• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafiriniz size geliyorum dediğinde iki ayağınız bir pabuça giriyor mu??

aşk kırıntısı bende diyorum aynısını herkez gittikten sonra ne varmış kasacak.sanki kuş gibi hafifliyorum.

benim her zaman dolabımın buzluğunda, börek, çörek tarzı şeyler bulunur. biri arayıp geliyorum dediğinde hemen çıkarıp buzunun çözülmesini bekliyorum. bu arada da temizliği yapııyorum, sıkıntı olmuyor :)

Siz birine misafir gittiğiniz de orası burası temiz mi, kirli mi kontrol eder misiniz? Muhakkak ki, çoğunluk "hayır" diye cevap verir. Size de gelenlerin büyük çoğunluğu kontrol etmez. İstisnası varsa, bu da onların hastalıklı kişiliklerindendir.

Sevgili gençler, enerjinizi temizliği abartarak ziyan etmeyiniz. Yazık o narin bedenlerinize. O beden size daha çooook gerekecek. Ama düzenli, tertipli olmak güzeldir.

Ağırladığınız misafirlerden mutlaka kalan şeyler olacaktır. Onları derin dondurucunuzda saklayın, mikro dalgada ya da normal fırında ısıtıp servis yapın. Ve unutmayınız ki; misafire en büyük, en güzel ikram sizlerin o taptaze ve gülen yüzünüzdür:)

Allah hepinizi mutlu etsin.

dondurucuya hemen çıkaracağın şeyler koy ikram derdinin bi kısmını halletmiş olursun

benim evime daha çok yakın arkadaşlarım gelir zaten ağır misafir pek gelmez biz arkadaşlarla karar aldık herkes bir iki çeşit yapıp getiriyor geçen gün bana geç kalmış bir geçmiş olsun ve güle güle otur ziyareti yaptılar mesela arkadaşlardan biri browni onun eşi kısır yapmıştı diğer arkadaş da kurabiye ve elmalı poğaça ben de patates salatası ve börek yaptım bitti gitti

eskiden ben de bir sürü hazırlanırdım 13 çeşitle yılbaşı sofrası kurduğumu bilirim ki yarım gün de çalıştığım halde ama hastayım artık gücüm yok bence siz de çok yormayın kendinizi misafir sonuçta eğer arkadaşınızsa sizin güler yüzünüze geliyor evinizin temizliği veya ikramınıza değil belki bizim gibi bir sistem oluşturabilirsiniz

ağır misafirlere yapacak birşey yok onlar için de buzluk yardımı ve bir gün önceden yapılmış şeyler en güzeli

Valla o gun ısten gelmıssem ve anıden geleceklerını soyluyorlarsa,
Heryerı bı guzel elektrıklı supurge ıle cekıyorum.Kapı onunu de soyle bı aldırırm.Mısafırlerın gırebılecegı odaları yanı oturma odası tuvalet ve mutfaga gırısıyorum.Yatak odası yemek odası ve dıger odayı tamamen gırıse kapatıyorum. hemen oturma odasının tozunu alıyorum,bulasık varsa makıneye dolduruyorum.Tuvalet ve mutfagın havlularını degıstırıyorum. Tuvaletı ve lavaboyu mutlaka temızlıyorum.O arada cayı demlerım,dolapta ne hazırlayabılırım ona bakarım.Genelde yufkam olur evde,borek ya da gozleme gıbı bısıler yaparım.
Onceden haberlı gelıyorlarsa sabahta temızlık yaparım sonra yıyecek hazırlarım en son kendımı hazırlarım tamam.

misafirim gelecekse genelde birgün öncesinden haberim olur
evim herzaman temizdir haftada bir kadın geliyor büyük temizliği yapiyor
diğer günlerde evimi zaten günlük süpürüp siliyorum malum yaramaz bir kızım var
onun dışında zaten günlük tuvalet ve banyoyaları siliyorum çamaşır suyunlan
bunlar toplmada en fazla yarım saatimi alıyor
ee durum böyle olunca bitek ikramlar kalıyor
ondada abartıp kendimi çok fazla yormuyorum
çocuklan nekadar olursa okadar yapiyorum
kızım yokken çok fazla çeşit yapardım
saatlerce mutfaktan çıkamazdım
şimdi öyle değil daha pratik şeyler yapiyorum
buzluğumda herzaman bişeyler bulunur hemen onlardan çıkarırım yanina ufak tefek eklemeler yaparım oldu bitti

