- Emoji Skoru
- 3.669
- Puanlar
- 63
- Konu Sahibi cameronhowe
neden ?. Çünkü kayınvalidemin evinde genelde hiçbir işe elimi sürmem.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
neden ?. Çünkü kayınvalidemin evinde genelde hiçbir işe elimi sürmem.
Benim evim degil. Sadece misafirim çünküneden ?
Misafir gittiğin yerde hele ki kv yabancı değil nezaketen masa kurmaya toplamaya yardım edilir salata falan yapılır. Çok itici geldiniz ya.Benim evim degil. Sadece misafirim çünkü
Benim icin kurban bayrami anlamlidir. Kültürel olarak da bir degerdir. Bağış yapinca da ibadeti yerine getirmiş oluyoruz evet ama artik evde bunu görüp idrak edebilecek yaşta cocugum var. Evimizde kurban kültürü ile büyümesini isterim. Herkesin bi ton işi olduğu vakitte kayinvalide evine gitmemeyo tercih ederim. Çünkü kayınvalidemin evinde genelde hiçbir işe elimi sürmem. Bu sebeple bana karsi bi önyargı soğukluk duyuyor olabilirler. Bi de bayram günü bunu daha da göze görünür sekilde yapmak istemem. Kendi evim, bayramim, kurbanim, kendi igrasim. Hepsi daha kolay rahat ve mutluluk verici geliyor sahsen bana
Kendi ailem baska sehirdeYedi yıllık evliliğinizde tam on dört bayram gördünüz ve ilk defa sizden farklı bir şey yapmanız istenmiş. Kendi aileniz de orada üstelik. Bir abartı bir hava… Pes diyorum başka da bir şey demiyorum.
Oraya da mı gitmediniz bayramlarda bunca sene?Kendi ailem baska sehirde
Ben de böyle düşünüyorum. Kültürse çocuklarım memleketimizi, oradaki tanıdıklarımızı bilsin isterim. Zaten benimkilerin bir hala, bir teyze var. Bayram kalabalığını tatsınlar.Çok yabanisiniz.
Kimse eş ailesimi sevmek zorunda değil ama yani size kötülüğü olmamış, sizden iş beklemeyen insanlara yabanilikte fazla.
Kurban kültürü böyle bir iki kişi ile yapılan bir şey değildir. Kalabalıkta yapılır, et paylaşılır belli kısmı dağıtılır.
Bizm bir akrabanın gelini de böyle kendini aklınca böyle ağır falan sanıyor. kızı kimseyi sevmiyor mesafeli olucam diye tam bir yabani gibi davranıyor kv evinde milletin çayını doldırmayı bırak kendi çayı bitse kalkıp almıyor o kadından hizmet bekliyor kadın da 65 yaşında dinç doldurur laf da etmez arkasından falan ama hissediyoruz tabi bozuldugunu kalk cayını doldur be terbiyesiz biz o cay grtirince yenge biz doldurururdk falan deriz o terbiesiz utanmadan bardağını uzatır böyle kasım kasım kasılmalar. Hep kv lere laf ediyoruz ama bazı gelinler de az değil cidden. Hödük dediğimiz kızın ailesine uyuz uyuz davranan erkeklerin kadın versiyonu olabiliyorlar bazı gelinler.Çok yabanisiniz.
Kimse eş ailesimi sevmek zorunda değil ama yani size kötülüğü olmamış, sizden iş beklemeyen insanlara yabanilikte fazla.
Kurban kültürü böyle bir iki kişi ile yapılan bir şey değildir. Kalabalıkta yapılır, et paylaşılır belli kısmı dağıtılır.
Oysaki eşiniz sizin aileniz için ne kadar nazik bir damatmış.Benim evim degil. Sadece misafirim çünkü
Ben de böyle düşünüyorum. Kültürse çocuklarım memleketimizi, oradaki tanıdıklarımızı bilsin isterim. Zaten benimkilerin bir hala, bir teyze var. Bayram kalabalığını tatsınlar.
