Morale ihtiyacim var :( ikinci cocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu yorum konuya olan duygularıma tercüman oldu gerçekten.aklı olan buraya yani bdv lik konu açmaz zaten,yorumlar baştan sona aynı.hep aynı kelimeler.ama konu sahipleri bilmiyorlar garibim.darbe yiye yiye öğreniyorlar

beddua hiç hoş bir şey değil ama empati de yapamıyorum yaa.
o üyeyi ve konuyu bilmiyorum ancak kim nasıl pohpohladı onu da anlamadım.
karnımdaki çocuk ya erkekse onu istemiyorum diyen birini nasıl pohpohlarsın ki?
çevremde hiç çocuk istemeyenler var, yıllardır evli olup asla düşünmeyenler.
Onları anlarım tabi ki ancak bunu anlayabilmem mümkün değil.
bazı kötü anneler var çocuklarına çok kötü davranıyorlar ve bariz ayrımcılık yapıyorlar.
ve onların çocukları buralara gelip başlık açıp saçma sapan ilişkilerde anne sevgisi arıyorlar.
ay allah da bunlara veriyor 5 tane, biz bekliyoruz senelerce
neyse ben yine empati kurayım derken sinirlendim efendim kusura bakmayın. daha yorum yapamayacağım.

Eski konularını ben de bilmiyorum. Bu konuda yazdığı şeyler anlık düşünceleri değil. Cümleleri çok rahatsız edici.
Şimdiye kadar sırf erkek olduğu için utanilan bir çocuk görmedim ama kız olduğu için utanilan çok çocuk gördüm. O yüzden diğer bahsettiğiniz konuda pozitif ayrımcılık diye bir şey var. Bu kadar erkek çocuk diye tutturulan bir ülkede kız çocuk istemek tabiki de takdire şayan bir durum.
Not: o konuyu da okumadım. Bilmiyorum. Sizin söyleminize göre yorum yaptım.

Biz bişey yazmasak da konu sahibi zaten saçma bı sebepten kendini üzmüş ağlıyordu. Önce kendisinin karnındaki bebeği düşünmesi gerekmez miydi. Elle tutulur hiç bı cümle kurmamış ki destek olalım.

3 tüp Bebek tedavisi sonunda hamile kalmıştım dünyalar benim olmuştu 2. Kez anne olma hayali içime sigamayan bir sevinçle sarmıştı bütün vücudumu içimdeki candan ötürü kız erkek vakti zamanı zamnali zamnsizi hiç fark etmez sağlığı yerinde olsun yeterdi ama düşük yaptım rabbimin vardır bir bildiği konu tam ne anlamadım ama allh nasip ettiyse anne olmayı cinsiyet ayrımı yapmadan tüh zamnsiz geldi demeden şükür etmenizi tavsiye ederim bı engelli çocuğa sahip olan anne. Olarak bu nu der susarım .

Herkesin çocugu tabi ki kendine kiymetli ama ne bileyim yaa çok zormuş kız evladı yetistirmek sanki özenle yetiştirip büyüt karşına ya bir hödük çikarsa :/ erkek evlat için de gecerli gerçi.anne olmak hepten zor
Benim de bir kizım bir oğlum var Rabbim ikisine de hayirlı uzun ömür versin

e pipili olunca ablasını da o dizginleyecek babası ise gidince anasını bacisini o koruyacak..
herşeyi geç eltiye"baaak benimde erkeem oldu" diyebilecek gögusunu gere gere akrabalarına erkek "tutturduk" ben "erkek" doğurdum diyebilecek..

peygamber sözünü de şuraya bırakayım
Hadis-i şerifte şöyle buyrulur: “Allah’tan geçimi kolay, meşakkatsiz bir evlatla beni rızıklandırmasını istedim. O da bana kız evlatlar ihsân etti.” (Deylemî, Hadis no: 3418.)
“Kız evlatlarını hor görmeyin. Zirâ ben de kız babasıyım.” (Deylemî, Hadis no: 7385; Münâvî, VI, 420)

vefat etmiş bir kız ve şuan küçük olan bir erkek annesi olarak böyle düşünen kadınları hiç bir zaman anlamayacağım..
kız evlat rahmettir sevap yazılır..

insanlar hamilelikte depresyona girer anlarim (ki ben bu hamileligimde sevmeye korkmustum ya bisey olursa diye ama asla istememezlik degil sadece nedenini bilmesemde cok felaket bi kaybetme korkusu yasadim halada tam gecmedi büyükde de dogumdan sonra yasadim bunu) dogumdan sonra girer anlarim ama cinsiyetinden dolayi aglamalar cok kötü olmalari bunu anlayamam.

Bu arkadaşı biliyorum oğlu olsun çok istiyordu valla benim iki oğlum var o kadar özeniyorum ki kiz evlat nasıl kızım oluyo diye üzülür bir insan inanmamıyorum Allahım nasip etsin bana kız evlat inşallah hayırlısıyla bangır bangır ilan edeyim kk da bi amin deyin duama sevgili arkadaşlarım

By ne iğrenç bir zihniyet burnumun direği sızladı o kadar nefret ettim yazdıklarinizdan ve. Üzüldüm...bende 4 Kız çocuğuyum ...annem bana hep ayrı bir kötü davranmıştır sebebinin erkek olmadığım için olduğunu düşünüyorum ..çünkü bende kız oldum diye çevre baskısı yemiş ve dedem yüzüme dahi bakmamış oysaki çocukluğumu bilenler porselen bebek gibiydin derler ...annemin bana karşı olan öfkesini çok sonra anladım daha 1 yıl oldu belki ..sizin dusuncelerinizden tiksiniyorum

iste fena olanda bu hala kiz diye sevilmeyen yavrular var yada daha az kiymet gören daha az sevgi gören. erkek diye kalk kiz kardesine yemek koy diye ezilen, kendinden cokca yas ufak erkek kardesleri tarafindan köle gibi kullanilan kizlar var.

benim kv de hala aceba erkek olur mu aceba yanlis mi gördü doktor neyse bi dogumu bekleyelim bakalim diyor. bidahaki dediginde sen ogullarinin kiymetini bildin mi ki erkek torun istiyorsun dicem.

Bizde 3 yıldır uğraşalım. Hanımefendi cinsiyet beğenmesin ağlasın zırlasın içine kapansın.

Allahım yine kalbimi biliyorsun isyanım sana değilde anne olamayacak şu yarattığın kuluna

Tüh tüh vallaha çok büyük derdiniz var şimdi kızlar evlattan sayılmıyor zaten. Biz kadınlar kulübü olarak hepimiz tüh kakayız

Ay ıyiki çocuğun başının üstünde yeri var. Ne kadar yüce gönüllük.bazen bazı insanların ne diye çocuk yaptığını gerçekten çözemiyorum. Artik üçüncüsüne yine aynı derte düşersiniz.

Erkek olana kadar doğur sende erkek olur özürlü doğar ya ölür insan bunları düşünür bu hırs niye siz anne olamamışsınız eskiden kadınlar erkek istermiş yerimiz garanti diye sizin ailede de mi öyle bisey var

Bu nasıl bir düşünce ya ? Önce yat kalk şükret haline Rabbim beni ugrastirmadan bana evlat verdin diye !! Bizler bir evladımız olsun diye yapmadığımız şeyler kalmıyor. Her yerimiz delik deşik sırf hayırlı sağlıklı bir evlada sahip olalım diye ... mesela şuan ben transfer oldum yatıyorum yaptığım her harekette bir şey oldu mu acaba diye kendimi yiyorum ama sen evladını beğenmiyorsun...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…