• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafiriniz size geliyorum dediğinde iki ayağınız bir pabuça giriyor mu??

Temizliğini yaparsın eğer ikramlıklara vaktin olmazsa hamur alır kızartırsın illa çok çeşit olması gerekmez yada çay yaparsın marketten kek vs hazır alırsın birde makarna kavurursun çok dertlenme güzelim misafir berekettir

ben dertlenmiyorum arkadaşım sadece sizlerden gelen fikirlerle daha rahat stres yapmadan işimi gücümü yapmaya çalışıyorum.normalde stres yapmam birşeyi sadece şu negatiflikten kurtulmak istiyorum.

emrivaki hiç sevmem,bir bahane uydurup bu gün evde olmayacağımızı söylerim,şu gün müsaitiz derim..

arkadaşlar bi ay öncesine kadar evet telaş yapıyordum ama artık sorun değil.herşeyin en iyisini yapayım derken sağlığımdan oluyordum.ama insan bir günde bile değişiyor.herşey olduğu kadar.evet herşeyden önemlisi tatlı dil güler yüz temizlik titizlik!!.yemek kısmı Allah ne verdiyse.sizlerin pratik bilgilerindende faydalanmak istedim herkeze çok teşekkür ederim.çoğu bayan buzluğundaki börek çörekten bahsetti ben taze yapıyordum genelde ama benimde atmam gerek bi kaç birşey..temizlik vs bana morel verenler için çok teşekkür ediyorum.

Arkadaşlarım dışında misafir gelecekse acayip geriliyorum. Özellikle bazı misafirlerde.
İkramlarda bi sorunum olmuyor önceden hallediyorum ya da deepfreze de oluyo bir şeyler.
Ama çalıştığım için bazı işlerimi yetiştiremiyorum.
Eşimde bu konuda çok yardımcı değil bana.
Bi misafirim vardır ki o geldiğinde günler öncesinden sıkıntısı başlıyor.
Çünkü açık aradığını biliyorum.
Bi geldiğinde bi bahaneyle çekyatımı çekti altına bakmak için.
Bi geldiğinde bütün gardrobumu gözden geçirdi.
Yatak odamdayız bir şey almak için dolabı açtım jilet gibi düzenli olmasa da düzenliydi. tutturdu aç diğerlerini de bakıcam diye.
Diyorum sanane benim dolabımdan, hem ben çalışan insanım dağınık da olabilir. Susmadı bi türlü aç dedim bak.
O utanmıyorsa ben niye utanıcam. Bir de evde bi eksik ya da düzensiz bir şey görsün orda burda söyler biliyorum.
İşte böyle misafir geriyo beni.Yoksa önceden haber versinler, açık aramasınlar başımın üstünde. Her şey yetişir hallolur
Allah ne verdiyse yer içer, sohbet ederiz.

kokohantes ay cnm böyleleri de var demek.ben yaptırmam kesinlikle.açmam ki istese bile.onane benim dolabımdan.iyi sabırlıymışsın.ama bence o misafirin geldiğinde daha temkinli ol her dediğini yapma.o nasıl pişkinse sende kararlı davran her dediğini yapma.haddini bilsin gelen.

kurdelam dedim ya o utansın. Ben yoğunluktan gezmeye vakit bile bulamıyorum.
Benim yaptığımın yarısını yapsın ondan sonra bana mana bulacaksa bulsun.
İlk başta çok canım sıkılmıştı ama şimdi önemsemiyorum.
Ayrıca benim evime gelip açığımı arayacak insan çok da gelmesin istemem.
Ben beni kasmayan misafiri severim keyifle, en güzel şekilde ağırlarım.
Diğer türlüsünü de böyle önemsemiyorum desem de illaki gerilerek ağırlarım ister istemez.
Sen de çok takılma, kendini kasmazsan daha keyifle ağırlarsın misafirlerini

kokohantes yok artık rahatım.olabilceğin en iyisi.sana gelen o misafir türü ve onun gibiler kendileri hiç birşey yapamadiğindan başkalarının açıklarını ararlar ki kendilerine eş değer arkadaş çıksın.seni baktı temiz pak gördü kıskandı.senide kendi ayarına çekmeye çalışmış ama başaramamış.boşver gül geç böyle insanlara:)

Gelen misafir, arkada$ca dostça gelmedigi için oluyor bunca stress, çaba, panik, vs...
Sanki tefti$e geliyorlar :66:

