Mobbing (İş yerinde duygusal taciz)

Elefera nasılsın canım görüşemedik ne zamandır. Allah yardımcın olsun canım bu tiplerle çalışmak çok zor. Benim de başıma geldi yüzüme gülüp arkamı dönünce şikayet etmiş beni bir insancık ayrıca bir telefon görüşmemiz vardı. Tamamen kafasından uydurmuş konuşulanları. Bana anlatılınca şaşkınlığımdan kahkaha atmıştım:) Ki bu bizim büyük bir müşterimizin personeliydi proje için birlikte çalışıyorduk. Ama sonucunda firma ile zaten iyi gitmeyen ilişkilerimiz tamamen bitti hem de oldukça tartışmalı bir biçimde. Yani kıvılcımı çakan bana yapılan bu olay oldu. Ben bu olay kapandığında bile 1 hafta uğraşıp telefondaki ses kaydımızı buldum kendimi sorumlu hissetmemek için. Bir de maillerini sakın arşivlemeyi ve yedeklemeyi unutma hayat kurtarır:)

Elefera, sanırım bir patron şirketinde çalışıyorsun. Kurumsal şirketlerde bile gruplaşmalarla baş etmek çok zorken, eminim patron şirketlerinde daha beterdir durum.
Bizim şirkette mobbinge uğradıysan şikayette bulunabileceğin bir birim var, sadece bu işle uğraşıyor bu birim. İnceliyorlar, araştırıp takip ediyorlar, destek oluyorlar vs.
Ama öyle şeyler olabiliyor ki şikayet etsen nesini edeceksin..

merhaba canım, konunun tamamını okuıyamadım ama ilk yazına istinaden yazayım dedim;
işyerinde yaşadığımız her sıkıntı mobbing değilmiş bunu son 1 yılda anladım;
mobbing insanı katil ettirecek kadar delirten can sıkıcı bir durum
bana iş arkadaşım yaptı bunu ve birkaç ay dayanıp ik'ya şikayet ettim delillerle beraber
siciline işleyeceklerdi ama yöneticim müsaade etmedi; birinin kariyeriyle oynamamam için telkinlerde bulundu
dinlemez olaydım onu; şimdi zafer kazanmış gibi sinsi sinsi gülen imalı bakışlarından nfret ediyorum
üzüldüm; işsiz kalırsa vicdan azabı duyarım dedim ama o bana tenhalarda küfür ve hakaret etmekten hiç vicdan azabı duymadı sanırım
acımayacaksın bunlara!

Merhaba Nılaycım,
ıyıyım aslında, kım benımle ne kadar ugrasırsa ben o kadar hırslanıyorum, ısımı daha ıyı yapmak ıcın.
Zaman zaman 'neden?' dıye sorsam da kendıme, benım gonlum rahat, amacım ısımı en ıyı sekılde yapmak.

İpekcıgım;
Evet, hem patron hemde aıle sırketı.
Patronun bır yegenı ve onun destekcılerı ıle sorun yasıyorum bende zaten.
Benım yapımda, menfaat ıcın de olsa yalakalık yapmak yoktur.
Bu nedenle pek anlasamıyorum onlarla.

fecstasy;
Evet, her davranıs mobbıng olarak adlandırılamaz.
Mobbıng olması ıcın ısten ayrılma ıstegı duymalısın ve en onemlısı bır eylemın bellı bır sure tekrar etmesı lazım.
Ben 4 ay boyunca bu davranıslara maruz kaldım, 4 ay sonunda patrona sıkayet etmemle bana angarya ıslerını yaptırmaktan vazgectıler.
Dusunebılıyor musun, bır evrak acılacak, 'al, ac' dıye uzatıyor (o esnada yogun oldugumu goruyor)
Kendısıde ellerıne krem suruyor!
Hem bılıyor musun, yemege gıderken yalnız bırakılman dahı bır mobbıng davranısıdır.
Bu arkadaslarla ben cok az sayıda aynı zamanda yemek yemısımdır.
Oda benım ılk gunlerımdedır.
Sonra bır gun 'sen ofıste kal, sonra gıdersın' demeye basladılar.
O gunden sonra bır daha aynı masada yemek yemedım onlarla.
Sence bundan daha net mobbıng davranısı olur mu?

He su anda, hıc bırı umurumda degıl.
Onların bır grubu var ıse, benımde bır grubum var.
Mobbıngle bas etmenın en ıyı yolu budur, bılırsın.
Bırde dıgerlerı ıle ıyı ıletısım halınde olmak.
Sırkette hemen herkesle (150'yı askın sayıda calısan var) ıletısımım ıyıdır.
Ve en onemlısı en ust pozısyondakı kısı ıle ıletısımım gucludur, benı dınler, anlar ve destekler.

Son düzenleme:
mrb bende kamuda çalışıyorum değişen birşey yok özelde aynı resmi dairede
bizler sadece işimizi yapalım ama yinede o kişilere karşı iyi davranalım ki
esas mobing onlar görsün çünkü ters tepiyor ne olduklarını anlamıyorlar

Cok haklısın, ofıse bır sure once gelen bayanlar bır sure gayet normaldık, sonra bırden bana tavır aldıgını fark ettım.
(aramıza yenı katıldı ancak, fırmanın genel muhasebecısı oldugu ıcın uzun zamandır dısarıdan da olsa fırma ıle bagı var)
O tavır alınca, ben alasını yaptım, masasına bır belge bırakıp arkamı donuyorum, arkamdan gelıyor bu neydı dıye.
Bugun bır belgeyı sordum, 'masana bırakmıstım canım' dıyor.
Bıraz once bırıne bır sey soyluyorum, hee evet oyleydı dıye lafa karısıyor.
ılk o benım yuzume bakmayarak, kendınce bırseyler yapmaya calısıyordu.
Sımdı ben ondan daha beterını yapıyorum. Hıc umurumda olmadıgını emınım gayet ıyı anlıyordur.
Ayrıca fırmada yenı oldugu ıcın yardıma ıhtıyacı oldugunda da duymazlıktan gelıyorum.
Arkadaslar ne kadar elefera bılır bunu dese de.
Kusura bakmasınlar ama ben esıme, babama kendımı ezdırmıyorum, ıkı gun sonra hayatımda olmayacak bırıne mı ezdırecegım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…