Morale ihtiyacim var :( ikinci cocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence çevre baskısı ile böyle düşünüyorsunuz ve yanlış düşünüyorsunuz. İki çocuk annesiyim, bir kız bir erkek. Eşim ikinci hamileliğimde erkek evladı da tatmak adına erkek istemişti, benim gönlümden geçen hep iki kız çocuğuydu. Doktor cinsiyetini söylediğinde gönlümden geçen olmadığı için belki biraz burkuldum ama bebeğimi sevmeye hep devam ettim. Sizin ki gibi bir psikolojiye girmedim hiç.

Kız çocuklarını erkeklerden korumak adına çevre faktöründen bahsettiğinizi düşünüyorum, eğer öyleyse yine yanlış düşündüğünüzü söyleyeceğim. Benim için kızımın erkek arkadaşı olmasından, onunla özel şeyler paylaşmasından çok, Allah korusun madde kullanması en büyük korkumdur mesela. Bu endişe kız çocuk içinde, erkek çocuk içinde aynı malesef. Hatta erkek çocuk daha başına buyruk ve takip edilmesi daha zordur.

Çevrenin yapacağı yorumları bu kadar takıyorsanız, o kadar çocuk isteyen ama sahip olamayan varken, böyle düşünürek Allah'ı gücendirdiğinizide hesaba katın. Bence şu anda tek duanız evladınızı sağlıkla kucaklamak ve hayırlı evlat olması adına olsun.

Elimin bir kızı bir oğlu oldu nedir yahu.

Belki insafa getirir,eğer müslümansanız.
Peygamberimiz kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir zamanda bir söz söylemiş;
İki kız evladına güzel muamele eden, mutlaka Cennete girer.

(Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, Allahü teâlânın verdiği nimetlerle bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur, Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur.)

(Üç kız veya kız kardeşinin geçim veya başka sıkıntılarına katlananı, Allahü teâlâ Cennete koyar.) Eshab-ı kiramdan biri, (İki tane olursa da aynı mıdır?) diye sual edince, Peygamber efendimiz (Evet, iki tane olursa da aynıdır) buyurdu. Başka biri, (Ya bir tane olursa?) diye sual etti. Cevabında buyurdu ki: (Bir tane de olsa gene aynıdır.)

Ve daha pek çok hadis..
Ki iki kız kardeşin beraber büyümesi kadar keyifli bir şey yok. Birazcık doğru düşünün. Eminim ki o bebek doğduğunda da hep eksik bir sevgi ile bakacaksınız ona.

Keşke hakeden insanlar anne olsa da hayırlı ve sağlıklı evlatlar yetişse. Amin . Ayrıca Rabbim kullarına önce akıl fikir ver sonra çocuk. Amin erkek olana kadar doğurayım demeyin ha. Sizin gibi pipisi olan bi yavrum olaydı diyen anneler istemiyoruz bu memlekette ama çok şükür Türkiye’de değilsiniz. İnsanlar evladınIn hastalığına üzülür, evlat sahibi olamıyorum diye üzülür. Kimileri de böyle işte. Umarım o yavruya muhtaç kalmazsınız

Ilk oglumda doktor kontrolune gitmistik. Ben hicbir zaman cinsiyetini merak edip sormadim. Oraya yattigimda tek merak ettigim sey kalp atisini duymakti. O gun doktorum bana neden cinsiyetini hic merak edip sormuyorsun dedi. Onemli olmadigini soyledim. Bana bir hastasini anlatti. Her geldiginde ilk sordugu sey cinsiyetmis. Ama son gelisinde fark etmisler ki bebegin kalbi atmiyor. Simdi bir onemi kaldi mi artik kiz ya da erkek olmasinin? Bu kafayi terk edin artik ya!!!

Yahu saka misiniz siz? Neresinden tutsam elimde kalıyor. Erkek çocuk eşiniz olmadığında nasıl destek oluyor size ne kadar büyüse de anne olan sizsiniz doğmadan çocuğa nasilboyle bir yük yukleyebiliyorsunuz. İşte eşini silip oğlunu eşinin yerine koyan kaynanalar böyle yetişiyor. Kız işte allah vermiş öyle istemiş. Ayrıca kız çocuğu daha korumak gerekir ne demek. Konu istismar ise Erkek çocuklarının günümüzde daha cok istismara ugradigindan haberiniz var mı? Üstelik erkek olsa sizin padişah gibi yetiştireceğiz belli ne malum başka çocukların hayatını alt üst etmeyeceği. Hayırlı evlat olsun cümlesinin ama diye devamı yoktur. Cahil ve körsünüz.

