Misafirlere ne ikram etsem?

Miraclessss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
1.104
610
123
Merhaba kızlar.burada okuduğumuz konulara bakınca benimki hiç dert değil aslında.amaiki gün sonra eşimin arkadaşları eşleri ile beraber misafir olacaklar bana.biz onlara gittiğimizde 5_6cesit tatlı tuzlu salata meze türü şeyler yaptılar.mutfakta fena değilimdir.ancak bı panikledim.tatli tuzlu kurabiye salata kombinleyemedim.bir akıl verirseniz sevinirim.

Yemeğe mi geliyorlar, çaya mi?

İşin aslı hastalık varken ben pek sıcak bakmıyorum bu misafir işlerine ama siz bilirsiniz.

İkramlığın da kombini mi çıktı? Tatlı kurabiye, tuzlu kurabiye, ıslak kek/sütlü tatlı, kısır. Nasıl sizce? Bence gayet iyi. Oldukça iyi hatta. Hatta mükemmel :) Kasmayın kendinizi, oturup sohbete de enerjiniz kalsın.

İkramlığın da kombini mi çıktı? Tatlı kurabiye, tuzlu kurabiye, ıslak kek/sütlü tatlı, kısır. Nasıl sizce? Bence gayet iyi. Oldukça iyi hatta. Hatta mükemmel :) Kasmayın kendinizi, oturup sohbete de enerjiniz kalsın.
Ben çıkardım o kombini😂panikleyince

Ben çıkardım o kombini😂panikleyince
Aman yapmayın panik manik. Elinizden ne gelirse, size kolay neyse yapın gidin. Bu kadar mükemmelliyetçi olmayıverin. Böyle böyle beklentiyi yüksek tutuyorsunuz ucu bize dokunuyor :) Beceremeyenler, becermek istemeyenler ne yapsın :)

Çaya gelecekler.evimiz geniş ayrı ayrı oturmayı planliyorum
Buz ruhu nun menüsü güzel.
Ben eşimin hocalarını agirlasmistim ilk evlendigimizde.
Elmalı turta, ıslak kek, mercimek köftesi bir de kurabiye yapmıştım.
Ispanaklı pasta yapabilirsiniz tatlı olarak. Çok da güzel oluyor.

Beş çayı sofrası olur o zaman. Kısır, fellah köfte ya da mercimek köftesi, sarma kesin olsun, patates salatası veya sevdiğiniz herhangi bir salata, tatlı olarak da kek, kurabiye ya da yerine şerbetli/kremalı bir tatlı yeter.

Seçenek olarak yazdıklarımdan birini seçin hepsini yapmayın. Kısır yaptıysanız fellah köfte yapmayın mesela.

Aman yapmayın panik manik. Elinizden ne gelirse, size kolay neyse yapın gidin. Bu kadar mükemmelliyetçi olmayıverin. Böyle böyle beklentiyi yüksek tutuyorsunuz ucu bize dokunuyor :) Beceremeyenler, becermek istemeyenler ne yapsın :)
Alemsiniz valla gülümsetti biz beni normalde 3tas çatlasın 4cesit yapardım da onlar fazla fazla yaptığından eksik hissettim.Haklısınız ama bazen gereksiz bir paniğe kapılıyorum böyle.

Peki😁 o zaman sayıyorum.
Kısır,patatesli börek,havuçlu tarçınlı cevizli kek,yalancı tavuk göğsü. Bakın 4 çeşit doyurucu bir menü oldu. İki tuzlu iki tatlı yeter de artar bile,sidik yarıştırır gibi bir tık fazlasını yapmaya gerek yok. Yiyeceklere değil muhabbete geliyorlar

Beş çayı sofrası olur o zaman. Kısır, fellah köfte ya da mercimek köftesi, sarma kesin olsun, patates salatası veya sevdiğiniz herhangi bir salata, tatlı olarak da kek, kurabiye ya da yerine şerbetli/kremalı bir tatlı yeter.

Seçenek olarak yazdıklarımdan birini seçin hepsini yapmayın. Kısır yaptıysanız fellah köfte yapmayın mesela.
Teşekkürler önerin için 🥰

Buz ruhu nun menüsü güzel.
Ben eşimin hocalarını agirlasmistim ilk evlendigimizde.
Elmalı turta, ıslak kek, mercimek köftesi bir de kurabiye yapmıştım.
Ispanaklı pasta yapabilirsiniz tatlı olarak. Çok da güzel oluyor.
Bencede menü güzel ama erkekler olunca bir iki çeşit tuzlu bence güzel oluyor yada bize gelen adamlar iştahlı :halay:kiymalı börek dereotlu poğaça da eklerdim ben.

3 tatlı:
sütlaç
fırında kabak tatlısı
Çikolatalı ıslak kurabiye
(böylece 1 meyve tatlısı, 1 sütlü, 1 de çikolatalı oluyor)

3 tuzlu:
mercimek köftesi (yanına salatalık domates turşu)
patates salatası
tavuklu mantarlı kırmızı biberli börek

(Böylece etli, kurubaklagilli ve sebzeli seçenekler oluyor)

En sevdiğim bu şekilde benim :)

Back
X