- 10 Ağustos 2021
- 50
- 14
- 18
- 44
- Konu Sahibi Batu Burcu
-
Bi gün acil ameliyat olmam gerekiyor diye geldim kimse birşey diyemedi beni kovsa daha pahalıya patlıcaktı:) aynen öyle bi an önce olun da kurtulun sonrası kolay ilk bi kaç gün sıkıntı bi süre sonra yer çekimiyle başım dertteydi:) ahh bu iş hayatı stresi
ben de yoğun çalışıyorum ama artık 2 haftayı gözden çıkarıcam,
sonrası güzel olsun yeter ki, toparlaması kolay olsun inşallah :)
merhaba,Evet acik ameliyatti. Buyuk miyomlarda laporoskopui cok tehlikeli. Icerdeki o buyuklukteki miyomu parcalayarak cikartmalari mumkun degil. Ayni zamanda az bir ihtimal de olsa, kanserli hucre var ise vucuda yayilma riski var.
Dogurganliginizi korumak ve kanser riskinden uzak kalmak istiyorsaniz acik ameliyat.
Ben Prof. Dr. Suleyman Engin Akhan'a oldum. Baska doktorlar kontrollerde inanamiyorlar ameliyat olduguma, soylemesem ultrasonografide anlasilmayacak sekilde yapmis. Hekimim klinigi var, ancak ameliyati Altunizade Acibadem'de gerceklestirdi.
ben normal surenin 2 kati kalmak durumunda kaldim hastanede miyomum kendine devasa bir damar yolu yapmisti. Abondan kanama yasadim ve surekli kan ve plazma aldim. Altunizade Acibadem'de yatisim oldu. Saglik sigortama 50 bin liraya yakin bir masraf gonderdiklerini biliyorum. benim durumumla karsilastirmayin.merhaba,
ben de açık miyom ameliyatı olacağım,
ne kadar acaba ameliyat mal,iyeti?
inşallah çok sıkıntılı/ağrılı bir süreç olmamıştır senin için ,ben normal surenin 2 kati kalmak durumunda kaldim hastanede miyomum kendine devasa bir damar yolu yapmisti. Abondan kanama yasadim ve surekli kan ve plazma aldim. Altunizade Acibadem'de yatisim oldu. Saglik sigortama 50 bin liraya yakin bir masraf gonderdiklerini biliyorum. benim durumumla karsilastirmayin.
Cok gecmis olsun. Tavsiyem iyi bir hocaya gitmeniz, onkolog olmasi. Benim ameliyatimi da yapan hoca onkologdu ayni zamanda. Elinizi lutfen cabuk tutun, kurtuldugunuza oyle cok sevinecekseniz ki anlatamam. Omuzlardan buyuk yuk kalkiyor.inşallah çok sıkıntılı/ağrılı bir süreç olmamıştır senin için ,
neyse ki özel sigorta var ve maddi kısmını karşılamış :)
bana miyom dediler ama pelvik mr çektirdiğimde sol overi büyük oranda dolduran bir malign kitleden bahsedilmiş :/
87*57 mm ve 31*30mm ebatlarında.
şimdi ameliyat öncesi biraz daha araştırmaya karar verdim
Doktorun kim canımCok gecmis olsun. Tavsiyem iyi bir hocaya gitmeniz, onkolog olmasi. Benim ameliyatimi da yapan hoca onkologdu ayni zamanda. Elinizi lutfen cabuk tutun, kurtuldugunuza oyle cok sevinecekseniz ki anlatamam. Omuzlardan buyuk yuk kalkiyor.
Canım sağlık sigortası nasıl karşılıyor. Çok geçmiş olsun bu aradaben normal surenin 2 kati kalmak durumunda kaldim hastanede miyomum kendine devasa bir damar yolu yapmisti. Abondan kanama yasadim ve surekli kan ve plazma aldim. Altunizade Acibadem'de yatisim oldu. Saglik sigortama 50 bin liraya yakin bir masraf gonderdiklerini biliyorum. benim durumumla karsilastirmayin.
Canım ne yaptın miyom işinigecmis olsun canım, bende de var 6,5 cm doktor hamile kalmadan almak lazım yoksa hamilelikte cok kanama yapar dedi biraz korktum, ufukta bir hamilelik gorunmuyor bana ama yine de sıkıntı her zaman boyle seyler. rahim dısındaymıs benimki de, sürekli baskı yapıyor idrar kesesine dkda bir tuvalete gidiyorum
Geçmiş olsun canım ne yaptın aldırdın mıIyi oldugunuza cok sevindim.Benim bu durum ortaya ciktiginda bu site beni cesaretlendirdi, yoksa cok daha fazla korkmustum. Buradaki yazismalar, başlığı açan arkadaslar, tavsiyeler, yardımlaşma gercekten cok yararlı.Insallah ben de haftaya çarsamba gunu olacagim.Ama buradaki herkes gibi ben de korkuyorum. Ben aşı olmadim ama covidi cok cok once agır olmadan gecirmistim.Tam anestezi bogazi agritiyor diye okudugum icin bir de bunu kafaya taktım.Bende bir saplı subseroz 8 cm miyom var, 1 intramural miyomum 4 cm ve 2-3 tane daha kucukler 2 cm v.b.En buyuk idrar torbasina ve bagirsaklara baski yapiyor, zincirleme bobreklerim de etkileniyor, bu sebeple alınması gerekiyor. Bakalım insallah allahın izni ile hersey guzel gecsin..