Bence bunun altinda bu yatiyor. En güzeli misafirin olmamasi :51:

bana da arkadaşım falan gelecekken öyle gerilmem de kayınvaldemler falan gelicekleri zaman acaip geriliyorum.arıyolar biz geliyoruz diye 1 saat geçti geçmedi burdalar!:41:
hayır insanın her an evi jilet gibi dümdüz durmuyo ki ev hali bu illa ki bi toparlama yapman lazım.Bizim memlekette köyde kaldığımızda misafir gelcek denildi mi insan geliyo çabuk evi toparlayın süpürün derdi ananem.Düşünün köy evi de olsa ne kadar önemli şeyler bunlar

ben çalışıyorum ama yinede misafirim war ve snn de dediğin gibi hepde kötü anlara denk geliyo mesela dün :)))) bayramdan önce nöbetçiydim arfe günü nöbetten çıktım ewi azcık toparladım geç kaşacamdie çok üstelemedim e ben nöbetteyken eşim ewi mahvetmşti.neyse bayram boyu memleketteydim geldiğim gele anca yemek yaptım ve uyudum nöbete gittim nöbet çıkış anam geldi ve ewimi dağınık gördü halbuki düzenlemeye vaktim olmadı:))

dermet olsun siz çalışıyorsunuz.fazlasını yapamıyorsanız vardır bir sebebi.çalışan kadınlar hem ev işi hem kendi işleri gerçekten iyi yürütüyorlar.gerçekten takdir edilecek bir performans.hem çalışıp hem ev işini idare eden kadınları takdir ediyorum:46:

Canım zaten evin temizse dağınıklık 5 dk da toplanır.Eğer misafir haber vermeden gelirsede hazır şeyler ikram edebilirsin.Kuru pasta,yaş pasta hazır kekler,siğara böreği vs.
Haberli gelirsede kendini kasmadan yap dinlene dinlene :34:
Ben bekarım bize misafir geldiğinde haberli habersiz illa birşeyler ikram ederim.Bizim evde hep temiz olur dağınıklık varsa hemen toplarım banyo tuvalet yıkarım havluları değiştiririm.
Eğer önceden haberli gelirlerse 1 gün öncesinden dip köşe temizlik yaparım.Sabahta yine evi siler süpürür sonrada yemek işlerine girişirim:34:

ya kızlar eğer ewi berbat etmemişsen toparlamak bir saat sürer yemek işi asıl beni zorlayan bende önceden yapıp buzluğa attığım yemeklerime güwenyrm içli köfte kuru fasülye ve bi kaç bpasta var onlar bnm büyüüük kurtarıcım dolapta mutlaka pratik birşeyler duracak

bize telefon bile açmadan geliolar küüüüüt diye sanki babalarının evi 19 yaşındayım eşofmanlarımı deiştirmek içinde odaya gidiorum gelenlerin çocukları tekrar küüüt die odaya girer ve benimde hepsini kapıdışarı edesim gelir evi tertemiz ederiz annemle o zaman kimse gelmez tam ev daıldı o zaman ev de dolup taşar mesela bizim misafirler bayramın 5. günü geldiler nası i şans anlamadım 5. günde ananem gelmişti valizler ilaçları fln ortadaydı anlayın işte ... insanlar dedikodu yapmak için baskın yapar gibi gelio bazen kapı fln açmak istemiorum bazen odama sadece çocuklar diiil misafirlerin kendide girio nie yanımızda oturmuosun die dersim var yada sevmiyorum sizi olamazmı belki ben o an iç çamaşırımı deiştiriodum bigün ağzımdan kötü bi laf çıkıcak

seda58 anlıyorum cnm seni inanki benim annemin evide öyleydi.küt diye geliyorlar:)gelenler sevdiğim akrabalarımzdan olunca canım başım üstüme.onlarda olmazsa dertlerimizi mutluluklarımızı kiminle paylaşırız.ama bazılarıda var ki pek sevmediklerim onlara ansızın geldikleri için biraz sinir olabiliyordum:)

baby dilay cnm bak bekarsın ama ne kadar hamaratsın.maşallah:)ben evlenmeden önce birşey yapmıyordum fazla.annem her işi kendi yapıyordu.ee tek başına yapmayıda sevmio değildi.ben hiç benimseyememiştim annemin ev işlerini.sanki elime yapışacak gibi geliyordu:)ama ne zaman evlendim kendi yaptığım işi en iyi şekilde yapma hastalığı geldi.Allahıma şükür herşeyimi kendim yapıyorum.

Back
X