Moreller Sıfır sıfır sıfır ..

Ben de bulaşık makinasını 2 lira karşılığı boşaltırdım küçükken . Hatta binaya ilan asmıştım . Beni çağırıyorlardı millet.
insanlar sevimli bulduğu için çağırıyormuş ben de topluma yararlı iş yapıyorum diye havalanıyordum 🙇🏻‍♀️ Bulaşık makinası boşaltma fabrikası açmayı düşünüyordum 7 yaşındayken 🤓
İnşallah Kızım bana çekmez 😂 daha zeki olur 😂😂😂😂

Sevgili konu sahibi sKsEsLsEsBsEsK sKsEsLsEsBsEsK arkadşaların dediği gibi ufak ufak başlayın . Boşuna dememişler damlaya damlaya göl olur . Ya da yapabilirseniz , evde çocuk filan bakın kendi çocuğunuza da arkadaş olur :KK66:
Gerçi başkasının çocuğuna , küçük bir çocukla bakmak zor . Ben tercih etmem ama aklıma geldi ne bileyim🙄
Ne guzel ne mantikli bir is.supersiniz ya.su an ne is yapiyorsunuz cok merak ettim.

Cok zekice bir ismis cunku
Keske bizim apartmandada olsa boyle sevimli bir kiz

Merhaba hanımlar
1 haftadır ufak bir hastalık geçiriyorum .
Biraz bu hastalıkla aydınlanma yaşadık .
Gece 3 kez hastaneye gitmemiz gerekti ..
Hep birisini aramamız gerekti ..
Taksi cagirsak hastaneye 80 TL yaziyor ..
Biz bir gecede 3 kez gidip gelmek zorunda kaldık ..
Ufak bebeğim olduğu için yatisi kabul edemedim.
Eşimle arabamız yok birikimimiz yok ..
Hiç kıyıda köşede 5 kurusumuz yok .
Ben hasta oldum bunu bir şekilde atlattık eşim avans çekti bir şekilde hallettik.
Ama bizim ufak bebeğimiz var .
Ya Allah korusun ona birşey olsa ..( diye düşünmeye başladık )
Birşeyler yapmamız gerekiyor ama ne ?
Kredi cekemiyoruz ..
Kara listede esim .
Başkasına kredi çekti ödemeyince eşime kaldı esimde ödeyemeyince kara listeye düştü ( çektiği kişi abisi ) bize geri odemeside imkansız ..
Para deseniz zaten biriktiremiyoruz ..
3.5 kuruş biriksede sıkıssak hemen açıyoruz kumbarayi anlicaaginiz ay sonunu zor getiriyoruz elektirik su doğalgaz derken ay sonunu bile getiremiyoruz desek yeri ..
Etrafimizdakiler ev alıyor araba alıyor nasıl alıyor bilmiyorum .. düşünüyoruz napsak diye ama bir çıkar yolu yok neler yapabiliriz aceba ?? Çok kötü durumdalar dediğimiz çoğu kişi birden ev araba alıyor nasıl yapıyorlar bilmiyoruz ..
Mesleğini muhasebe yazıyor.
Çok geçerli bir meslek.
Çalışmayı düşünmez misiniz ?

Dışarda belki iş bulamazsınız ama evden iş yapabilirsiniz. Hiç örgü bilmezdim ama netten baka baka öğrendim. Instagram'da satış yapanlara soruyorum. 8_10 liraya bi yumak alıyosunuz. Bebek yelegi 30 lira diyolar. Hem çocuğunuza bakar hem satarsınız.akmasada damlar

Tek maaşla geçinme devri 90 lı yıllarda kaldı...O zaman benim de babam esnaftı tek maaşla 2 kardeş okuduk.. Paranın bereketine bak. Şimdi cebimde 100 TL 20 TL gibi oldu ama bunu size ispatlayamam alım gücü olarak aynen böyle hissediyorum. Tavsiyem 2.çocuğu yapmayın. Bebeğiniz biraz büyüyünce de kreşe verip siz de çalışın başka türlü maddi olarak rahat olmak imkansız (aileden miras kalmadıkça)

