kızlar bu dna hasarı acaba morfoloji düzeldikçe orantılı olarak düzeliyormu yoksa şekil düzelsede dna hasarlı olarak kalıyormu?????
badezuzum kaan hoca bir arkadaşımıza yeni spermler oluşup sayı arttıkça oluşan her yeni spermle dna hasarı düşer demiş. yani taze sperm dnası hasarsız gibi bi anlam çıkıyor. okumuştum bir yerde ama sanırım janines yazmıştı.[/QUOT
iyi bari hedefimiz ve yöntemimiz aynı yani. yedir keçiboynuzu fındık fıstık, içir vitamin, yasakla abur cubur ve becerebilirsen sigarayı ,bol muhabbet , gelsin taze sağlıklı spermler, gelsin sağlıklı yumurtalar..olsun tatlımı talı bebişler gitsin sıkıntı dert tasa, gelsin mutluluk huzur :)
Selam kızlar, gerçek sorumuzu öğrenene kadar neler geldi başımıza neler. Ama sonunda tüm sorunun morfoloji bozukluğu ileri derecede dna hasarı olduğunu öğrendik maalesef
eşimde dna hasarı %99 oranında çıktı.. Kaan hoca evicap ve endol ile tedavimize başladı. Eşime kırmızı etten uzak durmasını, kesinlikle kafein içeren içecekler içmemesini ,
yeşil yapraklı sebzeleri, semiz otunu,nohutu özellikle bol yemesini söyledi. Ayrıca yaş olarak badem, gene yaş fındık tüketmesini keçi boynuzu çekirdeğinin tozunu sabahları aç karna
bir yemek kaşığı yemesini söyledi. Eylülde de varikosel ameliyatı olucak. Ama ameliyatla nasıl düzelicek bilmiyorum,hasar çok büyük boyutta.(
arkadaşlar beni de listeye ekleyin bizim morfolojimiz de %1
2009 eylül de eşim varikosel ameliyatı oldu gerçe o zaman bize kimse morfolojiden bahsetmedi.
hep hızlı değil sıkıntı hızı dediler. taaa ki tüp bebek merkezine gidene kadar orada da hız iyi
ama morfoloji sorunu çıktı karşımıza
dr %1 morfoloji engel değil çocuk olur dedi ve benden muayene ve kan tahilinden sonra rahim filmi istedi.
bende bir sorun çıkmadı hamdolsun ama olmayınca olmuyor işte tam 3 yıldır bu durum değişmedi.
merkezimiz aşılama dedi ama ben çok kararsızım bugün yarın regli olucam ama
aynı merkez mi başka yermi karar veremedim.
ALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VERSİN..
bu arada yarışmaya izmirden katılıyorum.
yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.
hoşgeldin, 3 yıl içinde hiç aşılama yaptırmadınız mı yani ilk aşılaman mı olacak? morfoloji yanısıra dna fragmantasyonuna da baktırın. bence eşin tedavi olmadan aşılama için ilaç kullanıp hormon almana değmez. burdaki pek çok arkadaşla aşılama tedavilerimizde tanıştık. moroflojisi %0 olan bizler malesef olumsuz sonuç aldık. morfo %0 olan hiçkimsenin aşılaması olmadı. bir istatistik sadece. tabii allahım bilir isterse en imkansız hastaya bile verir. hakkımızda hayırlısı olsun. ama bu 3 yıl içinde neler yaşadığınızı merak ediyorum. beim evliliğim 4 yılı dolduruyor bu ay. 3 yıldır bebbek yok. 5 aydır morfolojiyi öğrendik.
arkadaşlar beni de listeye ekleyin bizim morfolojimiz de %1
2009 eylül de eşim varikosel ameliyatı oldu gerçe o zaman bize kimse morfolojiden bahsetmedi.
hep hızlı değil sıkıntı hızı dediler. taaa ki tüp bebek merkezine gidene kadar orada da hız iyi
ama morfoloji sorunu çıktı karşımıza
dr %1 morfoloji engel değil çocuk olur dedi ve benden muayene ve kan tahilinden sonra rahim filmi istedi.
bende bir sorun çıkmadı hamdolsun ama olmayınca olmuyor işte tam 3 yıldır bu durum değişmedi.
merkezimiz aşılama dedi ama ben çok kararsızım bugün yarın regli olucam ama
aynı merkez mi başka yermi karar veremedim.
ALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VERSİN..
bu arada yarışmaya izmirden katılıyorum.
yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.
BAHARB: ANKARA-30 yaş- morfo:%0- 2 aşılama- tüp bebeğe hazırlanıyor. ankara başkent hastanesi - (eşi kaan hocanın hastası)iğne tedavisi alıyor
LİMAN: BURSA- morfo:%1- 2 aşılama- 3. aşılamaya hazırlanıyor.
BADEZUZUM: İSTANBUL- morfo: %16 - 1 aşılama - ???
LOVE27: BİTLİS- morfo:%0 - tüp bebeğe hazırlanıyor. (eşi kaan hocanın hastası)
MARİA73: ADANA- morfo:%0 - 2 aşılama- tüp bebeğe başladı. 19,07,2011
BTOSUNER: morfo:%3- 1. aşılamanın sonucunu bekliyor.
Z_VICTORY: morfo: %2- eşi varikosel ameliyatı olacak. (eşi kaan hocanın hastası)
NERİS2000: morfo: %0? - DNA %99 - eşi varikosel ameliyatı olacak. (eşi kaan hocanın hastası)
MELİSH83: morfo:%0 - (eşi kaan hocanın hastası)4
EFTALYA35: İZMİR - morfo:%1- aşılamaya hazırlanıyor ?
Kızlar dilerseniz eksik bilgilerinizi ilave edin, yanlış yazdıklarım varsa affedin lütfen.
Haklısın canım. Senin aşılama yarıda kalmıştı demi. öyle hatırlıyorum ama emin olamadım. Bence de morfoloji çok yaygın. Ben bu topiği evet ben morfo sıfırken hamile kaldım diyenlerin dolduracağını sanıyordum ama malesef öyle gelen kimse olmadı. Inşallah biz bizden sonrakilere evet biz varız diyebiliriz.
kızlar ayaga kalkınca ınanılmaz bır sancım oldu. cok kotuyum. hemen uzandım sımdı bıraz geçti. bırı bana yardım etsın. dkh hapım ayın 5 inde bitti. gecen ay 13 cunde adet olmuştum. dr. hcg ler negatif çıkınca adetımın 6. gun gecmesınde, gebelıkten suphelenmedı ve fartural verdı. bugun 5. yı kullandım. sol tarafıumdan aşağı ınen acayip bır sancım var. soguk ter boşalıyorum. acaba hamıle kalmış olabılırmıydım. bu ılaç düşürmüş olabilirmi(((((
dur cnm böyle şeyler getirme aklına olsa mutlaka çıkardı tahlilde...ya bir kistin vardı patladı veya rahim içi iltihap olmuş olabilir ....öyle ufak bi ağrıyla düşük olmaz..hem benim arkadaşım sürekli o ilaçla adet görebiliyodu, bi ay yine kendiliğinden kullandı fakat olmadı dr.a gitti hamileymiş. dr. bu ilaç bişey yapmaz demişti....kendinide bizide korkutma....
tmm canım. içime su serptin. yatınca geçiyor kalkınca sancı yapıyor. adet olcakmışım gibi. herhalde olucam. bıraz daha beklıyım barı.
allah yardımcınız olsun canım. hoş geldin aramıza. eşinin hocadan tedavi alıyor olması çok ii bence. bizim sayımız hızımız arttı 4 ayda. sonuçta mikroenjeksiyon için sayının artmasıyla oranların içinde kalan değerlerde artıyor. herşey yolunda gider inşallah, dna fragmantasyonu topiğinde normal yolla hamile kalan arkadaşlar var. onlarda kaan hocanın hastaları. eşleri iğne tedavisine geçenler genelde doğal yoldan hamile kalmışlar. okursun onları da. bol şans.
hoşgeldin cnm bian önce bebeğine kavuşursun inş.ve bi dr . mağduruyla daha karşılaşmaya hiiiç şaşırmadım..cnm inan bizlrde merkezlerimizden pek emin olmadan devam ediyoruz...Allah hakkımızıda hayırlısını versin:)
limancım geçmiş olsun, inşallah bugün daha iyisindir. düzen diye bir şey kalmadı şu ilaçlardan. inşallah sıkıntın bugün geçer. devam ederse doktora gitmeyi ihmal etme. öpüyorum canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?