- Konu Sahibi alonedark18
-
Bende linç yicem birazdanKonu sahibinin duygudurumunu çok iyi anlamışsınız.
Tebrik ederim.
Siz hemşire idiniz. Öyle hatırlıyorum. Iyi bir psikoloji eğitimi aldınız muhtemelen..
Sizi düşüncelerinizden dolayı takdir ettim:)
Ne kadar empati yoksunu bir yorum, vur deyince öldürmek de bizim toplumumuza has birşey bir kez daha anladım bu yorumunuzla...Şöyle bir gerçek var ki her anne genelde ilk çocuğu kız ise ikinciyi erkek , erkekse de ikinciyi kız olsun ister, bu çok doğal bir içgüdü...Konu sahibi biraz abartarak yaşamış çevre faktöründen olsa gerek , ona yardımcı olmamız gerekirken bu şekilde yapılan yorumlar onu daha dipe sokar...Kızım var denildiğinde olsun 2.oğlan olur inşallah diyen bir kesim var etrafta ne yazıkki hala...konu sahibi de hormonlarla birlikte fazla etki altında kalmış belli ki.... Yorum yaparken , aynı yorum bana yapılsa ne hissederdim diye düşünmek lazım...Çok hassas bir insansa ve sırf bu yorumunuzdan intihara kalkışsa konu sahibi, üzülmez misiniz ? Vicdan azabı çekmez misiniz ???Bu arada şunu demezsem olmayacak ban da alabilirim ama, Allah karnındaki
Bebeği senin şerrinden korusun.
Yazıklar olsun bu nasıl zihniyet yahu vallahi pes sağlıklı hayırlı olsun erkek kız ne farkedee,..,.................
Biz psikoloji bilen insanlarız.Bende linç yicem birazdan
Seni opmek istiyorum gel burayaEn çok neye şaşırıyorum biliyor musunuz; yahu sizin bir çocuğunuz daha var. Ruhunuza, evinize, hayatınıza getirdiği neşeye, ışığa, sevgiye ilk elden şahitsiniz. İnsan tüm bunları tadınca, içindeki evlat sevgisi nasıl coşuyor bilmeniz lazım. Bunlar için şükretmez mi hiç insan? İkinci evladının haberini alınca, üstelik istenen de bir gebelikse, insan cinsiyetini düşünmek yerine, yaşadığı tüm o mucizeleri ikinci kez yaşayacağını düşünmez de sevinçten delirmez mi? Sırf bunun mutluluğu bile yetmez mi? İçim acıyor gerçekten böyle konularda. İki kızım için şükretmediğim tek bir gün yok. Onlara bakınca cinsiyetlerinden önce evlatlarımı görüyorum. Kız mı erkek mi istiyorsun diye sorarlardı hamileyken eşimle bana. O kadar saçma bir soru ki, herhangi birini niye ötekinden daha çok isteyeyim. Ne gelirse eşsiz olacak, benim olacak. Kızlarımız ya da oğullarımız değil, evlatlarımız var bizim. Umarım bunu evladınız doğmadan siz de idrak edersiniz de, şu ruh halinizi ona yansıtmazsınız. İnsan böyle müthiş güzellikte bir haberi, nasıl kendine işkence edecek bir şey haline getirebilir? Anlamam mümkün değil.
Hamilelik psikolojisi farklı neler yaşıyor bilemeyiz ben hep oğlum olsun istediğim için söylenenler üzmedi beni bazı insanların birşeylerin farkına varabilmesi için bir süreçten geçmesi gerekir merak etmeyin doğunca sokağa atmayacak anneliğine insanlığına hakaret etmeye gerek yok
sokağa atmamak=annelik mi?kadın benimseyemedim diyor.ne kadar çok konu açılıyor burada annelerle ilgili.doğuncada bu psikolojide olursa çocuk sanki bunu anlamayacak mı ileride?yakın çevremde var böyle tipler hep cinsiyetçi 3-4 çocuk yapıyorlar illa kız olsun erkek olsun diye sonuda hiç iyi bitmiyor.o çocukların ahı çıkıyor aheste aheste.sahip olduğundan farklı cinsiyet istemek suç değil ama olmama olasılığınıda düşünmek lazım önceden sırf istediği olmadı diye bu kadar karalar bağlayacaksa hiç yapmasın çocuk.birde bahaneleri saçma yok 2 kıza sahipl çıkamazmış,erkek olsa onlara güç olurmuş....Hamilelik psikolojisi farklı neler yaşıyor bilemeyiz ben hep oğlum olsun istediğim için söylenenler üzmedi beni bazı insanların birşeylerin farkına varabilmesi için bir süreçten geçmesi gerekir merak etmeyin doğunca sokağa atmayacak anneliğine insanlığına hakaret etmeye gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?