Maddiyatla ilgili ne çok konu açılır oldu demi. Herşey okadar pahalı ki insanlar fatura ödemekte zorlaniyor. Bazen geçmiş yillari düşünüyorum herşey ne kadar ucuzdu. Şimdi ufacık market poşetine verdiğimiz paraya bakin. Allah yardımcımız olsun.konu sahibi mutlaka bir iş bulun bebeğiniz çok küçük değilse yakininiz varsa emanet edelbilecek biri vs.daha iyi olmazmi

geçen gün youtubede kanala denk geldim..
kadin istanbulda oturuyor iki tane çocuğu var biri okula gidiyor diğeri ufak.
kocasi da kendisi de işsiz...
1850 liralık işsizlik maaş aliyor
800 lirasi da kira...
diger kalan da elektirik su... doğalgazi bile yakamiyor yetmiyor..
hesap yapıyor ona göre yaşıyolar..
çok zor:KK43:
istanbulda yaşıyorsan şartlariniz zor..
Allah kolaylık versin..
siz iki kişi çalışıyorsaniz bunu hesabini bilmelisin .
aydan aya faturalarini yazmalisin..gerçekten krediler bitmiyor. :KK43:
Allah yardimiviniz olsun..
gençler umutsuz evlenemiyor.

iki kişi çalışıyorsaniz bunu ekonomi duruma göre ayarlamalari lazim..
para bol nede olsa kredi çekelim diye düşünmemeli bence..
gelecek için birikm şart olmali..
hergün dişarda yemek yemek..
hergün üst baş almak tabiki yetmez...
kıyafetiniz varsa almayin.. iyice eskisin giyersin sonra...
ayda bir kere yemege çikin. yemegi evde yapın daha ekonomist...
sürekli netten alışveriş yapmayın.. lazimsa acil ise alin...
acil degilse parayı kenara atin..
lütfen gelecegi için çalışmak ve birikim şarttir...
ne olur olmaz mutlaka kenarda para bulunmalı...

Ne iş yapabilirim diye düşünün. Calismaktan başka yol yok. Sadece ev araba diye düşünmeyin, kirada olursunuz arabaniz da olmayabilir (orta halli bir aracin senelik masrafi en az 3-4 bin su anda, kasko-zorunlu sigorta-bakim-MTV vs) ancak calismak size bunlardan çok daha fazlasini katar. Elalem nasil aliyor demek yerine ben ne iş yapabilirim de para kazanabilirim diye dusunun. Evden pasta börek yaparak geçim saglayan insanlar da var mesela.. En basit örnek. İsteyen başarıyor.

Ben el emeklerimi satıyorum. Ve kazandığımı çoğunlukla biriktiriyorum. Bunun haricinde 1 liraları da biriktiriyorum. Geçen sene 1 çanta 1 lira cıktı bu evden. Altın aldım. Kenara koydum.

Birikim demek her ay kenara 500 lira atmak değildir.

1 liralarda fabrika dikeceğim ben . Az kaldı.
1 liraları evde bir kaseye atıyorum elimd geçtikçe
Bazen 20 30 lira ediyor.
Az mı bir akşam yemeği

Sahip olduğum herşeyi nasıl aldım anlatayım size.
Siz sadece limandaki gemiyi görüyorsunuz ama ne fırtınalardan geçtiğini değil.
14 yaşımdan beri çalıştım. Okulda döner sermaye, kantin çalıştım. Okuldan sonra ajansta yardımcı tasarımcı olarak çalıştım. Kendi kendime bilgisayar söküp takmayı yine kendi kendime tasarımı öğrendim. Lise yetmedi üniversite okurkende çalıştım. Hiç yaz tatilim olmadı.
Evlendim ilk 5 yıl çocuk yapmadım. Hayat bana altın tepside sunulmadı çok sorunlu bir annem vardı. Rahat yaşamanın tek yolu çalışmak çalışmak.

Bebeğinizi aileye bırakıp sizin çalışma imkanınız yok mu? :KK43: Gerçekten bu devirde tek maaşla ev geçindirmek imkansız. Ben bile şimdiden kara kara düşünüyorum ücretsiz izine ayrılınca ne olacak diye. Borcu harcı kapatmaya odaklandık şimdi.