Son düzenleme:
ben eskiden çok kasardım kendimi aman geliyorlar ne yapıcam şimdi diye.koştur koştur bir oraya bir buraya,ama şimdi eskisi gibi takmıyorum,zaten herkese söylüyorum,lütfen gelmeden 1-2 saat önce haber verin diye.

benim annemın taktigini söyleyim..
4 tane kız yapmıs annem hepimizinde yaşları yakın..misafir mi gelcek .. muhakkak 20 dk önce arayıp gelcez derler ..cok sinir boucu olsada annem hepimizi cagırır.. başlar dagılıma.. sen mutfaga ,sen ortaları çek,sende tozu al,sende örtüleri dagınıklıgı topla.. annemde banyoyu toplar ..
misafir gelene kdr haftalık temizlik yapılır biter..
anneme de derim bende kız yapcam işe sürcem:1:

cnm maşallah benimde dört tane kızım olsa bende hiç sorun yapmam oh ne rahat:9:Allah annenin yüzüne gülmüş vallahi:))

genelde gelecek olanlar haberli gelir,birgun öncesinden temizliği yaparım tekrar,ertesigun sabah süpürürüm banyo vs temizlerim,pastabörek yada yemek işine girişirim,
aniden gelen misafir ise 1 saat öncedense buzluktan sigara böreklerimi keklerimi çıkaırırım o arada evi süpürürüm okadar..

Temizliğini yaparsın eğer ikramlıklara vaktin olmazsa hamur alır kızartırsın illa çok çeşit olması gerekmez yada çay yaparsın marketten kek vs hazır alırsın birde makarna kavurursun çok dertlenme güzelim misafir berekettir

ani gelen misafirleri kabul etmezsin canim.. deepfreeze önceden hazirlandigin börekleri,cörekleri atsan kolaylik olur..
yaninada bi patates salatasi veya makarna salatasi tamamdir:-)
kücük cocugun varsa,isin zor ama her isin bi taktigi var :-)

devamli gelen gidenim oldugu icin hasta bile olsam o temizligi duzenliligi saglamazsam huzurlu olmam ha annem gelecekse veya kardeslerim cokda umursamam:)

Deepfreezinden sigara böregini eksik etme,nette cok kolay 10 dakikada hazirlanacak ikramliklar var onlara bi göz at..

Gecenlerde aniden gelecek olan arkadaslarim icin 7 dk.da mikrodalgada pisen browni yapmistim nefis olmustu.Kisir,patates salatasi,havuc sögürme zaten 10 dakkalik kurtaricilar...

Temizligi hallettikten sonra öyle cok yorulmadanda hazirligini yapabilirsin biraz relax:))

dyglu arkadaşım yok cnm çocuğum henüz.senn dediğin gibi deepfreeze falan pratiğe kaçayım ben artık:)cnm benm

Deepfreezinden sigara böregini eksik etme,nette cok kolay 10 dakikada hazirlanacak ikramliklar var onlara bi göz at..

Gecenlerde aniden gelecek olan arkadaslarim icin 7 dk.da mikrodalgada pisen browni yapmistim nefis olmustu.Kisir,patates salatasi,havuc sögürme zaten 10 dakkalik kurtaricilar...

Temizligi hallettikten sonra öyle cok yorulmadanda hazirligini yapabilirsin biraz relax:))

evetttt sizin sayenizde relax.sigara böreği benim dolabımdada bulunur.ama ben uzakta oturduğum için gelenlere yemek düşünüyorum genelde zaten bütün daralma burdan geliyor.

devamli gelen gidenim oldugu icin hasta bile olsam o temizligi duzenliligi saglamazsam huzurlu olmam ha annem gelecekse veya kardeslerim cokda umursamam:)

bende iki günün biri ev süpürürm kimse gelmediğinde ama gelen olursa o günü muhakkak.yoksa kirli gibi geliyo ev halbuki iki gün geçmiş..ama artık biraz daha relaxım.

Back
X