelip kalacak olanlar oranin sizin eviniz oldugunu biliyorlar neticede.
Niye birakip gideceksiniz ki.
Cok rahatlarina duskunlerse bunu dusunmus olmalari gerekirdi onceden.
Gelin ayrica kuaforde hazirlanacak evde degil.

Nereyi bulurlarsa bos orada yatacaklar

Sevapla ne ilgisi var orasi sizin odaniz baska birine verilir mi hic?? Sigdigi kadar kisi kalsin gerisi otele gitsin yatili misafir en zoru.

Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?

yatak odasının tanımadığınız ya da uzaktan tanıdığınız insanlara ne kadar büyük olursa olsun tahsis edilmesinden hoşlanmıyorum
yatak odanı tahsis ettin diye kimse duacın olmayacak sevapın katlanmayacak

Kızım rahatsızlandı, hastanedeydik. Eşimin aileside benim ailemde ayrı günlerde geldiler ve kaldılar. Eşim gitti salonda yatak hazırladı onlara. Onlar bile yatak odamızda yatmadı yani. Elalemin ne işi var yatak odasında? Mahrem mahremdir. Kişilere göre değişmez. Bence evden gitmeyin, kendiniz kalın.

bence sende kal en mantıklısı bu komple bırakmak niye
zaten mahrem diye birşey var yabancı bir erkek senin yatağında yatamaz
sizde evde olun odanızda yatın uygun yerlerede yer yapın misafirleriniz orda kalsın.
önemli olan evinizi açmanız yatacak yer vermeniz..

Otelde neden kalmıyorlar, temiz pansiyon tarzı yerler de var. Benim de misafirlerim geldi ama yatılı kalmadılar rahat da edemezlerdi. Senin soruna gelecek olursa evini bırakıp gitme kimseye, o kadar da değil yani.

Canım odayı kitleyip gitmek de ne allah aşkına! Sen de evde kalıp misafirlerini ağırla ve yatak odanda da sen kalmış ol doğal olarak. Ben olsam bir başkasının yatak odasındansa salonda daha rahat ederdim.

Merhabalar,

Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.

Ne evini bırakırdım ne de oda mı kesa ve net, misafir ağırlayacak şansız da baslarında olum

Arkadaşlar boşa yazmayalım konu sahibi yazmıyor...
cevapsız bir sorunumuz mu kaldı gözümden kaçmış olabilir. ara ara girip cevap yazmaya, toplu cevap vermeye çalıştım. hakaret ve aşağılama içermeyen bir çok gönderiyi beğen'e tıkladım. bütün yorumları okuyup çok kişiye cevap olacak mahiyette cevaplar yazdım.

Siz evde yokken insanlar nasıl rahat edecek bir şey lazım olsa yerini bilmezler yemek işi filan çok zor saçma yani ... Bence sizinde evde olmanız daha uygun olur. Diğer türlüsünü ne duydum ne gördüm. O kadar rahatlarına düşkün insanlarsa otele gitsinler. Bir iki gün ayrı yatsalar kimse ölmez .Anlayışlı insanlarsa aiz ne kadar desenizde kabul etmezler zaten. Çünkü olması gereken bu...Ben şahsen ne evimi nede odamı bırakıp asla gitmem.

Aslavermem yatak odami...evimi de ben varken misafir olsun kim olirsa...esinizin fikrini de begenmedim...ev sizin oda sizin ...hem ayrica ilk kez geleceklrt ihtiyaclari olsa bisey yerini bilmezlet ararlat katistirirlar...vs..vs..

Yatak odami vermem heleki uzaktan yeni tanistigim insanlara.. Aslinda evi birakip gitmenizde sacma olmaz mi? Sonucta siz ev sahibi olarak yemek , banyo vs ihtiyaclarinda evde bulunmalisiniz. Sizin eviniz otel degil ki. Tamam belli ki ince düşünceli birisiniz bu cok iyi ama evi birakmayin bence

Valla erkek tarafiysa cocugunu evlendiren
kimse artik bi zahmet bi otelden bir kac oda tutacak. Evet masraf da yapacak. Sıkıs tikis milleti yerinde ede ede ..o ne oyle.. orta halli bi otelden 1gunlugune 2 oda kiralasa bence cok da tutmaz..dugun yapiyorlar bundan kacmasinlar..

Back
X