Merhaba hanımlar
1 haftadır ufak bir hastalık geçiriyorum .
Biraz bu hastalıkla aydınlanma yaşadık .
Gece 3 kez hastaneye gitmemiz gerekti ..
Hep birisini aramamız gerekti ..
Taksi cagirsak hastaneye 80 TL yaziyor ..
Biz bir gecede 3 kez gidip gelmek zorunda kaldık ..
Ufak bebeğim olduğu için yatisi kabul edemedim.
Eşimle arabamız yok birikimimiz yok ..
Hiç kıyıda köşede 5 kurusumuz yok .
Ben hasta oldum bunu bir şekilde atlattık eşim avans çekti bir şekilde hallettik.
Ama bizim ufak bebeğimiz var .
Ya Allah korusun ona birşey olsa ..( diye düşünmeye başladık )
Birşeyler yapmamız gerekiyor ama ne ?
Kredi cekemiyoruz ..
Kara listede esim .
Başkasına kredi çekti ödemeyince eşime kaldı esimde ödeyemeyince kara listeye düştü ( çektiği kişi abisi ) bize geri odemeside imkansız ..
Para deseniz zaten biriktiremiyoruz ..
3.5 kuruş biriksede sıkıssak hemen açıyoruz kumbarayi anlicaaginiz ay sonunu zor getiriyoruz elektirik su doğalgaz derken ay sonunu bile getiremiyoruz desek yeri ..
Etrafimizdakiler ev alıyor araba alıyor nasıl alıyor bilmiyorum .. düşünüyoruz napsak diye ama bir çıkar yolu yok neler yapabiliriz aceba ?? Çok kötü durumdalar dediğimiz çoğu kişi birden ev araba alıyor nasıl yapıyorlar bilmiyoruz ..
Geçmiş olsun...
Umarım ciddi birşey değildir.
Şimdi size açık konuşacağım; Eğer ev kira ise tek kişi çalışıyorsa bir de kenarda birikim yok ise çocuğu kendinizi garantiye aldıktan sonra yapacaktınız.
Biraz bekleyecektiniz. Veya çocuk için kenarda en az 15 bin olacaktı. Çünkü bebek bu. Doğumu; doktoru; aşısı, maması, bezi, giysisi vb bir sürü masraf kalemi var.
Bir de eşiniz kara listeye girmiş. Bir daha kimseye kefil olmayın.
Şu an yapmanız gereken part time bir iş bulun. Bir kaç saat bebeğe biri baksin. Elzem olmayan tüm masrafları kesin. Kredi karti olayına hiç girmeyin. Nakit varsa alın. Yoksa almayın. Kiranız fazla ise daha küçük bir eve çıkın. Eşinizin maaşı ne bilmiyorum ama eşiniz de daha iyi bir iş bakabilir. Eğer bulursa geçiş yapar.
Son diyeceğim de şu, bunu dinler misiniz bilmiyorum ama tek çocukta kalın. Onu iyi yetiştirmeye çalışın.

Ona iyi bir gelecek için yatırım yapın. Gerekirse 1234 farklı yöntemle korunun.Yani bu ülkede kendine güveniyorsan cocuk sahibi olmalısın..
Umarım zor günleri atlatırsınız..

Son düzenleme:
Paranın kıymetini ilk kez üni.de anladım.
Babamın yolladığı aylığı 2 hafta demeden bitirince, ekstra gönderdiğini de arkadaşlara bir güzel yedirince otobüse binecek param kalmamıştı ve babamı tekrar arayıp para istemeye utanmıştım. O zaman anladım, ne hazıra dağ dayanır, ne "Nasıl olsa gelir-bulunur" diye bodoslama her şeye atlanır.
Üni. sonda da, hastalıklar, kara günler için birikim yapmanın önemini kavradım nitekim bir sağlık sorunu ile baş etmem gerekti ve tedavi sürecimde doktor doktor gezerken, doğru tedavi-ilaçları ve doktoru keşfedene kadar ve gönlümü hoş etmek için babam bir ev parasını tedavime harcadı.

