Miyom

Aynen öyle çok yararlı bir site insanlar çok yardımcı oluyorlar birbirlerine korkacak hiç birşey yok yakın zamanda ameliyat olan biri olarak söylüyorum ve o anestezi ile ilgili böyle şeylere kapılmanız çok saçma ben ameliyat dahil on gün içerisinde tam üç kez narkoz aldım örnek falan aldılar çünkü okadar büyük milyomlardan şüphe ettiler ve hiç birşey olmadı kendime geldikten sonra ufak tefek narkozu çıkartma refleksi oldu ara ara okadar bide su içmeyi sevmeyen biri olarak 1.5 lt su hep yanımdaydı Buda sanırım su içme isteği yapıyo insanda boğazın kuruyomuş gibi azcık hep su içmek istiyorsun onun dışında acı falan olmuyo kim yazmışsa abartmış yada onun başına başka bişeyler gelmiştir narkoz boğaz ağrıtmaz ameliyathanede de narkozu şöyle hissediyosun acımsı bi tat geliyo bi anlık sonrası oda da buluyorsun kendinive inanın bana onlar büyüdükçe çok daha sıkıntı oluyor benim toplamında 3 -3.5 kg ağırlığında bir bebek kadardı gördüğüm şey ve hayatımı inanılmaz kısıtlamıştı sormak istediğin birşey olursa özelden cevap veririm aklına takılan en ufak şey bile olsa ama herşeyin hayırlısı bi an önce ol da kurtul şimdiden çok geçmiş olsun

Çok güzel özetlemişsiniz. Cok cok sagolun. Benim ameliyat adet gunume geliyor diye ertelendi , yeni tarih adetim bitince belirlenecek. Evet aklıma bir sey takılırsa soracagim, sizinle burdan konusmak bile cok iyi geliyor.Cok sagolun, allah razı olsun

3,5 kg miydi? Allahım neler taşıyoruz ... Şükür ki kurtulmuşsunuz. Darısı başıma hayırlısı ile insallah

Benim de bu işlerle adetim çakışmıştı ama okadar durum vahim di ki doktor adetimi sürekli geciktirdi ama o ameliyatı da bi an önce yapması gerekiyodu çünkü o şeyler öylesine baskı yapmaya başlamıştı ki bırakın sık WC ye gitmeyi idrarımın geldiğini anlamıyordum oturduğum yerde sanki belden aşağısına hükmedemiyorum gibi ve birden ortaya çıktı bu durum ben ozaman gittim doktora Allah biliyo aklıma ilk önce nörolojik kısmı geldi işin çok kötüydü onlar çok hızlı büyüyor ve vücudu kansız bırakıyor ben bu yüzden çok üşürdüm bakıcaz ona zamanla ayaklarım çok şişerdi işime bağlardım sürekli oturuyorum diye ama artık öyle bişey de yok yani ben bilseydim bunu daha önce müdahale ederdim kısmet bilemedim ameliyatınız açık mı kapalı mı olacak istanbuldamısınız bide bunlar tekrarlıyormuş bazıları ama hormonlarla çok ilişikli tabi eğer çocuğum olmuş olsaydı rahmimi aldırıcaktım ben toptan kurtulmak için

Bayağı çekmişsiniz. Istanbuldayim evet. Açık olacak ameliyatım.Ben de burada biraz ayrıntılı bilgi vereyim belki birilerine faydam dokunur. Benim iki miyom uzun senelerdir vardı, fakat buyumuyorlardı. Ayni duruyorlardi. Sonra 2 sene once kist patladi 2cm lik farkinda degilim enfekte olmus , fark edince temizledik kuretaj yontemi ile. Daha sonra bu sene de miyomlarim buyudu ama cok aniden. Mesela haziranda ölçtük bir baktık ki 5,5 cm olmus. Agustosun sonunda bir olctuk 7,8cm olmus. Bagirsaklara ve idrar kesesine baski yapinca bobreklerimi de agritiyor. Mecbur bir sey yapilmali.Once hormonlarima baktik menoppz icin belirti varsa onunla birlikte kuculur belki diye. Baktik cok az bir baslangic gibi var ama bu 4 sene de devam edebilir ve 4 sene sonra da menopoza girebilirim.( 45 şuan) Önce embolizasyon dusunduk , invazif radyolog doktor dedi ki ben yaparim ama dis duvarda oldugu icin korudukca o kopar ve karin boslugunda kalir yine mecbur ameliyat olursun dedi, sonra subseroz ve karna cok yakin olunca radyo frekansla oldurelim dedik ama o da yakıldiktan sonra nekadar surede kuculeceği mechul bir de 6 cm ustu olunca belki etkili olmayabilir diye dusunduk.Sonra laparoskopi icin gorusmeye gittik, doktor dedi ki ben laparoskopi-kapalı ameliyat yaparim ama miyomlar hepsi temizlenmezse tekrar ediyor dedi. Senin buyuk miyomlarin biri solda biri sagda bir de kucukler var.Açık yapalım hepsini temizleyelim dedi ve buna karar verildi . Umarım herşeyin hayırlısi olur. Siz de Istanbulda misiniz ?

