alıp öpseydin belkim prense dönüşürdüben gene küçüktüm ayakkabım binanın girişinde duruyodu. orda da su saatleri vardı. su saatlerinin olduğu yerde de kurbağalar olurdu.
bı gün ayakkabıyı giyerken yumuşak bişey geldi ayağıma
meğer kurbağa ayakkabının içine girmiş Allah'tan pat diye giyip hayvanı ezmedim
Midem bulandıben gene küçüktüm ayakkabım binanın girişinde duruyodu. orda da su saatleri vardı. su saatlerinin olduğu yerde de kurbağalar olurdu.
bı gün ayakkabıyı giyerken yumuşak bişey geldi ayağıma
meğer kurbağa ayakkabının içine girmiş Allah'tan pat diye giyip hayvanı ezmedim
alıp öpseydin belkim prense dönüşürdü
İnsan öğrencisini tanımaz mi....hani şımarık, killik olsun diye biri olur herkesin hakkını yemesin diye kizilir- o bile doğru değil de- çok kızdım bak...bende anlatayım bari.
orta okul zamanlarım. 7. sınıftık sanırım. sınıf 50 küsür kişi. sizde bilirsiniz o zamanlar yazılı parası toplanırdı öğrencilerden.
sınıf öğrermenimiz 75 kuruş para istemişti. o zamanlarda Allah birdaha göstermesin o günleri hiç paramız yoktu. öğretmen tüm sınıfın ortasında kaldırdı sordu niye vermiyorsun diye.
sınıfta bir ben birde oğlan vermemişti. o an sesim içime kaçtı sanki nutkum tutuldu birşey diyemedim. sessizce oturdum geri. herkesin içinde kaldırıp bu şekilde sorması beni çok üzmüştü. bu yaşıma kadar gururumun daha fazla kırıldığı bir olay olmadı bundan başka..
Çiçek olursan tabi kovalar...Beni arı kovalamıştı bi kerede
kesinlikle o da bir hakİlla biri olacaksa ziyaretçilerden biri de o olsun. Sonuçta okuyorlar burayı o kadar.
vayy anasını ne dayak yemiştim bee gibi mi acabaaŞimdi 14 15 yaşlarındayım. Mahallede kızlar var çocuk hepsi.bir tanesi var geçiyor karşıma dalga geçiyor. Kızım yapma yok kızım etme yok
Ben o zaman da kapalıyım sanıyor ki yakalayamam. Sonra bir gün bu yine aynısını yaparken yakaladım bunu şok oldu zaten. Saçları uzundu doladım elime yoyo gibi duvara vurdum geri cektim o kadar komikti ki kız yalvarıyor amam durur muyum baya duvarda yüzünün izi çıktı. Mahalledeki kızlar da nefes aldı . Onları da dövüyormuş meğerse.
Aradan yıllar geçti evlendik barklandık kız beni görünce hala korkuyor arkamdan konuşuyor
zuhalimbende anlatayım bari.
orta okul zamanlarım. 7. sınıftık sanırım. sınıf 50 küsür kişi. sizde bilirsiniz o zamanlar yazılı parası toplanırdı öğrencilerden.
sınıf öğrermenimiz 75 kuruş para istemişti. o zamanlarda Allah birdaha göstermesin o günleri hiç paramız yoktu. öğretmen tüm sınıfın ortasında kaldırdı sordu niye vermiyorsun diye.
sınıfta bir ben birde oğlan vermemişti. o an sesim içime kaçtı sanki nutkum tutuldu birşey diyemedim. sessizce oturdum geri. herkesin içinde kaldırıp bu şekilde sorması beni çok üzmüştü. bu yaşıma kadar gururumun daha fazla kırıldığı bir olay olmadı bundan başka..
ayyy bu çok kötü yaabirde komik anlatayim
yine ortaokuldayiz, fen bilgisi dersindeyiz ve labaratuvarda işleniyor ders. zil calmaya yakındı dedim montumu alayim. tam ben döndüm öğretmenin eteği biryere geçip aşağı inmişben hariç herkes görmüştü
öğretmen için kötü ama öğrenciye makara lazim tabi
kafası kopuk da nasıl koşar ya heyy maşallahh son vuruşumu yaptı kiibı kerede ben beş yaşında falandim. bahçede tavuklar vardı. iki tanede horoz. beyaz horozları bilir misin baya köpek gibi saldırgan olur
bahçede bı kovalamaya başladı bizi. ben ve iki kuzen vardı. ben koşarken düştüm. sırtımı bı güzel didikledi
sonra dedem geldi hangi horoz bu kızı kovaladı diye. aldı öbür horozu kesti
ben başladım gene ağlamaya. ama nasıl feryat ediyorum dede o horoz yapmadı diğei yaptı diye. horozun kafa koptu ben bakiyom agliyom. sen kafası kopuk horoz kalk koş üstümeben kaçıyorum horoz geliyo delircektim korkudan
off bu da kötüü, iyi dha kötü olmamışş. Kafama anahtar batmıştı benm de. bluzuma kan akıyor arkadan hala bişeyim yok diyodumBirgün apartmanda yakalamaca oynuyoruz. Dış kapının yan camına çarptım cam kırıldı baş parmağımı derince kesti. Sonra napsak napsak derken gittik tatlı su cesmesine. Elimi yıkıyoruz daha bir kanıyor. Koşa koşa eve geldik. Lavaboya gittim tuvalet falan hep kan oldu. Çıktım başka odaya gittim sonra kani farkedip annemler öttürdü beni. Babam pansuman yaptı. Doktora gitmem diye ağladım. O cami degistidiler falan hatırası kaldı kapının bir o bölümü farklı cam. Benden hatıra
abla sen mest ediyorsun benii hepp, biliyorsun değil miii :)Çiçek olursan tabi kovalar...
