- 22 Mayıs 2010
- 1.654
- 2.346
- 658
- Konu Sahibi Batu Burcu
-
Çok sağolun. Çok teşekkür ederim.Bana en zor gelen kısım ameliyata karar vermekti. 3 5 8 o masaya yatınca hiç farketmez, temizlenip çıkacaksın Allahın izniyle.
Merhaba oluyordu tabii olmazmı belime sırtıma vuruyordu ayıptır söylemesi WC de bile bazen bıçak saplar gibi kramp giriyordu ama tabi ben bilmiyodum şimdi hepsi geçtiMerhaba kasık agrı nız varmıydı. Bendeki 7cm. Sol kasığım da çok agrı oluyor belime bacağıma vuruyor.
ydı
ydıÇok teşekkür ederim sıkıntı yok şuanda çok şükür babamı zaten kaybettik sonunda Allah rahmet eylesin diyoruz artıke benim de başka bi meşgalem olmadığı için uzun zaman atamadım üzerimden sıkıntılarını şuan aklıma kesik kesik geliyor o günler malum kız çocukları ve babaları zor yani çok Allah düşmanıma yaşatmasın, inşallah onun için geç kaldım epey bilemiyorum doktoruma kalsa tüp bebeğe başlıyalım bian önce diye beni bekliyor öylede bir durum gelişti ben rahmimin alınması mevzu olunca neden başka yolu yokmu diye başlayınca konu da otarafa gitti keşke kendiliğinden olsa ama dedim ya geç kaldım 40 yaşındayım ben çoğunlukla üşüyordum yani hani insan ısınamaz ya ne yapsa öyle soğuğa tahammülüm hiç yoktu benim ısınmam saatler alıyordu sanki kendimi kasıyordum falan çok bilirim kedi gibi peteğin dibinde uyuduğumu mesela bu havalarda ayak bileklerimden üşürdüm spor ayakkabı çorabı giydiğim zaman bileklerim açık kalınca bu millet üşümüyormu derdim kendi kendime şuanlık öyle bi sıkıntı yok bakalım ama o sıcaklama dediğiniz daha az olurdu anlık ateş basması gibi falan ayaklarım yanardı ama sanki şuan herşey yoluna girmiş gibi hissediyorum herşey olması gerektiği gibiymiş sanki şuan bilmiyorum anlatamıyorum sanırım ama ayıptır söylemesi WC alışkanlığım bile değişti onlar vücuda neler yapıyormuş meğerse WC de sorundu benim için yani daha inanın bi çok değişiklik var da aklıma gelmiyor ha birde belim ağrımıyor mesela arada et kısığı olmuş çarpılmış gibi belim sırtım bütünüyle ağırırdı bıçak gibi kesti hepsi zaten idrar torbasına baskı yaptığı için gittim doktora o zaten başlı başına kabustu iki hafta içinde o ameliyat masasına yattım doktoru günde iki kere arıyordum çıktımı sonuçlar diye adam demiştir bu nekadar meraklı kendini kestirmeye ama iki yaşına geri dönmüştüm diyim siz anlayın
Bendede çok var. Ara ara oluyor sürekli olsa dayanamam gece bile uyutmuyor sol kasık agrısı berbat. Karşılık gelen tarafa vuruyor arkada. Kabızlık da var. Ayyy agrıya alıştım ameliyat kolay gelecek bana diye düşünüyorum. Sanırım ameliyat bu kadar agrılı olmaz. İnşallah kurtulucam sizede geçmiş olsun.Merhaba oluyordu tabii olmazmı belime sırtıma vuruyordu ayıptır söylemesi WC de bile bazen bıçak saplar gibi kramp giriyordu ama tabi ben bilmiyodum şimdi hepsi geçti
Bazende diyorum bir miyom bu kadar yapar mı başka birşey mi var acaba. 7 cm miyomdan başka birşey görülmedi. Kasık agrısı berbat birşey bazen agrı kesici de kesmiyor. Bıçak gibi giriyor sol tarafa. Neyseki Kasım sonu ameliyat olucam. İnşallah kurtulucaz. Dr a defalarca soruyorum bu agrı geçicek mi diye....Merhaba oluyordu tabii olmazmı belime sırtıma vuruyordu ayıptır söylemesi WC de bile bazen bıçak saplar gibi kramp giriyordu ama tabi ben bilmiyodum şimdi hepsi geçti
Ameliyatta bi zorluk yokki uyuyup uyanıyorsunBazende diyorum bir miyom bu kadar yapar mı başka birşey mi var acaba. 7 cm miyomdan başka birşey görülmedi. Kasık agrısı berbat birşey bazen agrı kesici de kesmiyor. Bıçak gibi giriyor sol tarafa. Neyseki Kasım sonu ameliyat olucam. İnşallah kurtulucaz. Dr a defalarca soruyorum bu agrı geçicek mi diye....
