- 12 Aralık 2011
- 933
- 2.567
- 333
- Konu Sahibi hayatin_anlami
-
Çok teşekkür ederim canım. Bende D vitamin eksikliği var. İlaç kullanıyorum. Demir eksikliğine baktı , bir sorun yok dedi. Dermapen nedir bilmiyorum ama internetten bakarım. Tektar sağolMerhaba canım sordum, sarımsak sürüp ovalıyormış öyle o iyi geldi de diyor asıl bir doktora dermapen yaptırmış ondan sonra toparlamış
dermapeni araştırsın ama güzellik merkezlerinde değil de doktor tercih etsin dedi (çünkü iğneli bir cihazmış) tuzlu da olsa en iyi o geldi diyor
bir de D vitaminine de baktırsın hormon testi yanında onu istesin dedi ona pek bakmıyorlar ama ondan da kaynaklı çıkabiliyormuş dedi
Doktorum iyi olduğu için daha önce böyle bir şey düşünmemiştim ama buradaki bayanların tavsiyeleri üzerine başka doktora da gideceğim galibaBu tip bir dökülme varsa pko vs arastirilabilir. Tek bir doktorla neden yetiniyorsunuzki.
Kız kardeşimde dökülen bölgeden alınan saç derisiyle biyopsi yapıldı,sonrasında teşhis netleşti ve sizinkine benzer bi teşhis konuldu,latince garip bi ismi var. Sonrasında bi ilaç kullanmaya başladı her ay karaciğer enzimlerine bakılıyor ama ağır bi ilaç. Dolayısıyla dökülme tamamen durdu,bir yıllık tedaviden sonra saç ekimi yapılacak,biz böyle bi süreçteyiz,sizin tedaviniz eksik kalmış benceMerhaba hanımlar,
Geçen ay saç dökülmesi şikayetiyle cilt doktoruna gittim. Doktor erkek tipi saç dökülmesi teşhisi koydu. Genetik olduğunu, ön tarafta ve yanlarda zamanla erkeklerdeki gibi kellik görülebileceğini söyledi. M.. ile başlayan bir ilaç yazdı. Özel bir fısfıs başlığı var. Bu sıvıyı sabah akşam saç derisine uygulamamı önerdi. Saçlarımı kestirdim, dökülme için sarımsak özlü bir şampuan kullanmaya başladım ama dökülme devam ediyor. İşin kötüsü doktor dökülen yerlerde bir daha saç çıkmayacağını söyledi. Doktor böyle dedikten sonra biz ne yapalım diyenler olacaktır. Ne bileyim , benimki de bir umut işte. Belki aynı şeyleri yaşayan ve derdine derman bulanlar vardır. Tavsiye ve çözüm önerisi yazacak hanımlara şimdiden teşekkür ederim.
Olabilir canım. Her doktorun farklı bir yöntemi var. Peki kardeşinizin kullandığı ilacın herhangi bir yan etkisi yok mu? Ağır bir ilaç olduğunu yazmışsınız. Kardeşinize çok geçmiş olsunKız kardeşimde dökülen bölgeden alınan saç derisiyle biyopsi yapıldı,sonrasında teşhis netleşti ve sizinkine benzer bi teşhis konuldu,latince garip bi ismi var. Sonrasında bi ilaç kullanmaya başladı her ay karaciğer enzimlerine bakılıyor ama ağır bi ilaç. Dolayısıyla dökülme tamamen durdu,bir yıllık tedaviden sonra saç ekimi yapılacak,biz böyle bi süreçteyiz,sizin tedaviniz eksik kalmış bence
Teşekkür ederim canım . Yalnız benim şimdiki şampuanım sarımsak özlü bir şampuan. Başka bir şampuan mı denesem bu kür için, yoksa sarımsak miktarını mı azaltsam?Canım bence bunları araştırırken vakit kaybetme ve şampuanına bu yazacağım şeyleri koyarak kullanmaya başla, bende bu kürü bu sayfada kullanıp memnun olan bi kullanıcıdan aldım.
