• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafiriniz size geliyorum dediğinde iki ayağınız bir pabuça giriyor mu??

ya herşey iyi hoş yeniliyor içiliyor
sonra misafirler oturuyor
ev sahibi tekrar onca şeyden sonra tekrar mutfağa girip bulaşık yıkıyor mutfağı topluyor..
biraz dinlensek aa oturdu bak mutfağı toplamadan derler!!
bu haksızlık değil mi kızlar ama:19:
gerçekten işkence bence:19:

Aniden geliyoruz deseler mutfağım savaş alanına döner benim :9:

benim de öyle oluyor,çöplük gibi:27:ama haberim olduğunda ne güzel ikramlarımı hazırlıyorum, tepsime bardaklarımı yerleştiriyorum,çay suyuna kadar hazır edip misafirimin yanında rahat rahat oturuyorum:46:

minikkelebek ıvır zıvır derken çaylık birşeyler mi yaptın??
alternatiflerin neler?

Valla canım pasta salatalar börek çörek falan.Biliyosun onlar yemekli ağırlamaktan çok daha el oyalayıcı :8:
Ben mesela ne yapıyorum.Akşamdan salataları doğruyorum,sabah kalkıp karıştırıyorum.Böreği yapıp dolaba koy ertesi gün pişir mesela veya temizliğini bi gün önce yap gelecekleri gün erken kalkıp yiyecekleri hallet.
Ama tabi misafir arayıp bikaç saate geliyorum derse yiyeceği bellidir.En yakın pastaneden pasta :60:
Çok bişey beklemesin yani.Zaten o durumda telaş yapma.Gelen kişi bunu düşünsün sen düşünme.Misafir umduğunu diil bulduğunu yesin :63:

minikkelebek güldürdün beni:)))
bende öyle yapıyorum akşamdan doğruyorum havucu patatesi vs
sabah tam hazırlıyorum falan filan..
dediğin gibi ıvır zıvır çok daha el oyalıyor
ama bereketli oluyor yemek gibi..
tercih meselesi...:21:

arkadaşlar benim bir sorunum var.üç yıldır evliyim.ve en başından beri düzenliyim temizim bir kirlense bin temizliyorum fakat bir misafir haber verip sana geliyorum dese muhakkak süpür sil yapıyorum.açıkçası cillop gibi denk gelmiyor evim.mesela iki gün öncesinde süpürdüm ise iki gün sonraya tekrar kıldı vs dökülüyor.ve genelde misafire denk geliyor.bende hemen kolları sıvayıp evi sil süpür ee haliylee misafirime ikramda bulunmam gerek hepsi bi anda üstüme bir yük gibi biniyor.ben bundan çok rahatsızım.hangini yapayım şaşırıyorum ve çook yoruluyorum.sağlık sorunu yaşıyorum bunları yapınca..lütfen bana yardım edin siz neler yapıyorsunuz??hem ev işi hem ikram nasıl idare ediyorsunuz??:26:

merhaba canım.

pasta - kek yapıp buzluğuna atabilirsin. poğaça elmalı pasta börek sar koy

hazırda bulunsun. hemen çözülüyor zaten. ben o yüzden pek dert etmem .

mesela yufkalarını ayırıp katlayıp aralarına buzdolabı poşeti koyabilirsin.

sonra gözleme ya da börek yapabilirsin.

zaten genelde temizmişsin benim gibi :61:

merhaba canım.

pasta - kek yapıp buzluğuna atabilirsin. poğaça elmalı pasta börek sar koy

hazırda bulunsun. hemen çözülüyor zaten. ben o yüzden pek dert etmem .

mesela yufkalarını ayırıp katlayıp aralarına buzdolabı poşeti koyabilirsin.

sonra gözleme ya da börek yapabilirsin.

zaten genelde temizmişsin benim gibi :61:

nilmısra
teşekkür ederim önerilerin için...
kek atıyordum bi ara...
ama bnm derdim pekte çaylık yiyecekler değil cnm
evet el oyalaması daha çok ama yemeklerin yetişmesi daha önemli
kaç çeşit yemek yaparız birileri gelince bilirsin:)
bu biraz telaşlı bir durum
ama kek pasta börek işleri bana oyuncak gibi geliyor:)
ama genede buzlukta birşeylerin durması çok güzel.
karı koca cnmız tatlı tuzlu çektiğinde hemen çözdürüp yiyebiliriz mesela ne güzel:)):71:

kurdelam selam canım...misafirim geldi,atlattım güzelce.ve kayınvalidemleri yemeğe çağırmadım zafer benim oldu bu sefer:))amaaaa ne oldu,ertesi gün eşim biraz rahatsızdı( misafirim gittikten sonra) akşam çat kapı kayınvalidemler geldi...apar topar yemek hazırlamak zorunda kaldım.yani iyiki bir önceki gün çağırmamıştım yani,ertesi gün daha bi elim ayağıma dolandı...

esra inanki bende sana iki gün önce soracaktım nasıl ağırladın misafirlerini güzel geçti mi diye..
ama sonra vaz geçtim fazla merak iyi değildir diye:89:
ama cnm aklımdaki soruya fazlasıyla cevabını vermişsin:)
sevindim güzel geçmesine..
ama ertesi gün acısını çıkartmış eşinin ailesi:82:
bunada üzüldüm açıkcası hamile hamile:20:
seninki biraz trajikomik mi olmuş ne:1:

evet canım yağmurdan kaçarken doluya tutulmak...hazırlıklı yemeğe çağırmadım hazırlıksız geldiler.neyse ki malzeme vardı evde hazırlamak problem olmadı.hem artık bunlara alışmam lazım sanırım,bebek geldikten sonraki ilişkilerimiz hep böyle olacak gibi görünüyor.
hayatta en nefret ettiğim şeylerden biridir bu teklifsiz misafirlikler zaten,anneme bile habersiz gitmem,nasıl alışırım bilmiyorum

peki hem bebek hem sürekli yemeğe gelen misafirler yada
yemeğe kalan misafirler
biraz ağır gelmez mi tatlım ya?