Canım hamilelik te neden riskli gruba gireceksinEstagfurullah. Benim hekimim Prof. Dr. Suleyman Engin Akhan'di. Yogun birisi, ancak bana ve esime oturup sefkatle herseyi tek tek anlatti. Ameliyatim olup bittikten, eve geldikten sonra da defalarca aradi. Hamile kalirsam riskli gebe grubunda olacagim. Kendisi takip edecek. Hem guven hem huzur veren birisi ayni zamanda cerrah olarak cok iyi bir ismi var. Benimle ayni zamanlarda 3 arkadasim daha ameliyat oldu baska sehirlerde. Sanirim iclerinde ameliyat oncesi ve sonrasi en cok takip edilen kisi bendim. Gida takviyelerime kadar ayarladi hoca.
Karnimin ici miyomdan gorunmezken (ve miyomum kendine ozel devasa damar yaratmisken) bu ameliyati yapti. Miyom sag yumurtaligimi alip suruklemisti vucudumun gerisine dogru. Belki oraya ameliyat esnasinda sag tupe zarar gelebilir ancak bu sadece bir olasilik demisti. Malum kanamali bir operasyon miyom ameliyatlari, kanamayi da iyi yonetmis bana soylenen. Ben cok sukur tuplerimde zarar gormeden ciktim.
Hekim olan kardesim refakatci olarak yanimda kaldi, onunla da paylasmis ameliyat esnasindaki gorselleri. Kardesim cok iyi bir hocaya ameliyat oldugum icin cok mutluydu. Tup bebek tedavimi yapan Docent inanamadi 3 ay once ameliyat olduguma ve vucudumdan 2 kiloya yakin miyom ciktigina. Ben de hala inanamiyorum o 2 kiloluk canavari bir zamanlar vucudumda tasidigima.
Lutfen cok iyi beslenin, gida takviyesi alin. Ameliyata gladyator gibi hazirlanin, cok cabuk atlatirsiniz.
Canım ne yaptın ameliyat oldun muÇok geçmiş olsun. Bende arka duvarda 7 cm var. Sizde kasık agrısı varmıydı benim ara ara iki adet dönemi arası 4.5 gün kasık agrım oluyor karşılık gelen bel kısmına ve bacağa vuruyor. Başkada ne kanama şikayetim var ne akıntı vs. Zaten tesadüfen görüldü bel mr da çıktı. Adet dönemlerimde agrısız olur. Tek derdim arada olan bu kasık agrıları ve kabızlık. Bu yüzden ameliyat olucam. Açık ameliyat dendi gittiğim Dr. Siz hiç evlenmemiş siniz açık yapıp rahmi görmem lazım doğurganlık zedelenmesin diye dedi. Ben kapalı yapacak birini arıyorum. Karnımın sarkmasından korkuyorum.
Prof. Dr Suleyman Engin Akhan'di.Doktorun kim canım
Tesekkur ederim. Ozel Saglik sigortam vardi yillardir. Ameliyat ve yatisi kapsiyor. Hastaneye girisi yapildi oranin calisanlari tarafindan, islemlerim yapildi.Canım sağlık sigortası nasıl karşılıyor. Çok geçmiş olsun bu arada
37 yas uzeri olmam ve karindan buyuk miyom ameliyati olmam yuzunden. Bunlar birbirinden bagimsiz olarakta tek tek riskli hamilelik grubuna girmeme neden.Canım hamilelik te neden riskli gruba gireceksin
Hiç ücret ödemedi yaniTesekkur ederim. Ozel Saglik sigortam vardi yillardir. Ameliyat ve yatisi kapsiyor. Hastaneye girisi yapildi oranin calisanlari tarafindan, islemlerim yapildi.
Saglik sigortanizin kapsamina ve neleri kabul edip etmediklerine bagli. Ben 12 yillik sigortalilariyim ve sigortamin kapsami genis. Sizin sigortanizla gorusmeniz ve onden on provizyon aldirmaniz lazim.Hiç ücret ödemedi yani
Hoca farki ve hocanin disardan olmasi odeme yapmanizi gerektirir. Elbette odeme cikti hoca icin.Hiç ücret ödemedi yani
Merhaba canım, gecen hafta ameliyat oldum ben, salı oldum carsamba aksamüstü eve geldim, bekledigimden daha cabuk iyilestim. simdi cok iyiiym cok sukurCanım ne yaptın miyom işini
Hım hoca da etkili yani canımHoca farki ve hocanin disardan olmasi odeme yapmanizi gerektirir. Elbette odeme cikti hoca icin.
Çok geçmiş olsun canım. Kaç cm di açık ameliyat mıydı. Doktorun kimdi canımMerhaba canım, gecen hafta ameliyat oldum ben, salı oldum carsamba aksamüstü eve geldim, bekledigimden daha cabuk iyilestim. simdi cok iyiiym cok sukur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?