- 9 Temmuz 2019
- 560
- 574
- 53
- Konu Sahibi freespirit7
-
Bunu is yerindeki arkadaslarla konustuk ve ustlerimiz bu konulara dahil olup cozecek kisiler degiller maalesef. Ve belli bir sureden evvel departman degisikligi olmuyor. Cevap icin tesekkur ederim.üstünüze bildirebilirsiniz, bölüm/departman değişikliği talep edebilirsiniz.
Arkadaslar atandim calisiyorum cok sukur ama is yerimde bi insan tarafindan mobbinge ugruyorum. Uc aydir isi ogrenmeye calisiyorum. Hicbir seyi adam gibi gostermeden benden 15 yillik tecrubesinin aynisini bekliyor. Ve bi sey sorunca nasil bilemezsin diyor ya da bakislari o yonde. Ve ilk kez sordugum bi seye bile tepkisi bi sekilde. Ve anlatsam agzinizin acik kalacagi seyler de yapti ama buraya acik acik her seyi yazamiyorum ama kisacasi temas ve sozlu hakaret var. Ne yapmaliyim?
Arkadaslar atandim calisiyorum cok sukur ama is yerimde bi insan tarafindan mobbinge ugruyorum. Uc aydir isi ogrenmeye calisiyorum. Hicbir seyi adam gibi gostermeden benden 15 yillik tecrubesinin aynisini bekliyor. Ve bi sey sorunca nasil bilemezsin diyor ya da bakislari o yonde. Ve ilk kez sordugum bi seye bile tepkisi bi sekilde. Ve anlatsam agzinizin acik kalacagi seyler de yapti ama buraya acik acik her seyi yazamiyorum ama kisacasi temas ve sozlu hakaret var. Ne yapmaliyim?
Ustum degil o memur da degil ben memurum. Yanlis anlasilmasin asagi gorme gibi bir durum yok o farkli bi sekilde o yere girmis ve zaten aksine asagi gorulen de benim. Soyle diyim hiyerarsik olarak bes basamak ustte olarak geldim.Nasil bir temas var?
Kamera vs yok mu bulundugunuz yerde? Tacize girer bu. Üstler karismiyorsa da siz soyleyin.
Diger konu icin; Bu kisi sizin üstünüz mü?
Ben olsam derdim ki sen de haklisin. Senin 15 yilda gelebildigin yere benim max 3 ayda gelmem gerekirdi. Seviyelerimiz bunu gerektiriyor ama duzgun bir sekilde gösteren yok, malesef...
Zor bir departmandayim. Ve hicbir seyi adam gibi soylemiyor maalesef. Bazi memur buyuklerimden akil aldim, uc ay sizin icin ne ki daha yolun cok basindasiniz diye destek gordum ve acikcasi atanip gelen herkes ogrenebilme surecinde su an. Cogu seye henuz hakim degiliz.Yanlış anlamanı istemem ama 3 ay birşeyleri öğrenebilmek için yeterli değil mi? Sürekli mi soruyorsun acaba? Bazıları da hayattan soğutuyor öğrenene kadar. Tek o kişi mi hakim konuya
Ustum degil o memur da degil ben memurum. Yanlis anlasilmasin asagi gorme gibi bir durum yok o farkli bi sekilde o yere girmis ve zaten aksine asagi gorulen de benim. Soyle diyim hiyerarsik olarak bes basamak ustte olarak geldim.
Merhaba. Ben de yeni atandığımda öğrenme sürecim uzun sürmüştü. Hele ki ayda 1 bölüm değiştiriyorduk. Daha birini tam öğrenemeden diğerine geçiyorduk. Sizi çok iyi anlıyorum şu an. O öğretmeyi istememe, büyüklük taslama bizde de vardı. Müdürün bu işi çözemiyorsa Kaymakam’a çık. Bak o zaman nasıl çözülüyor...Zor bir departmandayim. Ve hicbir seyi adam gibi soylemiyor maalesef. Bazi memur buyuklerimden akil aldim, uc ay sizin icin ne ki daha yolun cok basindasiniz diye destek gordum ve acikcasi atanip gelen herkes ogrenebilme surecinde su an. Cogu seye henuz hakim degiliz.
Covitten dolayi bir arkadasimizin baska goreve verilmesiyle de onun hic bilmedigim isleri de bana verildi. Kendi kendime yapmak icin debeleniyorum canim. Gerisini sen dusun :sMerhaba. Ben de yeni atandığımda öğrenme sürecim uzun sürmüştü. Hele ki ayda 1 bölüm değiştiriyorduk. Daha birini tam öğrenemeden diğerine geçiyorduk. Sizi çok iyi anlıyorum şu an. O öğretmeyi istememe, büyüklük taslama bizde de vardı. Müdürün bu işi çözemiyorsa Kaymakam’a çık. Bak o zaman nasıl çözülüyor...
Evet ilk is tecrubem. Ve yeterli gayreti gosterdigimi dusunuyorum. Haklisiniz nasil baslarsa oyle gider.İlk iş tecrübeniz mi? Amirlerinizin 'hiçbir şey yapmama' gibi bir lüksleri yok, özellikle yazılı bildirirseniz. Silsileyi bozmayın, öncelikle bir üstünüze bildirin mutlaka yazılı olsun. O çözmeye yanaşmazsa onun üstüne çıkabilirsiniz ama direkt en üst ile konuşmanız sizi kötü gösterir. Özellikle temas sizi rahatsız etme derecesindeyse başka hiçbir açıklamaya gerek bırakmayarak tacizdir. O departmanda ne kadar kalacaksınız bilmiyorum ama şu an vereceğiniz tepkiler gelecekte size nasıl davranılacağının mimarı olacak. O yüzden sessiz kalıp sizi ezmelerine izin verirseniz bu şekilde ilerler. Adımlarınızı sağlam atmanızı tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?