Mobbing (İş yerinde duygusal taciz)

elefera

Hosgeldin melegim (:
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2010
5.333
18
106
45
İstanbul
Merhaba hepınıze,

Bugunlerde bambaska bır derdım var. Mobbıng.
Bu sorun ıle karsı karsıya olanlar, deneyımlerı olanlar, mobbıngle nasıl basa cıktınız?
Sanırım! bende duygusal tacızle karsı karsıyayım.
Ve tam olarak nasıl davranmam gerektıgını kestıremıyorum ):
Tek bıldıgım işe gelırken duydugum o heyecanı yavas yavas kaybetmeye basladıgım.
Ustelık daha 6 ay bıle olmadan.

valla canım hemen hemen bütün çalışanlar yaşıyo sanırım bu sorunu?? seninle kim uğraşıyor napıyor?

zordur çok zor..
sabah işe gitmek istememek tabiki normal insan huzursuz olduğu yeri istemezki..
dozu needir ne yapılıyor kim yapıyor siz ne tepki veriyorsunuz buda önemli tabi..
konuşmayı denedinizmi..

Ugrasmayanları saysam daha kısa olur

Is verenımın yegenı basta olmak uzere, onun sevgılı tayfası.

Ben bır cozum bulmak ıstıyorum, nasıl bır yol ızlemelıyım bunu ogrenmek ıstıyorum.

Bazen gercekten bunalıyorum burada, hepsının bır bır dovmek ıstıyorum.

hasta ruhlu insancıkların patronculuk oynayası gelmiş..sana güç gösterisi yapıyorlar
ben olsam yaptıklarının aynısı yapardım..iş kötüye gidiyorsada konuşurdum
baktım olmuyor ya şartlarınızı düzeltin yada işi bırakırım derdim..
biraz diş göstermek gerekiyor işi bırakmadan önce eğer yapınız sessizse daha çok çullanıyorlar..

bozma moralini..:97: gel beraber dövelim ..banada geliyorlar bu ara

of of olmaz mı ben de gitmek istemiyorum bazen. geçen gün ip askılı elbise giydim,yalnız boyu ayak bileğime kadar uzun açık bir tarafım yok. bugün duyuyorum ki çalışanlar,patron falan demiş bizim kız da bozuldu diye o kadar sinir oldum ki sabah sabah

iş yerimde haddini bilmezin birisi bu işe kalkıştı , üstelik ben yönetici konumundayım o zavallı ise işe yeni girmişti ...amacı beni yerimden etmekti açık açık da her yerde bunu dile getiriyordu, güya bayan olmam bir dezavantajmış, bir erkek bu konumda daha başarılı olabilirmiş vs. vs. arkamdan kulis yapmaya kalktı..kalabalık bi ortam görünce hemen bana işle ilgili teknik konularda sorular sormaya başlardı ( sözüm ona bilgimi test edecek ) her seferinde de ağzının payını alırdı ama o yılmazdı ....
ne yaptım biliyor musun ? bir akşam üzeri personeli odama çaya davet ettim , ve bu bahsettiğim beyefendiyi de kendimce küçük oyunlarla konuşturmaya başladım ,zaten birazcık gaz verince işyerimizle ilgili süper ötesi ! fikirlerini sıralamaya başladı tabii, buraya kalite getireceğini filan söyledi ...ben de açtım ağzımı yumdum gözümü ...herkesin sorumluluğunun farklı olduğunu , sadece kendisine verilen işi en iyi şekilde yapmasının yeterli olduğunu , üstüne vazife olmayan işlere burnunu sokmaması gerektiğini güzelce !!! anlattım ...yani o bana duygusal taciz uygulamaya kalkıştı ama ben ona sözlü saldırıda bulununca planı suya düştü :)
hatta düştüğü durum zoruna gitmiş olmalı ki kısa bir süre sonra istifa etti :)
yaşadığın durumu tam olarak bilemediğim için tavsiyede bulunmak zor ama bence açık açık niyetini sor , rahatsızlığını dile getir ama bunu yaparken yanında mutlaka güvenebileceğin bir kaç kişi olsun

evet kötü bir durum ama genede şükür..
hiç değilse özelde üniforma mecburiyeti yok..
ama patronun kişiliğe göre değişiyor giyeceklerin mecburen

evet kötü bir durum ama genede şükür..
hiç değilse özelde üniforma mecburiyeti yok..
ama patronun kişiliğe göre değişiyor giyeceklerin mecburen

aynen öyle canım. insan rahat edemediği yerde gününün 10 saatini geçirmesi inan bazen çok zor geliyor

kadın yöneticelere tahammül edemiyorlar, içlerindeki ezik birden şaha kalkıyo

Son düzenleme:
Benim çalıştığım bir önceki firmada patronun karısı evlenmeden önce patronumun eski personeliymiş.Evlenip bir anda patron eşi oldum havalarında ortalarda dolaşırken şirkete kendi yakınlarını doldurmaya başlamış.Olan diğerlerine oldu tabi.Etrafda kraldan çok kralcıların saçma sapan istek ve sözlü tacizleri.Sonunda çirkin bir şekilde başka bir arkadaşımla birlikte ayrılmak zorunda kaldım.Anlayacağınız bu tür insanlarla uğraşmak neredeyse imkansız.Bir yere kadar dayanabiliyorsunuz.

