Merhaba..Ayni durumu yasayan veya bilgisi olan arkadaslardan yorum rica ediyorum..
Mizofoni; "Seçici ses duyarlılığı sendromu” ve "ses nefreti" olarak olarak isimlendirilmis bir rahatsizlik.Baslarda basit gibi gorunse de son zamanlarda bu olay bende rahatsizlik yasatmaya basladi..
Butun seslerden degil..Bazi durumlarda caresiz kalabiliyorum.
Zaman zaman sirket sahipleri veya üst düzey yöneticileri ile toplantilar gerceklestiriyoruz.Gecen toplantida sahislardan birisi belli araliklarla burnunu cekip durdu ama rahatsiz oldugundan degil de tik'i vardi sanki.Yine birinin cay icerken cikardigi sesle kalbim hizli carpmaya,terlememe,hizli hizli nefes alip vermeme neden oldu.Sinirlenip bir sey soylesem biliyorum toparlayamayacagim.Toplanti boyunca iki ses harici hic bir seye odaklanamadim ve sinirden elimdeki kalemi kirmamla toplantiyi kazasiz belasiz bitirmis olduk.
Gecen bayram ziyareti icin arkadasimin evindeyiz.Dedesi takma dis kullaniyor belli ki,yemek yerken o takma dis degisik bir ses cikardi agiz sapirtisi de eklenince yine hizli hizli nefes alis verisi,terleme,carpinti basladi bende.Dislerimi skmaya basladim arkadasim farketmis olacakki "iyi misin? rengin degisti" dedi.Ne diyebilirdim ki..
Daha sk sinirlendigimi hissediyorum son zamanlarda.Benim mizacimda bir insani bile katil edebilecek düzeye getirebilen bu durumla alakali fikir ve onerilerinizi rica ediyorum arkadaslar..
Tesekkur ediyorum simdiden..