Moreller Sıfır sıfır sıfır ..

seni cok iyi anliyorum. bizde iki kisi calisiyorduk, ancak ben 6 ay once isten cikarildim be suan tek maasa dustuk, bizim de yuklu odememiz var, esimin aldigi maas oldugu gibi odemelere gidiyor ve benim elime 20 lira kalmiyor maastan, cocugun mamasi bezi icin bile butce kalmiyor (ki suan issizlik maasi aliyorum bu ay son o da, bittiginde sonraki ay ne yapicaz bilmiyorum) insan kendini kotu, savunmasiz, aciz ve caressiz hissediyor.

kombimiz bozuldu, ocakta tencereyle su isitip banyo yapmaya calistik, hatta kova ve masrapa bile yoktu evde, 5 litrelik su damacanasini ikiye kesip icine su doldurup yikandik dusunun....

bizim odemelerimiz 2 yil kadar surecek, 2 yil boyle nasil gececek bilmiyorum dusundukce icim karariyor, ben evden calisiyorum ama siparis gelmeyince hic kazanc olmuyor tabiki... ise girmeyi dusundum ama kendi meslegimi yapabilmem suan icin cok zor, is durumum karisik biraz ne yazikki...

allah darda olanlara yardim etsin bu devirde hersey cok zor

Evlere temizliğe gidebilirsin mesela? Çocuğunu da götürürsün yanında. Başlangıç için düşük fiyat verirsin, insanlar sana alıştıkça fiyatı artırırsın. Temizliği de güzel yaparsan müşterin çok olur zaten. Ben tatil bölgesindeyim, burada iyi temizlik yapanlar piyasanın bir tık altında hizmet veriyorlar ve ajanda ile çalışıyorlar. Kadın sana gelsin diye 2 ay bekliyorsun minimum. Atıyorum tüm güne 140 istiyor, oda sayısı fark etmiyor. Öte yandan yarım güne bu fiyatı isteyen de var ama onlar çoğunlukla boşlar. Genel piyasa da 160 civarı falan sanırım tüm gün.

Bebeğin kaç aylıktı bu arada? Bir de acil durumlar için motor alabilirsiniz (yanında oturma kabini olanlardan), arabadan daha ucuz olur hem.

Her ay 2 kere antibiyotik kullanan bir kızım var. İlk hasta olduğunda hep akrabalardan istedik sağolsunlar götürdüler ama kolum kadar lafları da soktular daha sonrasında.
Şimdi hastalandığında gündüzü bekliyorum yapacak bir şey yok. Aynen durumumuz sıkışık sizin gibi değil araba almaya ekstra bir şey çıkarsa o ay tepetaklak geliyoruz. Aman hastalanmasın minik dikkat edin zor oluyor hemde çok zor.
gece hastaneye gitme olayı olunca banada üzüntü basıyor
bizimde komşular götürdü kaç kez ama taksi vs bulamayınca
İstanbul un göbeğindeyiz ama taksi yok hele yağmur çamur da hiç
%90 ını taksi ile gittik yine %10 unu komşu
Allah razı olsun hiiiiç de laf etmediler.. sizinkilerde ne tuhaf insanlarmış

bende araç sıkıntısından gündüzü beklemeye çalışıyorum
Araç şart böyle durumlarda Allah hepimizin yardımcısı olsun

Merdiven sildirmek isteyen apartmanlar varsa yakın bir yerler de hafta da 2-3 saatinizi alır. Bizim apartmanı silen abla arabasıyla geliyor silip arabaya binip gidiyor. öyle bir kaç apartmanı varsa asgari ücretten fazla alır herhalde ev temizliğinden daha kolay hem...

