- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
Bende sizin yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum.tüm yazdıklarınızda haklısınız, bende katılıyorum. ama çözüm olarak çocuk sahibi olmamanın fayda etmeyeceğine eminim. sizin tüm iyi niyetinizle bu yorumu yaptığınızı anladım, ama insanlar üremeye devam edecekler malesef. bende o çocuklara çok üzülüyorum, içim acıyor bu hayat pahalılığında onlarında bu yaşam mücadelesine katılmalarına.
iki çocuğum var, yurtdışında yaşıyorum, çok şükür gelirimiz giderimizi karşılıyor. ama işler kötü gitse, gelirimizi kaybetsek bile çocuklarım aç kalır mı endişem yok. allah kimseyi çocuklarının açlığı ile sınamasın. direk ailelere kızmaya çok içim el vermiyor, öyle insanlar var ki eğitilmek için,öğrenmek için hiç fırsatları bile olmadan evlendirilmişler. belki türkiye nin ücra bir köyünde 4-5 çocuk ile sefalet içindeler. bakamayacak olan tabi ki çocuk yapmasın ama bunu akıl edemeyenlerin çocuk yapmasını engelleyemeyiz ki. bu durumda o çocukları kaderlerine terk etmek içimi çoook acıtıyor. bu sebeple devlet büyüklerini suçluyorum, akil insanlar olan onlar, o yavrucakların karnını doyurmaları gerekir diye. ne diyeyim, inşallah ekonomi en kısa zamanda düzelir.
Işte onun için gerçek sosyal devlet lazım.
Bizimki sosyal devlet görünümlü devlet..
Orada Avrupada vergiler doğrudandır yani zengin çok fakir az öder. Bizde ise dolaylı vergi var. Yani bir kutu 40 tllik peyniri de fakir de zengin de aynı fiyattan alır. Yani vergiler dogrudan olmalı ki peynir fakir yerken bin kere düşünmesin. Mesela sağlık bedava deniyor . Ama baba gibi katkı payı ödersin. Mesela bir sağlık ocağına gidersin doktora ve ilaca 20 tl ödersin ama maaşın 3te 1 i kesintiye gitmesine rağmen. Mesela eğitim bedava derler ama kayıtta para isterler. Mesela dandik bir araba bile alamazsın orada 40 birim para olan bizde 160 bindir. Bunların sonucu olarak insanlar üremeyi kesmeli diye dusunursun ama kesmiyorlar maalesef. Ondan 2 3 üniversite mezunu ama işsiz ordusu var. Is bulanlarda iste asgari ücretten hallice buluyor.
Yani Avrupalı insanına değer veriyor. Bizde o yok. O yüzden bireysel çözüm oluyor. Yani bilinçli kesim ya ulkeden gidiyor ya da çocuk yapmıyor. Yapanlarda 1 tane yapıyor. Yani düzenin farkındayım. Orada 1 peynir 3 birim para burada 40 birim para. Arada uçurum var.
Ama insanlar görmüyor..
Son düzenleme: