• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirin geç saate kadar oturması

Çok erken uykum gelir, uykum gelince de kimse beni tutamaz ya gözlerim küçücük kalır ya da orda uyur kalırım.Uyku çok temel bir ihtiyaç, ben burda halanın eşi gibiyim ve halanın bu durumu çok iyi bilmesi gerek.Eşi uyumaya başladığı anda gitmelilerdi. Zaten burdan sonrası asıl saçmalıklar silsilesi. Adamının uyumasını fırsat bilip artık çok geç oldu ben de eşiniz gibiyim çok uykum var, uyumam gerek deyip niye gidip yatmadınız ki.Bu kadar dert edeceğinize onlara dert olsaydı diyeceğim ama onlar bu duruma çok alışıklardır, çok defa evden kovulur gibi olmuşlardır bu rahatlıkla.

Aylarca evlere yerleşen kayınailelerden sonra en çok şaşırdığım durum da bu oldu. Ne cins insanlar var yahu. Tamam hadi yeğeninle samimisindir geç yatmayı seversindir ama eşi de var. El kızı. İnsan biraz düşünceli olur. Haftasonu diye yayılmışlar galiba. Nerden tutsan rezalet.
Hayır bir de insan demez mi bu adam bizi eve bırakacak gece gece yola düşürmeyelim, vakitlice gidelim. Bunlar değişik bir türmüş hiç samimi olmazdım.

Son düzenleme:

Höst. Bundan sonrasını okumaya gerek duymadım. Mağara insanı mı bunlar, hiç mi medeniyet görmemişler.
Yeni evliyken ben de net değildim bu konuda.
Son birkaç yıldır, tüm ziyaretlerin adını koyarım.
Örnek, sizi akşam 18-21 arası bekliyoruz, ardına uygun değiliz maalesef. Önden bunu dedikten sonra. Saat 21e 20 dk kala, yavaştan ayaklanmaları için saati bir şekilde hatırlatırım.
İster yabani desinler, ister saygısız.
Benim evim, benim kurallarım.
Beğenmeyen bk yesin.

Bidaha evinize cagirmayin asla ben bu konuda biraz abarti olabilirim ama cocuklu bir aileyiz yemege gelipte 11 e kadar kalani ben bidaha eve cagirmiyorum 6 da gelicek 9-30 en gec kalkicak benim cocugumun duzenini bozamam . Vardi boyle bir cift arkadasimiz cocuklari yoktu baktim hala sacma sapan oyun oynayamak istiyorlar okey falan dedim benim cocugumu uyutmam lazim kusura bakmayin kalktilar bidaha da cagirmam disarida gorusuyoruz ya da evde gunduz cay icmeye.

Ucaga yetisemedik cunku 🤣🤣

Ucus sabah 5'teydi, bizi yolculamaya geldiler ama kalkmak nedir bilmediler, kac kere soyledim, yok gitmediler, en son bizle birlikte ciktilar kapidan (planlari buymus zaten bizede deselerdi iyi olurdu tabi) fakat biz yetisemedik iste.
Kim bu düşüncesiz embesiller?

Su yazdigimi beğenmeyen olmus Nesini beğenmediniz acaba 😁
Ev sahibi biseyler dese arkasında muhakkak laf edilcekti . Simdi araya mesafe koysa da müsait olamadı görüşemedik olacak . Herşey de kötü olmaya gerek yok neguzel kendine laf ettirmedi (dedikodu olarak söylüyorum)yemeğini yedirdi gönderdi olacak. Hayır uzun yolda değilmiş Yatiya kalmak istemişler insanlar çok garip 🥴
Gece 3 buçuğa kadar oturan görgüsüz arkamdan dedikodu etse ne olur? Önce insanları rahatsız etmemeyi öğrensinler.

Ben bazen kendime bile tahammül edemiyorum.Gece üç buçuğa kadar oturan misafire hiç tahammül edemem.Ama burada beni asıl rahatsız eden şey eşinizin tepkisizliği oldu.Ailesi de olsa