Zaten evi arabası olan genç erkekler ailelerinden hep destek gören insanlar
O yaşta kimse ev araba sahibi bir anda olamaz. Sıfırdan başlayanlar çalışır kazanır zamanla bişeyleri elde ederler. Bazıları da mesela evleri var onu beğenmez veya ev kp'nin üstünedir ama niye bize ait değil derler. Takıldıkları şeylere bakın.... Bulmuşsun işte şükret. Bu zamanda sıfırdan başlayıp bir ev sahibi olabilmek ne kadar zordur. Kıymetini çekmeyen bilmez işte

Zaten evi arabası olan genç erkekler ailelerinden hep destek gören insanlar
O yaşta kimse ev araba sahibi bir anda olamaz. Sıfırdan başlayanlar çalışır kazanır zamanla bişeyleri elde ederler. Bazıları da mesela evleri var onu beğenmez veya ev kp'nin üstünedir ama niye bize ait değil derler. Takıldıkları şeylere bakın.... Bulmuşsun işte şükret. Bu zamanda sıfırdan başlayıp bir ev sahibi olabilmek ne kadar zordur. Kıymetini çekmeyen bilmez işte
bu arada, evimiz de arabamiz da var, acikcasi ikisi de kimseden kalmadi. yasimiz 32-33 esimle. ama nasil edindik biliyormusunuz? ben de esim de caliaiyorduk, hemde cok cok cok yogun calisiyorduk, ve fazlaca mesai yaptigimiz halde beyaz yaka muhabbetinden mesai ucretimiz yoktu. yetmedigini fark edince evden calisabilexegimiz bir e ticaret isine girdik, aksam isten eve geliyor, islere giriyor ve bazen aabaha kadar hic uyumadan calisiyor hatta hic yataga girmeden kalkip ise gidiyorduk zaman zaman. o kadar cok calistik cabaladik didindik ki tahmin bile eedemezsiniz.

bazen hata mi ettik diye dusunuyorum. gencligimiz kopekler gibi calisarak geciyor, hala cok farkli segiliz, suan da ben isten ciktim ama evden diger isi devam ettiriyorum. gunduz cocugumla ilgilenip geceleri sabaha kadar atolyede oluyorum. gunlerce hic uyumadigim oluyor.

yani bababdan zengin degilseniz mal edinmek icin insanlik disi calismaniz gerekiuor. ben yaptim, bazen yaptigim icin pisman oluyorum. 33 yasimda kendimi 60 yasinda gibi hissediyorum. ama gunden gune hayat sartlarinin zorlastigini gorunce, gelecegin daha karanlik olacagini dusunup kendimi telkin ediyorum iyi yaptin bosver diye...

suan ev odemelerinin disinda baska odemelerimiz de var, ve esimin maasi 6 bin kadar. odemelerimiz 5400 civari. ben 3,5 aliyordum, benim maasimi oldugu givi harcamalarimiza mutfak vs icin kullaniyorduk. ilave olarak siparis geldikce de diger isimize yatirim yapiyorduk. 6 bin gelir 5400 sabit odemeyle ne yapacagimizi bilmiuorum.

bu arada, evimiz de arabamiz da var, acikcasi ikisi de kimseden kalmadi. yasimiz 32-33 esimle. ama nasil edindik biliyormusunuz? ben de esim de caliaiyorduk, hemde cok cok cok yogun calisiyorduk, ve fazlaca mesai yaptigimiz halde beyaz yaka muhabbetinden mesai ucretimiz yoktu. yetmedigini fark edince evden calisabilexegimiz bir e ticaret isine girdik, aksam isten eve geliyor, islere giriyor ve bazen aabaha kadar hic uyumadan calisiyor hatta hic yataga girmeden kalkip ise gidiyorduk zaman zaman. o kadar cok calistik cabaladik didindik ki tahmin bile eedemezsiniz.

bazen hata mi ettik diye dusunuyorum. gencligimiz kopekler gibi calisarak geciyor, hala cok farkli segiliz, suan da ben isten ciktim ama evden diger isi devam ettiriyorum. gunduz cocugumla ilgilenip geceleri sabaha kadar atolyede oluyorum. gunlerce hic uyumadigim oluyor.

yani bababdan zengin degilseniz mal edinmek icin insanlik disi calismaniz gerekiuor. ben yaptim, bazen yaptigim icin pisman oluyorum. 33 yasimda kendimi 60 yasinda gibi hissediyorum. ama gunden gune hayat sartlarinin zorlastigini gorunce, gelecegin daha karanlik olacagini dusunup kendimi telkin ediyorum iyi yaptin bosver diye...

suan ev odemelerinin disinda baska odemelerimiz de var, ve esimin maasi 6 bin kadar. odemelerimiz 5400 civari. ben 3,5 aliyordum, benim maasimi oldugu givi harcamalarimiza mutfak vs icin kullaniyorduk. ilave olarak siparis geldikce de diger isimize yatirim yapiyorduk. 6 bin gelir 5400 sabit odemeyle ne yapacagimizi bilmiuorum.

