zaten çok fena hastayım. Raporluyum annemlerde kalmak zorunda kaldım o derece yani. Eve gidip yemek yapacak misafir ağırlayacak halde değilim. Eşim de biliyor durumu ama ona bile sormazlar ki biz ankaraya gelelim mi oğlum müsaitmisinz sen eve gelebilecek misin? Dediğim gibi anlayışlı bi ailesi yok ki, gelin hasta evde bişe yoktur diye düşünmezler. Küçük oğulları-yani kaynım- rahat etsin, ankarada gezsin tozsun, ki onun da benden fazla maaşı var, abisinin yepyeni evinde yayılsın.
Ben düğün gecesi, yani ilk gecemiz için çeyizlik saten geceliğimi bile eşimin erkek kuzeninin yanında ütüledim, daldı ütü odasına napıosun die soruyo, düşünün yani...
hım iyi fıkırrrbu arada beni eşime şikayet etmeyi de ihmal etmemişler. aradık ulaşamadık falan diye. eşim de annemle konuştun mu diye sordu, ben de ne zaman dedim. bu aralar dedi. yoo dedim kaç gün oldu bilmiorum. ulaşamamşlar sana dedi. ben de önceden tedbirimi almıştım tabi, cep telefonumdaki cevapsız çağrıyı silmiştim annesinden gelen. yok dedim ben görmedm aradılarsa da, ama bi dahakine dikkt ediyim bari de beni kocama şikayet etmesinler dedim.hem bak telefona inanmazsan dedim, o yok canım ne gerek var ben de aradığımda ulaşamamıştım bugün lavabodaydın ya hani o ara kapalıyken aramışlardır dedi. niye alınganlık yapıorsun cnm dedi. ben de aramıza kimseyi sokma dedim,sarılmıştı bana,zaten kimse sığmaz dedi
haftaya da izin aldım, bi hafta evde başbaşayız ameliyat işinden sonra.ondan sonra ki hafta da benden bekliorlarsa senin ameliyatından sonra arar çağırırım dedim eşime de.
bu arada beni eşime şikayet etmeyi de ihmal etmemişler. aradık ulaşamadık falan diye. eşim de annemle konuştun mu diye sordu, ben de ne zaman dedim. bu aralar dedi. yoo dedim kaç gün oldu bilmiorum. ulaşamamşlar sana dedi. ben de önceden tedbirimi almıştım tabi, cep telefonumdaki cevapsız çağrıyı silmiştim annesinden gelen. yok dedim ben görmedm aradılarsa da, ama bi dahakine dikkt ediyim bari de beni kocama şikayet etmesinler dedim.hem bak telefona inanmazsan dedim, o yok canım ne gerek var ben de aradığımda ulaşamamıştım bugün lavabodaydın ya hani o ara kapalıyken aramışlardır dedi. niye alınganlık yapıorsun cnm dedi. ben de aramıza kimseyi sokma dedim,sarılmıştı bana,zaten kimse sığmaz dedi
haftaya da izin aldım, bi hafta evde başbaşayız ameliyat işinden sonra.ondan sonra ki hafta da benden bekliorlarsa senin ameliyatından sonra arar çağırırım dedim eşime de.
kızlar hepinize çok teşekkür ederim zor zamanlarımda beni yalnız bırakmadınız.
biraz önce kayınvalidemle konuştuk baya uzun. samimi ama yüzeysel bir konuşmaydı. ben işten güçten sıkıntılarımızdan bahsettim o da gireceği ehliyet sınavından. eşimin iş durumundan tayinininden falan konuştuk. ama hiiiç gelme gitme misafirlik lafı açmadık. izin konusunda belirsizlik olduğunu söyledim sadece. anladım ki ipler benim elimde, bana karşı hiç neden açmadım gibisinden sitem de etmedi. bellli ki eşimin konuşması etkili olmuş. sınavından sonraki hafta ben davet etmeyi düşünüyorum kendilerini, eşimin yanındayken hem de. hem onun gönlü olur hem de ailesinin. evin asıl reisi kimmiş onu da görürler böylece.
