mobbing mi bu?

1dilektut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2018
1.254
887
73
uzun zamandır bu isyerindeyim. Inanilmaz dedikodu var. Sevdigim arkadaşlarım ayrildi. Eski yöneticim cok zulmetti dayandim. Sonunda kendi kovuldu.

Simdiki yoneticinin yasi geregi daha akli basindadir vs diye seviniyordum. bi de baslarda beraber bir is uzerinde calisiyorduk seyahatta ayni odada kaldik filan bir anne gibi vs derken o da isyerindeki dengesizlere uymaya basladi. mobbing e ugradigimi dusunuyorum artik. detay verecek olursam;

surekli arkamdan konusuluyor, ben mutsuz musum!!! (yaptığım espri sakalarin hesabi yok nasil mutsuzluksa bu?) toplantilarda genel hitab edilirken bana laf sokuluyor, yuzumuz asik olunca yonetici kisisi uzuluyormus, kendisinin de sorunu varmis ama yansitmiyormus. hayir surekli kendimi aciklamaktan inanilmaz yoruldum. maske var zaten yuzum nereden görünüyor ki gozlerimin ici guluyor yahu!!! kendimize hobi bulcakmisiz da vs vs... inanilmaz demorolize oluyorum. sanirim yoneticiyle samimi olmamin herseyimi anlatmanin handikabi bu kendisini benim sahibim zannediyor. duygularimi yonetme, duygularim hakkinda soz sahibi olma hakki vs.. buluyor. size ana problemi soyleyeyim mi;

ben bunlar gibi masabasinda oturup aksama kadar milleti cekistirmiyorum. gelsin kahveler gitsin caylar yapmiyorum. hayati insanlari canlilari isini gorevlerini ciddiye alan onemseyen biriyim. ve covid sureci sebebiyle dikkat ediyorum isyerinde birsey yiyip icmiyorum. bunu bildikleri ve halde yemekli organizasyonlar yapip , yemeyenlerden biri olarak bana psikolojik baski kuruluyor. neden yemiyorsun? yahu cevabini biliyorsun !!!

mesela bu sabah yoneticiyi gordum gunaydinimi soyledim. isle ilgili sorularimi sordum sonrasinda odamdan cikmadim. kahvaltiya gecmedim. cunku mecbur degilim. ogleye dogru digerleriyle denklestik bana a sen burdamiydin biz seni yok saniyoduk diyorlar. bal gibi de benim oldugumu biliyorlar.

bu kadar goz onunde olacak bu kadar damarlarina basacak ne yaptim bilmiyorum. dikkat cekici giymem. kendimi ovmem. kendimi anlatmam. hava atmam. buna ragmen negatif enerjilerini o kadar hissediyorumki uzerimde surekli kazalar atlatiyorum. canimdan olacagim diye korkuyorum bu surecte tavsiyelerinizi bekliyorum.

niye yöneticinle özel hayatını paylaştınki gereksiz bi samimiyet olmuş bi de niye canından olasın bence çok takılcak insanlar değil bi kulağından girsin öbüründen çıksın duyma görme sende onları

Paylasmam gerekiyordu cunku resmi bir işlemdi.

Net mobbing bu iş ortamında kimse kimseyle öyle konuşamaz yönetici uyarısını düzgün bir dille yapar gerisi işini nasıl yaptığına kalır

Pek mobbing gibi gelmedi ama üstüne oynadıkları kesin.

Yoneticiyle yakin oldugun icin kiskaniliyorsun,mutlulugun mutsuzluk virus dikkatin mesafe olarak algilaniyor cunku oyle islerine geliyor

Yoneticiyle yakin oldugun icin kiskaniliyorsun,mutlulugun mutsuzluk virus dikkatin mesafe olarak algilaniyor cunku oyle islerine geliyor
yoneticiden de sogudum artik. baska bir arkadas canini sikacak seyler yapti, onun acisini bizden cikartiyor bisuredir. ustune bir de bu mutsuzluk imalari... icim sogudu.

gercekten de islerine geldigi gibi anliyorlar

kesinlikle. gundem resmen benim. ne yapsam olay, basima ne gelse gunun mevzusu, hayir normal bir insanim iste yaptigim tek sey duzgun calismak neden batiyor bu ?
Ortama göre pek çok sebebi olabilir, öğrencilik dönemimde mağazada satış danışmanlığı yaptım, baya da satış yaptım primler kazandım, kızın biri bana taktı hakaretler etti senin reyonun çok pis vs diye, sonra öğrendim ki müdür yardımcısı olmak istiyormuş, müdürde bana demişti ki seni sınava yollayacağım tek sen üniversite mezunu olacaksın çünkü bu mağazada sen müd. Yrdımcısı olabilirsin
Neyse bu kız da bunu kıskanmış zamanla öğrendim benim kariyer planım burda değil zaten gidicem sana engel değilim dedim zamanı gelince işten ayrıldım
Ama o kız da işten atılmış herkese müdür yardımcısı ben olcam diye sataşmaktan
Kimin hesabı nedir bilemiyoruz malesef

gecen seneye bunlardan ikisi tartisti, digeri hemen kostu oburune "falancaile filanca cok fena tartisti " dedi. oburu de "amaaan birak yesinler birbirlerini" dedi.

simdi bu "yesinler birbirlerini" dedigi kiza oyle candan davraniyor ki sanarsin o lafi hic soylememis.

bu kadar da durustlerdir kendileri (!)

Aaaaa biz seni yok sanıyorduk nasıl bir şey

Yani işe her gün gidilmiyor mu

İşin niteliğini yazmamışsınız ekip işi mi

Evet mutsuz olabilirim de kime ne

Lakin bu virüs garip bir şey tedbir tamam da belirli bir boyutta çevreyi rahatsız ediyor olabilir

Mesela o kahvaltı nasıl bir şey yani pandemi öncesinde de gidilen gün özeti yapılan bir yer mi sabah toplantısı gibi yoksa bildiğin kahvaltı mı

Odamdan çıkmadım demişsiniz olağan olan bu değil mi

Yani evden çalışıyorum buna rağmen odamdan çıkmıyorum zamanım kıymetli

Ciddiyim ama :)
Bunlar her zaman işe yarar.
Hele rapor alırsan işverenin damarına basmış olursun

ise her gun gidiliyor. bildigin normal kahvalti. personel hanimlarin yaptigi yerde. zorunlu birsey degil. pandemi oncesinde ben de yapiyordum.

koskoca isyerinde herkes sirayla covid oldu. kimsenin birseyi taktigi yok. ben onlara karismiyorum. saygi duyuyorum demek ki bu kadar onemsiyorlar. ben de kendimi bu sekildekoruyorum :isyerinde maskesiz ve tedbirsiz durumlardan sakınarak. kendi halimdeyim laf sozle taciz yapmam. karismam. kimseyle ugrasmam. ama gercekten sıkıldım artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…