Aynen. Benim rahim arka duvarda ara ara gelen kasık agrısı dışında hiç bir şikayetim yok açıkcası.Ameliyatta bi zorluk yokki uyuyup uyanıyorsunYara iyileşme süreci var ameliyat doktorun işi sizin işinizde iyileşmeye çalışmak ama hepsi geçiyor WC alışkanlığınız bile değişecek benimkiler daha büyüktü 18 cm 10 ve 4 cm ama çıkanlar daha farklıydı toplamında 3-3.5kg vardı sizinki daha sıkıntı yapacak bi bölge de olabilir boyutu fazla büyudeğil ama olduğu yer önemli asıl çok geçmiş olsun
Çok hızlı büyüyorlar kontrol altında tutulması çok önemli yoksa okadar çok şeye sebep oluyorlar ki budamı bundanmış diyorsunuz benim bir değil benim şikayetlerimi saysam bi elin 5 parmağını geçerAynen. Benim rahim arka duvarda ara ara gelen kasık agrısı dışında hiç bir şikayetim yok açıkcası.
Çok sağolun. Çok teşekkür ederim.
Konu sahibine de şifalar diliyorum bu vesiteşekkür ederim size de
Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun.Çok sağolun. Çok teşekkür ederim.
Konu sahibine de şifalar diliyorum bu vesiy.
Evet acik ameliyatti. Buyuk miyomlarda laporoskopui cok tehlikeli. Icerdeki o buyuklukteki miyomu parcalayarak cikartmalari mumkun degil. Ayni zamanda az bir ihtimal de olsa, kanserli hucre var ise vucuda yayilma riski var.Çok geçmiş olsun. Açık ameliyat mıydı? Hangi hastanede oldunuz.
Benim de başka seçeneğim yokmuş zaten, myomlarim çok fazla çünkü o yüzden açık ameliyat.Evet acik ameliyatti. Buyuk miyomlarda laporoskopui cok tehlikeli. Icerdeki o buyuklukteki miyomu parcalayarak cikartmalari mumkun degil. Ayni zamanda az bir ihtimal de olsa, kanserli hucre var ise vucuda yayilma riski var.
Dogurganliginizi korumak ve kanser riskinden uzak kalmak istiyorsaniz acik ameliyat.
Ben Prof. Dr. Suleyman Engin Akhan'a oldum. Baska doktorlar kontrollerde inanamiyorlar ameliyat olduguma, soylemesem ultrasonografide anlasilmayacak sekilde yapmis. Hekimim klinigi var, ancak ameliyati Altunizade Acibadem'de gerceklestirdi.
Cok sayida miyom olunca simdi yerlerini bilemedigim icin birsey soyleyemeyecegim. Icerde, rahim duvar icinde ve disarisinda tutunarak buyuyenler olarak ayriliyorlar diye biliyorum. Benimki disarida idi buyuk olan, diger iki kucuk duvar icerisinde.Benim de başka seçeneğim yokmuş zaten, myomlarim çok fazla çünkü o yüzden açık ameliyat.
Karın kaslarının yapısında bir bozulma, sarkma, şişlik falan kalmadı değil mi? Ben biraz endişe ediyorum karnım çok mu bozulur diye açık ameliyatta.
Cok teşekkürler cevabınız için. Siz hangi doktora oldunuz acaba? Isterseniz doktor adını bana özelden yazabilirsiniz.Cok sayida miyom olunca simdi yerlerini bilemedigim icin birsey soyleyemeyecegim. Icerde, rahim duvar icinde ve disarisinda tutunarak buyuyenler olarak ayriliyorlar diye biliyorum. Benimki disarida idi buyuk olan, diger iki kucuk duvar icerisinde.
Acik ameliyat ile dogurganliginizi korursunuz ve o kotu olasiliklari bertaraf edersiniz. Benim tavsiyem ameliyati yapan kisiyi iyi secmeniz. Benim tup bebek tedavisi icin gittigim hoca soylemesen anlamazdim dedi.
