Mizahşörler Çıkmazı

alıp öpseydin belkim prense dönüşürdü

Midem bulandı

Yedi yaşındayım ..
O yıllarda annelerimiz akşam işlerini bitirdikten sonra komşu kadinlarla kapının onune minder atar çekirdek çitlerler çay icerler. Biz de mahallenin çocukları oyunlar oynarız. O akşam saklambaç oynuyoruz ama bayağı geniş alanlara yayiliyoruz. Ben arka sokakta bir kamyonet var ona tırmandım kasanın içinde bekliyorum...sen beklerken uyu kal....
Ertesi gün uyandım bir baktım annem yanımda kolumda serum ...üzerimde basmadan mavi çiçekli upuzun bir gecelik...Hastanedeyim. Anlatılanlara göre kamyonet hareket edince ben üzerinden atlamiş düşer düşmez bayılmışım...kahvehanelerin olduğu bir cadde vardı bizim eve yakın...komşu erkekler beni tanimislar hemen hastaneye götürmüşler..
Benim de ilk anda aklıma gelen anım bu oldu...ergenliğe gelene kadar ailem tarafından her yıl defalarca anlatilmasi gelenek haline gelmiş utandigim bir maceramdir....

Ananemle dedem köyde yaşardı biz küçükken, bizde her yaz gider biraz kalırdık :) Bazı günler köyden merkeze gidip alışveriş yapıp gelirlerdi, dedem hep sorardı kardeşimle bana ne istersiniz diye, o zaman kutu kola meyve suyu filan çok canımız isterdi canım alıp gelirdi hep, bildiğimiz kola meyve suyu ama tadı o kadar güüzel gelirdi kii :)

İnsan öğrencisini tanımaz mi....hani şımarık, killik olsun diye biri olur herkesin hakkını yemesin diye kizilir- o bile doğru değil de- çok kızdım bak...

İlla biri olacaksa ziyaretçilerden biri de o olsun. Sonuçta okuyorlar burayı o kadar.
kesinlikle o da bir hak
vayy anasını ne dayak yemiştim bee gibi mi acabaa
zuhalim evet hep olurdu kimisi hiç düüşünmezdi sınıf ortamı filan. Halbuki bizim zamanlarımız çok da refahın olduğu zamanlar değildi 2 oluyorsa 3 olmuyordu kii.
ayyy bu çok kötü yaa gözümün önüne getirdim de :)
kafası kopuk da nasıl koşar ya heyy maşallahh son vuruşumu yaptı kii çok korkuyorum ya samdanım ben bu koşma atlama potansiyeli olan her hayvandan, benm de anım var malum
off bu da kötüü, iyi dha kötü olmamışş. Kafama anahtar batmıştı benm de. bluzuma kan akıyor arkadan hala bişeyim yok diyodum

Ailen panik olsun diye bekledim ama bayağı soğukkanlı davranmişlar...Nihalim tatlı su çeşmesi nasıl oluyor merak ettim...

abla sen de çok cesaretliymişsin hakikaten :) senaryoyu düşünsene sen o kamyonetle gidiyorsun hiç bilmedğin bir yere :)

abla sen de çok cesaretliymişsin hakikaten :) senaryoyu düşünsene sen o kamyonetle gidiyorsun hiç bilmedğin bir yere :)
Ben bindigimde orada duruyordu...içinde kimse yoktu...arada bir çıkar köşe kapmaca oynardık... Allah korumuş gerçekten gidebilirdim yani....

bende küçükken komşumuzun kazları vardı popomu ısırmışti bir tanesi
Benim benden bir yaş küçük kizkardesimi de komşunun kazları kovalayıp isirmisti, ben de eve gelince anneme söyledim diye dalga geçilecek bir şey gibi düşündüğü için benim kolumu ısırıp morartmisti o çalımla balkonun demirinde otururken balkondan düştü bir de neyseki tek katlı bir evde oturuyorduk yüksek değildi

Ailen panik olsun diye bekledim ama bayağı soğukkanlı davranmişlar...Nihalim tatlı su çeşmesi nasıl oluyor merak ettim...
O an bi telaş oldu tabi kizmadilar kızarlar diye beklemiştim. Ben çok yaramazdim. Alıştılar biraz
Konya'da her sokakta hemen hemen tatlı su cemsmesi vardır. Oradan su doldururduk eve falan icmelik hala da varlar

Ben de anlatayım kendi anımı,biz babam öğretmen olduğu için her yaz ve 15 tatilde köye giderdik, anem ve babam aynı köyden aileleri köyde, teyzem amcam falan da köyde gidince biz çocuklar genellikle teyzemde kalırdık teyzemin kızlarıyla oynardık, her gün bir rutinimiz vardı, öz dediğimiz akarsu gibi bir suya gider suya girerdik,
Bir gün her zamanki gibi köy çocukları kayadan atlıyor yüzüyordu biz de daha sığ olan taraftaydik, baktım benden küçükler bile kayadan atlıyor, ben de atlarım dedim ve atladım, boğuluyorum, her batıp çıkmada yardım etsinler diye bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama aval aval bakıyorlar, neyseki su akarsu olduğu için beni götürdü sığ olan yere gelince kendim çıktım sudan

Neyseki bur sey olmamış gerçekten de

Anam çok korkunç ...

Rabbim esirgemis Mehlikam içimizde en büyük tehlikeyi sen atlatmissin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…