mobbing mi bu?

cok tesekkur ediyorum

ay sesli guldum:) beşiz cevabi cok iyi

Bende 3.seneye giriyorum evleneli sen niye çocuk yapmıyorsun diye geliyorlar üstüme.
Bende diyorum kısırmışım sjdksk
Başkasına da yumurtaları kırdım bekledim diyorum.
Geçenler de birine canım istemiyor daha dedim sjdks

Ağzı olan, işi olmayan işte böyle boş konuşuyor

ben birine sormam mesela utanirim

banane baskasinin ozel alanindan.

ayrilmayi dusunuyorum halbuki evime yakın sartlari da fena degil. yeni başlayacağım yerdeki insanlar kimbilir nasil olacak? hicbiseyin garantisi de yok
Bence işinizden ve maaşınızdan memnunsanız ayrılmayın.
Anladıgım kadarıyla kendinize ait bir odanız da varmış.Onlar ne derse umursamayın bence.onlar yüzünde işi bırakmaya değer mi ?

Bence işinizden ve maaşınızdan memnunsanız ayrılmayın.
Anladıgım kadarıyla kendinize ait bir odanız da varmış.Onlar ne derse umursamayın bence.onlar yüzünde işi bırakmaya değer mi ?
Bir an oyle esiyor ki, bugun de o gunlerden biri oldu. sanirim virusun de etkisi oluyor. pandemi oncesi surekli dışarıdaydım. arkadaslarla gorusur gezerdik. bunlar da yaptiklari da soyledikleri de zerre umurumdaolmazdi dogrusu.

Bir an oyle esiyor ki, bugun de o gunlerden biri oldu. sanirim virusun de etkisi oluyor. pandemi oncesi surekli dışarıdaydım. arkadaslarla gorusur gezerdik. bunlar da yaptiklari da soyledikleri de zerre umurumdaolmazdi dogrusu.
Bence sabredin.sonrasında pişman olmayın işi bıraktığınız için.hem dediğiniz gibi yeni bulacağınız işte de aynı tarz kişilerle karşılasabilirsiniz.o tarz kisiler her yerde var.önemli olan sizin onları umursamamanız

Mobing degil bu. Mobing genelde ust kidemdeki kisinin altindakine sistemli olarak psikolojik baski yapmasi, o kisiyi calistiramaz hale getirmesi, islerini engellemesidir. Bu klasik is yerindeki kisilerin dedikodu ve cekememezlik durumu. Sanirim cok bos vakitleri var ki dedikodu entrika ile vakit geciriyorlar.
Is yerinde arkadaslik dostluk olmaz. Isine gidersin gerekeni yaparsin cok da dostluk beklemezsin. Hatta mumkun mertebe ozelini paylasmazsin. Oraya para kazanmak icin gidiyorsun. Oysa oradakiler oyun parkina gidiyormus gibiler.
Suratin neden asık dediklerinde zorla gulumsemene, ya da seni mutlu sansinlar diye espriler yapmana, onlarla iyi gecinmene, herkesin seni sevmesine gerek yok. Isini yap ve cik. Nasil bir is yeri ki kahvaltilar, pasta borekler, caylar, kahveler havada ucusuyor. Insanlar aşırı lakayt. Sanirsin is yapmaya degil, dedikodu yapmaya, gün yapmaya gelmisler. Suratin da asik olabilir, mutsuz da olabilirsin, derdin de olabilir; bunlar suc degil. Insanlik hali. Bunlar is yapmana engel de degil. Ancak herseyini de herkesle paylasacagin anlamina gelmez bu. Prensipli ol, net ol. Gerekirse tavrini koy. Hersey icin aciklama yapmana gerek yok. Mutsuz gorunuyorsun dediklerinde yoo mutsuz degilim falan demene gerek yok. Aciklama yapmana gerek yok. Aralarina almak istemezlerse de almasinlar, sen isini yap. Zaten boyleleri mumkun mertebe uzak olsun. Gunaydin, iyi aksamlar de gec. Isle ilgili sorun olursa sor. Sohbetin bundan ileri gitmesin. Sana birinin dedikodusunu yaptiklarinda dinleme cek git. Cunku senden de laf alip iki de yanina katip sen soylemissin gibi karsi tarafa iletirler, uzetinde kalir. Isin var de isine bak.

Son düzenleme:
konu benim varligim. varligim rahatsiz ediyor bunu fark ettim.
O halde bir önceki söylediklerim geçerli. Ve inanın meslek hayatım boyunca bu bu anlattıklarınızdan çok daha ağır durumlara maruz kalmış bir insanım. Son yıllarda ise üst düzey iletişim sorumlusu olarak mobing konusunda eğitimler vermiş, şikayetler değerlendirmiş hatta yasal yollardan hak arayanlar nedeni ile konuyu ayrıntılarıyla takip etmiş bir insanım. Yaşadığınız ortama uymuyorsanız (uymak zorunda asla değilsiniz) bu duruma maruz kalmanız kaçınılmaz oluyor. Çözüm dik durmak, etkilenmemeyi seçmek, yöneticiyle mümkün olduğunca iyi geçinmek ve işini düzgün yapmaya devam etmek. Kolaylıklar diliyorum

Bu arada anlattigin kadariyla hic de profesyonellik kurumsallik yok gibi is yerinde.
Bir de is yerinde kimseye abla abi diye hitap edilmez. Ayni yasta olsaniz bile ... Hanim, .... Bey denir.

ben ilk defa evde olmaktan bu denli keyif aliyorum ya, hayirdir insaalah

kesinlikle. gundem resmen benim. ne yapsam olay, basima ne gelse gunun mevzusu, hayir normal bir insanim iste yaptigim tek sey duzgun calismak neden batiyor bu ?

mobbing nedir bilemiyorum cidden.

ama sizin neden bu kadar takildiginizi anlamadim,
dogru da degilmis dedikleri,
gulun gecin siz de.

onlarin kafasi uyusuyorsa otururlar dedikodu da yaparlar, patrona okeyse size de okey olsun.
siz keyif almiyorsaniz katilmayin,
gunun sonunda isini yaptigi surece hic bir patron calisanlarinin gunlerini hangi detayla gecirdiklerinize bakmaz.

Bu arada anlattigin kadariyla hic de profesyonellik kurumsallik yok gibi is yerinde.
Bir de is yerinde kimseye abla abi diye hitap edilmez. Ayni yasta olsaniz bile ... Hanim, .... Bey denir.
Kesinlikle katılıyorum size. Cahil cahil hareketler. Hiçbir tanışıklığı olmadığı halde işe yeni başlayan bir arkadaşa abi diyen kız var. Nasıl itici göründüklerini bilseler böyle hiyap etmezler heralde ya.

bizimkisi bakiyor. herkesi herseyi yonetmek istiyor. duygularına varana kadar

Genelleme yapmak doğru değil fakat insan olan her yerde mutlaka mobbing vardır. Sadece işte değil bu hayatın her alanında var. Tepki verirseniz istediklerini vermiş olursunuz o sebeple tepki vermeyin, gülün geçin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…