Mizofoni kabusu!!

beautifulsweet

#HayatEveSığar
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2018
1.992
5.258
108
Merhaba..Ayni durumu yasayan veya bilgisi olan arkadaslardan yorum rica ediyorum..
Mizofoni; "Seçici ses duyarlılığı sendromu” ve "ses nefreti" olarak olarak isimlendirilmis bir rahatsizlik.Baslarda basit gibi gorunse de son zamanlarda bu olay bende rahatsizlik yasatmaya basladi..
Butun seslerden degil..Bazi durumlarda caresiz kalabiliyorum.
Zaman zaman sirket sahipleri veya üst düzey yöneticileri ile toplantilar gerceklestiriyoruz.Gecen toplantida sahislardan birisi belli araliklarla burnunu cekip durdu ama rahatsiz oldugundan degil de tik'i vardi sanki.Yine birinin cay icerken cikardigi sesle kalbim hizli carpmaya,terlememe,hizli hizli nefes alip vermeme neden oldu.Sinirlenip bir sey soylesem biliyorum toparlayamayacagim.Toplanti boyunca iki ses harici hic bir seye odaklanamadim ve sinirden elimdeki kalemi kirmamla toplantiyi kazasiz belasiz bitirmis olduk.
Gecen bayram ziyareti icin arkadasimin evindeyiz.Dedesi takma dis kullaniyor belli ki,yemek yerken o takma dis degisik bir ses cikardi agiz sapirtisi de eklenince yine hizli hizli nefes alis verisi,terleme,carpinti basladi bende.Dislerimi skmaya basladim arkadasim farketmis olacakki "iyi misin? rengin degisti" dedi.Ne diyebilirdim ki..
Daha sk sinirlendigimi hissediyorum son zamanlarda.Benim mizacimda bir insani bile katil edebilecek düzeye getirebilen bu durumla alakali fikir ve onerilerinizi rica ediyorum arkadaslar..
Tesekkur ediyorum simdiden..

Son düzenleme:
Bu rahatsızlığı ilk kez duydum. Geçmiş olsun valla hiçbir öneri gelmedi aklıma. Nasıl bir tedavisi olabilir ki merak ettim.
Tesekkur ederim.Umarim asabilecegim bir durumdur.Internette de arastirdim ama bu olaydan muzdarip arkadaslar varsa bas etme yontemleri var midir bilmek istiyorum..

Bu tanıyı size kim koydu?
Internette arastirmasini yaptim.Ve sekil belirtileri itibariyle benim yasadigim ile ayni seyler.Daha once de duymustum bu tip bir rahatsizlik oldugunu.Ama detayli bilgi sahibi degilim.
Tedavi yontemleri vs vardir mutlaka.Ama ayni sorunla karsilasmis veya bilgisi olan arkadaslardan yorum almak istedim..

Aynı durumu yaşıyorum,yıllardır. Zaman zaman fazlalaşıp zaman zaman azalıyor. Tekrarlayan sesler sinirimi bozuyor. Yemek yerken çıkan sesler,horultu,öksürük,sakız,horoz sesi,burun çekmek vb. Doktora gitmedim ama araştırdığım kadarıyla tedavisi yok. Kulak hassasiyeti ile ilgili bir durum olduğu söyleniyor ama ben psikolojik olduğunu düşünüyorum. Ben yapabiliyorsam ortamdan uzaklaşıyorum veya dikkatimi başka bir şeye yönlendiriyorum. Umarım çözümü bulunur. Başka insanlara saçma geliyor ama elde değil malesef ve hayatı fazlasıyla zorlaştırıyor.

Aynı durumu yaşıyorum,yıllardır. Zaman zaman fazlalaşıp zaman zaman azalıyor. Tekrarlayan sesler sinirimi bozuyor. Yemek yerken çıkan sesler,horultu,öksürük,sakız,horoz sesi,burun çekmek vb. Doktora gitmedim ama araştırdığım kadarıyla tedavisi yok. Kulak hassasiyeti ile ilgili bir durum olduğu söyleniyor ama ben psikolojik olduğunu düşünüyorum. Ben yapabiliyorsam ortamdan uzaklaşıyorum veya dikkatimi başka bir şeye yönlendiriyorum. Umarım çözümü bulunur. Başka insanlara saçma geliyor ama elde değil malesef ve hayatı fazlasıyla zorlaştırıyor.
Daha fazla ilerlerse sosyal hayatim ciddi derecede skntiya girecek gibi gorunuyor.Ses cesitliligi suan az gorunuyor umarim artarak devam etmez.Bunu yasayan bilir Allah yardimcimiz olsun zor bir durum..