Saygısızlık etmek istemedim diyip durmuşsunuz da illa defolun gidin demeniz gerekmiyordu. Saygılı bir şekilde de gönderebilirdiniz. Ki asıl saygısızlığı onlar yapmış siz ne derseniz bunun karşısında hafif kalırdı zaten. Lavaboda ağlayıp gelene kadar tek cümleyle sorunu çözebilirdiniz .
Baktınız adam horluyor aşkım adamcağız koltukta uyuyakaldı hadi sen halamlari bırak ben de sabaha hazırlık yapayım erken kalkacagiz diyebilirdiniz. Niye ağzınız diliniz yok gibi bekliyorsunuz anlamıyorum ki.
Tabi burda asıl olması gereken misafirin vakitlice kalkması. Kalkmıyorsa eşinizin kibarca sizi birakayim demesiydi. E ama olmamış işte mecburen siz müdahale edecektiniz yani.
Bundan sonra zaten bu görgüsüz insanları evinize davet etmezsiniz diye tahmin ediyorum onu söylemeye gerek yok.
Ben enişteyi kaldırdım zaten enişte uyumussunuz kalkın isterseniz dedim ama adamlar ne yaparsak yapalım kalkmadılar. Hatta adam 2. Kez uyudu saygısızlık yaparsam ancak gönderirdim diyorum bende. Yarın erken uyanacagım uzak yola gidecegim diye dile de getirdim ama kalkmadılar işte bende ilk kez bu durumu yasıyorum o an bilemedim ne yapacagımı. Sonradan keşke susmasaydım dedim ama iş işten gecti yoksa benimde eşimin de zaten gerekeni yapması gerekirdi ama ben tekrar davet etmeyecegimi eşime söyledim ne olursa olsun böyle insanları evimde istemiyorum

Arkadaşlar merhaba ben 8 aylık evliyim. Daha önce eşimin halasında yemege davet edilmiştik bende ilk kez evime onları yemege davet ettim. Onlar gelmek istediler daha doğrusu bende yemege gelmelerini rica ettim. Öncelikle saat akşam 6 konustuk fakat akşam 20:00 de geldiler. Zaten söylenilen saatte gelmemeleri sinirimi bozdu cünkü tüm günümü ve yemeklerimi onlara göre ayarladım. Gelelim konuya akşam yemek yenildi içildi çaylar içildi. Her şey buraya kadar normal gece 23.00 oldu artık saat çay hala içiyorduk çay faslı bitti oturuyoruz derken saat gece 00.00 oldu gitmediler. Yarın uzak bir yola anneme gidecegimi biliyorlardı ve işimin uzun olacağını buna rağmen gece 03:30 oldu eger eşimin halasının kızı kalkalım anne demese daha sabaha kadar otururdum dedi. Üstelik eşi denen adam koltuguma yayılıp gece 1 den beri horul horul uyudu ne kaldıran oldu ne bir şey. Hatta adam tuvalete kalktı geri uyumaya gitti. Eşimle biz birbirimize baktık eşimin bir şey söyleyip göndermesini istedim fakat kovalamak da istemedi bende saygımdan bir şey demedim ama sinirimden lavaboda ağladım. Eşim arabayla onları bırakacağı için bu kadar rahatlardı çünkü evlerimiz yakın değil ve eşimin de onları bırakıp eve geri geleceğini düşünüp anlayıs da göstermediler eşim sabah 5 te eve gelecek yanii. Benim gözümden uyku akıyor. Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ben sizce sessiz kalmalı mıydım yoksa sesimi cıkarıp tartısmalı mıydım
Olan olmus bir daha davet etmeyin

Kız daha kücük 19 yaşında o da anladı annesine kalk gidelim dedi ama annesi hiç dinlemedi bile. Yarın eşim işe gitmeyecek pazar zaten diyip durdular cok rahatlardı ya böyle bir şey ilk kez yaşıyorum
Onlar sizin kalin ay birakmayiz demenizi beklemisler bence benim eski bir arkadas oyle yapmisti daha taze anne sayilirdim kocasiyla geldiler oturmaya ne bileyim ben oyle olacagini ben onlarin davetine icabet ettigimde saatinde kalkmasini bilmistim bu arada esimle esi arkadas o vesile ile tanismistik neyse saat 12 oldu yok 1 oldu yok artik saat 3 u geciyor ama artik esnemekten cenem yarildi kocasi habire kalkalim diyor ama umru degil en son demezmi ne var canim hermoni koltugu acar yatariz burada cevap bile vermedim sadece yuzune baktim kalkip gittiler sonra

Arkadaşlar merhaba ben 8 aylık evliyim. Daha önce eşimin halasında yemege davet edilmiştik bende ilk kez evime onları yemege davet ettim. Onlar gelmek istediler daha doğrusu bende yemege gelmelerini rica ettim. Öncelikle saat akşam 6 konustuk fakat akşam 20:00 de geldiler. Zaten söylenilen saatte gelmemeleri sinirimi bozdu cünkü tüm günümü ve yemeklerimi onlara göre ayarladım. Gelelim konuya akşam yemek yenildi içildi çaylar içildi. Her şey buraya kadar normal gece 23.00 oldu artık saat çay hala içiyorduk çay faslı bitti oturuyoruz derken saat gece 00.00 oldu gitmediler. Yarın uzak bir yola anneme gidecegimi biliyorlardı ve işimin uzun olacağını buna rağmen gece 03:30 oldu eger eşimin halasının kızı kalkalım anne demese daha sabaha kadar otururdum dedi. Üstelik eşi denen adam koltuguma yayılıp gece 1 den beri horul horul uyudu ne kaldıran oldu ne bir şey. Hatta adam tuvalete kalktı geri uyumaya gitti. Eşimle biz birbirimize baktık eşimin bir şey söyleyip göndermesini istedim fakat kovalamak da istemedi bende saygımdan bir şey demedim ama sinirimden lavaboda ağladım. Eşim arabayla onları bırakacağı için bu kadar rahatlardı çünkü evlerimiz yakın değil ve eşimin de onları bırakıp eve geri geleceğini düşünüp anlayıs da göstermediler eşim sabah 5 te eve gelecek yanii. Benim gözümden uyku akıyor. Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ben sizce sessiz kalmalı mıydım yoksa sesimi cıkarıp tartısmalı mıydım
Eşiniz " enişte de uyuyamadı, ben arabayı hazırlıyorum " deyip cevap beklemeden kalksaydı.
Bir daha çağırmayın olsun bitsin.
Ayrıca ertesi gün işiniz varsa neden illaki bir gün önce çağırdınız ki?

