Misafirlerimi kırmadan bu çileden nasıl kurtulabilirim

Kapıda çıkartmalarına müsade etmeme mantığım, aslında kibarlıktan geliyor.
İçeride daha rahat, oturarak çıkarabilecekleri bir alan varken, kapıda tren gibi sıraya girip, ayakkabıları ittire kaktıra gelene çıkartmak ayıp gibi.
Belki de çocukluğumdan beri annemden böyle gördüğüm içindir, dışarıda çıkarana Allah aşkına şurada çıkarın, rahat edin diye ısrar eden bi ailem var.
Gelen çocuk misafirlerime hiç kızmadım, aklıma bile gelmez evin içine bastı diye vahvahlanmak.
Halım kirlense silinir, yıkanır temizlenir bir şekilde.
Sadece mikrop açısından misafirlerin görmediği bir an siliveririm kapı eşiğini, o kadar.
Çocukların rahatça oynaması için de bir odamı tahsis ederim istedikleri gibi yıkıp dökebilecekleri.
Ama muzurtilki 'nin söylediği gibi, bebek olunca işler değişecek, hiç düşünmemiştim sürünme olayını.
Temizlikle alakalı yeni kurallar belirlemem gerekecek gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Gözünüzle görmediğiniz, görmeyeceğiniz ve duymayacağınız bir şey için 'yalan' ithamında bulunmak...
İlginç bir düşünce yapısı olsa gerek.
Ne diğer arkadaşlara yaranma gibi bir çabam olabilir, ne de size yalan söylemekle bir tarafım yücelebilir.
Ben böyle bir insanım, yediğim şeyden herhangi bir yiyecek dışında madde çıkarsa yıllarca ağzıma sürmem, süremem.
En rahatsız edici olmayan örneğimi vereyim, yediğim ton balığı konservesinden kılçık çıktı ve yaklaşık 6-7 yıl yemedim, yiyemedim.
Zaten denizden çıkan tek yediğim şeydi ton balığı konservesi, onu da yemeyince balık haplarıyla idare etmek durumunda kaldım.
Kaldı ki siz kültürümüzün temel yiyeceklerinden birinden bahsediyorsunuz.
İster samimiyetsiz deyin, ister yalancı, ister yalaka.
Ama emin olun hiçbiri başkasının hayatını etkilemeyecek sizin yaptığınız gibi...

hani insan karşısındakini kendisi gibi bilirmiş ya
o misal işte

daha beteri vardi bende kp ayakkabisini evin icinde cikartirdi kayinbiraderim de oyle. ben de her cikardiklarinda disariya koyar koyduklari yeri silerdim. kp laf soktu hatta benim ayakkabimi koydug.yeri silen kisinin evine gitmem diye:) neyse seni anliyorum tek caren terlik vermek olur.

Çok saçma ya yere basiyorlarsa ayakkabıyı çıkarmanın ne mantığı var yine pislikle giriyorlar eve. Ben olsam bi kere gelenlere değil de sürekli gelecek olanlara söylerdim. Ya da bir kilim alın makineye atilabileceklerden misafir geleceği zaman beyaz haliyi kaldırıp kilimi serin.

Kilim iyi fikir kilimleri araştırıyorum hemen
Teşekkürler

dırek terlık verıyorum ben o sebeple oyle bırsey yasamıyorum

Ayy valla misafir gözüyle olaya el atıyorum. Bugüne kadar gittiğim evlerde kapının önünde bi yığın ayakkabı olur,inanın sırf ayakkabım karışmasın aman kimse üstüne basmasın diye en kuytu köşelerde ayakkabılarımı çıkarır o güne özel giydim açık renk çorabımla oralara basabasa içeri girerim. Bu yüzden siz değerli ev sahiplerinden özür dilerim

Sizin kapının iç tarafı mı pis?

Ben konuyu anlayamadım pek
Ben de orasını anlamaya çalışıyorum. Bir turlu anlayamadım. Yani kapı önünde çıkarır benim misafirim dış kapı eşiğinden içeri girer direkt. Ayakkabılar da ayakkabı dolabına koyarim. Eşikten içerisi evdir ayakkabiyla basmam, bastirmam yani.
Konu sahibi misafirleri apartman holünde ayakkabıyı çıkarıp çıkardığı yere mi basiyor? Sanırım öyle demek istediniz.

boyle bi ev sahibine hiç misafir olmak istemem
bunun ebguzel yontemi ya acık acık rahatsızlıgını dıle getıreceksiniz ,bunu yapamıyorsanız surat beş karış misafir karşılarsanız bi daha evinizde beyaz halılarınıza adım atmazlar
veyahut ta siz kimseye gitmezseniz daveti geri çevirirseniz bir gelirler millette enayi degil ya anlarlar zaten böylece kurtulmuş olursunuz halılarınıza rahat rahat sarılırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…