Zaten onu da dedim hiçbirşeyi olmayanlar çalışarak bi yerlere geliyorlar. Ama sizin ödemeleriniz çokmuş keşke biraz daha az olsaydı geçim sıkıntısı çekmezdiniz Allah yardımcınız olsun ama sizin geliriniz iyi en azından. Beterinde beteri var tabi. Benim ablamın eşi şuan asgari ücret alıyor kiraları 900 tl şimdi zamla 1000 olur çocukları var ve eniştemin işyeri yemek+yol parası bile vermiyormuş. Doğalgazı bile yakmıyolar ablam ara ara gidip annemlerde kalıyor sırf çocuk o soğuk evde üşüyüp hastalanmasın diye ... üzülüyorum abla can yarım sonuçta ama elden ne gelir herzaman şükredecek sebebimiz vardır ☹

Son düzenleyen: Moderatör:
gece hastaneye gitme olayı olunca banada üzüntü basıyor
bizimde komşular götürdü kaç kez ama taksi vs bulamayınca
İstanbul un göbeğindeyiz ama taksi yok hele yağmur çamur da hiç
%90 ını taksi ile gittik yine %10 unu komşu
Allah razı olsun hiiiiç de laf etmediler.. sizinkilerde ne tuhaf insanlarmış

bende araç sıkıntısından gündüzü beklemeye çalışıyorum
Araç şart böyle durumlarda Allah hepimizin yardımcısı olsun
Valla bacım taksi hastaneye 45 liraya götürüyor. Eğer kusmuyorsa gündüz minibüsle gidiyorum 2,5 lira. 😂 Aynen Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bi miras falan gelse de Şahin murat bir şey alsak. 😂

Allah yardımcınız olsun. Diyebileceğim tek şey ikinci çocuğu yapmamanız. Bu çileyi kendinize de şimdiki çocuğunuza da doğacak başka bir çocuğa da çektirmeye hakkınız yok.

Ve ne yazık ki çocuk gece hastalansa bile sabah doktora götüreceksiniz.

Zaten onu da dedim hiçbirşeyi olmayanlar çalışarak bi yerlere geliyorlar. Ama sizin ödemeleriniz çokmuş keşke biraz daha az olsaydı geçim sıkıntısı çekmezdiniz Allah yardımcınız olsun ama sizin geliriniz iyi en azından. Beterinde beteri var tabi. Benim ablamın eşi şuan asgari ücret alıyor kiraları 900 tl şimdi zamla 1000 olur çocukları var ve eniştemin işyeri yemek+yol parası bile vermiyormuş. Doğalgazı bile yakmıyolar ablam ara ara gidip annemlerde kalıyor sırf çocuk o soğuk evde üşüyüp hastalanmasın diye ... üzülüyorum abla can yarım sonuçta ama elden ne gelir herzaman şükredecek sebebimiz vardır ☹
ablaniz calismiyor mu!

Ben çok zor şartlarda büyüdüm. Ailem yeri geldi sıfırı gördü ama asla pes etmedi.

Fabrikaların kreşlerinde büyüdüm sayılır, öğlenci olurdum okulda ama sabah 7:30’da annemle çıkardım evden fabrikaya giderdik, o işe ben kreşe. Kendi kendime yetebilmeye başlayınca anneannemle kalmaya başladım. Annem tabi hala çalışıyor..Hiç10’larda 11’lerde kalkmadım yataktan, halen de kalkamam...

