• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirin geç saate kadar oturması

Arkadaşlar merhaba ben 8 aylık evliyim. Daha önce eşimin halasında yemege davet edilmiştik bende ilk kez evime onları yemege davet ettim. Onlar gelmek istediler daha doğrusu bende yemege gelmelerini rica ettim. Öncelikle saat akşam 6 konustuk fakat akşam 20:00 de geldiler. Zaten söylenilen saatte gelmemeleri sinirimi bozdu cünkü tüm günümü ve yemeklerimi onlara göre ayarladım. Gelelim konuya akşam yemek yenildi içildi çaylar içildi. Her şey buraya kadar normal gece 23.00 oldu artık saat çay hala içiyorduk çay faslı bitti oturuyoruz derken saat gece 00.00 oldu gitmediler. Yarın uzak bir yola anneme gidecegimi biliyorlardı ve işimin uzun olacağını buna rağmen gece 03:30 oldu eger eşimin halasının kızı kalkalım anne demese daha sabaha kadar otururdum dedi. Üstelik eşi denen adam koltuguma yayılıp gece 1 den beri horul horul uyudu ne kaldıran oldu ne bir şey. Hatta adam tuvalete kalktı geri uyumaya gitti. Eşimle biz birbirimize baktık eşimin bir şey söyleyip göndermesini istedim fakat kovalamak da istemedi bende saygımdan bir şey demedim ama sinirimden lavaboda ağladım. Eşim arabayla onları bırakacağı için bu kadar rahatlardı çünkü evlerimiz yakın değil ve eşimin de onları bırakıp eve geri geleceğini düşünüp anlayıs da göstermediler eşim sabah 5 te eve gelecek yanii. Benim gözümden uyku akıyor. Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ben sizce sessiz kalmalı mıydım yoksa sesimi cıkarıp tartısmalı mıydım
Bence yatıya kalın demenizi beklemişler. Eğer arabayla bırakacak kişi eşinizse keşke saat 12 gibi ben artık sizi bırakayım mı yarın malum işimiz var’ deyip ayaklansaydı. Böyle durumlarda kendiniz aksiyon almalısınız biraz

Benim de kaynanam postu seriyor. İlk zamanlar kocası çok oturuyor ondan geç kalkıyorlar sandım ama fark ettim ki kaynanam kalkmıyor. Saat gece 12'ye gelirken bile kalkası gelmiyor. Halbuki oğulları sabah erkenden işe gidecek, biliyor. Kendisi misafir sevmez ve ağırlarken zorlanır ama gittiği yerde kalkmak bilmez. Nefret ediyorum

Gitmeyin, kalın demenizi beklemişler gibi... Benim merak ettiğim kısım ise nasıl bir sohbet vardı ki kalkamadılar? Ya da tv mi izlendi? Hani memleketi kurtardınız tamam, dünyayı da kurtarmışsınızdır kaldıkları sürede... Ee ne konuşuldu başka?
Boş boş şeyler kdkdkd inanın anlamsız dedikodu sadece komşu dedikodusu. Onun kızı böyle olmus diye diye geceyi etti kadın

Gitmeyin burda kalın demenizi mi beklediler acaba. Sizin ilk davetiniz ve insanları tanımıyorsunuz. Yoksa ben artık gidip yatayım yarın yola çıkacağım, iyi geceler deyip yatmaya gidebilirdiniz. Yani bence bunu yapmayı düşünebilirdiniz ama hem tanımadığınız hem de ilk gelişleri olduğu için ağzınız diliniz tutulmuş.
Ben tanımadığım ve ilk kez böyle bir şey yaşadıgım icin kal geldi bana

Huyumu bu acaba her gittiği yerde böylemi yapıyormuş. Ayrıca yemeğinizi yediniz çay kahve faslı bitti sonra ne yaptınız o saate kadar. Saygımdan sustum gibi bir bahanede çok saçma. Sabaha kadar sizi esir almışlar resmen herşeyi de saygı olarak görmeyin
Eşim cok gelip gitmemiş bekarken ve cok fazla görüşmüyolarmıs bayramdan bayrama o da bilmiyor ki huyunu fazla. Ben normalde susup oturan bir insan değilim işte ama ilk defa evime gelen insana saygısızlık yapmayayım dedim ama sonradan keşke de yapsaydım dedim zaten o yüzden açtım konuyu. Sizce ne demeliydim demem doğru olur muydu diyerek