sorun başkaları değil zaten,kayınvalidemler.onlar hep içli dışlı olmak istedi ama ben mesafeyi korudum,sevmem öyle ilşkileri.ama şimdi torun gelecek diye hep sizdeyiz artık diyor,ben yaparım hizmetini diyor(ki yapar da sağolsun ama benim evimde nereye kadar bana hizmet edecek) düşününce canım sıkılıyor benim de,kafaya talmamaya çalışıyorum,normal kabul etmek istiyorum,bakalım zor günler beni bekliyor

sorun başkaları değil zaten,kayınvalidemler.onlar hep içli dışlı olmak istedi ama ben mesafeyi korudum,sevmem öyle ilşkileri.ama şimdi torun gelecek diye hep sizdeyiz artık diyor,ben yaparım hizmetini diyor(ki yapar da sağolsun ama benim evimde nereye kadar bana hizmet edecek) düşününce canım sıkılıyor benim de,kafaya talmamaya çalışıyorum,normal kabul etmek istiyorum,bakalım zor günler beni bekliyor

esracım neden kendini bu kadar sıkıyosun canım ya alt üstü oda annen ve baban sayılır artık gelsinler hizmetinide yapıyolarmış neden bu kadar gönlün dar ki yada hamilesin ondanmı bu kadar ince düşünüyosun bilemedim şimdi ama misafir bereketiyle gelir şimdi zaman değişti ve kimse yani çoğu insanlar ewinde misafir istemiyo halbuki o misafirin bi allah razı olsun demesinden teşekkür etmesinden nasıl sevap kazanıyo insan :44:

esracım neden kendini bu kadar sıkıyosun canım ya alt üstü oda annen ve baban sayılır artık gelsinler hizmetinide yapıyolarmış neden bu kadar gönlün dar ki yada hamilesin ondanmı bu kadar ince düşünüyosun bilemedim şimdi ama misafir bereketiyle gelir şimdi zaman değişti ve kimse yani çoğu insanlar ewinde misafir istemiyo halbuki o misafirin bi allah razı olsun demesinden teşekkür etmesinden nasıl sevap kazanıyo insan :44:

yok canım sorun misafir istememek falan değil yanlış anlaşılmasın,tabi yazdıklarımdan öyle anlaşılıyor ama...ben hep mesafeyi korumak için uğraştım,bekarken bir kez olsun odama kapı vurmadan girilmemiştir,anneyle konuşulacak konular da bellidir konuşulmayacaklar da..
şimdi alıştığım bu düzenden kayınvalidemin düzenine geçmek zor geliyor,o hiç sınır kalmasın istiyor aramızda,ki bu hiç benim yapıma uygun değil.şimdiye kadar bu mesafeyi korumuştum (hep sıcak davrandım,güldüm eğlendim ama kendi kişisel sınırlarımı aştırmadım)
şimdi böyle evin içinde dolaplarımı ,çekmecelerimi karıştıran birini falan düşününce canım sıkılıyor biraz.yemek işin en basit kısmı.

yok canım sorun misafir istememek falan değil yanlış anlaşılmasın,tabi yazdıklarımdan öyle anlaşılıyor ama...ben hep mesafeyi korumak için uğraştım,bekarken bir kez olsun odama kapı vurmadan girilmemiştir,anneyle konuşulacak konular da bellidir konuşulmayacaklar da..
şimdi alıştığım bu düzenden kayınvalidemin düzenine geçmek zor geliyor,o hiç sınır kalmasın istiyor aramızda,ki bu hiç benim yapıma uygun değil.şimdiye kadar bu mesafeyi korumuştum (hep sıcak davrandım,güldüm eğlendim ama kendi kişisel sınırlarımı aştırmadım)
şimdi böyle evin içinde dolaplarımı ,çekmecelerimi karıştıran birini falan düşününce canım sıkılıyor biraz.yemek işin en basit kısmı.

ok canım anladım sende haklısın zaten o mesafeyi aşınca gerçekten iyi olmuyo ben de koruyamadım çok yumuşak yüzlüyüm hiç hayır diyemem ama üzülen yine ben ve benim gibiler oluyo haklısın ama istersen güzellikle konuş a anlarlar eğer anlayışlıysalar canım bek ben anladım ve sana hak verdim..

nazzz
ne kadarda anne baba sayılsalar sonuçta ev ev üstüne olmaz..gece yatıya kalmasalarda gündüzleri ve akşamları sürekli gelip gitmek insanın özel hayatını olumsuz etkiler bana göre..
sonuçta eşler tartışabilir ama birileri varken bu durumu aşmak kolay değil..
kendi evlerinde rahat oturup yatmak isteyebilirler
ama inanki insanın kendi anne babası bile olsa bu pek mümkün olmaz
rahatlık söz konusu olmuyor bana göre..
tabiki kendi adıma konuşuyorum
rahatlığı yakalamış aileler ve bu durumdan memnun olan insanlar için söylemiyorum
ne mutlu onlara..
bencede sınırları aşmamak gerek
ben istemem öyle zırt pırt rahatım bozulsun...

Back
X