Morale ihtiyacim var :( ikinci cocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah aşkına bu nasıl bir düşünce. Gerçekten Allah inancı olan bir insan böyle şeyler düşünemez. Bebeğin cinsiyeti de, sagligi da, ömrü de Allahın nasibi. Birde her çocuk farklı bir bireydir. Sanki bu durumda 1. Çocuk olması gereken, 2. Çocuk birinci için yapılan çocuk muamelesi görüyor. Yok öyle birşey. Allaha tek dua edin Allah sağlık nasip etsin. Sanki hayat hep bizlerin istediği gibi olacak. Kaldiki sizin için hayırlı olanı Allah bilir.

Insanlar kizim olsa oglum olsa diye tercih sunabilirler. Mesela ablaminda 3 oglu vardi hep kizi olsun istiyordu 4. cocugu kazara oldu ama cinsiyeti de kiz oldu. Tamam boyle seyler olabilir ama insanin hele de bir kadinin kizim olacak diye karalar baglayip aglamasi cok kotu bir durum. Lutfen kendinize gelin. Gunumuz dunyasinda genel anlamda cocuk yetistirmek cok zor. Niye sadece kiz cocugu ile sinirlandirdiniz? Ayrica kocam vardiyali calisiyor, o iste iken bize destek olurdu cumlesini anlayamadim. Erkek cocugudur ilerde bana bakar mi demek istediniz? Benim annem bosandi, abimin hic hayri dokunmaz anneme, herseyine ben kosarim ve bunu zevkle yapiyorum. Annem cunku. Bunun erkegi kizi yok ki. Annemde hep abiniz yapar derdi ama bakti oglundan hayir yok kizlarindan var. Hicbir cinsiyeti kotulemek icin yazmiyorum yanlis anlamayin, anlasilmasin. Ama cevreniz ve siz erkek cocuga odaklanmissiniz. Sonucta Allah hayirlisini ve sagliklisini versin diye dua etmelisiniz. Akliniz cok karismis ama niye karissin? Kizim olacak dediginizde siz ezilip buzulurseniz elalem dunden razi elbet lafini yapar. Elalem ne der'ci olmaktan bikmadiniz mi?

En çok neye şaşırıyorum biliyor musunuz; yahu sizin bir çocuğunuz daha var. Ruhunuza, evinize, hayatınıza getirdiği neşeye, ışığa, sevgiye ilk elden şahitsiniz. İnsan tüm bunları tadınca, içindeki evlat sevgisi nasıl coşuyor bilmeniz lazım. Bunlar için şükretmez mi hiç insan? İkinci evladının haberini alınca, üstelik istenen de bir gebelikse, insan cinsiyetini düşünmek yerine, yaşadığı tüm o mucizeleri ikinci kez yaşayacağını düşünmez de sevinçten delirmez mi? Sırf bunun mutluluğu bile yetmez mi? İçim acıyor gerçekten böyle konularda. İki kızım için şükretmediğim tek bir gün yok. Onlara bakınca cinsiyetlerinden önce evlatlarımı görüyorum. Kız mı erkek mi istiyorsun diye sorarlardı hamileyken eşimle bana. O kadar saçma bir soru ki, herhangi birini niye ötekinden daha çok isteyeyim. Ne gelirse eşsiz olacak, benim olacak. Kızlarımız ya da oğullarımız değil, evlatlarımız var bizim. Umarım bunu evladınız doğmadan siz de idrak edersiniz de, şu ruh halinizi ona yansıtmazsınız. İnsan böyle müthiş güzellikte bir haberi, nasıl kendine işkence edecek bir şey haline getirebilir? Anlamam mümkün değil.

Bu arada şunu demezsem olmayacak ban da alabilirim ama, Allah karnındaki
Bebeği senin şerrinden korusun.
Ne kadar empati yoksunu bir yorum, vur deyince öldürmek de bizim toplumumuza has birşey bir kez daha anladım bu yorumunuzla...Şöyle bir gerçek var ki her anne genelde ilk çocuğu kız ise ikinciyi erkek , erkekse de ikinciyi kız olsun ister, bu çok doğal bir içgüdü...Konu sahibi biraz abartarak yaşamış çevre faktöründen olsa gerek , ona yardımcı olmamız gerekirken bu şekilde yapılan yorumlar onu daha dipe sokar...Kızım var denildiğinde olsun 2.oğlan olur inşallah diyen bir kesim var etrafta ne yazıkki hala...konu sahibi de hormonlarla birlikte fazla etki altında kalmış belli ki.... Yorum yaparken , aynı yorum bana yapılsa ne hissederdim diye düşünmek lazım...Çok hassas bir insansa ve sırf bu yorumunuzdan intihara kalkışsa konu sahibi, üzülmez misiniz ? Vicdan azabı çekmez misiniz ???

Bende linç yicem birazdan
Biz psikoloji bilen insanlarız.
Böyle düşünmemiz normal.
Çökkünlük durumlarında duygu-durum kötüleşir.
Depresif olursun. Bunu anlıyoruz..
Polemiğe girmeyin kimseyle.
Baktınız polemik olacak mune etiketi yapın.
Ben öyle yapıyorum:)

Son düzenleme:
Konunun içeriğini silmekle olmuyor bu işler.