Karnimda evet ufak bir sarkma oldu, ancak ben duzenli spor yapiyordum son 3-4 ay oraya zarar veririm korkusu ve doktor onerisi ile karni hedefleyen egzersizler yapmadim. Simdi yeni yeni basladim. Ama insanin karninin biranda dumduz olmasi da ayri guzellik cunku ben icimde 2 kiloya yakin bir kitle tasiyordum. Ameliyat sonrasi icin basit bir karin korsesi mutlaka alin. Ameliyatiniza dogru, D vitamini ve diger vitamin seviyeleriniz guclensin diye takviye de alin. Inanin cok sey degistiriyor.
Buyuk gecmis olsun, umarim rahatca bu sureci atlatacaksiniz.
Estagfurullah. Benim hekimim Prof. Dr. Suleyman Engin Akhan'di. Yogun birisi, ancak bana ve esime oturup sefkatle herseyi tek tek anlatti. Ameliyatim olup bittikten, eve geldikten sonra da defalarca aradi. Hamile kalirsam riskli gebe grubunda olacagim. Kendisi takip edecek. Hem guven hem huzur veren birisi ayni zamanda cerrah olarak cok iyi bir ismi var. Benimle ayni zamanlarda 3 arkadasim daha ameliyat oldu baska sehirlerde. Sanirim iclerinde ameliyat oncesi ve sonrasi en cok takip edilen kisi bendim. Gida takviyelerime kadar ayarladi hoca.Cok teşekkürler cevabınız için. Siz hangi doktora oldunuz acaba? Isterseniz doktor adını bana özelden yazabilirsiniz.
Çok geçmiş olsun. Bende arka duvarda 7 cm var. Sizde kasık agrısı varmıydı benim ara ara iki adet dönemi arası 4.5 gün kasık agrım oluyor karşılık gelen bel kısmına ve bacağa vuruyor. Başkada ne kanama şikayetim var ne akıntı vs. Zaten tesadüfen görüldü bel mr da çıktı. Adet dönemlerimde agrısız olur. Tek derdim arada olan bu kasık agrıları ve kabızlık. Bu yüzden ameliyat olucam. Açık ameliyat dendi gittiğim Dr. Siz hiç evlenmemiş siniz açık yapıp rahmi görmem lazım doğurganlık zedelenmesin diye dedi. Ben kapalı yapacak birini arıyorum. Karnımın sarkmasından korkuyorum.Estagfurullah. Benim hekimim Prof. Dr. Suleyman Engin Akhan'di. Yogun birisi, ancak bana ve esime oturup sefkatle herseyi tek tek anlatti. Ameliyatim olup bittikten, eve geldikten sonra da defalarca aradi. Hamile kalirsam riskli gebe grubunda olacagim. Kendisi takip edecek. Hem guven hem huzur veren birisi ayni zamanda cerrah olarak cok iyi bir ismi var. Benimle ayni zamanlarda 3 arkadasim daha ameliyat oldu baska sehirlerde. Sanirim iclerinde ameliyat oncesi ve sonrasi en cok takip edilen kisi bendim. Gida takviyelerime kadar ayarladi hoca.
Karnimin ici miyomdan gorunmezken (ve miyomum kendine ozel devasa damar yaratmisken) bu ameliyati yapti. Miyom sag yumurtaligimi alip suruklemisti vucudumun gerisine dogru. Belki oraya ameliyat esnasinda sag tupe zarar gelebilir ancak bu sadece bir olasilik demisti. Malum kanamali bir operasyon miyom ameliyatlari, kanamayi da iyi yonetmis bana soylenen. Ben cok sukur tuplerimde zarar gormeden ciktim.
Hekim olan kardesim refakatci olarak yanimda kaldi, onunla da paylasmis ameliyat esnasindaki gorselleri. Kardesim cok iyi bir hocaya ameliyat oldugum icin cok mutluydu. Tup bebek tedavimi yapan Docent inanamadi 3 ay once ameliyat olduguma ve vucudumdan 2 kiloya yakin miyom ciktigina. Ben de hala inanamiyorum o 2 kiloluk canavari bir zamanlar vucudumda tasidigima.
Lutfen cok iyi beslenin, gida takviyesi alin. Ameliyata gladyator gibi hazirlanin, cok cabuk atlatirsiniz.
Merhaba, size de cok gecmis olsun.Çok geçmiş olsun. Bende arka duvarda 7 cm var. Sizde kasık agrısı varmıydı benim ara ara iki adet dönemi arası 4.5 gün kasık agrım oluyor karşılık gelen bel kısmına ve bacağa vuruyor. Başkada ne kanama şikayetim var ne akıntı vs. Zaten tesadüfen görüldü bel mr da çıktı. Adet dönemlerimde agrısız olur. Tek derdim arada olan bu kasık agrıları ve kabızlık. Bu yüzden ameliyat olucam. Açık ameliyat dendi gittiğim Dr. Siz hiç evlenmemiş siniz açık yapıp rahmi görmem lazım doğurganlık zedelenmesin diye dedi. Ben kapalı yapacak birini arıyorum. Karnımın sarkmasından korkuyorum.