Evet İstanbul dayım aynen kapalı ameliyatta minik oluşumlar gözden kaçıp büyüyorlarmış toparlanma süreci farklı ama açık en iyisi bu anlamda benim baskı yapmayan yerim kalmıyormuş demekki çünkü bütün o ağrılarım sızılarım geçti böbreklerimin orda belimin oralarda arada böyle adele ağrısı tarzında ağrılar oluyordu üşüttüm çarpıldım heralde diyordum hepsi geçti benimkilerde çok hızlı büyüdü benim onların varlığından bile haberim yoktu Allah biliyor 4-5 yıl olmuştur doktora gideli ama yoktu böyle birşey sürpriz oldu yani doktor o yüzden kötü huylu olmasından şüphe etti tam kesitleri de belli değil diyordu MR ın verdiği ölçülerle ameliyatta çıkanlar çok farklıydı yani tabi siz bilirsiniz ama hiç kendinizi korkutmayın olun da kurtulun ben bile bunları duyduğum anda ben bile diyorum çünkü doğum yapmadım sezaryen kesisini bilmiyorum gerçi bu bildiğiniz açık ameliyat sadece kesi yeri aynı ama hiç düşünmedim bile orda birşey var ve benim ondan kurtulmam gerekiyor diye düşündüm hep sizin içinde geçerli aynı şey menepoz döneminde kimi insanlarınki yok bile olabiliyormuş ama kesinlikle hormonlar sebep oluyor bunların büyümesine sizin öyle bi durumunuz olmaz sonrasında mantıken olmaz yani ama önce bunlardan kurtulmalısınız hiç kimseye de bakmayın siz İnsanlar çok büyütüyorlar kadın doğum doktoruyla evlendikten sonra tanıştım toplam gittiğim de bi elin 5 parmağını geçmez doğum da yapmadım ben bile korkmadım bu işlerden ve ayıldıktan sonrada kendi kendime dedim ki içimden yanılmadım yok ya bunda bişey Sadece kesi yeri acıyo haliyle onun içinde ağrı kesiciler falan büyütecek bişey yok inanın doktor muayenesi semer alınması falan daha zahmetli Allah hayırlısını versin hakkınızda

Sizin hic takibiniz olmadigi icin ne zaman oldu nekadar surede buyudu farkına varamamışınızdir. Ben takip ettigim icin nekadar hizli buyuyebilecekkerini anladim. 3-4 ayda kocaman top haline gelebiliyorlar ve bundan yola cikarak jinekoloji muayenesi nekadar onemli oldugunu en kotu ihtimal 6 ayda bir yapilmasi gerektigini anladim. Ki ben yine de yilda bir smear testi yaptirirken muayene oluyordum. Benim bir cocugum var ve sezeryenle dogdu. O zaman hic bir sey anlamamistim oyle gecti bitti unuttum. Su anki ameliyat ertelendi ve gunu belli degil diye ameliyat korkumu unuttum ama gun belli olunca yine korkum tutar. pcr testi yapilacak iki gun ust uste ve ben bundan nefret ediyorum. Bir de daha once yazdigim gibi hastanedeyken covid sacmaligi. Ama insallah allah yardim eder tertemiz çıkarim.Biraz zaman gecmesi de psikolojik olarak hazirlanmama yardimci oldu az çok..Buradaki yazismalari okumak da iyi geldi. Cunku ilk basta ameliyat karari verilince, bir suru arastirma yapip , tum herseyin risklerini de arastirip bilgilenince bir şok dalgası yaşanıyor ne yazık ki . Sonra bu sitedeki yazismalari okuyunca normale dondum biraz. Bazen fazla bilmek iyi olmayabiliyor.