"Sizin durumunuz belirsiz, biz farklı bir plan yaptık, evde olmayacağız vb" deyin direkt.Birkaç gündür aşırı sinirime dokunan bi konu var. Cidden haksız mıyım diye bi içimi dökmek istedim. Ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz. Ve evlendigimden beri kurban bayramlarında memlekete gitmeyi pek tercih etmiyorum. Gidip kayinvalide evinde köyünde onlarin kurban işine girip bedava işçilik yapacağıma evde kendi kurbanımı keser ona emek veririm diyoruz bastan beri. Bu yıl da öyle karar verdik yine. Ki zaten kurban bayramindan birkac hafta sonra bize gelmeyi planliyorlar. Pek sık gelmezler, 7 sene olacak evleneli 3 kere falan gelmişlerdir. Yatılı misafir agirlamak zor gelse de , zaten pek gelmiyorlar diye ben buyrun gelin deyip israrci oluyorum. Bu yıl ama ilk kez bu kurbanda oraya gitmeme kararimiza saygi duymayıp aşırı sekilde ısrarcı oldular, biz tamam demedigimiz halde kendilerince plan yaptilar gelirsiniz burda kesersiniz vs diye, görümceme falan bize sormadan geliyolar vs demis kv. Bu durum biraz tadımı kaçırmıştı zaten. Biz tatilin kalan kisminda birkaç günlük bi tatil plani yapariz belki, gezer dinleniriz diyorduk. Ama sanki memlekete gitmesek evde mutsuzluktan ölürmüşüz gibi orda 9 gün napacaksiniz falan diye baya söylendiler. Büyük görümcem de kayinvalidemlerden de uzakta baska sehirde yasiyor. Eşi şu an uzakta, 2 cocuguyla bayramda kv gile gidecek. Bize siz gelmiyosaniz ben oglanlari alip size gelirim bayramda cocuklara değişiklik olsun dedi. Bizim tatil vs plani yatti. Neyse tamam buyur gel dedik. Önce kesinmis gibi konuştu. Sonra bi vazgeçtim dedi. Şimdi nerdeyse her gün esimle konusmasina ragmen hala bakarız belli degil belki geliriz belki gelmeyiz diyor. Delirmek uzereyim. Cumartesi veya pazar gelmeyi, bayramin ilk iki günü de dahil kalmayi planliyor ama bakariz ya bakariz diyip duruyor. Hala karar vermemiş ve bize kesin bir şey söylemiyor. O kadar sinirime dokunuyor ki artık. İşim gücüm var, geleceklerse hazırlığım olur, alışverişim olur. Gelmeyeceklerse bi gezme plani yapcaz belki, rezervasyon vs yapicam gerekirse. Bu dusuncesizlik beni çıldırtmak üzere. Eşime de sorup duruyorum o da arada kalıyor. Kırk yilda bi geliyolar, gelmeyin der gibi olmasin diye sürekli sormak ustelemek istemiyoruz ama o da insan gibi gelicez veya vazgectik gelmicez demiyor. Biz onun keyfini mi beklicez bayram tatilimizi heba edip? Ne yapalim sizce ya
Bizm bir akrabanın gelini de böyle kendini aklınca böyle ağır falan sanıyor. kızı kimseyi sevmiyor mesafeli olucam diye tam bir yabani gibi davranıyor kv evinde milletin çayını doldırmayı bırak kendi çayı bitse kalkıp almıyor o kadından hizmet bekliyor kadın da 65 yaşında dinç doldurur laf da etmez arkasından falan ama hissediyoruz tabi bozuldugunu kalk cayını doldur be terbiyesiz biz o cay grtirince yenge biz doldurururdk falan deriz o terbiesiz utanmadan bardağını uzatır böyle kasım kasım kasılmalar. Hep kv lere laf ediyoruz ama bazı gelinler de az değil cidden. Hödük dediğimiz kızın ailesine uyuz uyuz davranan erkeklerin kadın versiyonu olabiliyorlar bazı gelinler.