Kiz evlat oz evlat demisler kii ben 18 haftalik hamileyim bugun oglum olacagini ogrendim uzuldum mu hayir! Sevindim mii dersen ben ilk onun oldugunu kan testindeki degerlerde gordugumde sevindim cocugumun erkek yada kiz olmasi onemli degil evlat benim evladim Yazik cok yazik bu dusuncede olman cok aci erkek gibi hatunlar var bu dunyada simdi bahane edip esim gece calisiyo erkek olsa korurdu ha ha evet 7 sene bilmedigim memlekette tek basima yasadim hic bir gun erkek olsaydi basimda demedim!
Hevesi yokmussmuss yapmaya gelince hevesin vardi demi? O kadar kiziyorum ki su kafaya o kadar kiziyorum! Aslinda sana degil o cocuga yazik yillarca cocuk haberleri bekleyen insanlarin kucaginda prenses olmak varken senin gibi insanlarin kucaginda amaaann kiz iste muamelesi gormek ayricaa eltinin erkek cocuk yapmasi yada senin kiz cocugu yapman marifetiniz degil baba cinsiyeti belirler bu da dip not olsun

Kızlar için olan tehlikelerin hepsi artık erkek çocuklar içinde var yaşadığımız dünyada. Bunu düşüncenizi yumuşatmak için söylemişsiniz gerçi, bundan endişe duyduğunuz sanmıyorum tek derdiniz falan kişinin oğlu oldu lafı. Avrupada bu kafayla nasıl yaşıyorsunuz, acıdım valla. İnsanın tek derdi bu aşamada evladının sağlıklı ve de hayırlı olmasıdır. Erkek çocuk sahip çıkar lafı da safsata, kızlardaki merhamet kimsede yok ayıp. Allah iyilik versin kalbinize.

böyle düşündüğünüz için çok üzüldüm şuan. hamile psikolojisi derseniz bende hamileyim anlarım ama benimseyemiyorum lafını asla anlayamadım. herkesin içinden geçen bir cinsiyet olur muhakkak tabi ama hayırlısını veren Allahtır ve bir evlat verdiği için şükretmek gerekir. umarım sağ salim kucağınıza alırsınız

Çok çok yanlış düşünüyorsunuz. Rabbim sağlıkla versin ne farkeder cinsiyeti. Şahsi düşüncem kız çocuklarının aileye daha düşkün ve daha hayırlı olduğu yönünde. Bir tane kız evladim var 2. olacaksa eğer onun da kız olmasını isterim ama erkek olursa da aynı memnuniyetle karşılarım. Etraf erkek bekliyormuş yok ektim erkek doğurmuş zerre umurumda olmazdı.

Üç kızız biz, annem napsin
Şaka bir yana inşallah hamilelik hormonlarindandir bu saçma düşünceler.

Sağlıkla olsun da ne fark edecek gerisi, yapmayın, yanlış düşünüyorsunuz.
Hem de çok yanlış.

Bende hamileyim bir oğlum var, ikincisi de oğlan olsa ne olur, harika olur, kız olsa yine harika olur.
Önemli olan sağlıklı evlat olması.

Ay bir de demiş başına gelmeyen anlamaz sanki ne yaşamışsa tövbe est. ban yemeye değmez, bari kızları bu ç.klü zihniyetinizle yetiştirmeyin, zaten ortalam 60-70 yıl yaşayacaklar onda da sizin gibi bir cahilin evladı olarak yaşayacaklar ne yazık..

Bu devirde bu cahillik yapmayin artik yaa.kiz erkek farkimi kaldi artik bi kizim bi oglum var esim de sizin gibi oglan delisiydi onada cok kizardim simdi isten gelince direk kizi oper sarilir beraber uyurlar.oyle guzel bi cocuk olurki ilerde pisman olursunuz bu dusuncelere.ayrica cevre baskisi demissiniz cevre icin dogurmuyoruz cocugu kime ne sanki 5 kiziniz varmisda 6.da kiz olcakmis gibi yazmissiniz.

Böyle düşünmeniz gerçekten çok acı ve zalimce o bebeğin bi seçim şansı olsa eminim oda anne baba diye sizi seçmezdi. Hiç bilemezsiniz ki ileride eliniz ayağınız tutmadığın da kız evladınız size bakıcak veya kızınız bakmıycak oğlunuz bakıcak Allah cinsiyetten önce hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin burada paylaşıyorlar yıllarca evlat kokusuna hasret yaşayan insanlar var siz gebe kalabilmişsiniz ki ne mutlu size. Ama hakediyomusunuz ondan Emin değilim işte

gerçekten böylesi insanlara ne yazılır hiç bilmiyorum
burada ben ve bir sürü arkadaşım aylarca yıllarca gebe kalmak için denemediğimiz yol kalmıyor, kalan insanlarda cinsiyet beğenmiyor, ne denir ki sana? Dua et Rabbim elinden alıvermesin ikisini birden. Yazık çok yazık..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…