Çok geçmiş olsun onlar hem hızlı büyüyor hemde tespit edilen ve ameliyatta çıkan boyut çok farklı oluyor benim öyleydi, MR vsmerhaba arkadaşlar,
uzun süredir buradayım, genelde tüpbebek konularını takip ediyordum.
38 yaşımda 8cm lik bir miyomum olduğunu öğrendim, bana hiçbir sorun yaratmıyordu. arada sadece belimde bir sinir noktası sızlardı ( sanırım miyomdan ötürü )
yeni evlenmiştim ve bebek istemi vardı, yumurta rezervi azdı. 8 defa yumurta toplamak için ilaç tedavisi gördüm, bazıları iptal oldu toplama yapılmadan. sonuçta 6tane dondurulmuş yumurtam var.
eşimde de azospermi ( hiç sperm yok ) olduğu için daha hiç dölleme ve transfer aşamasına gelemedik. onun da 7 aydır süren hormon tedavisi var, 3-4ay daha devam edecektir.
40 yaşına giricem 1ay sonra, 8cm lik miyomum 2yılda 9.7cm olmuş, rahime baskı yapmaya başlamış, dejenere olmuş.
geçen ayki reglimde yoğun kanamalar ve ağrılar olmuştu, ondan ötürü diyor doktorum.
ben ameliyat için prof. dr. kadir savan 'ı düşünüyorum. hem çok güzel bir şekilde anlattı, hem çok babacan bir doktor, hem de bir arkadaşımın çok ciddi bir ameliyatını başarıyla yapmıştı, resmen hayatını kurtarmıştı.
kapalı ameliyat olabilir, ama gebelik düşündüğünden ötürü açık ameliyat yapmayı tercih ederim dedi. kapalıda tek kat dikiş atılırken, açıkta 3-4kat dikiş atabilirim diyor. böylelikle rahim daha sağlam kaynar diyor.
sizler kimlerde ameliyat oldunuz acaba? memnun kaldınız mı? açık ameliyat sonrası sıkıntılarınız oldu mu?
ameliyat öncesi ilaçlı pelvik mr çektirmek gerekir mi acaba? başka sorunlar varsa öncesi görmek faydalı olabilir sanki.
bu ameliyat için ortalama fiyatlar nedir?
Merhaba çok geçmiş olsun onların boyutları okadar ilginç ki tespit edilen ile ameliyat ta çıkan çok farklı oluyor benim öyle olmuştu doktor MR isteyebilir daha ayrıntılı görmek için ama bunu doktor bilir nihayetinde kimisi de nasılsa açık ameliyat olacak açınca göreceğiz mantığında sanırım ben çapa özelde ameliyat oldum 17.000-19.000tl arası değişiyor başta bunu konuşmanızda fayda var esnek davranabiliyorlar ücret konusunda sonra artı en ufak birşey dahi ödemedim ben o konuda sürpriz çıkartmayan bir hastane fakat miyom ameliyatı deyip küçümsemeyin sezeryan doğumla aynı sanılıyor ama değil hele imzalattıkları onam formlarından çok korkmuştum ben ameliyattan asla korkmadım sonrasında zaten ilk gün ayağa kalkıncaya kadar ondan sonrası bi şekil oluyor ve hiiiç sorun yaşamadım hareketleriniz bir süre kısıtlanıyor sadece okadar da olur tekrar geçmiş olsunmerhaba arkadaşlar,
uzun süredir buradayım, genelde tüpbebek konularını takip ediyordum.
38 yaşımda 8cm lik bir miyomum olduğunu öğrendim, bana hiçbir sorun yaratmıyordu. arada sadece belimde bir sinir noktası sızlardı ( sanırım miyomdan ötürü )
yeni evlenmiştim ve bebek istemi vardı, yumurta rezervi azdı. 8 defa yumurta toplamak için ilaç tedavisi gördüm, bazıları iptal oldu toplama yapılmadan. sonuçta 6tane dondurulmuş yumurtam var.
eşimde de azospermi ( hiç sperm yok ) olduğu için daha hiç dölleme ve transfer aşamasına gelemedik. onun da 7 aydır süren hormon tedavisi var, 3-4ay daha devam edecektir.