Ben enişteyi kaldırdım zaten enişte uyumussunuz kalkın isterseniz dedim ama adamlar ne yaparsak yapalım kalkmadılar. Hatta adam 2. Kez uyudu saygısızlık yaparsam ancak gönderirdim diyorum bende. Yarın erken uyanacagım uzak yola gidecegim diye dile de getirdim ama kalkmadılar işte bende ilk kez bu durumu yasıyorum o an bilemedim ne yapacagımı. Sonradan keşke susmasaydım dedim ama iş işten gecti yoksa benimde eşimin de zaten gerekeni yapması gerekirdi ama ben tekrar davet etmeyecegimi eşime söyledim ne olursa olsun böyle insanları evimde istemiyorum
Onlar da ne yüzsüz insanlarmiş kalkın dendiği halde oturmaya devam ediyorlarsa bilerek yapmışlar o zaman görgüsüzlüğü de aşmış bu. Ben yatiyorum diyip yatsaydiniz keşke eşiniz uğraşsaydi artık yüzsüz akrabalarıyla.
Neyse olan olmuş tanımışsınız artık bir daha ne gidersiniz ne çağırırsınız. Ama eşinizle konuşun bu tarz durumlarda kendisi çözsün akrabalarıyla sorunları size birakmasin.

İlk kez geldiler 8 ay boyunca ve akşam yemegi icin ne gerekiyorsa hazırladım ama ona da pişman oldum.
kimisi gece kuşudur ne yazık ki
sabaha kadar oturup bunu normal sayarlar
eşiniz işe gitmiştir bide sabah değil mi?
ben olsaydım "eee yatak açayım size benim çok uykum geldi x de işe gidecek" vs derdim
terbiyesizler

Kusura bakmayın enişte detayına çok güldüm yaa adam resmen yerleşmiş 😂😂

Çok gıcık bir durum bence onlar kalın demenizi beklemiş gibi duruyor. En fazla 12 ye kadar oturulur garip yani. Geç gelmelerinden belliymiş zaten cins bişey oldukları

Biz eşimle sağda solda uyur kalırdık herhalde, siz iyi dayanmışsınız 🥴

Eşiniz " enişte de uyuyamadı, ben arabayı hazırlıyorum " deyip cevap beklemeden kalksaydı.
Bir daha çağırmayın olsun bitsin.
Ayrıca ertesi gün işiniz varsa neden illaki bir gün önce çağırdınız ki?
Ben pazar günü icin cagırdım aslında ama cumartesi gelelim pazar tatil dediler.bende işimi pazara ayarladım aslında benim işim biraz da babam felçli annemle tek yaşıyorlar iki kardeş evliyiz babamın banyo temizlik ihtiyaçları icin yanlarında oluyoruz. Ben bu kadar uzun süre oturcaklarını nerden bilebilirdim ki annem pazartesi de gelebilirsin dedi sorun orda değil ki sorun onların bildiği halde kalkmaması. Biz 2 kardeş hem babamla ilgileniyoruz hem de kendi evimizle bir de üstüne böyle insanlar iyice sinirimi bozuyor

ben olsaydım "eee yatak açayım size benim çok uykum geldi x de işe gidecek" vs derdim
terbiyesizler
Yarının pazar oldugunu üstüne basa basa söylediler zaten aman otururuz der gibi. Sırf yarın pazar diye tün haftasonumuzu mahvettiler. Ben böyle şimdi şimdi keşke bir şey deseydim diyorum da son pişmanlık fayda etmiyor

terbiyesizler
Eminim yatak acalım desek kalırlardı ben yatılı misafiri cok gerek olmadıkça sevmiyorum.

Bir yörenin insanı böyle geç saate kadar misafirlikte oturuyor ben de duyduğumda çok şaşırmıştım hatta bir komşu vardı şükür taşındılar geç saate kadar misafirleri oturur yaz günü de gürültü yaparlardı sinir olurduk.

Back
X