Günaydın öncelikle

Seni çok iyi anlıyorum elefera. Ben biraz daha farklısını yaşadım önceki iş yerimde. 1,5 sene GSM çağrı merkezinde çalıştım. Direk olarak iş yerimde mobbinge maruz kalmadım ama çağrı esnasında konuştuğum insanlar tarafından uğradığım psikolojik tacizin haddi hesabı yoktu. Haftada 66 saati aşkın çalıştığım zamanlar vardı ve günlük (molaları çıkardığımda) yaklaşık 9 saat 45 dakika çağrıda geçiyordu. Hiçbir sorunu olmadığı halde kurumla ilgili şikayetlerini müşteri temsilcilerine mal eden ve abartmıyorum bazen saatlerce psikolojik şiddet uygulayabilen insanlar vardı. Evet ne yazık ki sonunda çıldırıp, küfürü basıp, kulaklığı fırlatan ve anında iş yerinden uzaklaştırılan çok insan oldu. İstifa işlemleri sırasında şirkete bile alınmadılar. Neyse uzattım kusura bakma ama yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Gündüz vardiyasında çalıştığım bir gün bir çağrı geldi. Nefes nefese bir adam sesi. Ne söylediğini bir türlü anlamıyorum. Şöyle de saçma bir uygulama vardı o zamanlar. Abonenin görüşmeyi sonlandırma hakkı var, bizim bir kaç istisna dışında yok. İlk başta olayı anlamadımama sonra adamın ne amaçla aradığını anladım İnanabiliyor musunuz? Adamın sesi geldikçe kriz geçirdim. Nasıl kapattığımı hatırlamıyorum. O psikoloji ile çağrıya devam etmek zorunda kaldım. Aradan 1 saat geçmemişti ki aynı adam tekrar denk geldi. Hemen tanıdım, o bir kaç saniye ölüm gibi geldi. Sesler korkunçtu. Hemen kapattım.
Bu olayı unutmaya çalıştım ama bir süre sonra birikiyor Bir de aşkım, bebeğim kapatma, sesin çok güzel konuşmaya devam edelim diyenler, saçma sapan sorularla görüşmeyi devam ettirmeye çalışanlar yok muydu Bir süre sonra vardiyalı sistem, aşırı stres ve uzun saatler çalışma durumlarından dolayı 42 kiloya düştüm. Canımdan ileri mi dedim, çıktım.

Çok uzattım elefera hakkını helal et. Durumum seninkinden farklıydı ama benim sana tavsiyem mutlaka buna direnç göster. Eğer zayıf olduğunu düşünürlerse çok daha zorlaşır. Asla seni incitmeye devam edebilecekleri bir ortam yaratmamaya çalış. Allah yardımcın olsun. Hiçbir şey sağlığından ileri değil.

Çalıştığınız yerle ve size uygulanan tacizle ilgili detaylı bilgi vermemişsiniz.Ancak diyeceğim şu ki; çalışmakta olduğunuz şirket gerçekten şirketleşmeyi başarmış ve kuralların uygulanabildiği kurumsal bir yerse mücadele edin, sizi rahatsız eden insanlarla konuşun ve durumu bir üssünüze bildirin(personel sorumlusu gibi) ancak bu kişilerle konuşurken mutlaka yanınızda biri olsun, sözlerinizi yalanlayacak bir durum yaratmasınlar,tüm işlerinizi şeffaf bir şekilde halledin,sizin hiç birşeyi gizleyip,sineye çekmeyeceğinizi bilsinler.Ve sinirlerinize hakim olun,haklıyken haksız duruma düşmeyin.Ancak şirketiniz aile içinde çalışan daha dükkan mantığından kurtulamamış bir yerse hiç uğraşmayın derim.Bu tip yerlerde seviye çok düşüyor, çirkeflik diz boyu.Sinirlerinizi bozduğunuza değmez.Çok sıkarlarsa benzetin hepsini ve kapıyı vurup çıkın.Çıkma gibi bir durumunuz olursa elinizde taciz edildiğinizi belgeleyen mail,yazışma vs. varsa mutlaka çıktısını alın ve SSK ya şikayet edin.Tacizle ilgili çok hızlı işlem yapıyorlar ve ağır cezalar veriyorlar şirketlere en azından hıncınızı almış olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…