Aynen işte hem bilmiyodum hemde öyle bir oluşum da yoktu en son ve bende durumumdan anladım ki stres miyomları büyütmüyor hormonları alt üst ediyor zaten onların oluşumu büyümesi östrojen hormonu ile ilgili yani anlıyacağınız hepsi birbiri ile bağlantılı çok zor zamanlar geçirdim son 6 yıl işkence gibi evlendim önce babam rahatsızlandı her gün biraz daha öldü tam 9 ay gözümüzün önünde yapabileceğimizin en iyisini de yapsak Allah’ın verdiğine müdahale edemiyorsunuz ve biz bu süreç içinde perişan olduk eşimde yanımdaydı hep ama çok zordu sonrasında onunla problem yaşadım yakın zamana kadar çocuğum yok zaten 33 yaşında evlendim şimdide bu çıktı işte siz sadece o sezeryan yerinin iyileşmesi sürecini yaşayacaksınız adı her nekadar ameliyatta olsa size düşen kısmı bu Merak etmeyin inanın size söylediklerimin aynısını yaşıcaksınız o süreçte hiç bir fazla bir durum yok kimseye de bişey sormayın şu saatten sonra kafanızı karıştırmayın pcr testi ne alaka bana hiç öyle bir şey yapmadılar şikayeti olmayınca istemiyorlar ki benim ki de özel hastaneydi ama bilemedim sadece bana kendini koru covid falan olma sakın dediler ama aşım vardı benim bilemiyorum nasıl bir yol izliyorlar valla ben pisikolojik olarak hazırmıyım hiç düşünmedim Şöyle ki evet orda bişeyler var ve benim ondan kurtulmam gerekiyor aklımda tek şey buydu bir sürü kağıt onam formu imzaladık eşimle benimkiler risk taşıyordu herşey olabilir diye girdim rahmimin alınmasına ve hatta hayati bi durum da hastane doktor sorumlu değildir diye resmen ölümümü bile kabul ettim peşin peşin Allah biliyor bu ne ya dedim görünce okuyunca Korkutmasın ama bunlar sakın sizi sizinki daha kolay olacaktır inşallah yattığımda ameliyathaneye giderken içimden hep dedim ki hiç birşey Allah’ın isteğinden öteye gitmez iyi veya kötü tıpkı babamda olduğu gibi bunu ben ozaman yaşıyarak öğrendim bende insanım benimde canım tatlı ama bazı gerçeklerde var maneviyat tarafında biraz böyle düşünün ve kendinizi kasmayın hepsi prosedür onların ameliyat sonrasında doktor geldi ve hiç beklediğim gibi değildi çok kolay oldu herşey rahmin de alınmadı benim yüzü gülmeyen doktorum gülüyordu konuşurken sadece miyom ameliyatında kan takviyesi yapıyorlar bana bitene verdiler odada ameliyatı bilmiyorum şimdide kan ilacı kullanıyorum ama bitmek üzere doktor yemeklere kıyma kullan et sakatat ye bu ara dedi ameliyattan sonra başka da hiç bişey yok inşallah geçicek ve sizde bana dersiniz çok haklıymışsınız hiç merak etmeyin

Babanız ve yaşadığınız tüm sağlık sıkıntılarınız için çok üzgünüm, çok geçmiş olsun. Gerçekten zincirleme üzücü olaylar yaşamışsınız.Ama artık umarım onlar bitmistir ve sırasını savmışsınız. Şimdi artık sıra güzel şeylerde olsun inşallah Belki hayırlısı ile buradan hamile oldugunuzun haberlerinizi de okurum insallah en kısa zamanda.Bu arada miyom alinmadan once üşüdüğünüzu yazmistiniz, bazen de sıcaklıyor muydunuz, yoksa sadece zaman zaman üşümeler mi oluyordu?