Ne eveleyip geveleyip skiliyorsunuz. Plan yaptik coktan , evde degiliz deyin. Evde oldugunuz tarihleri verin ona gore kendilerini ayarlasinlar .Birkaç gündür aşırı sinirime dokunan bi konu var. Cidden haksız mıyım diye bi içimi dökmek istedim. Ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz. Ve evlendigimden beri kurban bayramlarında memlekete gitmeyi pek tercih etmiyorum. Gidip kayinvalide evinde köyünde onlarin kurban işine girip bedava işçilik yapacağıma evde kendi kurbanımı keser ona emek veririm diyoruz bastan beri. Bu yıl da öyle karar verdik yine. Ki zaten kurban bayramindan birkac hafta sonra bize gelmeyi planliyorlar. Pek sık gelmezler, 7 sene olacak evleneli 3 kere falan gelmişlerdir. Yatılı misafir agirlamak zor gelse de , zaten pek gelmiyorlar diye ben buyrun gelin deyip israrci oluyorum. Bu yıl ama ilk kez bu kurbanda oraya gitmeme kararimiza saygi duymayıp aşırı sekilde ısrarcı oldular, biz tamam demedigimiz halde kendilerince plan yaptilar gelirsiniz burda kesersiniz vs diye, görümceme falan bize sormadan geliyolar vs demis kv. Bu durum biraz tadımı kaçırmıştı zaten. Biz tatilin kalan kisminda birkaç günlük bi tatil plani yapariz belki, gezer dinleniriz diyorduk. Ama sanki memlekete gitmesek evde mutsuzluktan ölürmüşüz gibi orda 9 gün napacaksiniz falan diye baya söylendiler. Büyük görümcem de kayinvalidemlerden de uzakta baska sehirde yasiyor. Eşi şu an uzakta, 2 cocuguyla bayramda kv gile gidecek. Bize siz gelmiyosaniz ben oglanlari alip size gelirim bayramda cocuklara değişiklik olsun dedi. Bizim tatil vs plani yatti. Neyse tamam buyur gel dedik. Önce kesinmis gibi konuştu. Sonra bi vazgeçtim dedi. Şimdi nerdeyse her gün esimle konusmasina ragmen hala bakarız belli degil belki geliriz belki gelmeyiz diyor. Delirmek uzereyim. Cumartesi veya pazar gelmeyi, bayramin ilk iki günü de dahil kalmayi planliyor ama bakariz ya bakariz diyip duruyor. Hala karar vermemiş ve bize kesin bir şey söylemiyor. O kadar sinirime dokunuyor ki artık. İşim gücüm var, geleceklerse hazırlığım olur, alışverişim olur. Gelmeyeceklerse bi gezme plani yapcaz belki, rezervasyon vs yapicam gerekirse. Bu dusuncesizlik beni çıldırtmak üzere. Eşime de sorup duruyorum o da arada kalıyor. Kırk yilda bi geliyolar, gelmeyin der gibi olmasin diye sürekli sormak ustelemek istemiyoruz ama o da insan gibi gelicez veya vazgectik gelmicez demiyor. Biz onun keyfini mi beklicez bayram tatilimizi heba edip? Ne yapalim sizce ya
Birkaç gündür aşırı sinirime dokunan bi konu var. Cidden haksız mıyım diye bi içimi dökmek istedim. Ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz. Ve evlendigimden beri kurban bayramlarında memlekete gitmeyi pek tercih etmiyorum. Gidip kayinvalide evinde köyünde onlarin kurban işine girip bedava işçilik yapacağıma evde kendi kurbanımı keser ona emek veririm diyoruz bastan beri. Bu yıl da öyle karar verdik yine. Ki zaten kurban bayramindan birkac hafta sonra bize gelmeyi planliyorlar. Pek sık gelmezler, 7 sene olacak evleneli 3 kere falan gelmişlerdir. Yatılı misafir agirlamak zor gelse de , zaten pek gelmiyorlar diye ben buyrun gelin deyip israrci oluyorum. Bu yıl ama ilk kez bu kurbanda oraya gitmeme kararimiza saygi duymayıp aşırı sekilde ısrarcı oldular, biz tamam demedigimiz halde kendilerince plan yaptilar gelirsiniz burda kesersiniz vs diye, görümceme falan bize sormadan geliyolar vs demis kv. Bu durum biraz tadımı kaçırmıştı zaten. Biz tatilin kalan kisminda birkaç günlük bi tatil plani yapariz belki, gezer dinleniriz diyorduk. Ama sanki memlekete gitmesek evde mutsuzluktan ölürmüşüz gibi orda 9 gün napacaksiniz falan diye baya söylendiler. Büyük görümcem de kayinvalidemlerden de uzakta baska sehirde yasiyor. Eşi şu an uzakta, 2 cocuguyla bayramda kv gile gidecek. Bize siz gelmiyosaniz ben oglanlari alip size gelirim bayramda cocuklara değişiklik olsun dedi. Bizim tatil vs plani yatti. Neyse tamam buyur gel dedik. Önce kesinmis gibi konuştu. Sonra bi vazgeçtim dedi. Şimdi nerdeyse her gün esimle konusmasina ragmen hala bakarız belli degil belki geliriz belki gelmeyiz diyor. Delirmek uzereyim. Cumartesi veya pazar gelmeyi, bayramin ilk iki günü de dahil kalmayi planliyor ama bakariz ya bakariz diyip duruyor. Hala karar vermemiş ve bize kesin bir şey söylemiyor. O kadar sinirime dokunuyor ki artık. İşim gücüm var, geleceklerse hazırlığım olur, alışverişim olur. Gelmeyeceklerse bi gezme plani yapcaz belki, rezervasyon vs yapicam gerekirse. Bu dusuncesizlik beni çıldırtmak üzere. Eşime de sorup duruyorum o da arada kalıyor. Kırk yilda bi geliyolar, gelmeyin der gibi olmasin diye sürekli sormak ustelemek istemiyoruz ama o da insan gibi gelicez veya vazgectik gelmicez demiyor. Biz onun keyfini mi beklicez bayram tatilimizi heba edip? Ne yapalim sizce ya
İlk evlendigim yildan beri esimle ikimiz tek basimiza hallediyoruz.Ya ramazan bayramı neyse. Bayram kutlamalar neyse.