Denemeye değer...Eki Görüntüle 2186104
Allah yardımcınız olsun.Hatta ben kafamı jilete vurdupum için bir sarmısağı başıma yediriyorum bir saat sonra yıkıyorum...
Artık hayırlısı inşaallah işe yarar...
Doktorum iyi olduğu için daha önce böyle bir şey düşünmemiştim ama buradaki bayanların tavsiyeleri üzerine başka doktora da gideceğim galiba
Haftaya yine randevum var. Doktorumdsn hormon testi isteyeyim o zaman.
Ama arkadaşınızın dökülen yerlerde saç çıktı mı tekrar?
Bilmiyorum ki canım, ama ben olsam o şampuana bu yazanları ekler ve öyle kullanırım bide saç kıran tedavisinde uygulanan yöntemi denerdim. Ben bu sıra rahatım madem jilete vurdum elimden geldiğince sarımsakla tedavi ediyorum, özellikle saçımı traş ettikten sonra, bebek saçı denilen yan bölgeleri jiletle az çizikler atıp tahriş edip, sonra bir diş sarmısağı ortadan bölerek tüm kafana sürterek yedirdim, tahriş olan yerler çok yandı ama denemeye değer, en azından daha sağlıklı çıkarlar, ve bir daha üst üste açıcı boya vs. Kullanmam bu ders oldu bana...Teşekkür ederim canım . Yalnız benim şimdiki şampuanım sarımsak özlü bir şampuan. Başka bir şampuan mı denesem bu kür için, yoksa sarımsak miktarını mı azaltsam?
Evet evet çıktı hersey normale döndüHaftaya yine randevum var. Doktorumdsn hormon testi isteyeyim o zaman.
Ama arkadaşınızın dökülen yerlerde saç çıktı mı tekrar?
Yan etkisi karaciğer enzimlerine sıkıntı verebilseymiş,o yüzden onu sıkı takip ediyorlar,onun dışında bi problem yaşamadık henüz. Çok geçmiş olsun size de.Olabilir canım. Her doktorun farklı bir yöntemi var. Peki kardeşinizin kullandığı ilacın herhangi bir yan etkisi yok mu? Ağır bir ilaç olduğunu yazmışsınız. Kardeşinize çok geçmiş olsun
Ne kadar iyi olursa olsun boyle diyen doktora tamam diyip beklemeyin hormon tedavisi gormeniz gerekiyodur belki bence bir an once gidin
ya erkek tipi saç dökülmesi dediyse kesin hormonal bir sorun vardır anlamına gelir. bi doktor da bunu algılayamıyorsa, bi kan vs tahlil istemiyorsa o doktora bir daha gitmem ben olsam. bence bir dahiliye uzmanına görün. sadece hormonalden ziyade başka bi eksiklik de olabilir vücudunda.
ilk başta tahilil yaptırın vıtamın ya da hormonal bıseyden kaynaklı sağlık prblemı olabılır..hacamat olun.çam terebenti kullanın şampuanınıza katın ve tatlı bdem yağıda damlatın şampuana.etkısını gorursunuz inşallah.çam terebenti şampuandakı kımyasalıda alır.
Kusura bakmayın yazmayı unutmuşum. Bende tiroid problemi var. Az çalışıyor. Sürekli kullandığım bir ilaç var. Doktora söylemiştim ve ev doktorunun son yaptığı kan tahlil sonuçlarını göstermiştim. Galiba bu nedenle hormon testi istemedi. D vitamini eksikliği için ilaç kullanıyorum. Bunu da söylemiştim. Doktor demir eksikliği için tahlil yaptı. Bir sorun yok dedi.Hormon testi yapmadan neden teşhis koymuş ki?
Erkek tipi saç dökülmesinin kriterleri bellidir, teşhis koymasi normal. Onemli olan altta yatan sebebi bulmak; hormonal bozukluk, genetik geçiş vs. şeklinde.. Ikinci adim yani o. O noktada da muayene ayrıntılarını bilmediğimiz için eleştirmek çok doğru olmaz. Sebep araştırılır, bulununca tedavi edilebilecek bir şeyse düzeltilir.Hormon testi yapmadan neden teşhis koymuş ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?