Çok teşekkür ederim sıkıntı yok şuanda çok şükür babamı zaten kaybettik sonunda Allah rahmet eylesin diyoruz artık e benim de başka bi meşgalem olmadığı için uzun zaman atamadım üzerimden sıkıntılarını şuan aklıma kesik kesik geliyor o günler malum kız çocukları ve babaları zor yani çok Allah düşmanıma yaşatmasın, inşallah onun için geç kaldım epey bilemiyorum doktoruma kalsa tüp bebeğe başlıyalım bian önce diye beni bekliyor öylede bir durum gelişti ben rahmimin alınması mevzu olunca neden başka yolu yokmu diye başlayınca konu da otarafa gitti keşke kendiliğinden olsa ama dedim ya geç kaldım 40 yaşındayım ben çoğunlukla üşüyordum yani hani insan ısınamaz ya ne yapsa öyle soğuğa tahammülüm hiç yoktu benim ısınmam saatler alıyordu sanki kendimi kasıyordum falan çok bilirim kedi gibi peteğin dibinde uyuduğumu mesela bu havalarda ayak bileklerimden üşürdüm spor ayakkabı çorabı giydiğim zaman bileklerim açık kalınca bu millet üşümüyormu derdim kendi kendime şuanlık öyle bi sıkıntı yok bakalım ama o sıcaklama dediğiniz daha az olurdu anlık ateş basması gibi falan ayaklarım yanardı ama sanki şuan herşey yoluna girmiş gibi hissediyorum herşey olması gerektiği gibiymiş sanki şuan bilmiyorum anlatamıyorum sanırım ama ayıptır söylemesi WC alışkanlığım bile değişti onlar vücuda neler yapıyormuş meğerse WC de sorundu benim için yani daha inanın bi çok değişiklik var da aklıma gelmiyor ha birde belim ağrımıyor mesela arada et kısığı olmuş çarpılmış gibi belim sırtım bütünüyle ağırırdı bıçak gibi kesti hepsi zaten idrar torbasına baskı yaptığı için gittim doktora o zaten başlı başına kabustu iki hafta içinde o ameliyat masasına yattım doktoru günde iki kere arıyordum çıktımı sonuçlar diye adam demiştir bu nekadar meraklı kendini kestirmeye ama iki yaşına geri dönmüştüm diyim siz anlayın

Babanıza çok üzüldüm. Başınız sağ olsun, nur içinde yatsın inşallah, allah rahmet eylesin.Allah bir an once bebeğinizi de nasip etsin insallah, o zaman meşgaleniz tamamen o olur. O soylediğiniz rahatsizliklariniz bende de cogu var. Kansizligim yok ama sinirda ve cabuk usurum. Sindirim sistemim calismiyormus gibi hissediyorum ve karnim surekli şiş.Bazen tansiyonum aniden düşerdi sebebi ne anlamazdım.Demek bu imiş. Benim 20 li yaslardayken kasık agrim cok olurdu , ozellikle adet doneminde ama hic miyom kaynaklı olabilecegi aklima gelmezdi. Simdi anliyorum ki hep bunlardan sorun yaşamışım, sadece ki simdi aniden buyuduler , o zaman kucuklerdi ve ona ragmen rahat ettirmediler

İnşallah çok teşekkür ederim keşke kendiliğinden olsa nebileyim işte bende asıl o süreçten tedirginim bi yanım istiyo yaptırmayı bi yanım da istemiyo bebek için değil yapılacaklardan dolayı benimde kansızlığım yoktu kağıt üzerinde kanım bikeresinde üst sınırın da üstünde çıkmıştı Bende anlamadım bu işi mesela şuan sabahları serin oluyor işe giderken millet bakıyorum üstüne bişey almış ben evden çıkarken giyip geri çıkartıyorum yok daha değil diye insanları görünce daral geliyor ellerim hep sıcak menopoza girmiş gibi vallahi o kadar ama o sindirim sistemi olayı aynıydı sonra zaten patlak verdi biyerde ya diyorum ya herşeyim değişti onlar alındıktan sonra şuan adet olduğumu da olacağımı da anlamıyorum desem yeridir farklı bi kanamaymış gibi orayla ilgisi yokmuş gibi diyorum demekki normal insanlar böyle de anlamadığım sık gitmedim ama gittim doktora evlenmeden önce de gittim karından baktılar keza evlendikten sonra da bu ağrıları hep çekiyordum ama bi tane doktorda oluşumu yada ufağını görmez anlamazmıydı hep onu düşünüyorum bunlar üroloji doktorunun gönderdiği alt batın ultrasonunda çıktı eğer ben bişey bulamazsam nöroloji ye yönlendireceğim bile demişti ozaman dedim işte hadi bakalım hayırlı olsun valla nörolojik bişey olmadığına dua ettim aman dedim içimden alın alın ne alıyosanız kurtulun sizde bi an önce inşallah korkuyu falan bırakın beterin de beteri var sakın öyle şeylere kapılmayın herşey daha iyi oluyor sonunda bunu düşünün hep

Geçmiş olsun. Karında şişkinlik kalıyor mu? Ben de ameliyat olacağım.

Çok geçmiş olsun. Açık ameliyat mıydı? Hangi hastanede oldunuz.

Merhaba kasık agrı nız varmıydı. Bendeki 7cm. Sol kasığım da çok agrı oluyor belime bacağıma vuruyor.
ydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…