Ama kurban bayramını kutlayıp, kurban kesenler ne demek istediğimi daha iyi anlarlar. Kurban işi başlı başına çekirdek aile ve çocuklu çekirdek ailenin başa çıkabileceği bir şey değil. Mutlaka kalabalık gerekiyor. İşin eğlencesi kavgası kalabalık. Sen hayvanın neresini alacaksın ben neresini alacağım. Komşuya ihtiyaç sahibine neresi gidecek vs hepsi kalabalık gerektirir. Kesimde zaten kadın ve çocuk başa çıkamaz yine adama biri gerekir.
O adam tek başına kurbanla baş edemez. Kesimi kendisi yapmadığı halde baş edemez. Poşetlemeler, eksik kaldı mı hesabı, taşıması vs.
Konuyu açan kişi izole hayat sürebilir. Ama çocuğunu, çocuğunun akrabalarından ortada kötülük yokken ayrı ve uzak tutamaz. Çocuğuna haksızlık yapıyor. Yarın öbür gün bu çocuğun özel günü olacak, bu annesi böyle yaparsa kimse bu çocukla o özel günlerde ilgilenmez. Kötü günü olsa yine gelip koşacak çocuğa bakacak insanlar çocuğun halası babaannesi olacak.
İlk evlendigim yildan beri esimle ikimiz tek basimiza hallediyoruz.
Yazmıyım polemik çıkmasın dedim ama bugün bile hatırlıyorum o anı. Küçük çocuğuz bir şeyden haberimiz yok, koyun gelmiş heyecanla bakıyoruz ot veriyoruz, ismini kim koyacak kavgası yapıyoruz... Bir hafta sonra kesildi o koyun, bir de bizi en öne koydular görelim diye. Yalan yok ben altıma kaçırmıştım korkudan. Kesme bitti hayvan öldü yetmedi alnına kan sürücem diye zorla tuttular bizi orada. Ağlayamadım yutkunamadım bile korkudan. Nasıl filmlere dizilere 13 yaş uyarısı yapılıyorsa bunun için de yaş sınırlaması gerek. Et yiyor muyum evet yiyorum, o etlerin markete nasıl geldiğini de biliyorum, hayvanlar kesilmesin diyecek pozisyonda değilim ama küçücük çocukken de bir hayvanın bıçakla boğazının kesildiğini asla görmek istemezdim. Ben çok etkisinde kaldım ızdırap çektim.Perişan halde hallediyorsunuzdur. El kadar çocuğun da kurbanda böyle her şeye maruz kalması doğru değil. Buna hayvanın kesimi, etlerin parçalanması hepsi dahil. O kadar kan var, bıçaklar ortada çocuk hepsine maruz kalıyor. Yazık günah cidden çocuğa.
Benim icin kurban bayrami anlamlidir. Kültürel olarak da bir degerdir. Bağış yapinca da ibadeti yerine getirmiş oluyoruz evet ama artik evde bunu görüp idrak edebilecek yaşta cocugum var. Evimizde kurban kültürü ile büyümesini isterim. Herkesin bi ton işi olduğu vakitte kayinvalide evine gitmemeyo tercih ederim. Çünkü kayınvalidemin evinde genelde hiçbir işe elimi sürmem. Bu sebeple bana karsi bi önyargı soğukluk duyuyor olabilirler. Bi de bayram günü bunu daha da göze görünür sekilde yapmak istemem. Kendi evim, bayramim, kurbanim, kendi igrasim. Hepsi daha kolay rahat ve mutluluk verici geliyor sahsen bana