Morale ihtiyacim var :( ikinci cocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amanın 32 haftalık gebe. Ne işiniz var böyle konuda? Bebek odası dekorasyonu konuları civarından ayrılmayın bence siz. Sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu.


amin insallah, rabbim bana ücüncü kizimida saglikla kucagima almayi nasip etsin.

kk da gezinirken biraz dinleneyim sonra minik kizimin kiyafetlerini yikayip hazirlayayim diye düsünürken denk gelen konu ya bak. bende hüngür hüngür aglamistim ama sevincten doktor cok saglikli tam vaktinde göre gelisen bir bebek dedigi icin.
 
Ay Allah bağışlasın yavrularımızı bize. Bende de 4 ve 1 yaşında iki kız var. Ne fark eder ya... Aklım almıyor. Gerçekten annelik duygusunun doğurmakla hiç ilgisi yok.
 
şimdi ben size neler söylemek istiyorum. ama düşüncelerimi ne yazarsam yazayım yeterince ifade edemeyecekmişim gibi geliyor. o kadar yanlış bir düşünce ve tutum içindesiniz ki.. hadi tamam bu da erkek olsaydı diye aklınızdan geçer de; uzatmazsınız yahu. Allah kız vermiş demekki hakkımda hayırlısı bir kız evlat dahaymış, diye şükredersiniz. karalar bağlamışsınız resmen, kız yahu bu KIZ! zehirli bir yaratıktan bahsediyor gibisiniz. hayır abartmıyorum. yazdıklarınızı bir kere daha okuyun. Allah akıl fikir versin size. İnşallah sınanmazsınız!

Son olarak, bir doktorun yazdığı makaleden bir parça ile bu yazıma son veriyorum:

Annenin düşüncelerinin, sevgisinin, reddedişinin veya ikilemlerinin bebeğinin duygusal yaşamının şekillenmesinde önemli bir yer tuttuğuna değinen dr.canatar, şunları kaydetti:

‘’Bebekte gelişen güven ya da güvensizlik onun iç dünyasına yerleşir ve bu dönemde sahip olduğu duygular gelecekteki karakterine yansır. ‘Bebektir anlamaz!’ demeyin. Bu nedenle, anne adayının psikolojisi ve ruhsal durumunun normal ve normalin üstünde seyir etmesi, hem onun rahat bir hamilelik geçirmesini hem de doğum sonrası bebeğinin ruhsal durumunu olumlu derecede etkilemektedir.

Çocuğu şekillendirici mesajların asıl kaynağının anne olduğunu, bu nedenle hamile kadının yaşadığı her endişe ya da huzursuzluk çocuğa yansımasa da derin ve yerleşmiş duygu kalıplarının çocuğu etkilediğini vurgulayan canatar, şöyle devam etti:

''Annelik hakkında duyulan derin bir huzursuzluk ya da ikilem, yani bebeğin istenmemesi veya cinsiyetinden duyulan rahatsızlık, doğmamış bir bebeğin kişilik gelişimi üzerinde derin bir yara bırakabilir. Diğer yandan hayatı güzelleştiren mutlu, coşku ve pozitif beklentiler, bebeğin duygusal gelişmine katkıda bulunur.''
 
Ay Allah bağışlasın yavrularımızı bize. Bende de 4 ve 1 yaşında iki kız var. Ne fark eder ya... Aklım almıyor. Gerçekten annelik duygusunun doğurmakla hiç ilgisi yok.


aminn.

malesef öyle. Allahim o dogacak olan yavru üzerinden vermesin bu kadinin dersini.

biz kiz anasiyiz ya bilmiyoruz zaar erkegin c.kü var diye madalya takiyorlar.

Allahim isteyen herkese hayirli saglikli evlatlar nasip etsin.
 
Kız evlat gibisi varmı.. Kız olcagını bilsem 3 tane yaparım.. erkek evlat hiçte dayanak olmuyor... Bir kız çıkıp alıp gidiyor oglunuzu haberiniz olsun. Kızlar daha çok ailesine düşkün ve merhametli oluyorlar..Eskiden di o artık erkek evlat doguryum dibimde dursun.. Peygamber efendim kızlarını gül çiçeklerim diye severmiş.. İyi tarafından bakın..
edit: bir oglum var..
 
Eltinizle yarışıyorsunuz.
Yarışmayın.
Evlilik ve çocuk konularında yarış olmaz.
Sizin sahip olduklarınız başkasının rüyasıdır.
Ayrıca çocuğun cinsiyeti onemli değildir. Hayırlı olup olmaması önemlidir.
Allah hayırlısını verdi deyin. Kızınızı şimdiden sevmeye çalışın.
Eltiyle yarışı bırakın.
 
Sizin gibi insanlar niye sinir ediyor biliyormusunuz? Eşim iki hafta önce bir bebeği tedavi etti. 8 aylık daha ve kanser hastası. Annesi babası kendini parçalıyor yaşatmak için. Ondan sonra sizin gibi ebeveynler görüyoruz. Çocuğunun değerini kendi egolarına göre ölcenler. Allah ıslah etsin
 
Ne diyorsunuz allaseniz?
Şevki mine diye sözde fenomenler var bunların ikinci çocuğu olacak her resmin altında ' bu sefer erkek' ' canım kesin erkek' ' inşallah bu sefer erkek' oda amin amin bunu yazanda engelli biri ... sağlık sıhhat degilde%90 internet kullanan insanlar erkek diye dua ediyor ....
 
Kız olsun erkek olsun hepsi aynı çıkmıyo ya. Üç oğlum var hepsinin tadı ayrı bambaşka. Bana da herkes inşallah kız olur dedi durdu. Amaan ne takcam milletin ne dediğini.
 
Bak şimdi şunu anlıyorum bir kız çocuğu varken ikincisi erkek olsun diye bunu ye bunu iç filan çok doğal bir istek bu çabayı anlarım . İnsan iki cinsiyetten de evladı olsun ister ben de isterim. Ama cinsiyeti biz mi belirliyoruz ? Allah ne nasip ettiyse o. Hayırlı evlat olsun. Ne erkek evlatlar var annesini babasını öldürüyor . Her zaman hayırlı olanı istemek gerekiyor. Belki o kız olduğu için ağladığın çocuk yaşlandığında sana bakacak. Benim dedem maşallah ikinci erkeği bulana kadar çocuk yapmış ama kan kusturuyor sevgili oğluşu , parası olmasa baba bile demez .
 
Ay birde moral istemiş bizden. Kız evlat şöyle iyidir böyle iyidir demeye gerek var mı?

Bir kesimde de kızı olmayana yazık gözüyle bakılmaya başlandı. Her türlüsü saçma ve cahilce.

Yarıştırmadığımız bir çocuklarımız cinsiyetini kalmıştı. Şu zamanda bu düşünce de olmak nasıl böyle bir aymazlık olabilir. Nereden baksanız bu cinsiyet ayrımının elle tutulur bir tarafı yok.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…