- 4 Haziran 2007
- 9.099
- 17.645
- 448
Anam çok korkunç ...
Derin yerle sığ yer arasındaki mesafe uzun değildi,çok uzun sürmedi çırpınmam, sonrasında suya gitmeye devam ettim, yine her gün olduğu gibi, her gün kahvaltımizi yapıp dedeme uğrayıp iki zikir ilahi söyleyip harçlık alıp bakkalda harcardik, sonra da öze inerdik, çok güzel günlerdi ama, çocukluğumun en güzel günleriRabbim esirgemis Mehlikamiçimizde en büyük tehlikeyi sen atlatmissin
Ne güzel yaDerin yerle sığ yer arasındaki mesafe uzun değildi,çok uzun sürmedi çırpınmam, sonrasında suya gitmeye devam ettim, yine her gün olduğu gibi, her gün kahvaltımizi yapıp dedeme uğrayıp iki zikir ilahi söyleyip harçlık alıp bakkalda harcardik, sonra da öze inerdik, çok güzel günlerdi ama, çocukluğumun en güzel günleri
Bakkal diyince aklıma geldi,biz iki kızkardeş aynı sınıftaydık,ilkokula gidiyorduk, giderken mahallede bir bakkal vardı biz geçerken çağırır uzun çubuk şeklinde şekerler olurdu ya onlardan verirdi, paşa dede derdik amcaya, yıllarca hep dualarımızda kaldı,her Kur'an okuduğumuzda ismini anlardık mutlaka,şimdi de okuyunca yine onu da anıyorum,çocuk sevindirmenin önemiNe güzel ya
şu bakkal olayı... Sık sık bakkaldaydim şeker çikolata için. Teyzem harçlık verirdi biriktirirdim giderdim bakkala. Ekmek alır geliken ekmeğin ucundan yarısına kadar yerdik. Ay ağlayacağım şimdiçocukluğumuz...
Ben özden gelirken elime minik kurbağa alırdım, yolda bırakırdım ama , küçükken ellemedigim hayvan kalmamıştı ondan mıdır bilmrm elimin her yeri siğil olmuştu zor geçmiştiMidem bulandı
Anlat anlatYine bir anı anlatayım mı,yine aksiyonlu ama
Allah razı olsun ondanBakkal diyince aklıma geldi,biz iki kızkardeş aynı sınıftaydık,ilkokula gidiyorduk, giderken mahallede bir bakkal vardı biz geçerken çağırır uzun çubuk şeklinde şekerler olurdu ya onlardan verirdi, paşa dede derdik amcaya, yıllarca hep dualarımızda kaldı,her Kur'an okuduğumuzda ismini anlardık mutlaka,şimdi de okuyunca yine onu da anıyorum,çocuk sevindirmenin önemi
AnlatYine bir anı anlatayım mı,yine aksiyonlu ama
Yine yaz köydeyiz, köy anıları bitmez bendeAnlat anlat
Amin canım yumiyum değil, sert şeker kurşun kalem gibi ince ve uzun,Allah razı olsun ondan
Yumyum muydu şekerin adı
Ay iyi ki dusmemissin mehlikamYine yaz köydeyiz, köy anıları bitmez bende
Dedemlerin tarlasına gittik anneannem falan epey durduk döneceğiz artık, ben kaç yaşındayım hatırlamıyorum ama 10 falan varimdir belki, beni ata bindirdiler ama binmemle atın koşmaya başlamasi bir oldu, fena hızlı koşuyor durdurmak ne mümkün, ipini sıkıca tuttum, ta ki öze kadar, meğer susamış hayvancağız, bayağı aksiyon olmuştu bana , üstünden firlicam diye de çok korkmuştum
Hatırladım sankiAmin canım yumiyum değil, sert şeker kurşun kalem gibi ince ve uzun,
Aynen canım,1980-90 larda olan bir şeker belki sizler bilmezsiniz,emzik şekerler vardı bir de,Ay iyi ki dusmemissin mehlikamata bak sen
Hatırladım sankiaaaa hatırladım. Şeffaf naylonda olurdu renk renk dimi upuzun
Çok şükür yine de başka yerlere sıçramamis canım, her yaşta olabiliyor öyle kazalar, dahs geçen sene aynı birimde çalıştığım bir erkek arkadaşın başına geldi,yağı kizdirmis et kizartacakmis, aspiratör alev slmis mutfak dolapları ordan perde ordan halı saniyeler içinde yayılmış,evde hanımı ve kv si de var,kv si hemen battaniye falan getiriyor öyle söndürüyorlar, evi de yeni almışlardı site içerisinde, sigorta yapılmış neyseki,sigorta karşılamış zararıBen de bir cuma günüydu. ortaokulda okuyorum o zaman okuldan çıktım eve geldim. Karnım aç patates kızartayim dedim küçük tavaya yağı doldurdum ocağa koyup altını yaktım içeri gidip patatesleri soyup dograyacam TV izlerken akla bak! Sonra ben filme daldım Ocaktaki tava alev almışkoridora alevin yansıması vuruyor ablam gördü o ne dedi ben baktım o an varya bittim eridim sanki nasıl vuruyor alevler meğer aspiratör tutuşmuş yanıyor. Sonra annem namaz kılıyor babam cumadan gelmek üzere hemen kadın kalktı paspasi üstüne kapattı vurdu etti alevleri söndürdü. Ben ağladım korkudan bana kizmadilar yine o kadar. Ya ben olsam beni döverdim herhalde düşünüyorum da cok iş açmışım başlarına. Ocağın yani tüp dolabı. Biraz ilerlese ablam görmese bittik.. Rabbim esirgedi cok şükür
Allah esirgemis vallaBenim benden bir yaş küçük kizkardesimi de komşunun kazları kovalayıp isirmisti, ben de eve gelince anneme söyledim diye dalga geçilecek bir şey gibi düşündüğü için benim kolumu ısırıp morartmisti o çalımla balkonun demirinde otururken balkondan düştü bir de neyseki tek katlı bir evde oturuyorduk yüksek değildi
Allah korumuş ...Benim benden bir yaş küçük kizkardesimi de komşunun kazları kovalayıp isirmisti, ben de eve gelince anneme söyledim diye dalga geçilecek bir şey gibi düşündüğü için benim kolumu ısırıp morartmisti o çalımla balkonun demirinde otururken balkondan düştü bir de neyseki tek katlı bir evde oturuyorduk yüksek değildi
Aksiyon atraksiyon çocukluğun dibine vurmuşuz resmen...acaba kaç canımız kaldı merak ediyorumGünaydınnnnnnn
Harika bir gece geçirmişsiniz hatunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?