O benim mucizem .bakis acimdan kastiniz nedir. Tam anlayamadim. Daha acik yazarmisinizhayatımda ufak tefek değişiklikler oldu yazmıştın ilk mesajda bu da tuzu biberi oldu...
bakış açını değiştirmeden bu işi tam anlamıyla kotaramassın... önce bakışımızı değiştiriyoruz... bebeğin hobi değil hayatının en önemli gerçeği şu anda..
kafa yapısını değiştirmessen daha çok sinir krizi gelir.
Adem hocanin kitaplarini okumustum dogum oncesi bahsettiginiz kitaba da bakayimya bir de çocuklarla çok ilgili biri değilseniz, bazı ipuçlarını kaçırıyor olabilirsiniz.
ben de sizin gibiydim.
ailelerden de fayda yok, açıkçası yöntemlerini çok anlatmıyorlardı, genelde biz yapalım sen gör muamelesi yapıyorlardı, benim de bu şekilde içime sinmiyordu.
ben de bazı kitaplar edindim. Tracy Hogg'un mesela kitabı bu yönde çok faydalı oldu.
işte şöyle şöyle ise çocuğun uykusu gelmiştir, şöyle şöyle ise bebeğin karnı acıkmıştır gibi.
deneyimli annelere saçma gelebilir ama ilk çocukta insanda hep bir tereddüt oluyor. bu da insanı geriyor.
:) Adem gunes gozumde bir numaraAdem Güneş de bebek psikolojisi tarzındaki yazılarıyla benim psikolojime iyi gelmişti.
onun bakış açısı çok pozitif olduğu için, insanın gerginliğini alan bir yanı var.
size uymuyorsa fikirleri, size uyan tarzda bir pedagoğun yazılarını takip edebilirsiniz. bu kişiler kullandıkları dile çok dikkat ettikleri için, direk sakinleştirici etkileri oluyor.
Adem hocanin kitaplarini okumustum dogum oncesi bahsettiginiz kitaba da bakayim
O benim mucizem .bakis acimdan kastiniz nedir. Tam anlayamadim. Daha acik yazarmisiniz
aynı şeyleri yeni doğum yapan kadınların hemen hemen hepsi yaşıyor..
işe başlayıp bir düzene girerse hayatınız hepsi bitecek inş..
ben doğumdan önce eve gideceğim dakikaları sayardım doğumdan sonra evden kaçmak için yer aradım durdum. zira çocuk büyütmenin ne kadar ciddi ve zor olduğunu gördüm. sonra işe başladım. eski günlere döndüm. eve gidip oğluma sarılmak için dakikaları saydım. zamanla da her şey düzeldi..
kendinize kızmayın zaman verin.. evladınız hayırlı olsun. Allah uzun sağlıklı ömürler versin inş.
Ufak tefek degisiklik ten kastim. Suan evimde degilim esimin Isi sebebiyle. Bahsettigim buydu. Kitap okuma derkende en azindan uyudugu vakitte okuyayim diyorum o bile olmuyor.onceligim Elbette o. Tamamen farkli anlamissinizyani ufak tefek değişiklik veyahut kitap okumaya alternatif bir şey değil ki bebeğin. çok daha fazlası. demek istediğim zamanın ve önceliğin %100 bebekte olduğunu baştan kabul edersen kalan zamanları değerlendirirken daha çok haz alırsın.
Benim de tansiyon sikintili. Gunduzleri bende de sifir uyku
KoptummBende ilk kez bikaç saatleriğine bebeğimi anneme bırakıp eşimin yeni evli arkadaşına ziyarete gitmiştik. Orada hep kızımın ağlama sesini duyuyordum. Hep diyordum kızım beni istiyor beni istiyor diye. Benden on yaş küçük kız dedi senin psikolojin bozulmuş sorunların var doktora gitmen gerek
evet ya benim temizlikten anlamayan arkadaşım, bebekten sonra annesi gelince, bebeği annesine fırlatıp bahar temizliğine kalkışmaya başladı.
hani maksat bir dönem bireysel bir aktivite yapabilmek , yöntem olarak da bunu bulmuş :)
Selam Misk
Oluyo öyle şeyler maalesef
Bende ilk 5,5 ay fenalardaydım
Sonra işe döndüm, akşamı iple çekiyorum kızıma kavuşmak için
Zamanla o sana sen ona adapte oluyosun, kolay değil
Büyüdükçe daha çok kendini ifade edebiliyo, sende ağlamasından anlıyosun az çok
Geçecek, böyle düşün.
Başlarda bende zorlandımah cekirge, senin çocuğa annen bakıyor tabi, rahat rahat anlatıyorsun.
benim işe başlamam da psikolojik olarak kötü bir süreçti.
hatta kreşe başlayana kadar pek iyiye gitmedi
Başlarda bende zorlandım
5,5 aylık bebek arkamı dönsem ağlarken annem bile olsa nasıl bırakacam, emmek isteyecek filan gibi
Kendimi de kötü hissettim
Ama zamanla alıştık hepimiz, şimdi bana by by yapıyo bazen şaşırıyorum nasıl ağlamıyo diye
Ama 404 gibi yapışma huyu aynı, akşamları ayrılmaz dibimden
Annemde hep öyle derhiç bir zaman arkamdan ağlayan bir bebek olmadı benimki.
ama özlerdi çok anlardım elbette, ama kayınvalide -iyi hissedeyim diye herhalde-, çok iyiyiz hiç seni aramıyor falan derdi, ben pek iyi hissetmezdim :)
Toparladim biraz kendimi. Tsk ederim cek.Selam Misk
Oluyo öyle şeyler maalesef
Bende ilk 5,5 ay fenalardaydım
Sonra işe döndüm, akşamı iple çekiyorum kızıma kavuşmak için
Zamanla o sana sen ona adapte oluyosun, kolay değil
Büyüdükçe daha çok kendini ifade edebiliyo, sende ağlamasından anlıyosun az çok
Geçecek, böyle düşün.
eşim de hala söyler..yani bu kadar mı bunalıyorsun ki,ben eve gelince kendini bulaşığa,banyo ovmaya falan stıyorsun diyeevet ya benim temizlikten anlamayan arkadaşım, bebekten sonra annesi gelince, bebeği annesine fırlatıp bahar temizliğine kalkışmaya başladı.
hani maksat bir dönem bireysel bir aktivite yapabilmek , yöntem olarak da bunu bulmuş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?