konuyu takip edenler için son durumu yazıyorum kızlar. dediğim gibi eşim göz ameliyatını olmak üzere eve geldi, ben de bir hafta izin aldım. benim iznimin bitişinden itibaren gelsinler diye kayınvalidemleri çağırdık. eşim de ben de kaç kere söyledik. hatta eşim gelecekseniz şimdi gelin bi daha beni evde bulamazsınız göreve gideceğim bile dedi. ama ondan öncesinde eşim maddi durumumuzun kötü olduğunu belirten bi konuşma yapmıştı, tamamen farklı bir konuyla ilgili olarak.ameliyatı dünya gözde yaptırdığımız içib zaten bu ay baya bi eksilerdeyiz.maaşımızın birini zaten arabaya harcıyoruz.bunları ifade etmişti eşim. bu konunun ardından da eve davet edince reddettiler. paraları yokmuş.masrafları varmış, bu ay sıkışıklarmış vs diye eşime bahane sıralamışlar. maddi drumları kötü olsa gerçekten anlayacağım ama eşim de ben de biliyoruz ki 50 bin lira bir birikmişleri var.( hatta bu paranın üzerine bizim kredi çekmemizi ve ortak ev almamızı teklif edecek kadar ileri gitmişler ama eşim tabi ki reddetmiş. ben de gerekli tepkiyi verdim zaten )
kaynım laptop alması için bi haftadır eşimi sıkıştırıyor, kaldı ki bizden iyi maaşı var ve bekar. o konuda da gerekli tepkiyi koydum tabi. bu kadar varyemez insanlar olduklarına inanamıyorum kızlar. ben asıl eşime üzüldüm, 3 kuruş yol parası için gelmediler. neredeyse oğlum yol paramızı yolla diyecekler ama diyemiyorlar altlarında son model arabaları var. eşimin müsait olduğu bi 3-4 günü vardı. gelmeleri için başka uygun zaman bulmayacağımızı belirttik. resmen geldklerinde para harcıyacaklarını anladılar ve gelmekten vazgeçtiler. oğlumu özledim diye herkese yayıyormuş kayınvalidem ama özlediyse insan kolundaki elli bilezikten birini bozar benzinini doldurur gelir dimi. ama yok. eşimin biz nişanlıyken kardeşine aldığı laptopa el koymuşlar, kaynıma da yeni laptop al abinle görüş demeyi biliyorlar. aklım almıyor benim bu insanları:44:
konuyu takip edenler için son durumu yazıyorum kızlar. dediğim gibi eşim göz ameliyatını olmak üzere eve geldi, ben de bir hafta izin aldım. benim iznimin bitişinden itibaren gelsinler diye kayınvalidemleri çağırdık. eşim de ben de kaç kere söyledik. hatta eşim gelecekseniz şimdi gelin bi daha beni evde bulamazsınız göreve gideceğim bile dedi. ama ondan öncesinde eşim maddi durumumuzun kötü olduğunu belirten bi konuşma yapmıştı, tamamen farklı bir konuyla ilgili olarak.ameliyatı dünya gözde yaptırdığımız içib zaten bu ay baya bi eksilerdeyiz.maaşımızın birini zaten arabaya harcıyoruz.bunları ifade etmişti eşim. bu konunun ardından da eve davet edince reddettiler. paraları yokmuş.masrafları varmış, bu ay sıkışıklarmış vs diye eşime bahane sıralamışlar. maddi drumları kötü olsa gerçekten anlayacağım ama eşim de ben de biliyoruz ki 50 bin lira bir birikmişleri var.( hatta bu paranın üzerine bizim kredi çekmemizi ve ortak ev almamızı teklif edecek kadar ileri gitmişler ama eşim tabi ki reddetmiş. ben de gerekli tepkiyi verdim zaten )
kaynım laptop alması için bi haftadır eşimi sıkıştırıyor, kaldı ki bizden iyi maaşı var ve bekar. o konuda da gerekli tepkiyi koydum tabi. bu kadar varyemez insanlar olduklarına inanamıyorum kızlar. ben asıl eşime üzüldüm, 3 kuruş yol parası için gelmediler. neredeyse oğlum yol paramızı yolla diyecekler ama diyemiyorlar altlarında son model arabaları var. eşimin müsait olduğu bi 3-4 günü vardı. gelmeleri için başka uygun zaman bulmayacağımızı belirttik. resmen geldklerinde para harcıyacaklarını anladılar ve gelmekten vazgeçtiler. oğlumu özledim diye herkese yayıyormuş kayınvalidem ama özlediyse insan kolundaki elli bilezikten birini bozar benzinini doldurur gelir dimi. ama yok. eşimin biz nişanlıyken kardeşine aldığı laptopa el koymuşlar, kaynıma da yeni laptop al abinle görüş demeyi biliyorlar. aklım almıyor benim bu insanları:44:
kızlar eşim annesini aramış, daha doğrusu ben ara anneni ne zmn gelceklermiş öğren dedim.
aradı beni sonra, gelmiceklermiş ki diyo. nasıl yani dedim. 16sında sınavı varmış zaten diyo. onu biliorum ondan sonraki hafta geliceklermiş öyle demişler dedim. bilmiolarmış, onda da belli olmazmış belki 2-3 günlüğüne gelirlermiş falan. eşime böyle demişler. dedim ki ben de eşime sana farklı anneme farklı konuşuyolar annemi yalancı durumuna düşürüolar dedim. bu kadın gerçekten çok kurnaz. sen çağırsaydın madem dedim, çağırmadım ne gerek var dedi. bana sen de izin al tatil yapalım dedi. ben de bakarız dedim.bu haftaki gidişata göre bi karar verip izin konusuna karar vermeliyim, eşim ameliyat olucak dersem belki izin alabilirim. eşim annesi karışıp huzurunu kaçıracak diye gözden ameliyat olacağını bile söylemiyo. olduktan sonra söylicekmiş. düşünün artık gerisini.
canim konunun üzerinden byagi zaman gecmis ama yine de yorum yapmak istedim. Daha dogrusu nacizane tavsiye...
anladigim kadariyla esin de ailesinin icyüzünü anlamis neyseki senin tarafinda davranmis.. gerci bence en basindan beri ailesini tabi ki taniyor ve de anliyordu ama hic kimse ailesi icin kötü diyemez ki ... o yüzden bir süre direndi bence ama bakti ki olmuyor bi sekilde uyari yi yapmis ailesine..
tavsiyem : evet cok kirginsin cok kizginsin ve de yapilanlar hemen unutulacak seyler degil. Ama bence k.validenle iligi cok fazla olumsuz seyler söyleme artik esine kaldi ki o da herseyin farkinda özellikle altini cizdigim gibi bir cümle kullanma ki cok daha gücüne gider bence esinin. bunun hos olmayacagini düüsünüyüorum. Aslinda bu zaman kadar olaylari ele alisin verdigin tepkiler gayet yerindeydi ki bu yasta gayet olgunsun tebrik ederim seni ama dedigim gibi bundan sonrasi icin diyorum. Mutluluklar dilerim
canim son durum ne oldu sizin konunuzda ? bayagi gecmis gerci ama merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?