40 yaşına giricem 1ay sonra, 8cm lik miyomum 2yılda 9.7cm olmuş, rahime baskı yapmaya başlamış, dejenere olmuş.
geçen ayki reglimde yoğun kanamalar ve ağrılar olmuştu, ondan ötürü diyor doktorum.
ben ameliyat için prof. dr. kadir savan 'ı düşünüyorum. hem çok güzel bir şekilde anlattı, hem çok babacan bir doktor, hem de bir arkadaşımın çok ciddi bir ameliyatını başarıyla yapmıştı, resmen hayatını kurtarmıştı.
kapalı ameliyat olabilir, ama gebelik düşündüğünden ötürü açık ameliyat yapmayı tercih ederim dedi. kapalıda tek kat dikiş atılırken, açıkta 3-4kat dikiş atabilirim diyor. böylelikle rahim daha sağlam kaynar diyor.
sizler kimlerde ameliyat oldunuz acaba? memnun kaldınız mı? açık ameliyat sonrası sıkıntılarınız oldu mu?
ameliyat öncesi ilaçlı pelvik mr çektirmek gerekir mi acaba? başka sorunlar varsa öncesi görmek faydalı olabilir sanki.
bu ameliyat için ortalama fiyatlar nedir?
teşekkür ederim :)Çok geçmiş olsun onlar hem hızlı büyüyor hemde tespit edilen ve ameliyatta çıkan boyut çok farklı oluyor benim öyleydi, MR vs
Merhaba çok geçmiş olsun onların boyutları okadar ilginç ki tespit edilen ile ameliyat ta çıkan çok farklı oluyor benim öyle olmuştu doktor MR isteyebilir daha ayrıntılı görmek için ama bunu doktor bilir nihayetinde kimisi de nasılsa açık ameliyat olacak açınca göreceğiz mantığında sanırım ben çapa özelde ameliyat oldum 17.000-19.000tl arası değişiyor başta bunu konuşmanızda fayda var esnek davranabiliyorlar ücret konusunda sonra artı en ufak birşey dahi ödemedim ben o konuda sürpriz çıkartmayan bir hastane fakat miyom ameliyatı deyip küçümsemeyin sezeryan doğumla aynı sanılıyor ama değil hele imzalattıkları onam formlarından çok korkmuştum ben ameliyattan asla korkmadım sonrasında zaten ilk gün ayağa kalkıncaya kadar ondan sonrası bi şekil oluyor ve hiiiç sorun yaşamadım hareketleriniz bir süre kısıtlanıyor sadece okadar da olur tekrar geçmiş olsun
Tabi canım bütün herşey aynı bana da dediler hatta yüzde 50 idi durum artık hayırlısı ne ise o olsun dedim hakkımda öyle girdim ameliyata yine o doktora ameliyat oldum ama biliyordum onun gereksiz hiçbirşey yapmayacağını öncesinde araştırmıştım çünküteşekkür ederim :)
o korkular bende de vardı,
çikolata kisti bu, muhtemelen sağ yumurtalığını almamız gerekir, yada kanamayı durduramazsak rahimi almamız gerekir diyen ne doktorlarla görüştüm
çok korkmuştum dedikleri olursa diye, onca tüpbebek çabaları & harcadığım paralar boşa mı gidecekti! ama artık bekletemem de ameliyatı. neyse doktorum biraz rahatlattı, ve ameliyat tarihi düşünmeye başladım.
ne kadarlık bir izin almıştınız siz?
:) ahh bu iş hayatı stresiTabi canım bütün herşey aynı bana da dediler hatta yüzde 50 idi durum artık hayırlısı ne ise o olsun dedim hakkımda öyle girdim ameliyata yine o doktora ameliyat oldum ama biliyordum onun gereksiz hiçbirşey yapmayacağını öncesinde araştırmıştım çünküdediler size sakinleştirici mi yaptılar yoo dedim ama benim sıkıntılarım vardı bitane değildi organlarıma baskı yapıyordu vs. İzin konusu ucu açıktı alamamıştım ki mecburiyetten ses çıkartmıyodu patronum bayram öncesi ameliyat oldum bayram tatili girdi işte sonrası için de 10 gün rapor yazdılar 20 gün falan oluyor herhalde raporun bitmesini zor bekledi iş yerim ama bidaha bir rapor yazmıyor doktor herşey yolunda olduğu sürece Zaten on günden fazla da yazamiyorlarmış galiba 10+10 şeklinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?