- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.832
- 208
- Konu Sahibi freespirit7
Evet ilk is tecrubem. Ve yeterli gayreti gosterdigimi dusunuyorum. Haklisiniz nasil baslarsa oyle gider.
İlk iş tecrübeniz olduğunu tahmin ettim. Öncelikle kimse size fiziksel tacizde veya sözlü hakarette bulunamaz. Bunları mutlaka günlük tutarak not alın (herhangi bir dava durumunda kanıt oluyor). O kişiye de özellikle 'bana bu şekilde hakaret etmenize izin vermeyeceğim, sakince konuştuğunuz sürece anlaşabiliriz yoksa daha fazla sizi dinlemeyeceğim' diyerek devam ederse mutlaka her seferinde ortamı terk edin. Karşılıklı sözlü tartışmaya girmek zorunda değilsiniz ama susup hakaretlerini dinlemek zorunda da değilsiniz.
Bu kişi sizinle iş paylaşımı yapan biriyse bütün işlemleri yazılı yapmasını isteyin. Kurum için mailiniz vardır mutlaka. Elinizde kanıt olması çok önemli ne olursa olsun. Sözlü olarak söylediği işleri yapmayacağınızı, yazılı bildirmesini rica edin. Siz de mümkün mertebe soracağınız soruları yazılı sorun ve bir defa cevap gelmezse amirinizi cc'leyerek bir daha sorun. İşi öğretmek onun görevi ise bu yöntem işe yaracaktır.
Hemen her iş yerinde yeni gelenler üzerinde eski çalışanlar aynı konumda olsalar bile otorite kurmaya çalışırlar. İnsanlarla olan sınırlarımızı kendimiz belirliyoruz o yüzden sağlam durmanızı tavsiye ederim. Ve mutlaka haklarınızı öğrenin, gerektiğinde de kullanmaktan çekinmeyin.