Başkasının evinde koltukta horul horul uyumak nedir yahu , rahatsızsan misal kalk evine git aksi halde uykum geldi şurada sızayım gidilirken kaldırırlar çocuk gibi beni kafası bu ,onlara kalsa insancıl doğallık ama bence hayır ,senin samimiyetin bana rahatsızlık veriyorsa benimle samimi olma dimi ama eksik kal ,sinirlendim gene

Kalabalık bir ailede büyüdüm. Gelenimiz gidenimiz saolsın hiç eksik olmazdı. Babam yatsı namazındN sonra uyuyan bir adamdır. (Hala da öyle) misafir istediği kadar otursun babam yatısıyı kılmaya giderken misafirle vedalaşır günü kapatırdı. Ee misafir de gitmek zorunda kalırdı bir yerde artık🤣🤣🤣🤣🤣
Konuya gelecek olurda bir dahaa ASLAAAAA çağırmaz her teşebbüslerinde de savururdum🤣🤣🤣

Arkadaşlar merhaba ben 8 aylık evliyim. Daha önce eşimin halasında yemege davet edilmiştik bende ilk kez evime onları yemege davet ettim. Onlar gelmek istediler daha doğrusu bende yemege gelmelerini rica ettim. Öncelikle saat akşam 6 konustuk fakat akşam 20:00 de geldiler. Zaten söylenilen saatte gelmemeleri sinirimi bozdu cünkü tüm günümü ve yemeklerimi onlara göre ayarladım. Gelelim konuya akşam yemek yenildi içildi çaylar içildi. Her şey buraya kadar normal gece 23.00 oldu artık saat çay hala içiyorduk çay faslı bitti oturuyoruz derken saat gece 00.00 oldu gitmediler. Yarın uzak bir yola anneme gidecegimi biliyorlardı ve işimin uzun olacağını buna rağmen gece 03:30 oldu eger eşimin halasının kızı kalkalım anne demese daha sabaha kadar otururdum dedi. Üstelik eşi denen adam koltuguma yayılıp gece 1 den beri horul horul uyudu ne kaldıran oldu ne bir şey. Hatta adam tuvalete kalktı geri uyumaya gitti. Eşimle biz birbirimize baktık eşimin bir şey söyleyip göndermesini istedim fakat kovalamak da istemedi bende saygımdan bir şey demedim ama sinirimden lavaboda ağladım. Eşim arabayla onları bırakacağı için bu kadar rahatlardı çünkü evlerimiz yakın değil ve eşimin de onları bırakıp eve geri geleceğini düşünüp anlayıs da göstermediler eşim sabah 5 te eve gelecek yanii. Benim gözümden uyku akıyor. Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ben sizce sessiz kalmalı mıydım yoksa sesimi cıkarıp tartısmalı mıydım
Ben bazen kendime bile tahammül edemiyorum.Gece üç buçuğa kadar oturan misafire hiç tahammül edemem.Ama burada beni asıl rahatsız eden şey eşinizin tepkisizliği oldu.Ailesi de olsa susmamalıydı.Bu durum basit gibi görünse de ileride ciddi sorunlar doğurabilir.

Birdaha cagirmazsiniz deliler herhalde

Saygısızlık etmek istemedim diyip durmuşsunuz da illa defolun gidin demeniz gerekmiyordu. Saygılı bir şekilde de gönderebilirdiniz. Ki asıl saygısızlığı onlar yapmış siz ne derseniz bunun karşısında hafif kalırdı zaten. Lavaboda ağlayıp gelene kadar tek cümleyle sorunu çözebilirdiniz .
Baktınız adam horluyor aşkım adamcağız koltukta uyuyakaldı hadi sen halamlari bırak ben de sabaha hazırlık yapayım erken kalkacagiz diyebilirdiniz. Niye ağzınız diliniz yok gibi bekliyorsunuz anlamıyorum ki.
Tabi burda asıl olması gereken misafirin vakitlice kalkması. Kalkmıyorsa eşinizin kibarca sizi birakayim demesiydi. E ama olmamış işte mecburen siz müdahale edecektiniz yani.
Bundan sonra zaten bu görgüsüz insanları evinize davet etmezsiniz diye tahmin ediyorum onu söylemeye gerek yok.