Hala cinsiyet yüzünden böyle düşünenler olduğunu düşündükçe insanlardan tiksiniyorum.

Pazardan karpuz mu seçiyoruz da bir kız olsun bir erkek olsun istiyorsunuz. Hadi bu temenniyi bir şekilde anlarım da cinsiyetini öğrendikten sonra hala nasıl üzülebilirsiniz? İnsan evladını cinsiyetine göre nasıl ayırır.

Allah hayırlısını versin diye duan edin. İstediğiniz gibi bir erkek evladınız olur hayırsız olur,hep size sıkıntı çıkarır o zaman anlarsınız işin cinsiyet olmadığını.

Seni opmek istiyorum gel buraya

Kızı olan erkek ister erkek olan kızı olsun ister insanın içinden gelir eyvallah da bu nedir ya? Resmen takıntı insan kızı olacağı için üzülür mü? 1 kıza yetebilceksin koruyabileceksin 2. yi mi koruyamayacaksın? Bu zihniyetteki insanlardan iğreniyorum. Ayrıca sorun korumak, yetebilmek değil erkek çocuk verebilmek aileye bence..

ya insan temenni ediyor mu ediyor.
ancak ben mesela şu süreçte "bir sıkıntısı olmadan çocuğum doğurayım, sağlıklı olsun"dan başka bir şey düşünemezken başka biri nasıl sırf cinsiyeti yüzünden çocuğunu sevemez anlam veremiyorum. ben de hamileyim psikolojim sadece hüzünlü filmleri izlerken biraz daha duygusallaşmaktan öteye geçmiyor. Hamileyiz diye komple çıldırmıyoruz ki.
Kusura bakmayın ama çok şımarıkça geliyor bunların hepsi bana.
İki, üç üst topikte 11 yıldır çocuk sahibi bir elti anlatılırken hele bu şekilde istekler çok çok acı. İnsanın yüksek sesle dile getirmemesi şeyler bana göre.

Böyle devam edin...
2. 3.3 4. derken bakarsınız 5 kızınız olur. Size değil o çocuklara acıyorum.

Son düzenleme:
Allahım yarabbim baştan sona yorumları okudum içim şişti,hepsi acımasız hepsi linç etmek amaçlı.karşınızdaki hamile bi kadın hormonlar vs yanlış düşünüyor olabilir onu üzmekle elinize bişey geçmez. @Siblarsln canım sen bence hatanı anladın biliyorsun da,kapat konunu.Allah kız evlatlarını yanından hiç ayırmasın,iyi ki kızlarım olmuş diye şükretmişim günleri de göreceksin inşallah.şuan olaya farklı yanlış açıdan bakıyorsun ama değişecek.yorumları takma kafana

Konu sahibinin psikolojisini düşünüp savunanlar, çocuk sahibi olmak isteyenlerin karnında ki bebeğin psikolojisini de düşünse.
Sanki bebeğinin üzülmesini strese girmesini çok düşünen bir anne de biz burda yazdığı saçma düşünceleri eleştirince bebeğini düşünmemiş oluyoruz, vay be
Hamilelik, hormonlar vs bende yaşadım hamilelik, iki erkek çocuğum var ikinci kız olsa diyenlerin ağzının payını verip öyle şeyler söylemeyin sağlıklı hayırlı evladım olsun diye susturmuş insanım. Hangi hormonlarmış bu vicdansız hormonlar!

sokağa atmamak=annelik mi?kadın benimseyemedim diyor.ne kadar çok konu açılıyor burada annelerle ilgili.doğuncada bu psikolojide olursa çocuk sanki bunu anlamayacak mı ileride?yakın çevremde var böyle tipler hep cinsiyetçi 3-4 çocuk yapıyorlar illa kız olsun erkek olsun diye sonuda hiç iyi bitmiyor.o çocukların ahı çıkıyor aheste aheste.sahip olduğundan farklı cinsiyet istemek suç değil ama olmama olasılığınıda düşünmek lazım önceden sırf istediği olmadı diye bu kadar karalar bağlayacaksa hiç yapmasın çocuk.birde bahaneleri saçma yok 2 kıza sahipl çıkamazmış,erkek olsa onlara güç olurmuş....

bu zamanda cocuk yetıstırırken cınsıyet zorlugu mu kaldı kızı erkegı kalmadı hangı cınsıyet olursa olsun zor kımseye guven kalmadı cunku

konu sahıbı sız cocugunuz erkek olunca ağam paşam erkeksın elının kiri dıyecek bırıne benzıyorsunuz esınız gıdınce el kadar bebekten erkek gucu erkeklık bekledıgınıze gore ...bence bır uzmana gıdın sız psikolojık destek sart

bır kızım oldu bırde oglum olsun dıyebılırsınız bunda bırsey yokta ...vah ben sımdı ne yapacam eltımın hem kızı hem oglu var ne guzel dersenız ben ıkı kıza nasıl yetıcem yetısıcem dersenız sızden suphe ederım erkekle kızın arasındakı tek fark pipi ? kıza yetısemeyıp erkege nasıl yetıseceksınız onu anlamadım farkı ne , nasılsa erkek dıye sokaga mı salcaktınız el kadar bebegı anlamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…