Aynı şekilde benimde öyle. Tesbih sallanmasindan,sakız sesinden,yemek yerken çıkan o sesten,uyurken çıkan nefes sesine bile sinir olup anında kalp atışlarım yükselmeye başlıyor ve direkmen etrafımdakilere bağırıyorum :(

Böyle birini tanıyorum.
Yemek masasında çıkan ağız şapırtısı, diş gıcırtısı gibi seslere dayanamıyor.
Duyma testi yaptırmıştı bir dönem ve o zaman
Düşük desibelli sesleri bile duyabildiğini faketmişlerdi.
Bize fazla batmayan sesler ona bu sebeple batıyor diye düşünüyorum.

Belki sende de durum aynıdır.

Bir uzmana görünürseniz daha çok yardımı olacaktır. Bu boyutta olmasa da benim de ağız şapırdatmaya karşı antipatim var. Ortamı terk ediyorum sinirden. Tabi benim hastalık boyutunda değil. O yüzden şöyle yapın diyemem. Mutlaka bir tedavisi vardır. Vakit kaybetmeden yardım alın.

Sabırlar dilerim valla bende de düşük seviyede var evde biriyle birlikte yemek yemek eziyet oluyor o yüzden kendi başıma çocuk gibi internetten dizi izleyerek yemek yiyorum. Benim migrenim tuttuğunda ağırlaşıyor bu durum salonda su içen insanın yutkunma seslerini duyup eziyet çekiyorum. Bir psikiyatriste görünün tam bilemiyorum bunun nörolojiyle ilgisini, bir uzman nereye görünmeniz gerektiğini söylerse daha doğru olur ama böyle bir hastalık var yani

Böyle birini tanıyorum.
Yemek masasında çıkan ağız şapırtısı, diş gıcırtısı gibi seslere dayanamıyor.
Duyma testi yaptırmıştı bir dönem ve o zaman
Düşük desibelli sesleri bile duyabildiğini faketmişlerdi.
Bize fazla batmayan sesler ona bu sebeple batıyor diye düşünüyorum.

Belki sende de durum aynıdır.
Bu acidan hic dusunmemistim.Gercekten soylediginiz gibi duyu algim cok iyi.En kisik,en dusuk desibelli sesleri duyabiliyorum.Aklimin bir kenarinda bu da kalsin tesekkur ederim..

Bir uzmana görünürseniz daha çok yardımı olacaktır. Bu boyutta olmasa da benim de ağız şapırdatmaya karşı antipatim var. Ortamı terk ediyorum sinirden. Tabi benim hastalık boyutunda değil. O yüzden şöyle yapın diyemem. Mutlaka bir tedavisi vardır. Vakit kaybetmeden yardım alın.
Umarim benim de hastalik boyutuna ulasmamistir.Ama baslardaki gibi sabredemiyorum siddeti artiyor gibi.Antipati derecesini asmis gorunuyor.Uzman yardimi almadan olmayacak gibi.. tesekkur ederim konuma kayitsiz kalmadiginiz icin..

Sabırlar dilerim valla bende de düşük seviyede var evde biriyle birlikte yemek yemek eziyet oluyor o yüzden kendi başıma çocuk gibi internetten dizi izleyerek yemek yiyorum. Benim migrenim tuttuğunda ağırlaşıyor bu durum salonda su içen insanın yutkunma seslerini duyup eziyet çekiyorum. Bir psikiyatriste görünün tam bilemiyorum bunun nörolojiyle ilgisini, bir uzman nereye görünmeniz gerektiğini söylerse daha doğru olur ama böyle bir hastalık var yani
Maalesef..Bir sesin insana eziyet olabilecegini duysan sasirirsin ama bunu yasamak cok ayri..Artarak ilerlemesinden korkuyorum.Beyin algilarimiz kendini buna kapatsa keske :KK43:
Aklima baska seyler getirmeye calisiyorum ama o sesler sanki davul zurna..Kacamayacagin bir ortamsa su ter icinde kaliyorsun ter bilmeyen bünye de olsa..Ellerin titremeye basliyor falan..:KK43:
Umarim kendiliginden gecer

Bende de var bu durum ve bu duyularımın fazla hassas olmasından kaynaklı diye düşünüyorum. Çünkü her türlü sesi ayrı ayrı duyabiliyorum haliyle bu da insanı hassas yapıyor. Hatta beynimin çok yorulduğunu hissediyorum. Ama sizin durumunuz gibi aşırı da değil. Yani kalp atışlarım hızlanıp dişlerimi sıkma noktasında olmuyorum. Aklımı başka şeylerle meşgul edip tolare edebiliyorum. Hayatımı etkilemiyor fazla. Sizin biraz bu konuda psikolog desteğine ihtiyacınız var diye düşünüyorum.

Back
X