O zamandan beridir maddi konularda önümü görmeden hiçbir şeye atlamıyorum.
Tavsiyem, kendinizi donatın; işten değil dişten artar derler ve fakat ülkemiz şartlarında dişten arttırmak da zor.
Eviniz kira ise zaten ekstra zor. Biraz rahatınızdan ödün vereceksiniz, çalışabiliyorsanız çalışın, evden kısabiliyorsanız bir süre kısın; ısınma-elektrik vb. faturalar konusunda biraz daha gayret edin düşürmek için, tek odada oturun, tek ampül yakın, televizyon-pc-şarj aletleri vb. prizden çekin ve farkı yok sayın, harcamayın.
İndirimleri takip edin, yemeği; yiyeceğiniz zamana yakın pişirin ki tekrar ısıtmak için tüp harcamayın vb.
Bu tarz fatura düşürme yöntemlerini düşünün ve dikkat etmeye çalışın elinizden geldiğince.

Ne iş yapabilirim diye düşünün. Calismaktan başka yol yok. Sadece ev araba diye düşünmeyin, kirada olursunuz arabaniz da olmayabilir (orta halli bir aracin senelik masrafi en az 3-4 bin su anda, kasko-zorunlu sigorta-bakim-MTV vs) ancak calismak size bunlardan çok daha fazlasini katar. Elalem nasil aliyor demek yerine ben ne iş yapabilirim de para kazanabilirim diye dusunun. Evden pasta börek yaparak geçim saglayan insanlar da var mesela.. En basit örnek. İsteyen başarıyor.

Bizim arabamız 2006 model. Senelik sadece benzin masrafı en az 3000 tl + eğer tatile falan gidersek 4000 Tl . Sigortası+vergisi+muayenesi+bakım masrafları derken toplam en az 6000 tl masrafı var . Bizimkinin vergisi diğer araçlara göre daha az olmasına rağmen bu para gidiyor. Araba garajda bile dursa masraf
+ çocuğumuz var + kiradayız + tek maaşla geçiniyoruz + İstanbul'da kiradayız..
Evet gerçekten zor ama yinede şükrediyorum
Her ay kredi kartına borçlanarak geçiniyoruz, ay sonu ödeyip tekrar borçlanıyoruz o şekilde...tabi ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Mesela şuan evde sadece 2 tane petek yanıyor. Geçen ay 3 petek yakmıştım ama yarım gün yanardı yani sadece akşamdan sabaha kadar.Gündüzleri kapatırdım ona rağmen 285 lira fatura geldi☹️
Bu ay da böyle deneyeceğim bakalım
Allah herkesin yardımcısı olsun

Ben de bulaşık makinasını 2 lira karşılığı boşaltırdım küçükken . Hatta binaya ilan asmıştım . Beni çağırıyorlardı millet.
insanlar sevimli bulduğu için çağırıyormuş ben de topluma yararlı iş yapıyorum diye havalanıyordum 🙇🏻‍♀️ Bulaşık makinası boşaltma fabrikası açmayı düşünüyordum 7 yaşındayken 🤓
İnşallah Kızım bana çekmez 😂 daha zeki olur 😂😂😂😂

Sevgili konu sahibi sKsEsLsEsBsEsK sKsEsLsEsBsEsK arkadşaların dediği gibi ufak ufak başlayın . Boşuna dememişler damlaya damlaya göl olur . Ya da yapabilirseniz , evde çocuk filan bakın kendi çocuğunuza da arkadaş olur :KK66:
Gerçi başkasının çocuğuna , küçük bir çocukla bakmak zor . Ben tercih etmem ama aklıma geldi ne bileyim🙄
çok tatlısın::)

Çalışın demişler 12 saat iş zor demişsiniz..neyse
Biz iki maaş zor geçiniyoruz,ama geçiniyoruz kimseyede eyvallahımız yok.neden? Çünkü o iş saati çok bu iş şöyle diye evde oturmuyoruz.7 aylık oğlum bakıcılarda büyüyor.Yapacak birşey yok çalışacaşım herşey evlatlarım için.

Çalışın demişler 12 saat iş zor demişsiniz..neyse
Biz iki maaş zor geçiniyoruz,ama geçiniyoruz kimseyede eyvallahımız yok.neden? Çünkü o iş saati çok bu iş şöyle diye evde oturmuyoruz.7 aylık oğlum bakıcılarda büyüyor.Yapacak birşey yok çalışacaşım herşey evlatlarım için.

Back
X