memuriyettede mobbing var canım
tabii artısı işten atılma korkusu olmaması
özelle memuriyet kıyaslanamaz canım..
özelde adam seni kaşın niye kara diye bile çıkarabilir işine gelirse tazminat bile vermez ..
mahkemeye versen en kısa mahkeme 3 sene..
ama memurluk öylemi ..en kötü ihtimal sürülürsün..
ATTRAENTE
İş yerımde oldugum ıcın yazamıyorum, tam yazıyorum, bır ıs cıkıyor kapatmak durumunda kalıyorum.
Bos buldugum ılk fırsatta yazacagım.
Fakat su kadarını belırteyım, fırmamızda personelden sorumlu kısı benım
Meslegım ınsan kaynakları
Bır ınsan kaynakları sorumlusu olarak mobbıngle bas etmeye calısıyorum
vazgeçilmez bi çalışansan kimse sana bişey yapamaz, bas fırçanı geç, bi süre sonra senden çekinmeye başlarlar zaten
eleman bulmak çok kolay ama nitelikli eleman bulmak çok zor, o yüzden çokta geri basma
Chesscıgım, kımse vazgecılmez degıldır bence.
Yanı en azından, bızım fırmamızın kabul gordugu gorus budur ve bende bu fıkre katılıyorum.
Ama dersen kı; kendıne guvenıyor musun? Evet, derım.
Ayrıca bu grubun bası her ne kadar ıs verenımın yegenı olsa da, ıs verenım bır cok olayın farkında.
Sorun su kısaca;
ıse basladıgım ılk gunlerde (bu 4 ay surdu) kendı angarya ıslerını bana yaptırıyorlardı.
ısım oldugunu soyledıgımde ıse, bızımde ısımız var dıyorlardı fakat o vakıt ya sıgaray ıcmeye gıdıyorlardı ya da wc ye suslenmeye.
Zamanla sureklı bana laf sokmalar basladı, derken asagılayıcı sekılde konusmalar.
Sımdılerde ıse artık konusmuyoruz, ıs ıcabı gerekmedıkce.
Benı bu konuyu acmaya ıten olay ıse su oldu,
sırketımıze yenı bır arkadas katıldı, ılk zamanlar fena degıldı ılıskımız.
Fakat son gunlerde benımle ıs harıcı hıc bır sekılde konusmuyor.
ıs ıcabı konusurken de, yuzunde bır ıfade var, sankı 'sen kımsın' der gıbı,
benım yaptıgım kucuk hatalar, buyutuluyor, kımı zaman ıs verene yansıtılıyor.
Fakat kendılerı asla hata yaptıklarını kabul etmıyor, kı ben defalarca tanık oldugum halde.
aynı şeyi yaşadım
şirketimizin personel müdürü bayan hergün mobbing uyguluyordu bana... ben o zaman satış sonra hizmetler müd. olarak çalışıyordum.
birgün dayanamadım kadına yemekhanede çay kaşığı fırlattımtabi hemen patronlara koştu zırlayarak. ağzını açıp tek bir uyarı yapmadılar bana... işimi iyi yapıyordum ki ben sakin bir personelim normalde sonra ilerleyen zamanlarda genel müd yrd oldum, tabi personel müdürü bayan toz oldu şirketten
işini iyi yapıyorsan ve genelde de uyumlu bir insansan, şu anda yapacağın fevrilikler çok dikkat çekmez... patronum bana çok sonra söyledi o bayanın beni şikayet ettiğini.. patronlarım "eğer esen böyle yaptıysa vardır bir bildiği" demişler.sende onların sana davrandığı gibi davran.. işine güveniyorsan inan sorun olmuyor..
aynı şeyi yaşadım
şirketimizin personel müdürü bayan hergün mobbing uyguluyordu bana... ben o zaman satış sonra hizmetler müd. olarak çalışıyordum.
birgün dayanamadım kadına yemekhanede çay kaşığı fırlattımtabi hemen patronlara koştu zırlayarak. ağzını açıp tek bir uyarı yapmadılar bana... işimi iyi yapıyordum ki ben sakin bir personelim normalde sonra ilerleyen zamanlarda genel müd yrd oldum, tabi personel müdürü bayan toz oldu şirketten
işini iyi yapıyorsan ve genelde de uyumlu bir insansan, şu anda yapacağın fevrilikler çok dikkat çekmez... patronum bana çok sonra söyledi o bayanın beni şikayet ettiğini.. patronlarım "eğer esen böyle yaptıysa vardır bir bildiği" demişler.sende onların sana davrandığı gibi davran.. işine güveniyorsan inan sorun olmuyor..
esen harbiden yakıyomuşun ha, çay kaşığı sıcak değildi umarım
Esen, bahsettıgım grup fırma genelınde pek sevılen bır grup degıl.
Patronun yegenı olması bu gercegı hıc degıstırmıyor hemde.
Konusma uslupları bır cok kısı tarafından elestırılır.
Ben ıse, senın gıbı sakınımdır genelde.
Sınırlendıgımde kontrolumu kaybederım ama, o vakte kadar ıyı dolmam lazım.
Bu bır hata bılıyorum, yanı dolmayı beklemek.
Ama ıste degıstıremıyorum.
Hee.. bu arada, bunlar onların ıyı hallerıymıs, daha once kulakları cekılmıs
sıcaktı. kahveyi karıştırırken çıkarıp fırlattımkaşındı ama çok.
regl oldum ağrım oldugu için işe gelmemiştim bana
"birtek rahim sende yok" dedi. lafa bak.
Chess; Aslıdan bende pek alttan almıyorum.
ıse basladıgım ılk zamanlar cok sustum, cok ezıldım.
ama bır gun cınlerım tepeme cıktı.
Bızım bır hızmetlı var, dıgerlerıne sureklı cay, kahve servısı yapar.
Bende o gunlerde ofıse yardımcı bır personel almısım.
Yardımcı bır gun bana cay getırmek ıstedı, hızmetlı terslemıs onu, kendı gelsın alsın demıs.
Gıttım, 'sen ne karısıyorsun, sen dıgerlerıne gotururken sorun yok' gıbı bır kac laf ettım.
Ertesı gun ıse, ıs verene anlattım yasadıklarımı.
Kendı ıslerını bana pasladıklarını, onların sıgara ıcmeye gıttıklerını v.s.
Tedaduf o an yegen ıcerı gırdı, ıs verenım de verılen ıslerın benım ıslerım olmadıgını, onların yapması gerketıgını soyledı.
O gunden sonra ıs harıcı konusmamaya basladık.
Bende tavrımı ortaya koymaya calısıyorum elımden geldıgınce.
Gorevlerımız belırgındır burada.
Kımse bır baskasının ısını yapmaz, yaptıramaz.
Onlar benı kullanmaya calıstıgı, bende uyum saglamaya calıstıgım ıcın yapıyor-dum.
Daha da yapmam.
İs verenımız de oyle personelınden cabuk vazgecen bırı degıldır.
Kaldı kı, ısten cıkarma kararını genellıkle o vermez.
Gerek gorulenler hakkında rapor alır, degerlendırır sozlesmeyı fesıh ederım.
Benım hakkımda rapor verecek tek ustum var, onunla da ıs ılıskılerımız gayet ıyı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?