• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mobbinge ugruyorum.

Evet ilk is tecrubem. Ve yeterli gayreti gosterdigimi dusunuyorum. Haklisiniz nasil baslarsa oyle gider.

İlk iş tecrübeniz olduğunu tahmin ettim. Öncelikle kimse size fiziksel tacizde veya sözlü hakarette bulunamaz. Bunları mutlaka günlük tutarak not alın (herhangi bir dava durumunda kanıt oluyor). O kişiye de özellikle 'bana bu şekilde hakaret etmenize izin vermeyeceğim, sakince konuştuğunuz sürece anlaşabiliriz yoksa daha fazla sizi dinlemeyeceğim' diyerek devam ederse mutlaka her seferinde ortamı terk edin. Karşılıklı sözlü tartışmaya girmek zorunda değilsiniz ama susup hakaretlerini dinlemek zorunda da değilsiniz.
Bu kişi sizinle iş paylaşımı yapan biriyse bütün işlemleri yazılı yapmasını isteyin. Kurum için mailiniz vardır mutlaka. Elinizde kanıt olması çok önemli ne olursa olsun. Sözlü olarak söylediği işleri yapmayacağınızı, yazılı bildirmesini rica edin. Siz de mümkün mertebe soracağınız soruları yazılı sorun ve bir defa cevap gelmezse amirinizi cc'leyerek bir daha sorun. İşi öğretmek onun görevi ise bu yöntem işe yaracaktır.

Hemen her iş yerinde yeni gelenler üzerinde eski çalışanlar aynı konumda olsalar bile otorite kurmaya çalışırlar. İnsanlarla olan sınırlarımızı kendimiz belirliyoruz o yüzden sağlam durmanızı tavsiye ederim. Ve mutlaka haklarınızı öğrenin, gerektiğinde de kullanmaktan çekinmeyin.

İlk iş tecrübeniz olduğunu tahmin ettim. Öncelikle kimse size fiziksel tacizde veya sözlü hakarette bulunamaz. Bunları mutlaka günlük tutarak not alın (herhangi bir dava durumunda kanıt oluyor). O kişiye de özellikle 'bana bu şekilde hakaret etmenize izin vermeyeceğim, sakince konuştuğunuz sürece anlaşabiliriz yoksa daha fazla sizi dinlemeyeceğim' diyerek devam ederse mutlaka her seferinde ortamı terk edin. Karşılıklı sözlü tartışmaya girmek zorunda değilsiniz ama susup hakaretlerini dinlemek zorunda da değilsiniz.
Bu kişi sizinle iş paylaşımı yapan biriyse bütün işlemleri yazılı yapmasını isteyin. Kurum için mailiniz vardır mutlaka. Elinizde kanıt olması çok önemli ne olursa olsun. Sözlü olarak söylediği işleri yapmayacağınızı, yazılı bildirmesini rica edin. Siz de mümkün mertebe soracağınız soruları yazılı sorun ve bir defa cevap gelmezse amirinizi cc'leyerek bir daha sorun. İşi öğretmek onun görevi ise bu yöntem işe yaracaktır.

Hemen her iş yerinde yeni gelenler üzerinde eski çalışanlar aynı konumda olsalar bile otorite kurmaya çalışırlar. İnsanlarla olan sınırlarımızı kendimiz belirliyoruz o yüzden sağlam durmanızı tavsiye ederim. Ve mutlaka haklarınızı öğrenin, gerektiğinde de kullanmaktan çekinmeyin.
Cok tesekkur ederim cok guzel anlatmissiniz.

Covitten dolayi bir arkadasimizin baska goreve verilmesiyle de onun hic bilmedigim isleri de bana verildi. Kendi kendime yapmak icin debeleniyorum canim. Gerisini sen dusun :s
canım yorumuma güncelleme yaptım.
Merhaba. Ben de yeni atandığımda öğrenme sürecim uzun sürmüştü. Hele ki ayda 1 bölüm değiştiriyorduk. Daha birini tam öğrenemeden diğerine geçiyorduk. Sizi çok iyi anlıyorum şu an. O öğretmeyi istememe, büyüklük taslama bizde de vardı. Müdürün bu işi çözemiyorsa Kaymakam’a çık. Bak o zaman nasıl çözülüyor...
Düzeltme: Önce yazılı başvura yap, 2 çıktı alıp dilekçeni yazı işlerinde onaylat ki yırtılıp çöpe gitme ihtimali olmasın, kayda girsin. Biri sende kalsın. Müdür işin üstünü örtbas etmek isterse Kaymakam’a ya da bir üste elinde dilekçe örneğiyle gidersin.
ayrıca kurumda kamera varsa bile bahsettiğiniz kişinin bir ayrıcalığı söz konusuysa o kayıtlar silinebilir maalesef.
iş yükü en başta gerçekten ağır oluyor. senelerdir öğrendiğimiz/tekrarladığımız matematik, Türkçe değil. Bambaşka bir sistem. alıştıktan sonrası çok kolay ama öğrenene kadar insan gerçekten yoruluyor. ben işteyken notlar alıp her akşam evde tekrar ediyordum resmen. bu arada söz uçar yazı kalır. kesinlikle bir üstteki yorum yapan arkadaşa katılıyorum. her şeyi yazılı yap. ben bölüm değiştirirken bile "şunu yaptım, gelen kişiye bunu bıraktım, şu kadar yazıldı, bu kadar sisteme girildi" gibilerinden teslim tesellüm tutanağı hazırlıyordum. imzalatıp, sayı verip arşivliyordum.

Arkadaslar atandim calisiyorum cok sukur ama is yerimde bi insan tarafindan mobbinge ugruyorum. Uc aydir isi ogrenmeye calisiyorum. Hicbir seyi adam gibi gostermeden benden 15 yillik tecrubesinin aynisini bekliyor. Ve bi sey sorunca nasil bilemezsin diyor ya da bakislari o yonde. Ve ilk kez sordugum bi seye bile tepkisi bi sekilde. Ve anlatsam agzinizin acik kalacagi seyler de yapti ama buraya acik acik her seyi yazamiyorum ama kisacasi temas ve sozlu hakaret var. Ne yapmaliyim?
Ben de yeni atandım aynı sıkıntıları yaşıyorum merak ettim Adalet bakanlığı mı?

Back
X