Bütün bu zor şartlarda yaşadım ama cebimden param hiç eksik olmadı, çok ekstrem şeyler olmasa da ne istediysem mümkün mertebe hepsi alınmaya çalışıldı. Musluk akmadı belki ama hep damladı..
Şimdi ise herşeyimiz var, ailem de ben de çok iyi şartlarda yaşıyoruz. Ama dediğim gibi herşeyin başı çalışmak... hele de günümüz dünyasında emek olmadan yemek olmuyor maalesef. Eskiden bu işler bir nebze de olsa kolaydı.

1000 liralık orta halli bir kreşe verin çocuğunuzu ve asgari ücretle dahi olsa bir işe girin. Fazladan 1300-1400 lira az mı? Ama çalışmak zor değil mi?

Hayır çocuğuna bakıyor çocuğa bakacak kimse yok bide anneye aşırı düşkün o olmayınca kimsenin elinden yiyip içmez tuvaletini de yaptırmaz öyle bi çocuk
Valla o biraz bahane. Biz de anamıza düşkündük işe gidince ne yaptık? İki gün zırladık üçüncü gün alıştık. Kimsenin elinden yiyip içmez şımarıklıktan başka birşey değil. Somalide Bangladeş’te çocuklar insan değil mi? Çöpten bulduklarını yiyor hayatta kalmak için

Merhaba hanımlar
1 haftadır ufak bir hastalık geçiriyorum .
Biraz bu hastalıkla aydınlanma yaşadık .
Gece 3 kez hastaneye gitmemiz gerekti ..
Hep birisini aramamız gerekti ..
Taksi cagirsak hastaneye 80 TL yaziyor ..
Biz bir gecede 3 kez gidip gelmek zorunda kaldık ..
Ufak bebeğim olduğu için yatisi kabul edemedim.
Eşimle arabamız yok birikimimiz yok ..
Hiç kıyıda köşede 5 kurusumuz yok .
Ben hasta oldum bunu bir şekilde atlattık eşim avans çekti bir şekilde hallettik.
Ama bizim ufak bebeğimiz var .
Ya Allah korusun ona birşey olsa ..( diye düşünmeye başladık )
Birşeyler yapmamız gerekiyor ama ne ?
Kredi cekemiyoruz ..
Kara listede esim .
Başkasına kredi çekti ödemeyince eşime kaldı esimde ödeyemeyince kara listeye düştü ( çektiği kişi abisi ) bize geri odemeside imkansız ..
Para deseniz zaten biriktiremiyoruz ..
3.5 kuruş biriksede sıkıssak hemen açıyoruz kumbarayi anlicaaginiz ay sonunu zor getiriyoruz elektirik su doğalgaz derken ay sonunu bile getiremiyoruz desek yeri ..
Etrafimizdakiler ev alıyor araba alıyor nasıl alıyor bilmiyorum .. düşünüyoruz napsak diye ama bir çıkar yolu yok neler yapabiliriz aceba ?? Çok kötü durumdalar dediğimiz çoğu kişi birden ev araba alıyor nasıl yapıyorlar bilmiyoruz ..
Ne kadarlık bir geliriniz var öncelikle bu önemli her ayı planlayarak birikim yapabilirsiniz. Gezme, yeme, içme, giyim bunlara ne kadar ayırıyorsunuz mesela bu konuda tasarrufa gidebilirsiniz.

çocukla birlikte gidebileceğiniz iş araştırın..
mesela bir kreşte temizlik ya da yemek işi, kendi evinizde civar komşuların bebeğine bakıcılık, çocuğunuzla birlikte eve temizliğe gitmek gibi...
ya da evde el emeği bir şeyler yapıp satabilirsiniz arkadaşlar da söylemiş zaten

Köşeye attığınız az miktar paraya ay sonunda sıkışsanız da dokunmamanız lazım ki çok acil durumlara kalsın. Bozuk para biriktirebilirsiniz, bir yıl sonunda iyi birikmiş olur. Ya da evde bir şeyler yapıp satın. Mesela lif, yelek, hırka. Bunları tuhafiyeler satın alıyor

Back
X