Ailen panik olsun diye bekledim ama bayağı soğukkanlı davranmişlar...Nihalim tatlı su çeşmesi nasıl oluyor merak ettim...Birgün apartmanda yakalamaca oynuyoruz. Dış kapının yan camına çarptım cam kırıldı baş parmağımı derince kesti. Sonra napsak napsak derken gittik tatlı su cesmesine. Elimi yıkıyoruz daha bir kanıyor. Koşa koşa eve geldik. Lavaboya gittim tuvalet falan hep kan oldu. Çıktım başka odaya gittim sonra kani farkedip annemler öttürdü beni. Babam pansuman yaptı. Doktora gitmem diye ağladım. O cami degistidiler falan hatırası kaldı kapının bir o bölümü farklı cam. Benden hatıra
Arı vız vız vızabla sen mest ediyorsun benii hepp, biliyorsun değil miii :)
abla sen de çok cesaretliymişsin hakikaten :) senaryoyu düşünsene sen o kamyonetle gidiyorsun hiç bilmedğin bir yere :)Yedi yaşındayım ..
O yıllarda annelerimiz akşam işlerini bitirdikten sonra komşu kadinlarla kapının onune minder atar çekirdek çitlerler çay icerler. Biz de mahallenin çocukları oyunlar oynarız. O akşam saklambaç oynuyoruz ama bayağı geniş alanlara yayiliyoruz. Ben arka sokakta bir kamyonet var ona tırmandım kasanın içinde bekliyorum...sen beklerken uyu kal....
Ertesi gün uyandım bir baktım annem yanımda kolumda serum ...üzerimde basmadan mavi çiçekli upuzun bir gecelik...Hastanedeyim. Anlatılanlara göre kamyonet hareket edince ben üzerinden atlamiş düşer düşmez bayılmışım...kahvehanelerin olduğu bir cadde vardı bizim eve yakın...komşu erkekler beni tanimislar hemen hastaneye götürmüşler..
Benim de ilk anda aklıma gelen anım bu oldu...ergenliğe gelene kadar ailem tarafından her yıl defalarca anlatilmasi gelenek haline gelmiş utandigim bir maceramdir....
Ben bindigimde orada duruyordu...içinde kimse yoktu...arada bir çıkar köşe kapmaca oynardık... Allah korumuş gerçekten gidebilirdim yani....abla sen de çok cesaretliymişsin hakikaten :) senaryoyu düşünsene sen o kamyonetle gidiyorsun hiç bilmedğin bir yere :)
Benim benden bir yaş küçük kizkardesimi de komşunun kazları kovalayıp isirmisti, ben de eve gelince anneme söyledim diye dalga geçilecek bir şey gibi düşündüğü için benim kolumu ısırıp morartmisti o çalımla balkonun demirinde otururken balkondan düştü bir de neyseki tek katlı bir evde oturuyorduk yüksek değildibende küçükken komşumuzun kazları vardı popomu ısırmışti bir tanesi
O an bi telaş oldu tabi kizmadilar kızarlar diye beklemiştim. Ben çok yaramazdim. Alıştılar birazAilen panik olsun diye bekledim ama bayağı soğukkanlı davranmişlar...Nihalim tatlı su çeşmesi nasıl oluyor merak ettim...
Neyseki bur sey olmamış gerçekten deBenim benden bir yaş küçük kizkardesimi de komşunun kazları kovalayıp isirmisti, ben de eve gelince anneme söyledim diye dalga geçilecek bir şey gibi düşündüğü için benim kolumu ısırıp morartmisti o çalımla balkonun demirinde otururken balkondan düştü bir de neyseki tek katlı bir evde oturuyorduk yüksek değildi
Anam çok korkunç ...Ben de anlatayım kendi anımı,biz babam öğretmen olduğu için her yaz ve 15 tatilde köye giderdik, anem ve babam aynı köyden aileleri köyde, teyzem amcam falan da köyde gidince biz çocuklar genellikle teyzemde kalırdık teyzemin kızlarıyla oynardık, her gün bir rutinimiz vardı, öz dediğimiz akarsu gibi bir suya gider suya girerdik,
Bir gün her zamanki gibi köy çocukları kayadan atlıyor yüzüyordu biz de daha sığ olan taraftaydik, baktım benden küçükler bile kayadan atlıyor, ben de atlarım dedim ve atladım, boğuluyorum, her batıp çıkmada yardım etsinler diye bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama aval aval bakıyorlar, neyseki su akarsu olduğu için beni götürdü sığ olan yere gelince kendim çıktım sudan
Rabbim esirgemis MehlikamBen de anlatayım kendi anımı,biz babam öğretmen olduğu için her yaz ve 15 tatilde köye giderdik, anem ve babam aynı köyden aileleri köyde, teyzem amcam falan da köyde gidince biz çocuklar genellikle teyzemde kalırdık teyzemin kızlarıyla oynardık, her gün bir rutinimiz vardı, öz dediğimiz akarsu gibi bir suya gider suya girerdik,
Bir gün her zamanki gibi köy çocukları kayadan atlıyor yüzüyordu biz de daha sığ olan taraftaydik, baktım benden küçükler bile kayadan atlıyor, ben de atlarım dedim ve atladım, boğuluyorum, her batıp çıkmada yardım etsinler diye bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama aval aval bakıyorlar, neyseki su akarsu olduğu için beni götürdü sığ olan yere gelince kendim çıktım sudan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?