- 12 Aralık 2011
- 933
- 2.567
- 333
- Konu Sahibi hayatin_anlami
-
Bir arkadaşımda daha böyle erkek tipi dökülme olmustu .sonra endokrin doktoruna göründü ,hormon testlerine göre tedavisi uygulandı ve hersey düzeldi .hormon testlerinizin yapılmadı gerekir benceMerhaba hanımlar,
Geçen ay saç dökülmesi şikayetiyle cilt doktoruna gittim. Doktor erkek tipi saç dökülmesi teşhisi koydu. Genetik olduğunu, ön tarafta ve yanlarda zamanla erkeklerdeki gibi kellik görülebileceğini söyledi. M.. ile başlayan bir ilaç yazdı. Özel bir fısfıs başlığı var. Bu sıvıyı sabah akşam saç derisine uygulamamı önerdi. Saçlarımı kestirdim, dökülme için sarımsak özlü bir şampuan kullanmaya başladım ama dökülme devam ediyor. İşin kötüsü doktor dökülen yerlerde bir daha saç çıkmayacağını söyledi. Doktor böyle dedikten sonra biz ne yapalım diyenler olacaktır. Ne bileyim , benimki de bir umut işte. Belki aynı şeyleri yaşayan ve derdine derman bulanlar vardır. Tavsiye ve çözüm önerisi yazacak hanımlara şimdiden teşekkür ederim.
Haftaya yine randevum var. Doktorumdsn hormon testi isteyeyim o zaman.Bir arkadaşımda daha böyle erkek tipi dökülme olmustu .sonra endokrin doktoruna göründü ,hormon testlerine göre tedavisi uygulandı ve hersey düzeldi .hormon testlerinizin yapılmadı gerekir bence
Yazarsan sevinirimbir doktora daha görün. bir de yağlarla bitkisel serum uygulasan belli süre? bildiğim birkaç kür var. gürleştirmek ve dökülmesini önlemek için kullanıyorlar senin de işine yarar belki.
dökülen yerlerimde hiç saç yok çok seyrek resmen tepem görünüyor ama vallahi takmıyorum cnm.Haftaya yine randevum var. Doktorumdsn hormon testi isteyeyim o zaman.
Ama arkadaşınızın dökülen yerlerde saç çıktı mı tekrar?
Tabii ki öyle, çok şükür halimize . Seyrek olması sorun değil ama ön taraflarda biraz açılmalar var. En azından kelleşmeye başlayan bölgeler çözüm bulunsa benim için yeterli.aynı sorun bende de var yıllardır hep seyrektir saçım.çok takmıyorum kafaya dünya da üzülecek daha büyük şeyler var.
Hormon testini isterim doktordan. Sarımsak kürü internette yazan bir kür mü , yoksa bildiğin özel bir kür var mıböyle olan bir arkadaşım sarımsak kürü yaptı epey düzeldi saç dökülen yerlerden yeniden saç çıktı demişti
dene istersen gerçekten gözle görülür düzeldi onun çünkü
ama önce kesin bir hormon testi yaptır hormonlarında sorun varsa düzeltsinler sonra bunları denersin gerekirse
İnternette var sanırım ama onun uyguladığını merak ediyorsanız telefonla sorup yazayım size detaylı nasılmışHormon testini isterim doktordan. Sarımsak kürü internette yazan bir kür mü , yoksa bildiğin özel bir kür var mı
Teşekkür ederimBende saç dökülmesini kafama çok takarım .Babam sarmısak sürerek saç kıran olmuştu onu düzeltti.Sarmisak mucize gibi ama bencede hormon testlerini ihmal etmeyin.umarim düzelir .Acil şifalar diliyorum
Çok memnun olurumİnternette var sanırım ama onun uyguladığını merak ediyorsanız telefonla sorup yazayım size detaylı nasılmış
Öneriniz için teşekkür ederim. Aslında ben de saçımı kökten kestirmeyi düşünmedim değil . Şu an zaten çok kısa. Hormon testi yaptırıp, sonuca göre karar vereyim. Size de çok geçmiş olsun.Saç kıran tedavisini uygulasanız bi umut belki işe yarayabilir,Saç bitmez denilen yerlerin kök hücrelerini canlanarak yeniden saç ürüyormuş.. saç olmayan bölgeyi tahriş ederek üzerine sarmısak ile ovun, çok can yakıyor ama bence denemeye değer, bende fazlasıyla boya ve açıcı kullanmaktan yıpranmıştı ve dökülmeye moralim bozulmaya başladığında, bi cesaretle saçımı jilete vurdum, tahriş edip sarmısak sürdüm, çamterepentin yağı vs ile bakım yaptım bir haftadan fazladır hergün jilete vurmaya çalışıyorum ki yeni çıkacak olanlar daha kalın çıksın, öyle işte...
Küçük bi araştırma yapsanız...
Teşekkür ederim. Haklı olabilirsiniz. Şimdiki doktorum bulunduğum semtteki en iyi doktor. Ama başka bir doktora da danışsam iyi olur sanırımBen olsam teşhisi kesinleştirmek için bir doktora daha görünürdüm eğer böyle olacağı kesinse de saç ektirme işlemini araştırmaya başlardım.
Çok geçmiş olsun
Merhaba canım sordum, sarımsak sürüp ovalıyormış öyle o iyi geldi de diyor asıl bir doktora dermapen yaptırmış ondan sonra toparlamışÇok memnun olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?