ben de tek halledebilirim
çünkü biz küçükbaş kesiyoruz, büyüğü halledemem.
ayrıca zaten kurban kesim yerlerinde sakatat kelle vs vermek isteyen olursa diye resmen kuyruk oluyor yani halledemeyecek olan orada dağıtabilir. kesmeyen konu komşusu ile gidip orada eve hiç getirmeden vereceğini verip gelen de oluyor
ben hayvanın içinde büyüdüm
yörüğüm çünkü

o yüzden çocukluk travması filan olmadı, (ama olanları anlıyorum tabii ki) de hani bizim gibi kendi köyünde kesiyorsa
her işi kendi yapan, yapabilen kendi yüzen kendi parçalayan aileler de illa hala vardır
ama hani ne biliyim kurbanın esas olayı paylaşmak, aile ziyareti vs. değil miydi, orayı hiç anlayamadım
ben her sene gidemesem de hala gidip memlekette kesiyorum fırsat oldukça, çünkü o benim mazim. her ibadeti yapmam bunu seviyorum

neden çünkü çocukluğum çünkü memleketim çünkü kardeşimin dedemin dayımın mezarları orada...çocuğum olsa 1 sene otele/tatile gitsem 1 sene evimde kalsam 1 sene memlekete götürmek isterim hepsini görsün.
konuda gelip gelmeyeceğini belli etmeyen görümceye kesin tarih verin bizim de planımız var demeyi ayıp bulmuyorum bu arada konu sahibinin mazisini bilmemekle birlikte.