Saat sekizde gelmis birine artik en gec 1e kadar iyi niyet gosterirdim. 1de hala baktim gidecekleri yok hadi iyi geceler ben yatiyorum diyip topu tamamen esime atardim misil misil da uyurdum umurumda olmazdi. Saygisiz insanlara boyle yapacaksin. Bir daha gelirlerse boyle yap derim.
Yok icime dert oldu, sinirlendim diyorsan da bi gun bilerek cagir, saat 1i de bekleme, on bir oldu mu yatiyorum ben malum siz daha sabahlarsiniz de. Belki anlarlar.

Ay sizin için çok üzüldüm ve çok sinir oldum.. insanlar bu yaşlarına bu saygısızlıkla nasıl geliyorlar inanamıyorum gerçekten. Ben 11den sonra kimseyi istemiyorum, uyumasam bile istirahat vaktim o benim. Ayrıca komşularımın da sohbet sesinden rahatsız olmasını istemem çok ayıp gerçekten. Bir daha ne çağırın ne de gidin..

Yazdım yazdımm sildim..

Sadece benim diceğim şu , sen incelik yapmışsın ağırlamak istemişsin alta kalmak istememişsin gayet güzel bişey.

Ama iyi ki bişey dememişsin.

birileri cahil , görgüsüz yada kötü diye bizler de ayak uydurmak zorunda değiliz kötü olmak zorunda değiliz.

Okadar kötü insanlar oldu ki hayatımda , hiç bi zaman kimseye kendi evimde laf etmedim onlara malzeme de vermedim ağızlarına laf.

Sadece bi sonrakinde bidaha onlara müsait olmadım.

Sende 12 civarı hadi iyi geceler ben yatıyorum sabah çok işim var yolcuyum diyip yatabilirdin. Yemek ve çay faslı hepsı bitmiş.

Sizde bundan sonra müsait olmazsınız olur biter. Bunu ama eşinle konuşman gerekiyor bidaha böyle bişey istemediğini net olarak söylemen gerekir. Ki eşin çizgi çektiğini net olduğunu anlasın. Ailemdir şudur budur demesin alışırlar

Nazları sana geçmiş , yanında rahat hissetilerki demek adam uyumuş felan eywallah ama geç saatlere kadar olmaz.

Bidaha ne alın ne götürün kimseyle de kötü olmayın. Çalışıyoruz vaktimiz yok diyip kenara çekilmek en güzeli.

Fikirsiz akraba en sevdiğim bende de var bolca 🤣 Genelde ben yarın şöyle şöyle işim var kusura bakmazsanız yatmam gerekiyor diyip yatıyorum. Anlayanlar kalkıyor anlamayanlarda banane ben uyumuş oluyorum kocam ilgilensin 🤣 Sabahta erkenden dikiyorum koca mı ki bir daha yaptırmasın kimseye 🤭

Bana göre misafir gece maksimum 23:00'de kalkıp gitmeli. Pasif kalmışsınız siz de eşiniz de. Ben olsam yüz ifademle acayip belli ederdim tepki vermeden anlamazlar çünkü. Bir daha kabul etmeyin evinize bence.

Davet ettiklerinde bı kere giderseniz digerlerine gitmeyin . Sizde tektar almazsınız eşiniz de mahcup olmustur zaten iyi ki bişey dememissiniz.
Su yazdigimi beğenmeyen olmus Nesini beğenmediniz acaba 😁
Ev sahibi biseyler dese arkasında muhakkak laf edilcekti . Simdi araya mesafe koysa da müsait olamadı görüşemedik olacak . Herşey de kötü olmaya gerek yok neguzel kendine laf ettirmedi (dedikodu olarak söylüyorum)yemeğini yedirdi gönderdi olacak. Hayır uzun yolda değilmiş Yatiya kalmak istemişler insanlar çok garip 🥴

Back
X