Misafirim var

Balıktan sonra sütlü tatlılar yenmez ki!zehirlenme olabilir.
Bu algıyı doktorlar yalanlıyor.
Kulaktan kulağa dolaşan, bir hurafeden ibaret.
Açıkcası şöyle imiş, yediğimiz sütlü tatlının ve balığın taze olması gerekiyormuş.
Aksi halinde balık bayat ya da bozuk ise birbiri ile etkileşime geçip zehirliyormuş.
Çoğu hekim balığın yanında ayran ve yoğurdu faydalı olarak veriyor zaten.

Son düzenleme:
Bende şöyle biliyorum; balığın içinde histamin adı verilen protein,süt ve ürünlerindeki proteinlerle birleşerek cok fazla protein oluşmasını sağlıyor. Buda zehirlenmeye yol açıyor. Tabii balık taze ise olmayabilir.bayatsa zehirlenme olur.sütün tazeliği değilde balığın tazeligi önemli burda.tabi doktor görüşleri farklı olabilir.ben yinede tercih etmiyorum. Alışkanlık...

Doğrudur, balık yemeyi tercih etmediğim için detayıyla ilgilenmedim.
Yakınlarda doktorum, balık yemem gerektiğini sevmiyorsam yoğurtla tadının değiştiğini ve öyle denememi söyledi.
Sizinkine benzer bir açıklama yapmıştı.
Can kulağıyla dinlememiştim sadece zehirleme kısmının hurafe ve taze olması gerektiğini beynime almışım, sanırım aynen dediğiniz gibi.

Teşekkürler

Hepinize çok teşekkür ediyorum sanırım kadayıflı muhallebi yapıcam

evet çok haklısınız. eşim de balığın yanında yoğurdu çok sever.

Cevizli irmik helvası, istersen içerisine dondurma koyarsın servis ederken. Afiyet olsun

önceki yorumları okumadım ama hemen şöyle pratik bir tarif vereyim zaten balıktan sonra da genelde bu çıkar tatlı olarak helva alın marketten sade olanlarından onu genişçe bi kaba koyup limon suyu ile iyice ezin çatalla ve toprak güveçleriniz var ise onlara pay edip fırına verin toprak güveç olması şart değil normal borcamda olur

önceki yorumları okumadım ama hemen şöyle pratik bir tarif vereyim zaten balıktan sonra da genelde bu çıkar tatlı olarak helva alın marketten sade olanlarından onu genişçe bi kaba koyup limon suyu ile iyice ezin çatalla ve toprak güveçleriniz var ise onlara pay edip fırına verin toprak güveç olması şart değil normal borcamda olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…